FNV wil 1 mei weer gaan vieren

Screenshot_26

UTRECHT – Vakbond FNV wil de Dag van de Arbeid op 1 mei weer gaan vieren. Dat maakte voorzitter Ton Heerts zaterdag in Utrecht bekend.

De FNV wil er een jaarlijkse actiedag van maken, die in het teken staat van een actueel thema. De komende 1 mei zal dat ‘echte banen’ zijn. De vakbond denkt nog na over de precieze vormgeving.

Heerts zei dat „leden van de vakbond hebben gevraagd om de 1 mei traditie ook in Nederland weer goed van de grond te trekken.” „Ik ben blij dat onze leden de straat weer willen opzoeken op 1 mei, net als elders in Europa”, aldus de vakbondsvoorman.

Lees verder>>>
(h/t “toestroom”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Marxisme, Nederland, PvdA, socialisme. Bookmark de permalink .

23 reacties op FNV wil 1 mei weer gaan vieren

 1. toestroom zegt:

  Daar ben ik op tegen,ook konings dag mag van mij afschaffen, maar 5 mei dat had al 70 jaar een herdenking moeten zijn.+ die vrije dag

  Like

 2. BertG. zegt:

  Engeland laat ook binnen de Europese Commissie vaak zijn tanden zien, en niet alleen bij monde van Nigel Farrage van de UKIP, maar ook Godfrey Bloom van de EFD Group (Europe of Freedom and Democracy) kan in één minuut zeggen waar het op staat. Hoe onder andere Europa zijn bevolking afknijpt en belazert zie je in dit korte, verhelderende statement!

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Wat een geweldige klokkenluidende vent, deze Godfrey Bloom, en net als Geert Wilders echt zegt waar het op staat met zijn anti-orakels in de Europese Commissie! Hij heeft dat uitschot van ambtenaren goed de oren gewassen met hun schaamteloze belastingen en belastingonduikingen en nou hebben ze zelfs in het nette (?) Zweden een stel verspillende en kapsonische topmanagers van de SCA ontmaskerd en daarginds leefden als rijke goden op aarde! Ze vlogen in de duurste zakenjets, bouwden daar luxe jachthutten, jachthonden werden ingevlogen in helikopters, directeuren vlogen in privéjets naar luxe zakendiners en onder was een kerel die zelfs een leeg vliegtuig terugstuurde omdat hij zijn portemonnee was vergeten! En de directeur van de SCA werd hierna meteen op staande voet ontslagen en zo kan het dus ook!
   Als Godfrey Bloom gelijk krijgt en wij de cijfers onder ogen zien dan worden de verkwanselende Europese bankiers en politici dadelijk ook nog ontslagen of desnoods gelyncht door de EU-sceptici onder de Europeanen mist ze het Europese Commissie binnenvallen!

   Like

 3. Anneke zegt:

  01-05….NIET meer de Dag van de Arbeid….Maar: de Dag voor de Werklozen !!! ! !!! FNV er valt helemaal niets meer te vieren. Het percentage werklozen is nog steeds stijgende, alleen wordt dit gegeven nog steeds angstig onder het Perzisch tapijt geschoven….Men mag nog steeds niet de ware werkelijkheid weten. “Wat zijn onze leiders toch een ANGSTHAZEN, zij zijn bang voor de moslims en voor ons autochtonen zijn ze helemaal als de dood”. Vandaar dat de autochtone-categorie, al tijden gediscrimineerd wordt; op ACHTERBAKSE (niet direct zichtbare) wijze. “Ons succes komt nog wel…”.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Anneke: 23.02. uur. Precies, er valt niets te vieren! De idiotie, terwijl de vakbonden zelf mede oorzaak zijn, zij hebben meegewerkt aan de rechteloosheid van werknemers/burgers in ons land. Ze zijn oorzaak van het ontstaan van de uitzendbureaux, hebben handjeklap gedaan met de werkgevers over de WAO, hebben steeds kabinetten gesteund waar ofwel PvdA of CDA in zaten etc. En uit deze vakbond kwam de grootgraaier KOK voort. Niets valt er te vieren, met 670.000 werklozen, de instroom van 1000den uitvreters, en de invloed van de islam! Maar daar kijkt juist het FNV het meest van weg!

   Like

  • toestroom zegt:

   Zondag, 1 Februari 2015
   Doorsturen
   Vakbonden zijn noodzakelijk

   Een vraag waar libertariers zeer regelmatig mee geconfronteerd worden is ‘wat te doen met mensen die zichzelf niet kunnen bedruipen?’ In een libertarische samenleving is er immers geen overheid meer die zorg draagt voor bijvoorbeeld bijstandsuitkeringen, werkloosheidsuitkeringen enzovoort. Wat als iemand het niet meer zelf kan rooien? Moet die dan maar gewoon in de goot kreperen?

   Ik wil in dit artikel één aspect van het antwoord belichten. Ook op dit moment, met een sterke overheid die meer dan de helft van onze inkomsten opsouppert, zijn er organisaties die de arbeidende klasse vertegenwoordigen. Deze organisaties zijn al meer dan een eeuw bekend onder de naam ‘vakbonden’. Ik durf te beweren dat vakbonden een bijzonder belangrijke peiler onder een libertarische samenleving zullen zijn. Dan moeten we wel de kartelwetgeving aanpakken, want een vakbond kan anders snel tot een arbeiderskartel verworden.

   Er is geen enkele reden waarom een vakbond geen zorg zou kunnen dragen voor sociale voorzieningen. Dit zou zelfs grote voordelen kunnen hebben boven het bestaande systeem waar de overheid alles regelt en de stembus het enige moment van invloed is.

   Ten eerste is er veel meer sociale controle. Vakbondsleden zullen een medelid dat ten onrechte een uitkering ontvangt ervan betichten een uitvreter en een parasiet te zijn. Een vakbond die uitkeringen verstrekt aan dergelijke figuren zou snel aan populariteit inboeten. Dat geldt echter evenzeer voor een vakbond die bijzonder streng optreedt bij het toekennen van uitkeringen. Heden zijn talloze berichten in de media verschenen waaruit blijkt dat het antifraudebeleid van het UWV bijzonder streng en harteloos is. Stomweg even vergeten het rijbewijs naar een afspraak mee te nemen of een foutje op een formulier kunnen al een reden zijn voor een strafkorting. Bijstandstrekkers hebben het niet breed en dit kan zelfs betekenen dat iemand vroeg of laat zijn huis uitgezet wordt. Vrijwillig zouden de meesten aan een dergelijk systeem niet deelnemen, maar op dit moment ontberen ze keuzevrijheid.

   Ten tweede: een vakbond met voldoende leden staat relatief sterk tegenover een werkgever. Een vakbond kan in de statuten opnemen dat de leden een arbeidsverbod krijgen bij bedrijven die zich te star tegen de vakbond opstellen. Het spreekt voor zich dat de loonkosten van een bedrijf dan zullen stijgen omdat voorraad werknemers waaruit gerecruteerd kan worden afneemt. Een vakbond die zich te star opstelt kan juist weer zijn leden niet meer geplaatst krijgen bij werkgevers. Dit is een gebalanceerde situatie. Een vakbond kan dus ook met bedrijven overeenkomen om bepaalde banen ter beschikking te stellen aan lieden die anders werkloos zouden raken. Dit in ruil voor bijvoorbeeld loonmatiging. Deze praktijk is vakbonden in Nederland toch al niet vreemd geweest en kan voor beide partijen voordeel bieden. Ook zaken als opleidingen en minimumloon kunnen op die manier beklonken worden. Dit hoeft dus niet altijd met overheidsdwang, laat de mensen in het veld het maar regelen. Als het minimumloon te hoog is vinden de leden weer geen werk en moet de vakbond de uitkeringen betalen. Me dunkt dat ze dan liever het minimumloon verlagen.

   Ten derde is er vrije toe- en uittreding bij vakbonden. Er valt dus zowaar wat te kiezen! Een vakbond voor technisch personeel dat gemakkelijk werk kan vinden kan dan meer focussen op opleidingen, die in de technische sector noodzakelijk zijn om bij de tijd te blijven. Bovendien zullen de kosten voor sociale voorzieningen doorgaans lager zijn omdat technisch personeel veel gevraagd wordt. Een vakbond voor truckers heeft andere prioriteiten, zoals het behoud van banen bij een influx van Oost-Europees personeel. Als een vakbond iets te bieden heeft kan het zelfs zijn dat vakbondslidmaatschap een de facto standaard voor werknemers wordt. Bedrijven zullen dan niet meer kunnen ontkomen aan onderhandelen. Het kan ook heel goed zijn dat stakingsrecht een standaard eis wordt van vakbonden. Bedrijven die dit ‘recht’ niet honoreren zouden dan niet snel meer werknemers krijgen omdat deze door de vakbond geroyeerd worden en dan volledig op eigen benen moeten staan.

   Ten vierde is het mogelijk het pakket aan voorzieningen te differentiëren. Iemand kan bijvoorbeeld tegen een zeer lage premie een pakket nemen waarbij uitsluitend wordt gegarandeerd dat er altijd wel weer een baantje wordt gevonden, desnoods op een aspergeveld. Iemand heeft dan geen uitkeringen nodig en de premie kan bijzonder laag zijn. Wel is dan het inkomen gegarandeerd! Een duurder pakket kan dan bijvoorbeeld drie maanden loon doorbetalen tot er werk op niveau is gevonden en anders een baantje garanderen onder het niveau.

   Een te kostbaar systeem – denk aan het WAO-debacle – kan dan niet in stand worden gehouden omdat de leden de premies moeten ophoesten en als dat niet met staatsdwang gaat gaan de premiebetalers het duidelijk voelen. Een te goedkoop systeem met te weinig voorzieningen is eveneens weinig levensvatbaar. Hier spreken we van een zichzelf balancerend systeem en laten we van de vakbonden enige solidariteit verwachten en ervan uitgaan dat ook mensen ‘met een vlekje’ lid mogen worden.

   Een dergelijk systeem kan zonder meer tot betere resultaten leiden dat het huidige systeem met een overheid en stembussen. Besef ook terdege: je betaalt het nu ook zelf! Het enige dat verandert is het systeem.

   http://www.vrijspreker.nl/wp/2015/02/vakbonden-zijn-noodzakelijk/

   Like

   • leefbarbaar zegt:

    Beste Toestroom
    je theorie wat betreft vakbonden is juist.
    Maar de praktijk is echt anders. Vakbonden nu dienen alleen de elite. Niemand meer een vaste baan, werken voor minder dan je nodig hebt om van rond te komen, loslaten minimumloon, corruptie bij alle controlerende en uitvoerende instanties, vrijwilligerswerk, import Moelanders, import kanslozen.
    Geef 1 reden waarom een werkende Nederlander en PVV-stemmer lid zou zijn van een vakbond?
    De top is graaiend PvdA-tuig met onfrisse bijbanen bij de grote uitzendburo’s. Neem het graaien in de zorg; dat kan alleen met medewerking van de bonden. En dat het zonder bonden nog erger zou zijn is een fabeltje. De bonden maken juist mogelijk dat een manager van Cordaan 3 ton “verdient” en werkend personeel er uit getrapt wordt want te “duur”. Een uurtje protest en iedereen een fluitje en hesje en het graaien kan weer verder gaan.
    Hoe het anders moet zou ik ook niet weten, maar de vakbond nu is een reserveband met 10 spijkers erin. Een lekke reddingboei.

    Like

   • toestroom zegt:

    leefbaar het kwam van een andere site ik heb genoeg mee gemaakt met de bonden ik hoef niet meer, ben 71

    Like

 4. Nemesis zegt:

  Wat een lachnummer van de FNV. Die willen zeker net als in Dld. de SAntifa samen met hun broeders in het kwaad de mo’s oftewel de surenzonen, vooral die zich daar illegaal bevinden optuigen en dan net als in D. heerlijk rellen, de boel kort en klein slaan en met de politie vechten. Daarvoor huren de bonden en de links partijen extra bussen om het tuig aan te karren. Vooral Hamburg, Bremen en Berlijn zijn dan beslist een reisje waard. (sarc.).

  Like

 5. Frans Brassens zegt:

  Maak er maar de Dag van Werkloosheid van.

  Like

 6. lucky bee zegt:

  Voor mij blijft de geboortsdag van Jezus Christus toch de belangrijkste feestdag.25 december.

  Like

  • Frans Brassens zegt:

   Jéééézus Lucky, kan je het weer eens niet laten?

   Like

  • Joost Visser zegt:

   Helaas hebben archeologen het sterrenstelsel geanalyseerd rond het jaar 0. Conclusie was dat de enige heldere ster die de drie wijzen zouden hebben kunnen volgen was ergens in maart van het jaar 1.

   Like

   • Frans Brassens zegt:

    Er zijn meer explicaties Joost.
    De ‘heldere ster’ zou een conjunctie (samenstand voor het oog) van Jupiter en Saturnus zijn geweest die in dat ‘jaar nul’ plaatsvond.
    Maar voor mij telt het bijbels verhaal -meer dan dat acht ik het niet te zijn- over een geboorte ‘tussen de os en de ezel’ als beste mogelijkheid.
    Os en ezel zijn namelijk oude benamingen voor de sterrenbeelden die nu stier en tweelingen worden genoemd. Wat zou kunnen betekenen dat die veronderstelde geboorte plaats zou hebben gehad tijdens de overgang van de zon van het ene naar het andere teken.

    Tegenwoordig valt dat omstreeks 20 of 21 mei, maar door de ‘precessie van de equinoxen’ (veroorzaakt door de kanteling van de aardas) was dat destijds anders. Die precessie vindt plaats gedurende zo’n 26.000 jaar vooraleer weer dezelfde plaats wordt ingenomen, en als je dan 2015 jaar terug gaat betreft het bijna een dertiende deel van het jaar (26.000:2015) dat je terug zou moeten kijken.
    365:12,9= 28 (en iets) dagen, wat je dan op omstreeks 22 april brengt.

    Erg belangrijk vind ik een en ander overigens niet.
    Wel vaststaand en bekend is dat de datum van het ‘geboortefeest’ door de kerk destijds ingevoerd is om het midwinterfeest van een andere (niet ‘heidense’ maar ‘christelijke’) inhoud te voorzien.

    Like

 7. leefbarbaar zegt:

  Geen grotere kliek landverraders dan het FNV. Al jaren het instrument van de eilte om ons land af te breken en weg te geven. Waar de allochtoon wordt uitgelegd hoe hij maximaal gebruik kan maken van onze uitkeringen en de autochtoon wordt gedwongen te werken als uitzendvee.
  De dag dat het FNV wordt opgeheven, dat zou pas een feestdag zijn.

  Like

 8. Joshua zegt:

  De vakbonden zijn net zulke volksverraders als rutten en co ,ook zij zijn in voor dik betaalde banen bij de overheid denk maar niet dat zij er voor de arbeiders zijn, dus dat positieve over de vakbonden is bij mij al lang vergaan.
  Zij hebben ons van af de jaren 70 al besodemieterd, zij liegen net zo als onze volksverraders,die gaan ook voor het grote geld en laten de gewone man lekker in de steek.

  Like

 9. Jan zegt:

  Mayday, mayday!

  Like

 10. Frans Brassens zegt:

  Ik heb nooit iets gehad met vakbonden. Ook niet met die van mijn eigen discipline.
  Maar de vakbonden hebben wél het laatste zetje gegeven om mij définitief van het socialisme af te keren.
  Dat was tijdens de Rotterdamse havenstakingen van 1979. In de havens verschenen de auto’s van sommige vakbondsbestuurders. Wim Kok (ja, die) was er ook bij. Een van die auto’s was een dikke bordeauxrode Mercedes met achter de achterruit een karton waarop in grote (rode?) letters stond: WIJ PIKKEN HET NIET !

  Wat citaten uit een stuk daarover (link hier onder)

  “De vakbond, destijds nog onder leiding van Wim Kok, was met de werkgevers bezig om afspraken te maken over loonmatiging. De arbeiders van havenbedrijf Smit waren het hier niet mee eens en gingen als eerste over tot staken”.

  “We hadden demonstratief een ledenvergadering georganiseerd.De aanwezige bestuurder moest daar de standpunten van de bondsleiding aan ons verkopen. Dit ging als een lopend vuurtje door de haven. Iedereen liet spontaan het werk vallen en kwam vanuit de hele haven naar de vergadering. De mensen waren hels.De woede van de arbeiders was niet verwonderlijk. De vakbond koos voor het eerst openlijk de kant van het opkomende neoliberalisme.
  Voor de rol van de PvdA tijdens de staking heeft Bertus geen goed woord over: ‘Zij kozen net als het bondsbestuur de kant van het neoliberalisme”.

  Het volledige artikel is van 30 januari 2015 en staat hier:
  http://socialisme.nu/blog/nieuws/28914/leider-havenstaking-1979-%E2%80%98je-moet-in-de-aanval-gaan-en-niet-over-je-heen-laten-lopen%E2%80%99/

  Volgens Bertus gelden veel van de lessen van toen nu nog steeds

  Like

 11. Frans Brassens zegt:

  Addendum/correctie: Het artikel over de Rotterdamse havenstakingen werd al geplaatst op 1 augustus 2012. Het betreft een interview dat stond in ‘De Socialist’ van november 2009. , maar de link werkt wel en nog altijd gelden die lessen!

  Like

 12. Joost Visser zegt:

  Vakbonden worden betsuurd door dik betaalde mensen die graag een dikke buiging maken voor de politiek om dit te handhaven. Het is de regering in het klein. Regering buigt voor Brussel, vakbond voor regering.

  Like

 13. Anneke zegt:

  De vakbonden zijn de zoveelste TROL van het kabinet……Zo ook het UWV !!! ! !!! Dankzij het WANBELEID van Bakellende-4, zijn er velen in grote financiële wanhoop terechtgekomen. Ineens voor de volle honderd procent goedgekeurd worden en van de WAO naar de Bijstand wandelen. Met alle ellende van dien. Velen zijn fysiek feitelijk helemaal niet kerngezond en hebben door deze onzekerheden emotioneel psychisch ook een tik meegekregen. “Ja; de Bijstand is natuurlijk veel goedkoper dan ’n WIA-uitkering. Als Bijstandsgerechtigde ben je HELAAS een moderne SLAAF van de Nederlandse staat. Een speelbal, die alle kanten wordt uitgeworpen. De staat bepaald dan ons leven, niet meer wijzelf…..”. Goednieuws: de EU-dictatuur is op sterven na dood. Het EU-schip is ZINKENDE. Nu al die vuillakken voor het GERECHT.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s