VIDEO: Bidden of het leven van een man redden?

Screenshot_10

Beelden van een bewakingscamera in een moskee in het Marokkaanse Berrechid zorgen voor een controverse in Marokko. Een man kreeg tijdens het gebed een hartaanval. Slechts enkele moskeegangers schoten hem te hulp.

De beelden zijn schokkend. Tijdens het ochtendgebed in een moskee in Berrechid stort een man opeens in elkaar. Zijn buurman en een andere moskeeganger schieten hem te hulp. De rest kijkt even en blijft ongestoord bidden.

Deze passiviteit zorgde voor veel onbegrip en soms kwade reacties op sociale netwerken. Een internetgebruiker stelt de vraag: “Wat is belangrijker, blijven bidden of het leven van een man redden?”

Video:

 

Bron:
www.bladna.nl
(h/t Jopeck Jopeck)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, hersenspoeling, Indoctrinatie, Islam, Marokkanen, Marokko. Bookmark de permalink .

24 reacties op VIDEO: Bidden of het leven van een man redden?

  1. Cathja zegt:

    Tja, ik zou zeggen: eerst die man redden en dat bidden doe je daarna maar weer. Maar misschien hebben de biddende broeders er vrede mee dat deze man iets eerder dan gepland naar het paradijs gaat? Ik weet het niet.
    Een vreemde situatie. Een vreemd volk ook, en een nog veel vreemdere ‘religie’.

    Like

  2. rs zegt:

    Had die man maar moeten gaan zitten. Was die ook dood gegaan, maar hadden de anderen niet hoeven te helpen.. Bidden moet je in alle rust doen………………
    Niks schokkends aan.
    Maar http://www.bladna.nl is op http://www.marokko.nl GEEN geldige bron, ze willen bij BLADNA nog wel eens knoeien met de werkelijkheid……….aldus een moderator daar……

    Like

  3. Peter zegt:

    Bij moslims is het leven van een mens en nog minder waard dan dat van een dier, dus helemaal niets. Ze hebben meer op met een oud agressief fabeltje dan met de hedendaagse tijd en voor de moslims is alles wat anders denkt als wat zij geloven iets om te verminken, mishandelen, pijnigen onderwerpen en/of vermoorden.
    Het zal tot de ondergang van Europa leiden door de versnelde import van de islam door Merkel, Rutte, Hollande, Camaron en hoe dat andere gespuis ook mag heten.

    Like

  4. louis-portugal zegt:

    Ongelofelijk.
    Het geeft duidelijk aan hoe belangrijk allah is en hoe weinig ze zich interesseren voor hun “soortgenoten”.

    Like

  5. F ter Weele zegt:

    Het is vrij simpel , bidden gaat in moslim landen VOOR naastenhulp , ze denken gewoon dat zal Allah wel gewild hebben , kan ook niet anders als 90% van de moslims analfabeet zijn , de 10% die wel kan lezen en schrijven Indoctrineerd de massa vanuit de koran , aangevuld met hun eigen eventuele extreme denkwijze , en als je dat 5 keer per dag 7 dagen per week doet dan zijn de gevolgen bekend , de massa weet dan niet beter vandaar hun vaak extreme denkwijze omtrent medemensen op deze wereld en dan specifiek mensen met een ander geloof

    Like

  6. Tistochwat zegt:

    Kennelijk was ‘allah’ hem niet genadig.
    Bidden in de moskee maakt meer kapot dan je lief is.

    Like

  7. anna zegt:

    toen bij een vriendin ’s middags werd ingebroken vroeg ze aan haar Marokaanse buurvrouw of zij wellicht iets had gehoord ………. ja ….. dat had ze wel ….. maar ze moest bidden, bedankt buurvrouw

    Like

    • Theresa Geissler zegt:

      Nog afgezien van dat ze moest bidden: Who cares of er misschien van Kaffirs wat wordt gestolen?
      Die hèbben immers nergens recht op, volgens de ware gelovigen!

      Like

  8. bigljohn zegt:

    Het toeval bepaalde dat die man een hartaanval kreeg. Daarom gunden ze die man eerder het paradijs, dan een leven op aarde. De Islam is toch immers een cultus van de dood, of niet soms ?

    Like

  9. Tempelier zegt:

    Reanimatie is dan ook een Westerse uitvinding , dat kan allah’s goedkeuring dan ook niet weg dragen. Die man verveelde zich natuurlijk d**d in die moskee.

    Like

  10. Joshua zegt:

    Je kan bidden tot een niet bestaande god tot je een ons weegt die klootzak geeft toch geen antwoord,die biddende idioten hebben zichzelf tot god verheven daarom zijn zij zo fanatiek want hun godje is het die de scepter zwaait.

    Like

  11. Tom Hendrix zegt:

    Tja, inderdaad noem ik het daarom de CULTUUR DES DOODS!

    Like

  12. Martha N zegt:

    Allah was hem genadig, waarom een man in dit leven houden, wanneer hij gelukkig is heengegaan naar zijn hiernamaals, eindelijk verlost en verder een heerlijk leven na de dood.
    ZO is het toch, wat maken wij ons daar zorgen over?
    Iemand die dit doet is geen kenner van de Koran.
    Niet moslims moeten niet proberen te denken naar hun eigen geloof en hoe zij zouden handelen.

    Like

  13. Igor zegt:

    Hier in NL hebben we het geluk dat bij risicovolle mensen (hartfalen,ritmestoornissen) een defibrillator wordt ingebouwd, zodat je niet plotsklaps op straat neer dondert en ter plekke sterft, aangezien in zo’n geval de hulp bijna altijd te laat is.

    Like

  14. Joost Visser zegt:

    De vraag stellen is hem beantwoorden.

    Like

  15. lucky bee zegt:

    Wat moslims doen is eigenlijk geen bidden maar het hoogloven van Allah . Na iederebeweging wordt Allahu Akbar gemompeld, alleen aan het einde wordt de moslim jin links van je begroet., met assalamu alaikum warochmatullah en dan rechts van je, kreeg de zelfde procedure . En dat was het dan.De Haat preek komt dan na het gebed door de Imam uit de kansel gepreekt.

    Like

  16. benkok zegt:

    Als je tot de duivel bidt, de koranAllah dus, dan gaan er gekke dingen gebeuren.
    Na het laten stikken van je mede satan aanbidder ga je na de instructies van de iman en soera Al Tauba vs. 5, 29 en 123 nog vers in het geheugen naar Syrie om je bij de ware moslims, IS, aan te sluiten.
    Aan de vruchten kent men de boom.
    Shalom, voor wie dat snapt (want die is alleen in Yeshua verkrijgbaar),
    Ben Kok (joods-chr. pastor)

    Like

  17. Claudia M. zegt:

    Ach, weten we nu gelijk dat AED’s ophangen geen enkele zin heeft… Scheelt weer centen.

    Like

  18. delamontagne zegt:

    Die lui bidden zich nog eens dood, of is dat de bedoeling, zo vlug mogelijk bij al-laaha.!!
    Maar zoals Lucky Bey al schreef: het is geen bidden in de Christelijke zin. Het zal wel wraak, hel en verdoemenis afroepen over de ongelovige honden en zwijnen zijn.
    Dat men zoiets in openbaar toelaat is voor mij helemaal een raadsel…………..

    Like

  19. jantjeuitnl zegt:

    Jezus zegt, onder anderen, in Lc 13,10-17, dat je op de Sabbat ook mensen moet helpen.
    Mohammed keert zich af van een blinde als die om hulp vraagt Koran 80:1
    Dit zegt al genoeg over de verschillen tussen deze personages en dus over de geloven.
    Dan hebben we het nog niet eens over dit lijstje gehad
    http://wikiislam.net/wiki/List_of_Killings_Ordered_or_Supported_by_Muhammad
    Zo’n lijstje is er zeker niet van Jezus.

    Like

    • jantjeuitnl zegt:

      Het is trouwens een waslijst en geen “lijstje”.
      Een en al hebzucht en jaloezie.
      Met aanbidders van zo’n onmens hebben we te maken. Dat is natuurlijk van een heel andere orde dan mensen die Jezus als voorbeeld nemen.

      Like

Plaats een reactie