Meerderheid van de Duitsers wil niets meer van de Holocaust horen

Screenshot_1

Een jonge Israëlische vrouw tijdens het bezoek aan het vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau

(Vertaling: E.J. Bron)

Zeventig jaar geleden werd het vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau in Polen bevrijd door het Rode Leger. In de hele wereld herinneren herdenkingsbijeenkomsten aan de industrieel georganiseerde vernietiging van de Joden door de Duitse nationaalsocialisten. Uit een representatieve peiling van de Bertelsmann-stichting blijkt echter dat 81% van de geënquêteerde Duitsers de geschiedenis van de Jodenvervolging “achter zich wil laten” en zich bezig wil houden met actuele problemen. 58% van de geënquêteerden wil er zelfs definitief “een streep onder zetten”. Heel anders is dat in Israël. Daar wil slechts 22% het verleden afsluiten.

“Onder geschiedenis kun je geen streep trekken, en al helemaal niet onder de moord op miljoenen”, zei de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Steinmeier (SPD) hierover. Gelijksoortig uitte zich ook bondskanselier Angela Merkel (CDU): “Auschwitz is voor ons een dagelijkse uitdaging om ons samenleven vorm te geven aan de hand van maatstaven van menselijkheid”, benadrukte ze. Duitsland zou het aan de miljoenen slachtoffers verschuldigd zijn niet te vergeten.

Maar het Duitse volk heeft blijkbaar weinig op met de solidariteit met de nog levende Joden. Meer dan een derde deel van de Duitsers beschouwt de politiek van de Israëli´s tegenover de “Palestijnen” als vergelijkbaar met de politiek van de nazi´is tegenover de joden. De afgelopen maandag gepubliceerde uitkomsten van de peiling heeft in Israël voor krantenkoppen gezorgd. 48% van de geënquêteerde Duitsers had een negatief beeld van Israël, bij de 18-29-jarigen was dit zelfs de meerderheid. Slechts 36% van de geënquêteerden verklaarde Israël positief te zien.

Ondertussen neemt de angst toe dat het antisemitisme in Europa weer meer invloed zou kunnen krijgen. Zo is in Frankrijk het aantal antisemitische incidenten in het jaar 2014 in vergelijking met het jaar daarvoor verdubbeld (2014: 851 en 2013: 423). In 241 gevallen kwam het tot lichamelijk geweld. Frankrijk is volgens Israëlische deskundigen op dit moment het gevaarlijkste land in Europa voor Joden. Een groot deel van de ongeveer 500.000 daar levende Joden overweegt volgens berichten in de media om te emigreren. De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu heeft ze uitgenodigd om in de joodse staat een nieuw bestaan op te bouwen.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Duitsland, Europa, Frankrijk, Islamisering, Israël, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

22 reacties op Meerderheid van de Duitsers wil niets meer van de Holocaust horen

 1. oud-marinier zegt:

  De herinnering MOET blijven !!!

  Like

  • Henk.V zegt:

   Me dunkt!!!

   Like

  • Driek zegt:

   oud-marinier zegt: De herinnering MOET blijven !!!

   Helemaal met u eens, beste oud-marinier, die Duitsers kunnen dat nu wel willen, maar met die oprukkende islamisering van Duitsland – en in heel Europa – weten ze in ieder geval wat hun boven het hoofd hangt. Totale vernietiging van alle beschaving. Nog een paar graadjes erger dan Adolf Hitler. Er hangt ons een tweede Holocaust boven het hoofd.

   Like

   • oud-marinier zegt:

    @Driek….Klopt helemaal…..al heb ik de 2e wereld oorlog niet meegemaakt ..(bouwjaar ’67) hahaha….maar wel op school over de gruwelijkheden destijds geleerd . En DAT mag NOOIT meer gebeuren zoiets. En moet derhalve ook in ere worden gehouden om dit te herdenken. Als oud-marinier , heb ik zelf wel oorlogs ervaringen opgedaan in het M.O. en daar wordt je niet blij van….zeker niet met die randdebielen……Men weet in NL / Europa nog niet half , hoe fanatiek die lui zijn. Religieuze-/Patriotische fanatici kun je bestrijden zoveel als je wil…..( Moslim extremisten-/ Vietnam , Indonesie ) enz enz..Maar het is verdomde moeilijk om zoiets in de kiem te smoren , bijna ONMOGELIJK. Behalve door TOTALE uitroeiing. Ik weet niet of de mensen in NL / Europa die NU NOG STEEDS roepen dat het Moslim extremisme in NL/Europa NIETS met de Islam te maken heeft , zich uberhaupt voor kunnen stellen wat A) een oorlogs situatie inhoudt , B) wat hen te wachten staat , indien het zover komt dat de NL-/Europese autochtone burger GEDWONGEN wordt om zichzelf te beschermen ivm burgeroorlog, die m.i. BINNEN 6 maanden zal ontstaan. Ik kan je verzekeren Driek , dat ik de mensen in NL/Europa NIET benijd op dit moment. Enerzijds ’t probleem met de Islam extremisten , anderzijds de problemen in Ukraine-Rusland , die NL/Europa binnen afzienbare tijd in een oorlog verwikkeld zullen doen raken. Daar bovenop komt nog dat bijna ALLE Eu-leden hun burgers mond-dood proberen te maken en de burger zijn vrijheid op allerlei mogelijke manieren probeert in te dammen.

    Like

  • BertG. zegt:

   Dat zou voldoende moeten wezen maar zonder alle schijnheilige toestand erom heen van mensen die er geen enne malle moer van menen.
   De beelden zijn bekend, je zou je toch kapot schamen als je daar tussen stond.

   Like

   • BertG. zegt:

    Er zijn zelfs mensen die beweren dat het hun eigen schuld is omdat ze jezus niet erkend hebben als de ware verlosser.
    Maar zo’n mening schijnt hier geen enkel bezwaar op te leveren.
    Je schijnt het te mogen beweren hier.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG. 17.03 u.: Onder de gereformeerden in ieder geval, Bert! Dat is een gevleugeld gezegde daar.
    Ken jij het toneelstuk Schipper Naast God, van Jan de Hartog?
    Gaat over een Nederlandse schipper, die vlak voor de oorlog een groep statenloze Joden naar Uruguay moet brengen. Op een gegeven moment wordt er door iemand verteld, dat de scheepskok gezegd had: “Ze moesten afgeschoten worden. Want niet alleen hebben ze Christus gekruisigd, ze hebben nog aanmerkingen op m’n vreten bovendien!

    Like

 2. Wachteres zegt:

  Ergens kan ik het me van de Duitsers wel voorstellen. Jarenlang hebben ze op school moeten horen hoe slecht ze wel zijn geweest in de Tweede Wereldoorlog. Ook degenen die na de oorlog geboren zijn.

  De Duitse vlag mocht tot voor kort niet tevoorschijn worden gehaald. Pas bij de laatste voetbaloverwinningen hing die weer aan de huizen en aan de auto’s.

  Ik denk dat men in het onderwijs in Duitsland daar eens op een andere manier mee om moet gaan. Wat is er mis mee als er gezegd wordt: ” ’t Is gruwelijk wat er gebeurde, hoe is dat gekomen en hoe kijken we daar nu tegen aan”.

  Een soort verwerkingsproces van Duitse schuldgevoelens. De mensen hebben nu alleen maar als verweer: “Ik ben toch niet schuldig aan wat mijn voorouders hebben gedaan”?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   “……En daar is ook weer geen speld tussen te krijgen.
   Ik ben blij, dat je dit naar voren brengt, Wachteres!
   Voor mezelf wist ik dit al, sinds ik als 10-jarige naar de beelden van kapotgeschoten Duitse steden zat te kijken in de film “Mein Schulfreund” met Heinz Rühmann.

   Like

 3. Maria zegt:

  en dan schrikken ze ervan dat buiten West Europa de landen vinden dat het hier nazi is.
  Vreselijk hoe de mensen hier pro islamiet zijn en terreur verkiezen van hamas dat zoals IS wilt zijn en nog steeds de Joden weg willen. Politiek op de eerste plaats met media hebben hiervoor gezorgd door openlijk de kant van de moslims te nemen anti Jood.
  Men krijgt wat men wenst, Joden weg islam komt in de plaats, eens zien dan of ze gelukkig gaan zijn wanneer de islam als het ottomaanse rijk hier aan het slachten slaat.
  De Joden hebben nooit mensen aangevallen uitgemoord laat staan dat ze zich moeien met de zaken van de landen hier.
  Hamas Gaza die mogen tunnels bouwen vroeger bomaanslagen aan de lopende band tegen de Joden, raketten afvuren dat mag allemaal en wordt nog gefinancierd door het westen ook, maar als de Joden zich verdedigen dan gaan ze hen vergelijken met nazi duitsland vorige eeuw???

  Intriest diep intriest is dit!

  Like

  • oud-marinier zegt:

   @Maria….Ben het helemaal met je eens Maria…..Ik denk dat de meeste mensen die nu PRO Islam enz enz zijn , dat die zich rotschrikken wanneer de Islamieten het in NL en/of Europa voor het zeggen krijgen. De Islam extremisten hebben nl. schijt aan alle “goedmensen” die lui lachen hen achter hun rug om keihard uit. ( Weer een heleboel KAFIRS belazerd…hahaha…)

   Like

 4. Clara Klein zegt:

  Dank je wel oud-marinier.
  Was de peiling ook onder de allochtone Duitsers?
  Vergeten is gemakkelijk voor een schuld gevoel.

  Like

  • fleckie zegt:

   DIE GESCHICHTE ..’ AUSRADIEREN’ in de geschiedenis-boeken gebeurt toch al langer!
   Wel frappant is het feit, dat NET diegenen , die eigenlijk de …hoofdmisdadigers..waren, met hulp, ( en .’VERZAMELD KAPITAAL’!, en niet zo weinig,) ..’.BUITEN ..SCHOT’ …gehouden worden, net als degenen die hun hebben geholpen…’ De plaat te poetsen’…voordat die te heet werd!

   Like

   • fleckie zegt:

    ……’ONTBINDING…ARGENTIJNSE…IN.ICHTINGENDIENST? .NW.ISR..WEEKBLAD 30.1.2015
    De Argentijnse president CHRISTINA……KIRCHNER…heeft afgelopen maandag aangekondigd dat ze de. Inlichtingendienst van haar landwinden ontbinden. ..Dat doet ze in vervolg op de ..
    moord op de ..Argentijnse..officier..van..Justitie Alberto ..Nisman. ..Geheim agenten v.d. dienst
    zouden volgens de president betrokken zijn bij de moord op Nisman. ..Nisman deed onderzoek naar de bomaanslag van 1994 op het…JOODSE ..AMIA -centrum in..Buenos Aires waarbij 85 mensen de dood vonden……Nisman .beschuldide president..KIRCHNER… van het verdoezelen…van…betrokkenheid..van ..IRAN… en ..HEZBOLLAH… bij de aanslag. …Hij stond op het punt hierover te getuigen voor het…Argentijns ..Congres,maar een aantal uur..voor..de…hoorzitting…werd..hij…dood…aangetroffen in zijn hotelkamer. .Intussen beschuldigt
    KIRCHNER…ook ‘ontspoorde spionnen’ van de moord. …KIRCHNER,die beweert dat de dood van Nisman een complot is om haar in diskrediet ..te..brengen,wil daarom de inlichtingendienst vervangen, door een compleet ..nieuwe ..in.ichtingendienst. ..Overigens .was het initiatief voor het onderzoek ..door …Nisman….ooit…genomen..door…Nestor…KIRCHNER, de overleden echtgenoot v.d…president…, tevens haar..voorganger.De dienst die ook zij wilde gebruiken om o.a. ..de
    raadsels rond…de….AMIA-bomaanslag op te lossen , keerde zich uiteindelijk tegen de president
    en haar entourage. …………..Journalist Damien Patcher,die als eerste melding maakte van de dood van…Nisman,is ondertussen…naar…ISRAEL…gevlucht….In …HAARETZ vertelt hij dat hij zich onveilig voelde ..in…Argentinie ..en…werd…gevolgd…door…een…agent…van..de..ARGENTIJNSE
    IN.ICHTINGENDIENST. Deze doofpotaffaire.., een v.d.bloedigste..uit..de..ARGENTIJNSE…..
    NAOORLOGSE…geschiedenis,verspreidt..zich..als..een…olievlek.

    Like

   • fleckie zegt:

    ………’.SPIELBERG…WAARSCHUWT’, ………… ……NW.ISR.WEEKBLAD 30.1.2015.
    Hollywood regisseur ..Steven…Spelberg…( Schindler’s ..List, Saving..Private..Ryan) waarschuwt voor ..’ Het ..groeiende..antisemitismebestrijding in de wereld’. Dit meldt het persbureau..Associated ..Press. ..De Joodse filmmaker deed dit in de Poolse stad Krakau, op de vooravond v.d.Internationale Holocaust..Herdenking in Auschwitz. Hij hield een speech voor zo’n 300 ..Auschwitz-overlevenden..en diverse. ..wereldleiders . Spielberg waarschuwde voor ‘antisemieten,radicale extremisten..en..religieuze fanatici’ die opnieuw haat proberen te zaaien.
    Ook sprak hij over zijn eigen Joodse identiteit: hoe hij als kind leerde tellen door de nummers te lezen die getatoeëerd stonden op de armen van overlevenden,en hoe hij als volwassene …
    Schindler’s ..List…filmde. …………..Spielberg,die eerder het Holocaust Survivors-project realiseerde,was de volgende dag ook bij de officiele Auschwitz- herdenking, waar hij Damen..met..wereldleiders uit meer dan..vijftig..landen..stilstond..bij..de..slachtoffers v.d.Sjoa.
    Aanwezig waren o.a. Het Ned.koningspaar,premier Rutte,de Duitse president Gauck..en de Franse ..president..Hollande…De..Russische.resident..Poetin was- in tegenstelling tot tien jaar geleden-niet present#############################################################

    Like

   • fleckie zegt:

    …..’GEEN..PROCES..TEGEN…ARGENTIJNSE…PRESIDENT’,…NW.KSR.WEEKBLAD 6.2015
    Twee Argentijnse rechters hebben het verzoek om de Argentijnse president..Cristina de KIRCHNER te vervolgen , N.a.v. de beschuldigingen van openbaar aanklager Alberto Nisman,
    afgelopen maandag afgewezen. Dit meldt HAARETZ. ……..Nisman beschuldigde ..KIRCHNER van een doofpotaffaire rondom het onderzoek naar de bomaanslag in 1994 op het Joodse ..AMIA
    centrum in Buenos Aires. KIRCHNER zou SE BETROKKENHEID van IRAN en..HEZBOLLAH bij
    de aanslag hebben proberen te verdoezelen,in ruil voor een oliedeal met..IRAN. De aanklager
    zondaar vorige maand over getuigen voor een commissie, maar werd een paar uur voor de
    hoorzitting dood aangetroffen in zijn appartement. Inmiddels wijst alles in de richting van moord.
    Ondertussen lijkt Nismans dood het antisemitisme in…ARGENTINIE ..opnieuw aan te wakkeren,
    net lasten tijde van het… JUNTAREGIME…van…VIDELA..in de jaren 70. Zo werden er afgelopen week affiches in een Joodse wijk in…BUENOS..AIRES… verspreid, ,waarop stond:’Een goede Jood is een dode Jood. De goede Jood is ..Nisman’.##################################

    Like

  • oud-marinier zegt:

   @Clara Klein …geen dank. Ik sta voor de vole 100% achter het Joodse volk en achter Israel. WEL vind ik dat men de HUIDIGE generatie (jongere generatie) Duitsers , GEEN schuldgevoel aan mag praten , daar zij namelijk NIETS van doen hebben met wat er 70 jaar geleden is gebeurd. Exact hetzelfde als in NL , met de “haat” tegen de Japaners. Persoonlijk vind ik dat ook DIT iets is dat NOOIT meer mag gebeuren….Maar daarom HAAT ik nog lang geen Japanners of Japanse produkten . Of zoals men in NL doet, de HAAT jegens “de Duitsers”. Men kan de HUIDIGE generatie niet HATEN , voor iets wat (misschien) hun voorouders hebben gedaan ? Ik ben van mening , dat men ten eerste de huidige generatie BEWUST moet maken van het gebeurde destijds , en ten tweede dat men dit moet blijven herdenken , opdat dit zich niet herhaalt. Ten derde , haat niet de personen…maar haat hun daden. Het is voor mij misschien makkelijk om zo te spreken….maar er komt een tijd dat men VERDER moet….!!! Je kan NIET de rest van je leven blijven treuren en de schuld van alle ellende die je overkomt , toeschrijven aan het dat ENE feit.. Iedereen heeft zijn problemen en IEDEREEN zal met de dood te maken krijgen, van dierbaren die voor iedereen ALTIJD te vroeg is heengegaan , of op een onhumane wijze van hun leven zijn beroofd……TOCH moeten diegene die achterblijven …VERDER….( Verdriet , pijn , huilen enz enz…..het hoort erbij ….voor de een , de ander verwerkt het door zich sterk te houden , weer een ander , verstart helemaal , enz enz….Maar we moeten VERDER….!! Hoe moeilijk het ook is……Hoop dat u dit met me eens bent en dat u mijn reply NIET als onfatsoenlijk beschouwd.

   Like

 5. Sjaak zegt:

  De herinnering ja ! Maar wanneer je de laatste 40 jaar de
  Hipe in de medien en de daarmee verbonden Protagonisten
  gezien en gehoord hebt ( Friedmann de kokser en hoerenloper)
  dan is deferenseren dringend aangebracht !
  Afgezien dat de hedige generatie deze oorlog als kleuter en
  de meeste helemaal er niets mee te doen hadden en eerst
  na de oorlog op de wereld kwamen zijn tot de heden
  oorlogsreparationsgelder betaald en worden van joodse
  zijde altijd keer op keer eraan herinnert en penetrant
  vervolgt ! En omdat de Duitse schuldgevoelens tot in
  alle eeuwigheit aan blijven houden geeft het inmiddels
  duizenden van oudere mensen die lege statieflessen
  zamelen en slangen van mensen die bij de voedselbanken
  aansluiten ! En hier is de onmoet en om het verdelen van
  soziaalgeld aan alle mogelijke en onmogelijke groepen
  door de lakse onkundige linkse verkwanselaars die het
  inbetaalde volksvermogen vernietigen en het met volle
  handen aan iedereen toekomen laten (Asylbewerber,
  Sinti en Roma, hulpverenigingen over heel de wereld)
  KORTOM ALLE ALLEEN NIET DE EIGENEN MENSEN !
  ZOALS OVERAL IN DE NOORDELIJKE EU LANDEN !

  Like

 6. Tempelier zegt:

  Dat gaat dan moeilijk worden voor de Duitsers , het is nu eenmaal hun geschiedenis. het neemt natuurlijk niet weg dat je de jongere generatie dit niet kan aanrekenen. Het opleven van het antisemitisme komt enerzijds door de constante aanvoer van moslims en anderzijds de beeldvorming van de Unie m.b.t Israël .

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Dat krijgt men, als men massaal moslims in Duitsland binnen laat stromen!

  Like

 8. lucky bee zegt:

  Mischien zulle de Duitsers het niet vergeten; De Nazi’s hebben het in de Naam van het duitse volk uitgevoerd.En kunnen ze verhinderen dat moslims een tweede hollocaus in Duitsland gaan uitvoeren?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s