De mediaoorlog, “de geest terug in de fles” en Arnon Grunberg

Screenshot_62

Arnon Grunberg

(Door: Martin van Vliet)

Sinds Charlie Hebdo en de moord op vier Joden in een joodse supermarkt in Parijs woedt er een mediaoorlog in Nederland. Deze mediaoorlog heet “De geest terug in de fles”: “Niets met de islam te maken”. Moet gezegd worden dat in Frankrijk, Duitsland en zelfs in België de problemen wel benoemd kunnen worden, alleen in het super politiek correcte Nederland is het benoemen van de waarheid taboe. Zelf worstel ik al langer met de zaak. De laatste tijd begon ik namelijk te denken, ook al wilde ik het helemaal niet, want ik ben een aardige jongen die racisme haat, dat de aanslagen in Parijs iets met de islam te maken zouden kunnen hebben. Ik kon mij vinden in de stelling dat de “Islamitische Staat” niets met de islam te maken heeft.

En de Taliban in Afghanistan helemaal niet. Ook de bloeddorstige Boko Haram natuurlijk niet. Hoe kun je zoiets denken!? Dat Al Qaida niets met de islam te maken heeft, dat hebben Rutte en Cameron ons al verzekerd. En de ayatollahs uit Iran ook helemaal niet, want die zijn niet eens echte moslims, wordt ons verzekerd door de echte moslims, de soennieten. De moord op de Belgische Joden vorig jaar in het Joods Museum in Brussel was ook een actie van een eenling die de koran op een verkeerde wijze uitlegde.

Gelukkig zijn alle de oorlogen in het Midden-Oosten, Afrika en Azië het gevolg van een verkeerde interpretatie van de islam. Dit alles kon ik gelukkig begrijpen. Want ik ben tenslotte een aardige tolerante jongen en geen racist. Maar na Parijs werd ik bevangen door enige twijfel. Misschien heeft een bepaald gedrag toch met een bepaald geloof te maken. Bijna 100% van alle aanslagen wordt uitgevoerd door moslims, die zonder uitzondering “Allahu Akbar!”roepen.

Maar gelukkig, de moslims in Nederland zijn volstrekt anders. Ze zijn vredelievend en modern. Zij willen de sharia in Nederland niet invoeren als dwang, maar gewoon uit liefde om ons te behoeden voor decadentie. Zij haten geen Joden, maar alleen de kleine joodse staat Israël, de enige plaats waar in het verschrikkelijke Midden-Oosten de democratie bestaat. Zionisten haten zij, maar Joden gelukkig niet. Al moeten de Joden door het leger en de politie worden bewaakt vanwege aanslagen van moslims. Ook kunnen joodse kinderen sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer naar school vanwege moslimgevaar, maar dit heeft niets met de islam te maken.

Franse Joden emigreren massaal naar Israël, omdat zij belaagd worden door moslims. Maar dit heeft ook niets met de islam te maken. Jinek tovert uit een hoge hoed drie Goede Moslims die van Joden houden en ISIS-aanhangers aardig vinden en Buitenhof laat een gestoorde Amerikaanse, Karen Amstrong, invliegen om ons te verzekeren dat alle aanslagen sinds 9/11 niets met de islam te maken hebben. Dag in dag uit wordt ons zand in de ogen gestrooid en als ik het niet beter wist, zou ik het ook nog geloven.

Clingendael

Net als deze oorlog zijn vruchten gaat afwerpen, komt het NRC Handelsblad met ene Peter van de Ham, die doodleuk het verhaal vertelt van Fortuyn en Wilders. De islamisering van Europa gaat gestaag voort. Er is zelfs een denkverbod op discriminatie, waardoor het benoemen van de gevaren van de islamisering is verboden. Op straffe van demonisering en een aanslag op je leven, zoals in het geval van Wilders. Niet alleen Joden en homo’s lopen gevaar, maar onze samenleving als geheel, volgens deze deskundige. En niet alleen zij, maar onze democratie als geheel ook.

Grunberg

Potjandorie, het ging net zo fijn met de mediaoorlog en nu dit? Hé Arnon!, kun je dit even weerleggen!? Arnon, pervers schrijver, zie bijvoorbeeld zijn boek “Tirza”, mag namelijk dagelijks op de voorpagina van de Volkskrant de linkse geest verder verzieken en misleiden. Hij schrijft als antwoord op Peter van Ham: “Islamisering van Europa? Ja, er zijn iets meer moslims bijgekomen.” Iets meer is voor Grunberg geen probleem, al durven joodse ouders hun kinderen niet meer naar school te brengen, en verder: “Is hedendaags terrorisme vooral islamitisch geïnspireerd? In de jaren zeventig was terrorisme vooral marxistisch en maoïstisch georiënteerd, maar de RAF heeft de sociaaldemocratie niet in diskrediet gebracht.” Grunbreg ziet geen verschil tussen een tijdelijke en foute ideologie als het marxisme en een agressief op expansie gerichte  ideologie als de islam, die de  wereld al 1400 jaar teistert.

Grunberg eindigt: “Paranoia is het geloofsartikel, rancune de motor, angst voor moslims, afkeer van de EU, onderhuids antiamerikanisme en antikapitalisme de symptomen” (de Volkskrant 28-01-2015).

Het behoeft geen nader betoog om uit te leggen dat Grunberg noch van moslims of de islam noch van de EU ook maar enig verstand heeft. Niettemin mag hij dagelijks de geest van de D66´ers, GroenLinksen en PvdA´ers (nog meer) verzieken.

Door:
Martin van Vliet
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Appeasement, Desinformatie, Dhimmitude, Elite, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse joden, Linkse Kerk, Linkse media, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op De mediaoorlog, “de geest terug in de fles” en Arnon Grunberg

 1. toestroom zegt:

  1 ding scheeld de telegraaf lost al 1 probleem zelf op, op 2 februari bestaat WUZ niet meer weer 1 oorlog minder in de media.

  Like

 2. Jan zegt:

  Limited Free Speech Isn’t Free Speech

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  De Volkskrant zet niet voor niets een asperger-figuur als Grunberg op haar voorpagina:
  Daarmee hoeft men tenminste niet bang te zijn, dat er zoiets gebeurt als met Peter van de Ham, die opeens getroffen werd door een vlaag van gezond verstand.
  Uitgesloten bij Grunberg: Die blijft gegarandeerd jaar in, jaar uit zijn cryptische policor riedel afdraaien, doof en blind als hij is voor alle signalen van buitenaf.
  Veilig gevoel moet dat toch zijn voor zo ’n redactie!

  Like

 4. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Net zo optreden tegen moslims hier, als in moslimlanden wordt opgetreden tegen niet-moslims. Hoge boetes, aparte restricties, volstrekt geen privileges, discriminatie, etc., en dan zijn we nog humaan want in Saudi Arabie etc. hakken ze gewoon de koppen af.

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Ze moeten eindleijk maar de Koraan gaan lezen voor al de Medina predikkingen(na de Hijra) dan zullen ze weten dat het wel degelijk de islam is, dat ons koppijn bezorgd.Net als eens bij Hitler willen ook niemand zijn Mein Kampf lezen.Tot dat het te laat was.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  De “gek Grunberg”, poneert zijn WAANZIN om de roden,groenen en anarchisten en uiteraard de politieke elite te pleasen. Juist gek, en voetbal heeft niets met voetballen te maken? Nederland is een KRANKZINNIGENGESTICHT aan het worden! kots.

  Like

 7. Henk.V zegt:

  Een prachtige, ironische bespiegeling, Martin van Vliet!!!

  Like

 8. Pingback: Frans antisemitisme rapport 2014 dramatisch: 51% van alle racistische daden jegens 1% van de bevolking | filantropius

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s