Gedogen

Screenshot_21

(Door: Ton Nijhof)

De man die van de NOS zendtijd eiste door met een nepwapen de studio binnen te dringen, krijgt inmiddels van alle omroepen volop zendtijd. Het optreden van 29 januari maakte Tarik Zahzah in één klap wereldberoemd. De kijkcijfers van de eerste journaaluitzending na de actie bewogen zich rond de 1,5 miljoen, en dat is vanuit het niets een relatief betere score dan het vermaledijde ‘Boer zoekt vrouw’. Gelukkig wordt de TH-student razendsnel tot verstandelijk gehandicapt en ‘warrig’ gereduceerd door de mainstream media, zodat politiek correct Nederland kan blijven wegkijken van de heikele veiligheidssituatie in ons land.

Want na de gebeurtenissen in Parijs op de burelen van het satirische blad Charlie Hebdo is het natuurlijk ronduit belachelijk dat een ‘ogenschijnlijk gewapende gek’ zo kinderlijk eenvoudig het NOS-gebouw kon binnenkomen om drie televisiezenders uit de lucht te houden. Weliswaar wist een beveiligingsbeambte met de nodige tegenwoordigheid van geest en een vlotte babbel de man naar een gefingeerde uitzendingsruimte te loodsen, maar toch. Nadat de eerste mentale ‘hobbel’, namelijk de beslissing om de actie uit te voeren, was genomen, bevond zich kennelijk geen enkele afschrikking voor het gebouw om hem te weerhouden. De NOS-leiding waste haar handen in onschuld, want het gebouw was ‘optimaal beveiligd middels pasjes en sluizen’. Bovendien, zo was de opvatting, viel tegen een gewapend persoon niets uit te richten. Wat een blamage en wat een brevet van bestuurlijk onvermogen.

Natuurlijk zijn er grenzen aan bewaking, zoals ook Gerlof Leistra terecht stelde in de webeditie van Elsevier: ‘Niemand wil tanks voor de deur’.  Zeker in Nederland niet, want het volkje aan de Noordzee is van oorsprong bepaald geen natie die al te graag de eigen maatschappelijke, sociale of culturele oogst wil onder ploegen. Er is dan ook geen Nederlander te vinden die van mening is dat de toekomst van dit land, met het vooruitzicht van zwaarbewapende militairen voor ieder gebouw, er fraai uitziet. Onze geschiedenis kent het niet en onze maatschappelijke verlangens en toekomstvisioenen willen het niet: waarom is het dan toch nodig? Waarom is ons land sinds het begin van deze eeuw zoveel gevaarlijker?

Het antwoord op die vraag is eenduidig. Onze overheid is in de jaren-70 van de vorige eeuw begonnen met het toestaan van overtreding van de regels vanuit een zekere ‘gedoogcultuur’.  Met andere woorden: de regels worden wel gesteld, maar zij worden niet gehandhaafd. Destijds werd in de papieren versies van STA VAST al voor dit fenomeen gewaarschuwd als zijnde de ‘bijl aan de wortel van onze rechtsstaat’. Dit product van ‘gedogen’, uit de school van de toenmalige ‘Coornhert Liga’, zal ons in de toekomst nog meer parten gaan spelen indien de overheid blijft weigeren te handhaven. En handhaven, zo weet iedere ouder in ieder gezin (en anders hebben zij de prijs al betaald), vormt de basis voor discipline en zelfbeheersing.

Maar eerst zal die overheid zichzelf moeten hervinden in de Nederlandse cultuur en haar ‘politiek-correcte’ veren moeten afschudden. Alleen het benoemen van problemen immers vormt voor onze politieke voorhoedes al een onoverkomelijke hindernis en zorgt voor grote hoeveelheden meel in de mond. De gevaren komen simpelweg niet of zelden van autochtone Nederlanders, zoveel is inmiddels wel gebleken. Toch komt het er niet van om eens een vergelijking te maken, naar een witte fiets te zoeken als er een witte fiets is gestolen. Of naar een zwarte fiets als er een zwarte fiets is gestolen…

In Hilversum lijkt er sprake van een jongeman die op enigerlei wijze geen kans zag het Nederlanderschap volledig in zijn genen op te bergen. Hoe kan dat? De oplossing vinden we zeker niet door hem verward of zelfs ‘gek’ te noemen. (dixit De Telegraaf) Een jongeman die aan de TH studeert, kunnen we niet wegzetten als knettergek immers, ook al waren zijn cijfers bepaald geen garantie op een succesvolle afronding van de studie. Hij worstelde ergens mee. Waarmee? Wat maakte die worsteling zodanig dat hij zich genoodzaakt zag om, ogenschijnlijk bewapend, tot een gijzeling over te gaan?

De oplossing van de op het oog complexe problemen bevindt zich dan ook in onszelf als Nederlanders. Het handelt dan met name om de vraag of wij bereid zijn de joods-christelijke grondslagen en eigenheid van onze cultuur te erkennen, en met name of wij bereid zijn die waarden te verdedigen, bijvoorbeeld vanwege hun gebleken succes ten opzichte van andere culturen. Die bereidheid zou onder andere kunnen blijken door allochtonen te dwingen zich de Nederlandse waarden en geschiedenis eigen te maken. Wie deel wil nemen aan onze maatschappij zal haar grondig moeten kennen en begrijpen. Dat wordt, zacht gezegd, nogal doorkruist door oeverloos gedram over Zwarte Piet, slavernijverleden, hoofddoekjes-rechten, religieuze voorrechten, culturele rechten en zo meer.

Misschien moet er dan toch een tank voor de deur om compleet helder te maken hoe de vlag erbij hangt. Vluchten kan niet meer, gedogen ook niet. Aanpassen is de boodschap.

Door:
Ton Nijhof
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Appeasement, Krankzinnigheid, mainstream-media, Multiculti, Naïviteit, Nederland, Overheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Gedogen

 1. Tom Hendrix zegt:

  Niets aan toe te voegen meneer Nijhof! Hetzelfde zeg ik ook al jaren. Het gelazer is begonnen na 1968, toen de hippie en studentenscene, de “heilige huisjes”, zoals plicht, orde, gezag, normen en waarden, bij het oud vuil hebben gezet. Daarna de invloed van de Frankfurter Schule, en de mars van de RODEN door de instituties, et voilá, zie wat er van gekomen is. Nou wil ik wel toegeven, dat sommige zaken in de jaren ’50 wel star en rigide waren. Maar men heeft met “het badwater het kind weggegooid”.

  Like

 2. En toch hadden ze hem zijn verhaal moeten laten doen,desnoods in een gefingeerde uitzending;hadden we tenminste geweten wat hem hiertoe gedreven heeft.Waarschijnlijk komen we dat nu nooit te weten!

  Like

 3. lucky bee zegt:

  Tsia hun toekomstige moordenaar krijg van de TV Bossen vollop zende tijd om zijn plannen te verbreiden, en te perfectioneren.Tarik Zahzah ? dat is toch een echte Hollandse naam denk ik me.Niets met de islam te maken deze verwarde jongen.

  Like

 4. Idefix zegt:

  Niets aan de hand Gewoon een actie om,onder het mom van beveiliging extra gemeenschapsgeld te kunnen incasseren .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s