“De laatste Nederlander”, deel 6

Screenshot_34

(Door: Martin Bosma)

Er moet veel gestudeerd worden. We scherpen onze visie op de islam aan. Dat betekent nog meer lezen en de ideologie tot in detail bestuderen. Het zal een belangrijk punt worden, dus we moeten het goed overdenken. Veel tijd besteden we aan het schrijven van een uitgebreid economisch plan. Lagere belastingen wordt een belangrijk speerpunt. Maar dat moet wel onderbouwd worden. Een wetenschappelijk bureau hebben we niet, dus trekken we twee studenten aan die voor ons aan de gang gaan en beginnen met schrappen in begrotingsposten. Ik verzin een mooie flashy naam: Plan voor een nieuwe Gouden Eeuw. Essentie; flink hakken in wat de overheid doet, en het geld teruggeven aan de burger. Die heeft ervoor gewerkt. De gedachte bij de overheid lijkt vooral te zijn dat de mensen hun geld in bruikleen hebben totdat vadertje staat het weer opeist.

We vinden een mooi moment het te presenteren: een ondernemersbeurs  in Den Bosch.  Dat lijkt me een ideale plek om de tientallen verslaggevers te woord te staan die zich zullen melden. Maanden hebben we hieraan gewerkt en ons spaarzame geld eraan uitgegeven. Op alle kritische vragen zijn we voorbereid.  Oplopende staatsschuld, lastenverlichting, het tekort: overal hebben we een sluitend antwoord op. Tweede schijf: zoveel procent belastingverlaging. Europese Unie: zoveel miljard minder….Pagina’s vol tabellen bewijzen hoe serieus we zijn. We zijn er beretrots op dat we ondanks onze kleine bemanning zoiets voor elkaar hebben gekregen. Ons laatste geld investeren we om de twee bollebozen econometristen een paar maanden aan het werk te zetten en samen hebben we tot in de kleine uurtjes zo ongeveer elke begroting tot op het bot ontleed. We hebben over meer dan alleen de islam een mening. Wat zal Nederland hiervan opkijken! Helaas. Er verschijnt in Den Bosch slechts één journalist. Iemand met een camera van een lokale website. Die heeft alleen vragen over de beveiliging van Geert en lijkt vooral uit op exclusieve beelden van een aanslag. De aanwezige ondernemers luisteren vanaf de bar met een half oor naar de toespraak en gaan door met netwerken en visitekaartjes uitwisselen. Nergens lezen we een letter van ons plan terug in een krant. Verslagen kruipen we weer in de beveiligde wagens en rijden terug naar Den Haag. Nog nooit was de route naar de Kamer zo lang. Zwijgend kijken we uit het raam. We hebben nog een lange weg te gaan.

We moeten ons verhaal op andere manieren vertellen. Een kleine uitgever benadert ons voor een boek. Een mooie kans. Hele weekeinden brengen we door om materiaal bijeen te schrapen. De uitgever wil het boek op de markt brengen, maar wel op voorwaarde dat hij niet te traceren is. Hij is bang voor de gevolgen. Dus wordt de Groep Wilders zelf officieel de uitgever. Veel boekhandels willen ons niet hebben voor een signeersessie. Het argument veiligheid wordt daarbij niet veel genoemd. Het komt er eerder op neer dat ze die Wilders veel te ordinair vinden. Directeur Hylco Wijnants  van boekhandel Scheltema in Amsterdam: “Kijk, als hij een boek had geschreven waarvan wij hier in de winkel allemaal zouden zeggen: (…) die opinie vinden we van groot belang (…) dan hadden we vast en zeker minder aan die veiligheid gehecht”. Signeersessies zijn een hel, omdat ze een overdosis aan veiligheid vragen. Bij Paagman in Den Haag zijn we wel welkom. De  DKDB bouwt de boekhandel met poortjes en fouilleringen om tot een vesting. Als ik kom aanlopen, zie ik hoezeer ons geluid al is aangeslagen. Tot ver om de hoek staan de mensen te wachten, sommigen al uren.

Wordt vervolgd.

(Lees hier deel 1deel 2deel 3deel 4 en deel 5 van “De laatste Nederlander”)

Bron:
“De schijn-élite van de valse munters”
Auteur: Martin Bosma

(h/t Tom Hendrix)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in PVV. Bookmark de permalink .

5 reacties op “De laatste Nederlander”, deel 6

 1. Identitair Verzet Limburg zegt:
 2. lucky bee zegt:

  Lees de Koraan voornamelijk de Medina Predikking (Na de Hijra)dan weet je hoe gevaarlijk de Islam is.Voor ons gaat het om leven en dood.

  Like

 3. Buffalo Bill zegt:

  Ik heb het boek van Martin Bosma gelezen. Zeer gedegen en het leest vlot. Hier wordt de ongemakkelijke waarheid verteld. Dit zou verplichte literatuur moeten zijn op middelbare scholen. De gebeurtenissen van de afgelopen jaren geven hem gelijk.

  Like

 4. Giny zegt:

  Vond het ook een prettig boek om te lezen!
  Zeker de moeite waard!

  Like

 5. Pingback: “De laatste Nederlander”, deel 7 | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s