Peiling: Twee derde deel van de Opper-Oostenrijkers voelt zich bedreigd door ”islamisme”

Screenshot_8

(Vertaling: E.J. Bron)

67% van de inwoners van Opper-Oostenrijk ziet een reële bedreiging in de islamisering. Eenzelfde percentage beschouwt de integratie van islamitische immigranten als mislukt. Zelfs 68% wil meer controle op islamitische onderwijsinstituten, moskeeën en gebedshuizen. En 57% wijst acties af waarbij korans gratis worden uitgedeeld. Dat zijn de uitkomsten van een representatieve peiling onder 731 inwoners boven de 16 jaar oud van de Oostenrijkse deelstaat Opper-Oostenrijk. De peiling werd van 7 tot 13 januari uitgevoerd door het partij-onafhankelijke opinieonderzoeksinstituut OGM in opdracht van de FPÖ Opper-Oostenrijk.

Gisteren stelde de leider van de FPÖ Opper-Oostenrijk, Manfred Haimbuchner, de uitkomsten voor, waarbij hij opmerkte “dat de aanslagen in Parijs precies samenvielen met het tijdstip van de peiling”. Daardoor zou het gevoel van zich bedreigd voelen nog eens extra zijn vergroot. Dat bevestigt ook de vergelijking met een in december gehouden peiling van de Sociaalwetenschappelijke Studievereniging in Wenen. Toen voelde 40% van alle Oostenrijkers zich bedreigd door het “islamisme”.

Volgens de baas van OGM, Wolfgang Bachmayer, “zien de 30- tot 50-jarigen de situatie nog het meest ontspannen”, maar ook in deze groep zou de afwijzing overwegen. Het grootst zouden de voorbehouden zijn in Linz, Wels en Steyr. “De enige groep die in meerderheid niet zo negatief is ingesteld tegenover de islam zijn de kiezers van de Groenen”, aldus Bachmayer. Maar ook hier zou het aandeel meer dan 50% bedragen.

“56% beschouwt de maatregelen tegen de radicalisering van moslims als ontoereikend”, aldus Haimbuchner. Hij eist een immigratiestop uit het islamitische cultuurgebied. Iemand die niet wil integreren, moet zijn sociale uitkering worden afgenomen, “in het uiterste geval moeten ze worden uitgewezen.”

Bron:
www.nachrichten.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, Islamisering, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

12 reacties op Peiling: Twee derde deel van de Opper-Oostenrijkers voelt zich bedreigd door ”islamisme”

 1. Tom Hendrix zegt:

  Dat zie ik net zo, als deze Oostenrijkers! Minder Islam! Minder islam! Minder Islam! Zo en wie van het rode tuig gaat mij nu aanklagen?

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Opper Oostenrijk dat moet om de stad Linz zijn?

  Like

  • Lucie zegt:

   Ja,dat is Ober_Österreich en Linz is de hoofdstad.
   En veel Oostenrijkers zien,net als de Nederlanders,hun leven vergald worden door die baardapen.

   Like

 3. Jean zegt:

  Die cijfers zijn in heel Europa zeer hoog maar een grote groep durft zich niet te uiten uit angst voor wraaknemingen van zowel werkgevers, politiekers als voor moslims en toch zullen wij overwinnen tegen het barbaars tuig, eens zullen alle ogen opengaan en zich keren tegen die gewelddadige waanzinnige barbaren.

  Like

 4. aquarius4422 zegt:

  De hele westerse wereld wordt bedreigt door het islamofascisme.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Net terug van de sportschool, weet ik nu zeker hoe funest de invloed van de socialistische en politiek-correcte pers en media zijn. Ik had een discussie met 2 heren, over de islam en pegida. Nou, volgens hun waren het maar 10% van de moslims waar WIJ problemen mee zouden krijgen! En toen ik ter berde bracht dat het niet zou moeten gaan over mensen, maar dat de ISLAM het probleem was, kwamen gelijk de opmerkingen. ” De Islam is niet zo”, “de islam wordt verkeerd uitgelegd”, etc, etc. Nou, zo gaan WIJ die het WEL ZIEN, het niet redden!

  Like

  • Driek zegt:

   Ik spreek hierbij mijn bewondering voor uw uit, beste meneer Hendrix, dat u nog steeds de energie kan opbrengen, om die domoren te overtuigen van gevaar waar wij ons in bevinden. Ik ben ermee opgehouden. Ik zie wel hoe het afloopt. Ik krijg iedere keer weer, zoveel tegengas.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ Driek: 18.36. uur. Ik wilde het ook niet op de spits drijven beste meneer Driek. Maar ik word er ook moe van, ze willen het gewoon niet weten. Verder zijn het vaak gewoon aardige mensen, maar voor de islam hebben ze “een blinde vlek”. Een lichtpuntje was er wel, ze gaven me gelijk dat de massa-immigratie een grote berg ellende is. Groet: Tom.

    Like

 6. Wim Peters zegt:

  Niet alleen voor Oostenrijk is de (P)islaam een bedreiging, dit geldt, als er niet snel wordt opgetreden
  voor heel ons Europa !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s