TUNNELVISIE VAN EEN VILEINE ASPERGER-MAN

Screenshot_10

Arnon Grunberg

(Door: Theresa Geissler)

Arnon Grunberg in de bocht: In de Volkskrant van hedenmorgen. Ik citeer:

“Op 27 januari sprak de Duitse president Gauck de Bondsdag toe naar aanleiding van de bevrijding van Auschwitz op 27 Januari 1945. Sinds 1996 is de 27ste januari een officiële herdenkingsdag in Duitsland voor de slachtoffers van het nationaalsocialisme. Gauck zei dat Auschwitz onvermijdelijk deel uitmaakt van de Duitse identiteit, dat de nazitijd een cultuurbreuk betekende, maar dat na de schuld en schaamte een nieuw credo kan ontstaan: Dat Duitsland zich verplicht slachtoffers van oorlog en geweld asiel te bieden. Dat Duitsland een land hoort te zijn waar mensen met verschillende religies uit verschillende culturen moeten kunnen samenleven. Een duidelijke verwijzing naar Pegida. In Nederland wordt, vooral onder blanke mannen van middelbare leeftijd, is mijn indruk, Pegida als een frisse wind gezien. Kennelijk weten zij het beter dan de Duitse elite.Wie in brandstichters hoop ziet, kent de toekomst: Brand. Gebrek aan historisch besef is vooral ook gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel.” Tot zover ons literair genie Grunberg. De vetgedrukte letters zijn van mijn hand.

De allereerste gedachte die opkomt: Hoe haalt genoemd heerschap het in zijn hóófd?! Gevolgd door het antwoord: Door de voortdurende dichte mist die er in dat hoofd hangt en die hem noodzaakt aanhoudend star voor zich uit te kijken, zonder inachtneming van de realiteit, die zich zowel links, rechts als achter hem, kortom: rondóm hem, afspeelt. Alleen op die manier is iemand in staat:

– te negeren dat de slachtoffers van Auschwitz en aanverwante kampen toch ècht voor het overgrote deel Jóden waren en dat Hitlers ‘Endlösung’ daar zelfs specifiek op was gerícht (iets, wat Gauck, zo te lezen, trouwens eveneens doodzweeg);
– te negeren dat die ‘slachtoffers van oorlog en geweld’ dan ook werkelijk slachtoffers van oorlog en geweld móeten zijn en als zodanig niet-aflatend streng moeten worden gescreend;
– te negeren dat aan het samenleven van verschillende religies en culturen de voorwaarde verbonden dient te zijn dat naar integratie gestreefd wordt in het land op wiens bodem men zich bevindt;
– EN te negeren dat er, in het geval van religie, dan wèl sprake moet zijn van een religie die de scheiding van kerk en staat erkent en niet van een ideologie, die tevens invloed op het maatschappelijke vlak claimt.

Slechts door dit alles te negeren kan men, zoals Gauck kennelijk onuitgesproken deed en Grunberg hier uitgesproken dóet, de beschuldigende vinger op Pegida richten. Dat Gauck en Grunberg hier op hetzelfde spoor zitten, lijdt inderdaad geen twijfel, reden voor onze tunnelvisionist om bij zichzelf verheugd vast te stellen dat “De Duitse elite” het in dit geval wéét. Smalend constateert hij vervolgens dat in Nederland een bepaalde groepering, die Pegida “als een frisse wind ziet,” het dus minder goed weet dan de Duitse elite, ofschoon ze dènkt het beter te weten. Het absolute tóppunt van aanmatigende suggestie wordt echter bereikt op het moment dat deze groepering door hem beschreven wordt als “vooral blanke mànnen van middelbare leeftijd.” Althans, dat is zijn indruk, zoals hij er ‘bescheiden’ aan toevoegt……

Zo zo. Wel wel. Kijk kijk……. Waar haalt de heer Grunberg die indruk dan wel vandaan, vraagt men zich af. Is in zijn ogen Pegida voornamelijk het gedachtegoed van oudere, reactionaire macho ‘s, die hun territorium door ‘multiculturele elementen’ bedreigd zien en hun ‘macht’ wensen terug te veroveren? Denkt hij dat de jongere generatie alleen maar staat te juichen over de ‘cultuurverrijking’ en zich géén zorgen maakt, omdat dit typisch iets voor oudere reactionairen zou zijn? En last but not least: Waar zijn de vróuwen in de visie van de heer Grunberg? Denkt hij nu heus dat vróuwen over het algemeen deze zorgen niet hebben, alle multikul even prachtig vinden, zonder enig voorbehoud elke toestroom aan nieuwkomers aan hun moederlijke boezem drukken en dolenthousiast elk nieuw cultureel element overnemen, tot het dragen van de hidjab aan toe? Is dat het beeld, kortom, dat de heer Grunberg zich van de Nederlandse bevolking – waarover hij het in dit geval tenslotte heeft – vormt? Dat Asperger-achtige types in clichés denken, viel reeds te vermoeden, maar dat het zó erg blijkt te zijn……!

Screenshot_9

De Duitse president Joachim Gauck

Voorts is de laatste zin in Grunbergs stukje zéér typerend. Ik haal het nog maar eens aan:

Gebrek aan historisch besef is vooral ook gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel
. Dat is zelfs niet slechts typerend te noemen, dat is een regelrechte gotspe! Hoezo? Omdat een stelling, waarin de zaken eenvoudig worden omgedraaid, dat altijd is! Niet de Pegida-sympathisanten ontbreekt het aan historisch besef en daardoor aan verantwoordelijkheidsgevoel, maar mensen als Grunberg, Gauck en het hele leger aan politiekcorrecte schrijvers, poltici en wat dies meer zij, die stelselmatig weigeren de asielzoekersproblematiek te erkennen, die weigeren in te zien dat niet alle culturen in het Westen kunnen integreren, dat vooral de islam dat niet kan, omdat hij geen religie is, maar een ideologie, die van de samenleving zo oneindig veel méér eist, dat herdenkingen zoals de Auschwitz-herdenking er in de eerste plaats toe dienen de JOODSE slachtoffers van de Holocaust te herdenken en dat zij niet gebruikt mogen worden als excuus om, zoveel tientallen jaren later, diegenen in bescherming te nemen die in feite als vanouds juist de dóódsvijanden van het Jodendom zijn geweest en dat nóg steeds zijn. Die dat trouwens van de hele westerse samenleving zijn…..

Parijs, Charlie Hebdo, de Joodse supermarkt, de geplande aanslag in Verviers – om de meest recente gebeurtenissen dan nog maar eens te noemen – níets, maar dan ook niets brengt politici als Gauck ertoe zich op hun zienswijze tot nu toe te bezinnen en bij herdenkingen als deze hun opinie aan te passen aan de realiteit. En columnisten als Grunberg? Die gaan nog een stap verder en nemen de gelegenheid te baat om deze schàndelijke valse voorstelling van zaken te geven: Hún gebrek aan historisch besef en gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel af te wentelen op de schouders van de Pegida-sympathisanten en, en passant, een vals beeld van hen te schetsen op de koop toe! Het toppunt van valsheid, ware het niet dat de bedrijver, zoals reeds opgemerkt, een absolute tunnelvisie ten gevolge van een ernstige geestelijke stoornis moet worden toegedicht. De verantwóórdelijke is in dit geval de Volkskrant, die een dergelijk ontoerekeningsvatbaar individu al jaren op pagina één aan het woord laat!

Door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "PEGIDA", "Weg met ons!", Appeasement, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Desinformatie, Duitsland, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse joden, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

19 reacties op TUNNELVISIE VAN EEN VILEINE ASPERGER-MAN

 1. Scheerzeep NU zegt:

  De dure bril van Grunberg maakt zijn ogen kleiner, alsof hij je van een afstandje zit aan te staren. En dan die arrogante smoel op de voorgrond, met die imitatie semitische neus die naar beneden wijst. Zonder haar lijkt hij een beetje op Ed Nijpels die zich in Hans Wiegel heeft verslikt.
  Als je jezelf op deze wijze presenteert heb je toch ook een gebrek aan historisch besef. Hij lang doet-ie dat al?

  Like

 2. kraftavilqa zegt:

  Grunberg is een idioot en hij is lelijk.Zijn historisch besef strekt zich blijkbaar iet uit tot de gruwelijke geschiedenis van 1400 jaar pislam. En de rabiate jodenhaat die in pislam is ingebouwd heeft-ie blijkbaar ook over ’t hoofd gezien. Habbezakker.

  Like

 3. Marc zegt:

  Ach Theresa, maak je niet druk om de grunbach. Als iemand zich al tijden verraadt met een gebrek aan historisch inzicht en een gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel, dan is het ons aller grunnertje wel. Laat die zak in de stront zakken. Negeer ‘m gewoon.

  Like

  • Marc zegt:

   Bovendien, denk ik, is hij zelf een man van middelbare leeftijd. Waarschijnlijk leeft hij in een identiteitscrisis, wil hij nog de recalcitrante ‘jongere’ uithangen. Oppassen dat we niet alle jongeren nu in een hoekje lijken te zetten, want dat is niet het geval.

   De kreet ‘blanke mannen van middelbare leeftijd’ is altijd al populair geweest onder hen die denken voor de zwakkeren op te komen. Want vrouwen, kinderen, ouden van dagen, en natuurlijk iedereen met een niet-blanke huidskleur behoorden kennelijk altijd tot de slachtoffers waarbij die ‘blanke man van middelbare leeftijd’ per definitie dader van is. Altijd makkelijk om een daderprofiel bij de hand te hebben, toch?

   Als laatste kan gezegd worden dat er heel wat joodse ‘blanke mannen van middelbare leeftijd’ door de nazi’s vergast zijn.

   Overigens is die grunbol zelf natuurlijk ook joods. Waarschijnlijk doorwaadt zijn daverende intellect ook hier een identiteitscrisis. Zo kan ik mij voorstellen dat hij weigert zich een verlaat slachtoffer te voelen.

   Like

   • Wachteres zegt:

    @ Marc “.. onder hen die denken voor de zwakkeren op te komen”.

    Wat mij opvalt bij deze linkse figuren, die zichzelf o zo sociaal bewogen vinden en daarom superieur aan rechts en vooral aan PVV-ers, is dat ze in feite TOTAAL NIET geïnteresseerd zijn in de ellende die veel Europeanen treft in verband met de instroom van de islam.

    Dat zeg ik niet zomaar. Henk en ik hebben, jaren geleden, tijden gereageerd op de site van de Volkskrant, toen je daar nog voluit, zonder woordbeperking, kon schrijven.
    En wat ons opviel was dat de linkse reageerders werkelijk doof en blind waren voor alles wat er met de islam in Europa aan de hand is.

    Ik gebruikte destijds vaak de uitdrukking: “De linksen willen niet horen, willen niet zien en ze zwijgen als ze moeten spreken”.

    IK zie het nog steeds, als ik wel eens reageer op DDS, waar een stel linkse etterbakken rondwaren. Die komen daar niet om serieus te discussieren, maar om de boel te verzieken. Ze maken rotopmerkingen, die nergens op slaan, proberen andersdenkenden te vangen op woorden, met reacties waarvan je denkt, waar slaat dit op.

    Als je bijvoorbeeld wijst op het moslimgeweld in Zweden en in GB, dan beweren ze dat het in Zweden wel meevalt, allemaal rechtse leugens, maar op de situatie in GB, waar toch gedegen onderzoek naar is gedaan, gaan ze niet in. Dat past niet in het straatje.

    Geen woord van compassie voor de vele slachtoffers van het gruwelijk islamgeweld.

    Hetzelfde gedrag zie je bij de multiculti-aanhangers, vaak inwoners van de ‘grachtengordels’. Ze zijn o zo begaan met de ‘vluchtelingen’, maar wonen zelf liever niet bij die mensen in de buurt.

    Ook zijn zij fervente aanhangers van gemengde scholen. Hun kinderen plaatsen ze echter bij voorkeur op witte scholen, ook als er een zwarte school in de buurt is.

    Ik heb op DDS geschreven dat uit het gedrag van links blijkt dat ze heel veel zogenaamd meeleven voor ‘zielige mensen’ vertonen, zolang die maar ver bij hen uit de buurt wonen en moslim zijn.

    Wat de autochtonen moeten meemaken aan pesterijen en geweld van islamitische zijde zegt hen niets en raakt hen ook niet.

    Daar willen ze zelfs niets over horen, want dan komen bij hen meteen alle tegenargumenten opgang die we al jaren van links kennen. De middeleeuwen, waarin wij ons ook misdroegen, de katholieke priesters die ook kinderen verkrachten enz. enz. We kennen de dooddoeners zo langzamerhand wel.

    Ik vermoed dat ze zo begaan zijn met het door hen veronderstelde ellendige lot van moslims in Europa, dat al het andere daarbij in het niet valt.

    Ook voor de islamitische aanslagen hebben en hadden zij excuses; de moslims voelen zich achteruitgesteld, gediscrimineerd en ze hebben geen banen. Pechdrol benadrukte dat bij de laatste aanslagen in Parijs weer eens.

    Uit de aanslag in de ondergrondse in Londen, waarvoor onmiddellijk dezelfde verontschuldigingen naar boven werden gehaald, bleek, dat het om goed opgeleide misdadigers ging, die alle mogelijke kansen in Engeland hadden gekregen om zichzelf te ontwikkelen en zelfs hadden ze goedbetaalde banen.

    In GB kwam uit onderzoek door journalisten naar voren dat deze mensen in moskeeën en op internet vergiftigd werden met haatboodschappen richting het Westen.

    Teksten uit de koran werden en worden gebruikt om deze haat te rechtvaardigen.

    En toch blijft onze ‘elite’ rondbazuinen dat de islam vrede is en dat alle moslimellende niets met de islam te maken heeft.

    Zouden onze leiders en links zich, zonder dat zij zich dat bewust zijn, al ondergeschikt hebben gemaakt aan de eisen die door de koran aan dhimmies worden gesteld?

    Wat de EU en hun schoothondjes, de landelijke regeringen betreft, is het natuurlijk ook mogelijk dat geld en olie uit he Midden-Oosten een grote rol spelen.

    Daarvoor kun je je land, je cultuur en je vrijheid blijkbaar wel verkwanselen.

    Like

 4. Fred zegt:

  Sluit die ZOT op! ZELFS als nu direct een punt gezet wordt achter de import van gewelddadige, criminele, opruiiende, derde/vierde wereld parasieten, zullen we de aankomende BRAND niet ontspringen.

  Like

 5. W.H.J. Reiss zegt:

  Te gek voor woorden. Grunberg, een totaal malloot, maar hij krijgt wel steeds podia ! De mensen slikken het als zoete koek. Hoe komt dit toch ? Zijn wij misschien wel het lafste volk dat er bestaat. In de 2e W.O. hebben we er ook nul komma nul van gebakken. Sterker nog een Jood werd voor fl. 2,50 aangegeven. Zij wij geboren ‘wegkijkers’? Nederlander zijn daar hoef je echt niet trots op te wezen !

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Theresa weer een geweldig artikel van jouw hand! Ik ben ervan onder de indruk, jij verwoord precies wat ONS patriotten en vaderlanders bezig houdt! Beter had ik het niet kunnen zeggen.

  Like

 7. Vederso zegt:

  Sterk Theresa! Gauck is allang door het ijs gezakt. Ooit verwachtte ik nog wel wat van hem, maar dat is niet meer zo. En Grunberg…. ach, maakt u zich niet al te kwaad.

  Like

 8. tjonge zegt:

  gezien die kop van grunberg is die vroeger verschrikkelijk veel gepest, en nu tracht ie iedereen terug te pakken met zijn recalcitrante afval-stukkies.

  Like

 9. bigljohn zegt:

  Joden blinken in het algemeen uit door hun bovenmatige intelligentie, als zakenman, in het bankwezen, en hun muzikaliteit. De lijst kan eindeloos lang worden. Zomaar wat losse voorbeelden; Einstein, Oppenheimer, Lise Meitner, Freud, Gustav Mahler, de bank Rothschild, enz. enz. Arnon Grunberg is hier een van de uitzonderingen op de regel. Hij bezit een zekere boeren-slimheid waardoor hij in staat is zijn idioterie te verbergen, en de mensen allerlei leugens te doen geloven. Gelijk een dementerende die door allerlei trucjes probeert te verbergen dat zijn korte termijn geheugen hapert. Of zoals de analfabeet die beweert zijn bril vergeten te hebben, zodat hij een verhaal niet kan lezen. Arnon Grunberg is een schande voor het Joodse ras. De dag zij vervloekt dat hij geboren werd. En dat geld ook voor sommige andere Joden die hun afkomst verloochenen, en aanpappen met de Islam. Daarmee de veiligheid van meeste andere Joden op het spel zetten.

  Like

 10. EdBos zegt:

  Weet meneer Grunberg al dat in schoolklassen waar een meerderheid moslim is, dat leerkrachten het daar NIET over de holocaust mogen hebben? Vreemd dan, die vergelijking als zouden de Pegida-aanhangers neo-nazi’s zijn en de arme muslims toch eigenlijk de nieuwe joden. Ergens wringt er iets in die vergelijking. Maar goed, linkse intellectuelen staan zo ver boven ons dat wij van de onderbuik ze niet altijd kunnen volgen.

  Like

 11. Anneke zegt:

  Theresa, weer een heel goed artikel, jij verwoord wat heel veel mensen denken, knap hoor, dank je daarvoor……

  Like

 12. Taljaard zegt:

  Ach Theresa, schrijvertjes hebben het wel vaker bij het verkeerde eind; al kunnen ze dan ook goed schrijven. Wat te denken van Mullisch, die het Cuba van Castro verheerlijkte?
  Of Louis Ferdinand Destouches (Celine), overigens een veel betere schrijver dan Grunberg, die zich wentelde in giftig antisemitisme?
  Of George Bernard Shaw, die Stalin verdedigde?
  Mag Celine en Mullisch desondanks overigens graag lezen, maar vind Grunberg niet om door te komen.

  Like

  • EdBos zegt:

   Eens! Heb een boek gelezen van Grunberg, Tirza en vond het maar zozo: niet echt literatuur. Celines “reis naar het einde van de nacht” vond ik fantastisch, ook al was Celine dan antisemiet en zelfs een soort NSB’er. Hij schrijft daar in dat boek niet over. Mulisch vond ik een salonsocialist en een echte lul. Ik denk dat je een schrijver kunt waarderen om zijn boeken en dat je het verder eens of oneens kunt zijn met zijn politieke denkbeelden.

   Like

 13. Charles Martel zegt:

  Links en islam zijn zoogbroeders van dezelfde moedergodin. Daarom blijft er van een anti-godsdienstige houding van links niets over wanneer het de islam betreft. “Religie is het opium van het volk”: geldt manifest niet voor die ene ‘ideologie’ die het statuut van godsdienst claimt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s