‘De moslims hebben het er ook wel een beetje naar gemaakt’

Screenshot_37

(Door: Hafid Bouazza)

De vrouw, meetlat voor moraliteit in de islam.

Na de slachting op de redactie van Charlie Hebdo en de voorkomen terreuraanslag(en) in België wordt een toename gemeld van agressie en geweld tegen moslims en islamitische instituten, zowel in België, Frankrijk als in Nederland. Vandalisme op moskeegebouwen en agressie tegen moslims op straat. Dit is afschuwelijk en op geen enkele manier goed te praten, máár…de moslims hebben het er natuurlijk ook wel zelf een beetje naar gemaakt. Op een gegeven moment is ook het geduld van westerlingen op en begint de tolerantie als gemartelde tanden af te brokkelen.

Het valt niet te ontkennen dat het Westen nogal wat te verduren heeft gehad met de islam. Nu zou dat geen probleem zijn geweest als het bij verbale polemiek zou zijn gebleven en een cartoonstrijd tussen satirici van beide kampen. Maar als er naar wapens wordt gegrepen, voor de zoveelste keer, dan wordt niet alleen een streep in het zand getrokken (het westerse zand wel te verstaan), maar beginnen varkenskoppen moskeemuren te sieren.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Westen. Bookmark de permalink .

15 reacties op ‘De moslims hebben het er ook wel een beetje naar gemaakt’

 1. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Ik vind aggressie tegen moslims en hun haathutten wel goed te praten, nl., zelf verdediging. Ze hebben ons de oorlog verklaard en zijn hard bezig — ze vallen ons aan in woord en daad, laten ons niet met rust, zijn bepaald NIET vreedzaam maar overwegend misdadig en gewelddadig, bekend om hun vele wrede roven van onze bejaarden, om het schelden en verkrachten van onze meisjes en vrouwen, etc. Dus, hoog tijd terug te slaan. Ze hebben het er niet een beetje naar gemaakt, ze VRAGEN erom, iedere keer als ze hun liegende eisende bek opentrekken, iedere keer als ze rondlopen met hoofddoekjes op. Het zijn aggressieve wilde beesten die niet in onze beschaving thuis horen en die maar naar 1 ding luisteren: Geweld. Ze moeten in hun eigen landen blijven en verder de klep dicht.

  Like

 2. Jules Vismale zegt:

  Wat een geluk om te lezen voor mij en mijn vele anti-islam-, anti-moslim, anti-EU- en anti-linkse medestrijders op E. J. Bron (ik ben echt gaan houden van de site van E. J. Bron die de EU, de islam, moslimterroristen, de correctlinkse bestuurders enz. terecht gruwelijk verafschuwen!)) dat zulke moslims datgene terugkrijgen wat ze ons aandoen en zo tussen de wal en het schip raken! Zij hebben nog steeds de wens om de Europeanen te islamiseren maar ze maken zich overal gehaat met de islamterreur! Zelfs de (linkse!) Spaanse protestbeweging Podemos (enigszins te vergelijken met de Duitse Pedida) komen in verzet tegen de corrupte spaanse regering en hopelijk OOK tegen de akelige EU en de radicale islam!

  Like

 3. Ad de Koning zegt:

  De moslims hebben het er inderdaad zelf naar gemaakt en ze hebben er ook geen afstand van genomen, er was tijdens de demonstraties geen moslim te bekennen, ze komen alleen in optocht naar buiten als ze maar denken dat er iets over de islam wordt gezegd wat hen niet aanstaat en ze voeren actie als er in de klas over kerstmis wordt gesproken of andere zaken die hen niet aanstaat, ze hebben hun kinderen al zo geinstrueerd dat ze in de klas niets willen horen over b.v. de holocaust.

  Like

 4. Vederso zegt:

  Hoe goed ik het stuk ook vind en de disclaimer is ook leuk gevonden. Maar waarom zou je een brug moeten bouwen? Citaat: “Hoe dan ook, ik hoop dat ik met dit stuk een brug heb gebouwd”. Mij lijkt het eerst van belang om alle bruggen als ophaalbruggen omhoog te halen en de vijand (zo mag je het onderhand wel noemen) buiten de deur te houden.

  Like

 5. Bas Koning zegt:

  Hafid, je zus stinkt.

  Like

 6. Driek zegt:

  Hafid Bouazza schrijft:
  Na de slachting op de redactie van Charlie Hebdo en de voorkomen terreuraanslag(en) in België wordt een toename gemeld van agressie en geweld tegen moslims en islamitische instituten, zowel in België, Frankrijk als in Nederland. Vandalisme op moskeegebouwen en agressie tegen moslims op straat.

  Nou, beste Hafid Bouazza, ik ben het volkomen oneens met uw artikel, want ik vind dat u schromelijk overdrijft met uw “toename van agressie en geweld tegen moslims en islamitische instituten, zowel in België, Frankrijk als in Nederland, en vandalisme op moskeegebouwen en agressie tegen moslims op straat”.
  Ik heb er nog maar weinig over vandalisme van moskeegebouwen gelezen. En van enige agressie tegenover moslims op straat is geen sprake, dat zuigt u maar uit uw duim.

  En over tolerantie gesproken:
  ik vind dat die Hollanders zich tegenover jullie, islamieten, zeer fatsoenlijk gedragen, maar aan alles kom een eind. Ook aan ons geduld. Moslims kennen namelijk geen enkel fatsoen. Jullie hebben nog het woestijnzand tussen de kiezen.

  Verder schrijft u:
  Maar, lieve moslims, u zou het toch eens van een andere kant moeten bekijken. Van terroristen en aanhangers van de Islamitische Staat wordt gezegd dat zij de islam hebben gekaapt. Wat denkt u dat hier in het Westen is gebeurd? Eeuwenlang, ja, eeuwenlang, hebben christenen met lede ogen moeten toezien hoe hún geloof werd gekaapt door een machtig instituut als de kerk.

  U bedoelt hiermee te zeggen, dat die terroristen niet de ware islam belijden? Zoiets maak ik er uit op. En dat “lieve moslims” had u beter weg kunnen laten, want het is het meest gewelddadige volk wat op aarde rondloopt.

  En die opmerking dat de christenen hebben moeten toezien hoe hun geloof werd gekaapt door een machtig instituut als de kerk.

  Wat een flauwekul. U gaat de islam en christendom op één lijn zetten. Ik raad u aan wat meer te lezen over het christendom. Sla het Oude en Nieuwe Testament eens open.
  Al met al vind ik uw artikel buitengewoon irritant, als ik zo vrij mag zijn.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   @ Driek, ik heb het idee dat de linkse vriendjes van de moslims en de laatsten al deze toename van geweld, agressie en vandalismse ook liever onder het tapijt vegen omdat ze zich daar misschien voor schamen. Arrogante figuren doen vaak net of er niets loos is maar er is altijd een wijs kind nodig dat zich niet door volwassenen laat beinvloeden en eerlijk toetert dat de keizer uit het sprookje van Andersen GEEN kleren aan heeft terwijl de rest dat niet zegt omdat ze anders bang zijn om voor dom te worden uitgemaakt of ongeschikt voor hun functie!

   Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Kijk, hoor je het eens van een ander! Dàt is nog eens klare taal!
  Bouazza is waarachtig Nederlandser dan de Nederlanders geworden; hij begrijpt in ieder geval het begrip ‘vrijheid’ beter dan menige Nederlander!
  Bravo, Hafid: Mensen als jij moesten we hier meer hebben! En dat méén ik!

  Like

 8. Geronimo zegt:

  Wat hebben de moslims ervan gemaakt? Wat is dat voor een kromme redenering van deze Hafid Bouazza?

  Met alle respect, maar wat de moslims ervan hebben gemaakt, mijn beste, is noch min noch meer datgene wat hun god hen letterlijk voorschrijft en gebiedt in wat zijn eigenste, onbetwistbare woord heet te zijn: de koran. De koran is met name de ‘zuivere kern’ van de islam, zoals u het er over heeft m.b.t. het christendom. En die kern van de islam is de verpersoonlijking van alle kwaad, en niets anders. Enige lezing van dat ding maakt een en ander direct overduidelijk.
  Daarom is alles wat maar enigszins van dicht of van ver met de islam te maken heeft, zonder meer verderfelijk. Punt aan de lijn.

  In dat christendom geldt onverkort de leer van de naastenliefde, voor de medemens, zowel gelovigen als ongelovigen. Dat is het grote verschil met de enige en onvervalste islam. Nergens zul je in het nieuwe testament passages kunnen lezen zoals terug te vinden in de koran, als daar zijn: soera 2, vers 191; soera 4, vers 89; soera 9, vers 111; soera 47, vers 35; soera 5, vers 17; soera 8, vers 12; soera 5, vers 51; soera 8, vers 39; soera 48, vers 28, om er maar enkele te noemen.

  De islam moet verboden worden omwille van de inhoud van zijn leer, vervat in de koran. En om niets anders. En een tweede koran bestaat er niet. (bron: Erdogan) Bijgevolg.

  Maar misschien moet er nog een tekeningetje bij om ook voor de minder begaafden alles duidelijk te stellen?

  Islam,koran en moskeeën: weg ermee. Wij zijn dat spuugzat. Wij hebben ook helemaal geen bruggen nodig met deze onzin, of wat dacht u. We weten onderhand immers allemaal wel waarvoor de ‘islam’ in zijn ‘kern’ werkelijk staat. En daar willen wij en zullen wij nooit iets te maken hebben. En al de rest, beste Hafid Bouazza, is ‘Taqiyya’, nog zoiets moois uit de islam. Of dacht u werkelijk dat wij met dit fenomeen nog altijd niet bekend zijn?
  En in uw ‘beschaafd’ epistel vind ik element terug. Je krijgt er op de duur de neus voor. Mooie woorden vanuit moslim-kant zijn altijd verdacht, u ziet, beste, ‘Taqiyya’ werkt als een soort boemerang of als een soort tweesnijdend zwaard, of je dat nu graag hebt of niet: de islam wordt er alleen nog onbetrouwbaarder door. We hebben intussen geleerd om geen enkele moslim meer te geloven (door de koran !). Hoe zou u zelf zijn in onze plaats?

  Samengevat, het gaat hier niet zozeer om mensen, maar om wat mensen doen omwille van wat een ideologie als de islam voorschrijft, en met dergelijke barbaarse ideologie wensen wij, volkomen terecht, als beschaafde westerse mensen helemaal, maar dan ook helemaal, niets te maken hebben. Dat de ‘believers’ van dit barbaars gedachtengoed hun ‘edele’ gevoelens, verpakt in een nep-religie’, maar in hun zandbakken gaan belijden. Daar is plaats te over, ook om te moorden in naam van allah. Ze doen maar. Ginder. En laat ons gerust met al die religie-zever over de islam en zijn vredelievendheid. Onze beschaving staat daarvoor te ver boven die van de islam, als daar ook al sprake van kan zijn. Tot spijt van wie het benijdt.

  Dat is geen superioriteitsdenken, maar heeft alles vandoen met de werkelijkheid van alledag waar het moslims en vooral hun zogeheten religie betreft. Genoeg is genoeg, en over is over. Islam: over and out !

  Like

  • Driek zegt:

   Geronimo zegt: Onze beschaving staat daarvoor te ver boven die van de islam, als daar ook al sprake van kan zijn. Tot spijt van wie het benijdt.

   En dat ben ik helemaal met u eens, beste Geronimo, dat heeft u zeer duidelijk neergeschreven. Wij willen geen gezever over de islam. Gewoon verbieden. Weg ermee! Sinds de komst van de islam is Nederland een troosteloos verloederd land geworden.

   Like

 9. leefbarbaar zegt:

  En dat is dan de bijdrage van een “goede” moslim. Een ontwikkeld mens, een gelovig mens, iemand die bruggen wil bouwen.
  En die desondanks bezig is met de islamisatie van ons land en weet te melden, quote “varkenskoppen moskeemuren te sieren”. Want de moslims hebben het er toch wel een klein beetje zelf naar gemaakt.
  Ik lees dit soort rommel niet meer.

  Like

 10. Joshua zegt:

  Driek ,
  1 februari 2015 om 13:50
  Helemaal mee eens, deze man probeert ons zand in de ogen te strooien.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Zoals figuren als Marcouch en Aboutaleb, bedoelt U?
   Ja, je moet met alles rekening houden, dat is waar, maar volgens mij ligt het bij Bouazza tóch nog weer iets anders.
   Hij heeft de islam- overigens samen met elke andere vorm van religie- afgezworen. Dat is een risico minder dan wanneer ze zich nog ‘moslim’ noemen.

   Like

   • Driek zegt:

    Theresa Geissler zegt:Hij heeft de islam- overigens samen met elke andere vorm van religie- afgezworen.

    Beste Theresa, het is uw aardige inborst dat u die dat verhaal van Bouazza serieus neemt. Ik acht u wijzer. Je kunt als moslim geen afstand doen van je geloof. Je bent voor eeuwig en altijd moslim. Dat hele verhaal van die Bouazza rammelt aan alle kanten. Hoe kan iemand in hemelsnaam beweren dat moslims worden lastig gevallen. Agressie tegen moslims op straat. Wat een onzinnig gezwets. Ik zit me weer kwaad te maken. Ik hou erover op.

    Groetjes,

    Driek

    Like

 11. koddebeier zegt:

  Laat het “hebben het er ook wel een beetje” maar van af !!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s