Hezbollah: We willen geen verdere escalatie

Screenshot_3

(Vertaling: E.J. Bron)

Hezbollah is niet geïnteresseerd in een oorlog met Israël. Dit nieuws liet de sjiietische militie in de nacht naar donderdag aan de Israël´s overbrengen via een commandant van de VN-vredestroepen. Ook Israël had verklaard een escalatie van de gevechten te willen vermijden. De Israëlische minister van Defensie, Moshe Ya´alon, bevestigde vandaag op de radio de boodschap van Hezbollah te hebben ontvangen. Desondanks blijft het Israëlische leger in het noorden met veel troepen in staat van paraatheid.

Hezbollah is na een aanval in Libanon onder druk komen te staan. Vooraanstaande regeringsvertegenwoordigers verweten de chef van Hezbollah, Hassan Nasrallah, Libanon in een oorlog met Israël te willen storten.

De gevechten van afgelopen woensdag waren de zwaarste sinds de 34 dagen durende Libanon-oorlog in het jaar 2006, die ongeveer 1000 dodelijke slachtoffers eiste. De terreurmilitie, die ondersteund wordt door Iran, haastte zich echter om te spreken van een “oog om oog”-aanval: Israël had een terreurcommando van Hezbollah-strijders en Iraanse officieren op de Golanhoogte uitgeschakeld. De terreurmilitie beschouwt de twaalf dodelijke slachtoffers nu als “gewroken” door de dood van de Israëlische soldaten. In werkelijkheid zit Hezbollah in een beroerde situatie: ongeveer 3000 van haar leden vechten in Syrië aan de zijde van dictator Assad en moeten hoge verliezen accepteren – geen gunstig tijdstip voor een intensief conflict met de joodse staat.

De Europese Unie dringt aan op beëindiging van de gevechtshandelingen. Federica Mogherini, de Hoge vertegenwoordiger van de EU voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid, riep beide partijen tot de grootst mogelijke terughouding op. Ondertussen bekritiseerde de Spaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Oyarzun Marchesi, Israël scherp voor de dood van de Spaanse blauwhelmsoldaat Francisco Toledo (36): “De escalatie van het geweld was afkomstig van Israëlische zijde”, beweerde hij.

De blauwhelmen van de VN (UNIFI)moeten de wapenstilstand langs de grens controleren en garanderen dat Hezbollah geen militaire stellingen opricht. Volgens informatie van Israëlische militaire deskundigen beschikt de terreurorganisatie echter over een wijd vertakt tunnelnetwerk met moderne ondergrondse commandocentrales in het grensgebied.

Het Israëlische leger zette ´s ochtends de speurtocht naar mogelijke terreurtunnels voort, via welke Hezbollah-strijders mogelijk Israël kunnen binnendringen. In het grensgebied zijn ettelijke proefboringen aan de gang, nadat bewoners bericht hadden van verdachte geluiden en trillingen.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Hezbollah, Iran, Israël, Libanon, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

5 reacties op Hezbollah: We willen geen verdere escalatie

 1. BertG. zegt:

  Oh, ze moeten dus eerst weer even de tijd krijgen om aan te sterken.
  Zo werkt het toch al jaren.
  Het staat (volgens mij) zelfs in dat dikke boek van hun. Een beetje toegeven totdat je weer op sterkte bent. En daarna weer vol in de aanval. Zo werkt het toch al eeuwen.
  Als je daar nog intuint, dan heb je er werkelijk niks van begrepen.

  Like

 2. Jan zegt:

  Voor iedere dode Israëli een dorp van de kaart vegen.

  Like

 3. Marc zegt:

  Typisch Spaans, die reactie van Toledo. Misschien zien ze uit naar een omkering van de Reconquista?

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Als Hizbullah mij aanwijzen kan waar het in de Koraan geschreven staat , dat moslims vrede sluiten kan met Kafirs, dan zal ik ze geloven.In de Medina predikking Na de Hijra>

  Like

 5. deze partij van die gestoorde moslimgod is volkomen onbetrouwbaar en wil wereldwijd weer alle joodse burgers uitroeien! De leider Hassan Nasrallah is er van overtuigd dat hij zijn godje een handje moet helpen om ons wederom uit te roeien!Onder toeziend oog van de V.N.probeert hij dat te bereiken!Shalom Leon van Duren

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s