Onrust in de middenklasse: de crisis van de political correctness

Screenshot_33

(Door: Ramin Peymani – Vertaling: E.J. Bron)

De politiek heeft enorm overdreven. En blijkbaar is ze nu te ver gegaan. Steeds meer mensen in Duitsland verzetten zich tegen een betuttelingstaat, die hen wil voorschrijven hoe ze moeten denken en handelen. Weliswaar lopen ze iedere maandag niet meer met tienduizenden door de binnensteden, sinds de bondskanselier ze in één pot heeft gegooid met rechts-radicalen, maar ze zijn daarom niet minder present. En het worden er steeds meer. Waren het vroeger de studenten die in opstand kwamen, nu is het de goed ontwikkelde middenklasse van het land, die doorheeft welk spelletje er gespeeld wordt.

Deze geeft de vele miljoenen medeburgers een stem, die hun ongenoegen niet echt kunnen articuleren of gewoon de zin er niet van inzien zich te mengen in de discussie met de politieke klasse. Hen allen verenigt de woede op de duidelijke wens van politiek en media om de mensen steeds minder mondig te maken. Enerzijds door het oprichten van een nanny-staat, die voorspiegelt de risico´s van alle persoonlijke levensbeslissingen te kunnen wegnemen, anderzijds door de blijkbaar bewuste verbreiding van eenzijdige zienswijzen, vooral op de staatstelevisie.

Natuurlijk leven we in een land, waarin iedereen vrij zijn mening kan geven zonder er bang voor hoeven te zijn onmiddellijk gedeporteerd of in de kerker gegooid te worden. Dat zou echter ook de minimumeis van een democratie moeten zijn. Maar veroordeling en buitensluiting door de staat van andersdenkenden bestaan zowel nu als vroeger. Zij functioneert inmiddels weliswaar veel subtieler dan 70 jaar geleden, is echter misschien juist daarom veel effectiever. En de geproduceerde openbare druk blijft niet zonder gevolgen. Voorbeelden zijn de energie-ommekeer, de omgang met Rusland, het islamdebat en de euro-politiek.

In Duitsland heerst vrijheid van meningsuiting. Maar wat heeft dat voor zin als er geen open discussie meer mag plaatsvinden? Wanneer andersdenkenden alleen maar uitgenodigd worden in een studio of op een podium voor schijngevechten of een kruisverhoor? Wanneer taboezones afgebakend en diegenen, die deze durven aanpakken, in de rechtse hoek gedrongen worden? Afwijkende meningen worden weliswaar geaccepteerd, maar met collectieve politieke inspanning gebagatelliseerd, belachelijk gemaakt of als populistisch belasterd. De zogenaamde politieke elite, een schare van enkele duizenden mensen, heeft zich meester gemaakt van de democratie.

Zij werkt aan het creëren van de eenheidsmens, die zich veel gemakkelijker laat sturen dan de in zondagstoespraken bezworen pluralistische samenleving. Met mediaal trommelvuur wordt een gewenst denk- en gedragspatroon in de hoofden van de (vaak apolitieke) burgers van het land getimmerd, die daarna in peilingen en onderzoeken hetzelfde liedje zingen als de politieke kaste. Media en politiek discrimineren grote delen van de bevolking, in de dwaalleer dat men op deze wijze andere maatschappelijke groeperingen voor onrechtvaardigheden zou behoeden.

Via de discriminatie van mannen, mensen zonder kinderen en mensen die zich inzetten voor het behoud van onze westerse waarden, gelooft men vrouwen, gezinnen en migranten een dienst te bewijzen. Het tegendeel is het geval, omdat de tot doel op zich geworden political correctness steeds meer ruimte geeft aan gevoeligheden en nieuwe gevoeligheden opwekt. Daarbij komt nog een bijna waarheid vervalsende bagatellisering van het linkse extremisme, wiens gematigde vorm zich maar al te graag verbergt achter het doodslag-argument “sociale rechtvaardigheid”.

Uiteindelijk heeft niemand er baat bij, met het oog op de huidige escalatie in het Oekraïne-conflict, gelijk gehad te hebben wat betreft het mislukken van de europolitiek of de steeds agressievere islamitische terreur. Wellicht draagt het er echter toe bij dat in het vervolg kritisch, vrij denken weer een kans heeft in Duitsland. Of, om het te zeggen met de woorden van Frank Schäffler, die het voorwoord heeft geschreven voor mijn nieuwste boek “Eindstation wc-bril”: “Als deze vrijheidskiemen bemest, onderhouden en regelmatig begoten worden, dan zullen zij op zeker moment ook weer de vruchten van een open en vrije samenleving dragen.”

Bron:
www.huffingtonpost.de
Auteur: Ramin Peymani

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t Willem R.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Appeasement, burgermoed, Censuur, democratie, Desinformatie, Duitsland, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

6 reacties op Onrust in de middenklasse: de crisis van de political correctness

 1. EdBos zegt:

  Zo rond 1900 ontstond het socialisme om zwaar uitgebuite arbeiders aan een menswaardig bestaan te helpen. Solidariteit! Zo rond 1965 was dit doel wel bereikt: arbeiders hadden een fatsoenlijk loon en kochten een TV en een autootje en konden op vakantie. Dus werd het nodig om een ander doel te bedenken: Nieuw Links, solidariteit met onderdrukte vrouwen en onderdrukte moslims en negers. Het politiek correcte denken ontstond. Doe er nog wat windmolens en boedhisme bij en het is compleet.

  Het politieke denken (en de EU) werd hele volkeren door de strot gedouwd. De vroegere (helpers van) onderdrukte arbeiders beginnen steeds meer te lijken op de Franse adel van de achttiende eeuw. En we zijn nu getuige van een forse reactie.

  Maar niet in Nederland, wees maar niet bang. Toen in Frankrijk de revolutie woedde, ontstond in Nederland de Anti-Revolutionaire Partij. Nu Europa op zijn kop staat, wint in Nederland D66. Helaas, is niet anders.

  Like

  • De Kruisvaarder zegt:

   Ja wat u zegt is waar. D66 is een horror club, degoutant en abject. Maar ook al zal Pechrolt ( letterlijk) PM worden dan nog is ons land niet immuun voor de gebeurtenissen in europa. De oekraine gaat exploderen, onder mede nemen van alle ander EU landen en de NAVO. Rusland zal gesteund door China niet toekijken hoe de VS en de vazalstaten de illegale oekrainse regering gaan steunen. Ik ben bang dat de D66 overwinning , moge het ooit zo ver komen, niet zonder de goedkeuring van Frau Dr A Merkel cs iets zal kunnen uitwerken.
   Immers ……onze PM, Marcus Tittus Tutte, is een farce, een aanfluiting, een man die de trappers echt kwijt is en niets meent van wat hij zegt.
   Nou ja als hij zegt dat het eten smaakt zal hij vast niet jokken, maar verder is onze Marcus een zeer zwakke broeder.
   Mijn punt: Nederlanders gaan uiteraard in grote getale hun eigen hachje veilig stellen en dus een D66 regering komt er.
   Maar Nederland kan niet zonder Europa denkt men , dus een europa in oorlog zal alle plannen doorkruisen.
   Vladimir Putin is de enige hoop op een islam gezuiverd europa samen met de hulp van China.

   Like

 2. lucky bee zegt:

  Hoe sneller de politieke correctnes naar de verdommenis gaat hoe beter.

  Like

 3. Wachteres zegt:

  Ik ben bang dat je gelijk hebt, EdBos, goede reactie:

  http://www.metronieuws.nl/binnenland/2015/02/peilingen-verkiezingen-d66-wint-fors-pvda-halveert

  In de peiling van Maurice de Hond lijkt het er op dat D66 een grote overwinnigsslag maakt voor de verkiezingen van de Provinciale Staten op 18 maart. De partij behaalt in de peiling 13 zetels, 8 meer dan nu.

  ’t Is om wanhopig van te worden.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  D66 stemmers zijn Landverraders en volksverlakkers(net als de lui waar ze op stemmen), waar er in Nederland veel te veel van rondlopen !!

  Like

  • EdBos zegt:

   Ik heb het afgelopen zomer een paar keer meegemaakt dat ik met mensen aan het praten was op het terras en opeens stonden ze boos op en liepen zwijgend weg. En ik praat toch redelijk netjes. Had ik iets over moslims gezegd of zo. Over teruggekeerde jihadisten die die gekken psychologisch wilden begeleiden!

   Toch gaan ze in Nederland straks weer braaf op D66 stemmen want de Nederlander doet nu eenmaal wat de baas hem zegt. Ik hoop maar dat Wilders deze keer niet weer 3 weken voor de verkiezingen een opmerking maakt die hem 5 zetels kost, want echt: daar zitten ze op te wachten.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s