Boko Haram: “De christenen moeten sterven”

Screenshot_38

De gewetenloze strijders van Boko Haram willen alle christenen vermoorden om in de hemel te komen, zeggen ze.

(Door: Tobias Wolf – Vertaling: E.J. Bron)

Een missiezuster smeekt in een E-mail om hulp. De radicaalislamitische terreurbeweging Boko Haram roept op tot geloofsmoord. Niet alleen in Nigeria, ook in de aangrenzende landen. “De christenen moeten sterven, zeggen de aanhangers van Boko Haram.” Met deze zin begint een E-mail van een missiezuster uit Niger. De mail is geadresseerd aan de hulporganisatie “Kerk in Nood”. De zuster, die uit veiligheidsoverwegingen haar naam niet noemt, schreeuwt om hulp. De radicale islamieten willen een Godstaat volgens het sharia-recht oprichten – vrij van alle christenen. Hun terreurheerschappij beperkt zich niet meer tot Nigeria. Het gaat ook om de aangrenzende landen Niger, Tsjaad en Kameroen.

De katholieke zuster schrijft verder: “De aanhangers van Boko Haram zeggen dat de christenen moeten sterven, alleen zo zouden ze in de hemel komen.” Samen met haar medezusters moest ze daarom naar Niamey, de hoofdstad van Niger, vluchten. Ook een bisschop van een bisdom in Noord-Nigeria, waar Boko Haram het meest huishoudt, smeekt om hulp. “Het Westen moet troepen sturen om de extremisten te bestrijden”, zegt bisschop Oliver Dashe Doeme van Maiduguri. Maiduguri is de stad die Boko Haram enkele dagen geleden probeerde te bestormen. Het Nigeriaanse leger kon ze echter – voorlopig – terugslaan.

“In veel streken zijn geen christenen meer”

Want zoals de bisschop in een brief aan “Kerk in Nood” schrijft, zouden de Nigeriaanse strijdkrachten verzwakt zijn door “incompetentie, corruptie en infiltratie door Boko Haram in de eigen gelederen.”

“In veel streken zijn geen christenen meer. Onder de soldaten bevonden zich sympathisanten van Boko Haram. Enkele van hen waren leden van de terreurbeweging en anderen zijn gewoon gedeserteerd”, bekritiseerde hij de regeringstroepen na het bloedbad door de radicale islamieten in de stad Baga enkele weken geleden. Daarbij kwamen ongeveer tweeduizend mensen om het leven. Wat hem betreft is daarom een westerse militaire interventie de enige praktische optie in de strijd tegen de terreurbeweging.

Er zouden 50 kerken en kapellen zijn verwoest, meer dan 200 kerken werden verlaten. Bisschop Doeme vertelt dat er 1000 van zijn gelovigen werden vermoord. “De extremisten richten een geweer of een mes op hen en zeggen dat wanneer ze zich niet bekeren, gedood zullen worden”, vertelt hij. Steeds opnieuw worden er ook christelijke meisjes ontvoerd, verkracht of gedwongen uitgehuwelijkt.

Sinds 2009 zijn bijna 75.000 van de 125.000 katholieken van zijn bisdom gevlucht. Ze zoeken in vluchtelingenkampen toevlucht voor de terreur. “In veel streken zijn geen christenen meer”, vertelt Doeme.

De “Internationale Gesellschaft für Menschenrechte” (IGFM) spreekt van volkerenmoord en bericht over in totaal meer dan 50.000 moorden sinds de invoering van de islamitische sharia in het jaar 1999 in het noorden van Nigeria. “Noord-Nigeria is bezaaid met massagraven”, zegt de afdelingschef voor Afrika van de IGFM, Dr. Emmanuel Ogbunwezeh.

Bisschop Doeme zegt eveneens dat Boko Haram intussen een bondgenootschap is aangegaan met de “Islamitische Staat” (IS). Deze volgt hetzelfde gruwelijke doel: woonden er in 2003 nog ongeveer 1,4 miljoen christenen in Irak, nu zijn dat er nog maar 300.000. De IS-Jihadisten hebben hen vervolgd en brutaal terechtgesteld.

Bron:
www.abendzeitung-muenchen.de
Auteur: Tobias Wolf

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Afrika, Barbarisme, Boko Haram, christenhaat, Christenvervolging, Genocide, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, katholieke kerk, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Sharia, Terrorisme, Volksvijandigheid, Westen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Boko Haram: “De christenen moeten sterven”

 1. Identitair Verzet Limburg zegt:
 2. Pingback: “wir haben es nicht gewusst” , hoe dan ook zwegen de kerken en synagoges over de islam !!!!!!!! | tora-yeshua.nl | Tora Yeshua | tora-yeshua.nl

 3. koloth zegt:

  Ik heb ergens gelezen dat Identitair verzet voor de EU is en tegen Israël, klopt dit ?
  Vind dit namelijk nogal vreemde standpunten als je hier reageert.

  Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  Hoe komen dit soort groepen aan hun financien? Er moeten toch wegen zijn om de geldstromen aan te pakken en ze af te knijpen van hun middelen? Het is de hoogste tijd dat we gezameijk optreden tegen de islam als geheel, wat een verderfelijke organisatie is dat! Stop met zeggen van; islam is vrede, islam is oorlog in de vreselijkste zin.

  Like

  • lucky bee zegt:

   Bob Geldof heeft het geld voor ze verzamelt eerst voor de hongernd kinderen in Oost Afrika en laatst voor het gevecht tegen Ebolavirus.de winnaars in het oosten Al Shabaab en in het westen Bokko harram.Daar komen de gelderen van daan.

   Like

 5. Jean zegt:

  Smijt toch een bommetje op die achterlijke troep zodat er nooit meer over gesproken wordt.
  Komt er iets uit Afrika of dat nu nieuws of personen zijn steeds betreft het barbaarse ellende, stop met daar nog maar 1 eurocent aan te verknoeien want wij hebben het echt wel gehad met Afrika en dat moslim midden oosten. Zie ik een neger of een zwaar door de zon verbrande figuur dan komt automatisch een verdedigende positie bij mij op want je kunt er alleen maar barbaars en pervers geweld van verwachten, hersens hebben ze niet maar hun speelgoed werkt altijd vandaar de “overproductie” van kinderen en dat gaat die simpele van geest uit Rome/Argentinië even ‘eisen’ dat voorbehoedsmiddelen verboden zijn????? Zou die man zich niet beter bezighouden met zijn club onbetrouwbare venten in vrouwenkleren???? Trop is teveel.

  Like

 6. Charles Martel zegt:

  Dit staat ons hier ook te wachten; het duurt geen vijf jaar meer. En volgens onze politieke en media dhommis heeft het niets met islam te maken. Alleluia!

  Like

 7. kraftavilqa zegt:

  Wat een pech nu, Christenen of ze nou vervolgd worden of niet behoren niet tot de knuffelgroepen van de gutmensch; de gutmensch zou ’s goed naar zichzelf moeten kijken en zich afvragen ben ik wel zo gut maar zodanige introspectie en zelfkritiek is natuurlijk voor de aan linkse koprot lijdende gutmensch uitgesloten.

  Like

 8. Driek zegt:

  Ja, het is natuurlijk vreselijk zielig voor al die broeders en zusters, maar je hebt in die islamitische contreien ook niks te zoeken. Daar wonen alleen barbaren. En paus Franciscus omarmd nog altijd de islam, die onnozele kerkvorst blijft het een mooi geloof vinden. Want hij heeft gezegd, na zijn bezoek aan Turkije, dat het fout is om de islam gelijk te stellen aan geweld.

  Hij riep moslimleiders op zich harder uit te spreken tegen extremisten die religie aanwenden om hun daden te rechtvaardigen. “Mensen moeten het uit hun mond horen”, zei hij. “Dit is niet wie wij zijn. Dit is niet de koran. Dat moeten ze uitdragen. ” De paus noemde het verkeerd om als reactie op terrorisme kwaad te worden op de islam. “Je kunt ook niet zeggen dat alle christenen fundamentalisten zijn.”
  Tijdens zijn driedaagse trip door Turkije veroordeelde hij islamitische Staat verschillende malen. In een mis vandaag zei de paus dat islamitische Staat een zware zonde begaat tegen God en riep hij op tot een dialoog tussen christenen en moslims.

  Ook riep hij op honger en armoede aan te pakken omdat dat essentieel is om een einde te maken aan de conflicten in Syrië en Irak. Armoede is vaak een reden voor mensen om zich aan te sluiten bij islamitische Staat, zei hij.

  En dan vraag ik mij af, zo’n theologisch onderlegd man als de paus, die z’n tijd doorbrengt met lezen en bidden, heeft die man eigenlijk wel de koran goed bestudeerd? Want, na het lezen van dat verschrikkelijke haatboek, de koran, moet je toch op andere gedachten komen, dan moet er toch een lampje bij je gaan branden. Ik blijf het onbegrijpelijk vinden.

  Want, in 1 Johannes 2, 22 – 23, staat toch heel duidelijk:

  “Wie is de leugenaar? Wie anders dan hij die ontkent dat Jezus de verlosser is? Dát is de ‘antichrist’: de loochenaar van de Vader én van de Zoon. Wie Christus de Zoon loochent heeft ook de Vader niet; wie de Zoon belijdt heeft ook de vader.”

  Dat is toch een duidelijke tekst. Daar kun je als gelovig katholiek lang en breed over lullen, maar duidelijker kan het toch niet. Nu zijn er nog tal van andere voorbeelden in het Nieuwe Testament, doch daar wil ik de lezer niet mee vermoeien.

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  Er is nog niets veranderd…

  Like

  • Jaantje zegt:

   Helemaal mee eens concurrentie in religie(macht) word niet geapprecieerd ondanks de grote woorden van liefde en grote familie.
   Af en toe bekruipt me het gevoel dat het systeem veel weg heeft van de maffia ook een familie met ‘hechte’ banden en strikte regels op straffe van…
   Jezus vocht de banksters(nog meer toestanden) aan wat gelijk werd gesteld als blasfemie.
   Weten we meteen hoe men de dingen verdraaien kan en wat ons te wachten staat bij protest/verzet.

   Like

 10. GT zegt:

  Zullen we dan ook maar AK-47’s aanschaffen Rutte, want wat moet je van jullie verwachten ……helemaal niets mensen zullen vermoord worden want je kunnen niet overal zijn toch?
  Dus je zelf verdedigen is de beste optie!

  Like

 11. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  En de VN heeft het ZO druk met Israel veroordelen. Niets doen ze aan Boko Haram of ISIS die christenen bij bosjes uitmoorden, helemaal niks.
  Oh, en ze geloven niet in een hemel maar in het Paradijs. Een bordeel met onervaren meisjes. Zielig.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  Maar volgens de klootzakken van: CDA,PvdA,D66, en de VVD zullen blijven krijsen; dat het NIETS met de ISLAM te maken heeft! We hebben door toedoen van deze partijen, dit PAARD van TROJE, de ISLAM, binnen onze muren. Mijn hekel aan de politiek wordt met de dag groter!

  Like

 13. Martha N zegt:

  Tom, dat weet je toch… het heeft niets met de Islam te maken…. Het is een vredig geloof… alleen moesten er geen Christenen zijn… he. maar ja, wat te doen dan met het zwaard om te onthoofden?
  Oh geen probleem, gaan ze zichzelf onthoofden, leuk toch en zo kom je ook in de …. hemel… alleen zonder hoofd, maar wel als goed moslim.

  Like

 14. Jade zegt:

  Je zou toch verwachten dat we hier de VN voor hebben.
  Dat ze de bedreigde christenen bijstaan door militaire actie,
  of evacuatie van deze mensen.
  Helaas, het is allemaal schijn…

  Like

  • Jaantje zegt:

   VN komt wel maar pas dan als de christenen zich gaan verdedigen…dat mag namelijk niet je bent verplicht de hele reutemeteut aan NATO/VN/ in te huren.
   Denk maar aan Servië UCK.

   Like

 15. assyriangirl zegt:

  het christendom is de ware geloof, na die geloof is er niets meer waar . Jezus christus is de enige egt profeet die uit god gebaard is . hij heeft voor ons geleden hij heeft ons liefde gegeven , maar zoals de opvolgers van Mohamed , bako haram bv jullie krijgen puur de taak van de satan aangezien dat Mohamed ook de taak van satan heeft opgevolgd !!! zie het verschil tussen een moslim en een christen ? een groot verschil bij een christen hoofd liefde , geduld, … en bij de Mohamed alleen maar geweld En verkrachters !!! dus ik hoop dat bako haram en die IS strijders dit mail lezen !!! jullie gaan branden gelijk dat Mohamed moet branden !!!!! Jezus christus de enige egte profeet !!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s