VIDEO: We zullen ze verslaan – Newt Gingrich (24-01-2015)

(Door: Drew MacKenzie – Vertaling: “Vederso”)

De voormalige voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Newt Gingrich, waarschuwde dat de Verenigde Staten bezig zijn de oorlog met radicale islamieten te verliezen en vroeg het Congres nu om een lay-out van een plan om met de crisis om te gaan als een zaak van nationale urgentie. “De VS vandaag zijn bezig de oorlog met radicale islamieten te verliezen”, zei hij op de Iowa Freedom Top. “We moeten de moed hebben om te zien hoe slecht we het aan het doen zijn in deze oorlog”.

Onder luid applaus vervolgde hij: “Als een moslim je de sharia wil opleggen door het afsnijden van mijn hoofd, heb ik een verlangen om hem te doden, voordat mijn hoofd wordt afgesneden. De Republikeinse kandidaat voor het presidentschap in 2012 deed ook een uithaal naar president Barack Obama en minister van Buitenlandse Zaken John Kerry door te zeggen: “Je kunt deze oorlog niet winnen als je niet kunt toegeven dat het een oorlog is. Dit is niet alleen een anti-Obama reactie… het State Department (Ministerie van Buitenlandse Zaken) was eerlijk gezegd onder George W. Bush net zo slecht. De onwil om de waarheid te vertellen wie de vijanden zijn, was even erg na het eerste jaar [van Bush]”.

Gingrich ging verder met te zeggen: “Dit is de wereldwijde oorlog en toch dringen ze er op aan te praten over geografie”, zodat landen, waaronder de VS, zich concentreren op de Islamitische Staat (ISIS) in het noorden van Syrië. Opmerkend dat Boko Haram-strijders in Afrika vorig jaar meer mensen hebben vermoord dan Ebola, zei dat hij de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton hen niet eens op een lijst terreurorganisatie heeft geplaatst.

“Ik zie op de planeet  zelfmoordaanslagen, ik kijk naar onthoofdingen en er is een gemeenschappelijk voorkomend patroon overal over de hele planeet – dat zijn de radicale islamieten die onze beschaving haten, die bereid zijn om ons hoofd af te snijden, vastbesloten zijn om met geweld hun religie aan ons op te leggen”.

Gingrich zei dat “de mensen van links en een aantal van rechts” kunnen denken dat hij (Gingrich)een leger van 7 miljoen wil hebben en alles wil veroveren.”

“Onzin,” zei hij. “Dit is een campagne die moet worden gevochten met het grootst mogelijke aantal bondgenoten, een campagne, waarin waar mogelijk efficiënt en methodisch jacht op deze [terroristen] wordt gemaakt”.

Gingrich vroeg daarna zijn publiek een beroep te doen op de leden van het Congres om hen aan te sporen om zes maanden van gezamenlijke hoorzittingen te houden in het Huis en de Senaat met de vraag hoe om te gaan met de radicale islamieten.

Opmerkingen: twee anekdotes die door Gingrich werden verteld, maar niet worden genoemd in de beschrijving. De eerste gaat over Ronald Reagan, die na een gesprek met een Stalinist, die hem vertelde dat mensen als Reagan zouden worden opgesloten of vermoord, heel egoïstisch (grapje) besloot dat hij het communisme niet wilde laten winnen. Daarna duurde het nog 44 jaar voordat de Muur viel en de Sovjet-Unie instortte.

De tweede anekdote gaat over Winston Churchill, die (als een van weinigen) ook echt Mein Kampf van Adolf Hitler had gelezen en tot de conclusie kwam: Deze vent meent wat hij schrijft. Elke dag kreeg Churchill meer gelijk, ook toen hij in het Britse parlement zwaar in de minderheid was.

Bron:
www.gingrichproductions.com
Auteur: Drew MacKenzie

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

h/t Fubar

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Terrorisme, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

17 reacties op VIDEO: We zullen ze verslaan – Newt Gingrich (24-01-2015)

 1. Wachteres zegt:

  Een indrukwekkende, krachtige toespraak.

  Like

 2. Jean zegt:

  Door de houding van die zwarte moslim in het witte huis t.o. moslims zitten wij Europeanen nu dik in de stront dus laten wij maar snel starten met het ”definitief” verwijderen van alle moslims in Europa en sowieso uit Vlaanderen.

  Like

 3. Jean zegt:

  Eender welke relegie maar zeker die barbaarse smeerlapperij islam is opium voor het domme volk.
  Ze geloven liever fabeltjesverkopers dan de realiteit en die realiteit is dramatisch voor onze toekomst als we niet snel een HALT toeroepen aan die barbaarse smeerlapperij.

  Like

 4. Perfide Albion zegt:

  Gingrich for president! Ons is al lang de oorlog verklaard. Laten we dan ook maar daadwerkelijk gaan vechten.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Het is inmiddels, gezien zijn leeftijd, niet echt haalbare kaart meer, maar terwijl ik naar de toespraak van déze man zat te luisteren en tegelijkertijd een visioen van die halfbloed moslim in het Witte Huis kreeg, dacht ik toch onwillekeurig: “Wat zou het een verbetering zijn als dít de volgende president werd!

  Like

 6. joopklepzeiker zegt:

  Veel woorden weinig wol.

  Like

 7. jowitteroos zegt:

  Geweldige speech en heerlijk dat dit wel mogelijk is in Amerika in tegenstelling tot Nederland met zijn gecensureerde politiek en media……………

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s