Terwijl hij bedreigd wordt, koopt minister van Buitenlandse Zaken Lieberman van Israël duizenden “Charlie Hebdo´s” om ze onder de Israëlische bevolking te verspreiden

Screenshot_86

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman

“We accepteren niet dat radicale moslims  ons intimideren”, verklaarde  minister  Avigdor Lieberman. Een Israëlisch parlementslid van Arabische afkomst heeft gedreigd dat de reacties van moslims verschrikkelijk zullen zijn als Israël de laatste uitgave van “Charlie Hebdo”, met de karikatuur van de profeet, gaat verkopen. Als reactie hierop gaf de minister een partijlid van Yisrael Beytenu (Israel is ons huis) vanmorgen onmiddellijk opdracht om duizenden exemplaren van het laatste nummer van “Charlie Hebdo” op te kopen en deze onder het Israëlische publiek te verspreiden.

Dit als een teken van afwijzing om hetgeen de moslims als belediging zouden kunnen voelen. Deze beslissing nam hij nadat een Israëlische uitgever van dagbladen, Steimatzy, had aangegeven dat hij het blad waarop de karikatuur van de profeet op de voorpagina staat, zou terugtrekken en slechts via internet te koop zou aanbieden. Dit, omdat een Arabische afgevaardigde had verkondigd dat dit nog meer woede onder de moslims zou veroorzaken.

“Israël zal geen islamitische staat worden. Wij accepteren niet dat de radicalen ons gaan intimideren, omdat dit er voor zou kunnen gaan zorgen dat Israël capituleert voor bedreigingen.”

Charlie Hebdo, dat buiten Frankrijk vrijwel onbekend was, is in het buitenland een symbool geworden voor de vrijheid van meningsuiting en verzet tegen terrorisme, nadat twee radicale moslims 12 mensen hadden vermoord, omdat zij zich wilden wreken voor de belediging die de profeet was  aangedaan.

Het Israëlisch-Arabische parlementslid Masud Ganaim heeft Steimatzky en de eerste minister Benjamin Netanyahu gisteren gedreigd dat de verkoop van het nummer met de karikatuur van de profeet ernstige consequenties voor Israël, waar ongeveer 20% van de bevolking van Arabische afkomst is, zou kunnen hebben, omdat hun religieuze gevoel heel sterk is. “Het  is een  heel ernstige overschrijding, gevaarlijk  en stompzinnig”, aldus de Arabische afgevaardigde. “Het is geen vrijheid van meningsuiting, maar een trap tegen de heiligste der heiligen van de moslims en het zal de woede van de moslims in het land opwekken.”

Lieberman zegde de Arabier Ganaim de wacht aan met de mededeling deze bedreiging te beschouwen als “een nieuwe rode lijn, die Arabische ambtenaren aan Israël willen opleggen.”

Afgelopen zaterdag nog hebben duizenden Palestijnen in Judea en Samaria gedemonstreerd, Franse vlaggen verbrand en de moslims van Frankrijk opgeroepen om hun profeet  te wreken.

Bron:
www.dreuz.info
Auteur: Alain Leger

Vertaald uit het Frans door:
delamontagne
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Westelijke Jordaanoever", Arabieren, Israël, Israël-vijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

9 reacties op Terwijl hij bedreigd wordt, koopt minister van Buitenlandse Zaken Lieberman van Israël duizenden “Charlie Hebdo´s” om ze onder de Israëlische bevolking te verspreiden

 1. R.Kroonenberg zegt:

  tja…daar kunnen “Onze” Haagse kwezels wat van leren…. !!!

  Like

 2. bobzelf zegt:

  Het is dat ik al jaren en jaren fan ben van Israel,
  anders zou ik het vandaag worden
  heerlijk, heerlijk, gewoon roepen : WAT MOT JE NOU JOHHH , MAFKEZEN !!

  gr. bob

  Like

 3. VarAway zegt:

  Mannetjesputter die Lieberman!
  Beetje een type straatvechter met ballen.
  Ik mag ‘m wel!
  In NL worden onze militairen verzocht om
  NIET in uniform te reizen..het zou de Booslims
  maar kunnen kwetsen en nodeloos opwinden.
  Maar wel ademloos naar Michiel de Ruyter kijken.
  Dat dan wel weer. Het “echte VOC gevoel” ja..ja.

  Like

 4. anoname zegt:

  ik vind het wel ok…
  Charlie Hebdo verbieden… Mein Krampf… De Knoraan… etc…

  Like

 5. Clara Klein zegt:

  Am Yisrael Chai

  Like

 6. Hulde voor Lieberman!Niks blijven aaien,maar:slikken of stikken!

  Like

 7. Peter Schouw zegt:

  Ik sta voor de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van geloof tevens gelijkheid voor iedereen echter :
  Wordt je in Nederland als minderheid geintimideerd of gediscrimineert dan kun je op diverse officiele sites hier melding over doen .
  Wij (ik mijn dochter en schoonzoon ) zijn afgelopen vrijdag door medewerkers van een winkelbedrijf in Oosterhout tijdens een ordinaire discussie over een aankoop geintimideerd
  en wel op een wijze waar wij niet goed van werden .
  Namelijk toen ik aangaf alleen maar gebruik te maken van mijn vrijheid van meningsuiting zei een van hen letterlijk ; je weet hoe we daar mee omgegaan zijn in Parijs .
  Dit en het feit dat het twee lichtgetinte nederlanders waren hebben ons doen besluiten Oosterhout te verlaten en de miskoop maar de miskoop te laten .
  Wij hebben de politie van Oosterhout gebeld maar die namen de aangifte niet aan tevens hebben we bij de directie van het winkelbedrijf een klacht ingediend en ook bij Radar een site over discriminatie .
  Deze zijn duidelijk niet gewend aan een klacht gedaan door een Nederlander tegen een Medelander want ook hier hebben wij tot heden nog niets van mogen vernemen .
  Wij zijn niet van zinnens het er bij te laten zitten maar vragen ons af waar kunnen wij met onze klacht heen ??

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s