Islamitische Staat (ISIS/ISIL) vergroot zijn grip op een toekomstige Palestijnse staat

Screenshot_6

Gaza, 12 januari 2015. Zowat 200 Palestijnen betoogden al zwaaiend met vlaggen van Islamitische Staat (ISIS/ISIL) bij het Franse Cultureel Centrum in Gaza Stad. Er werden tevens afbeeldingen meegedragen van de Franse jihadisten die de recente aanslagen in Parijs hebben uitgevoerd. “Verlaat Gaza, jullie Fransen, of we zullen jullie allemaal de keel oversnijden,” schreeuwden de betogers.

(Door: Khaled Abu ToamehVertaling: Brabosh)

Hamas en andere Palestijnse groepen blijven het voor de hand liggende ontkennen, namelijk dat de terreurorganisatie Islamitische Staat erin geslaagd is om machtsbasissen te vestigen op zowel de “Westelijke Jordaanoever” als in de Gazastrook. De Palestijnen voel zich niet erg comfortabel om over het feit te praten dat Islamitische Staat hard werkt om Palestijnen te werven voor haar gelederen.

De aanwezigheid van Islamitische Staat op de “Westelijke Jordaanoever” en in de Gazastrook is een pijnlijke ontwikkeling voor zowel Hamas als voor de Palestijnse Autoriteit. Voor Hamas is het feit dat Islamitische Staat reeds lang actief is in de Gazastrook, iets is waarvan zij niet wil dat de wereld op de hoogte is.

Lees verder>>>
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", Fatah, Gazastrook, Hamas, Hypocrisie, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Salafisten, Terrorisme, Westen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Islamitische Staat (ISIS/ISIL) vergroot zijn grip op een toekomstige Palestijnse staat

 1. ildiko zegt:

  Fransen, italianen, Nederlanders, Belgen enz jullie hebben dit allemaal gezamenlijk veroorzaakt dus is ook jullie verantwoordelijkheid om ook dit zonder pardon en wel snel op te lossen, nu zonder oorlog redden jullie TOCH niet meer.

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Geen zorgen de Joden zijn in Kanaan thuis daar zullen ze door God beschermd worden.

  Like

 3. Rudi zegt:

  Niet om voorbarig optimistisch uit de hoek te komen, maar met dit soort ontwikkelingen lijkt het niet onmogelijk dat terreurgroepen elkaar beginnen te bekampen.
  Dit is al aan de gang in Libanon, waar Hezbollah en Al-Qaeda elkaar naar het leven staan.

  Het is al ironisch genoeg dat Abbas zijn hachje te danken heeft aan de Iraëli’s.

  Like

 4. Tempelier zegt:

  Goh en zullen we dan als EU nog maar weer een zak met geld sturen, voor de weder opbouw van een nieuwe terroristische organisatie. KOTS. het bloed klotst bijna tegen de wanden in Brussel.

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  Ik ben benieuwd hoe het Westen zal reageren als Gaza eenmaal in de handen van IS is gevallen!

  Like

 6. Geronimo zegt:

  Als IS daar de boel overneemt, ja, dan lijkt me een eigen Palestijnse staat ver weg. Meteen een probleem minder voor Israël. Tenzij het Europese Strafhof het niet nodig zou achten om de IS-beulen te vervolgen voor (nog nooit geziene) misdaden tegen de menselijkheid. Maar dat lijkt praktisch onmogelijk. Vandaar dat Hamas alles doet om de aanwezigheid van IS te ontkennen, wegens contraproductief. Zie je de zwarte Amerikaanse ongelukskater al gesprekken voeren met leden van IS? Dus laat die bende IS-smeerlappen daar maar vlug het boeltje open en bloot controleren. Of ze zo stom zullen zijn, is natuurlijk maar zeer de vraag.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s