PLEIDOOI VOOR EEN NIEUWE KORAN

Screenshot_42

(Door: Sam van Rooy)

Volgens Sam Van Rooy wordt er een verkeerd beeld van de islam opgehangen in onze media en door de opiniemakers. In deze longread wil hij dat counteren: de gewelddadige islam is inderdaad de echte. 

‘De mandatarissen van de moslimgemeenschap in Limburg reageerden krachtig en eendrachtig op de beledigingen van Filip Dewinter (Vlaams Belang) donderdag in de Kamer. Dewinter zwaaide met de Koran en noemde het heilige boek van de moslims “de bron van alle kwaad”. (…) Het is de eerste keer dat Limburgse moslims die verkozen zijn in een mandaat – nationaal of regionaal – verenigd naar buiten treden. (…) Liefst 30 mandatarissen – schepenen, gemeenteraadsleden en OCMW-raadsleden – vergaderden vrijdagavond in Maasmechelen.’ (Het Belang van Limburg, 24 januari 2015).

‘Verontwaardigingsdiscrepantie’

Het is dus ‘de eerste keer dat Limburgse moslims die verkozen zijn in een mandaat – nationaal of regionaal – verenigd naar buiten treden’. Kennelijk is de Limburgse moslimgemeenschap nog meer verontwaardigd wanneer iemand de Koran fundamenteel bekritiseert (of ‘ontheiligt’) dan wanneer er voor de zoveelste keer slachtoffers vallen als gevolg van de islamitische jihad. ‘Verontwaardigingsdiscrepantie’ is de moslimgemeenschap niet vreemd. Dat is ook wel te verklaren, niet in het minst om praktische redenen: sinds nine eleven (2001) zijn er wereldwijd niet minder dan 24.935 jihadaanslagen gepleegd, dat zijn er gemiddeld bijna 5 per dag. Over elke door de Koran gelegitimeerde jihadaanslag oprecht en openlijk verontwaardiging tonen, zou dan ook een voltijdse job zijn.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, koran. Bookmark de permalink .

11 reacties op PLEIDOOI VOOR EEN NIEUWE KORAN

 1. Driek zegt:

  Wat een uitstekend en verhelderend artikel, vrij lang, doch de moeite waard om het geheel te gaan lezen.

  Like

 2. Rudi zegt:

  Sam Van Rooy op zijn best.

  Like

 3. Dokus zegt:

  Zeer goed artikel. Geeft duidelijk en onderbouwd weer wat de islam is. Vernieuwing en verandering zal uit de moslim gemeenschap ZELF moeten komen. Helaas is dat op dit moment ondenkbaar. Gen. Al Sisi in Egypte zei het ook in een speech aan de universiteit van Caïro. Het was hem opgevallen dat er zoveel moorden en doodslag door moslims onderling gebeurden. Hij stelde dat kan niet de bedoeling van Allah zijn…..maar de Koran ter sprake stellen…… Daar staat de doodstraf op……….

  Like

  • Driek zegt:

   Maar als je al die haatverzen uit de koran gaat schrappen, dan hou je een vrij dun boekje over. En trouwens, je kunt niks schrappen, want het is het woord van Allah. Mohammed is zijn woordvoerder, en daar is geen speld tussen te krijgen. Nee, die hele koran en die islamitische aanhang moeten we gewoon verbieden. Het brengt de wereldbevolking alleen maar een hoop ellende.

   Like

 4. lucky bee zegt:

  Een nieuwe koraan? weten julie dan niet dat alles na de Dood van de Nabi Mohammed van de duivel komt?(Sjeitan) ze hebben bvb de Ahmadya koraan dat uit Pakistan komt , Hazrat Mirza Bashir-ud-din Mahmud Ahmad. Hoofd van de Ahmadyya beweging. worden ze door de mainstream islamisten gepakt volgt direct de dood.Pakistani’s zijn moslims al;s ik me niet vergis; maar wij zijn Kafirs.Welke moslims zullenons die een nieuwe koraan uitbrengen er in geloven denk je?

  Like

 5. Jan zegt:

  Palestijns kind op weg naar het front

  Like

 6. delamontagne zegt:

  Ik heb nog een veel beter idee voor de nieuwe Korhaan.
  Voordat je je culo ermee afveegt, kun je nog even de achterlijkheid ervan lezen.
  DE NIEUWE CORAN WC-ROL………..

  Like

 7. Jean zegt:

  Hoe komen die 30 aanbidders van de achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij aan een publieke functie? Uiteraard door de grootste 2 misdaden in Europa nl. A dubbele nationaliteit en B open grenzen beleid, beide moeten 180° gedraaid worden w.w.z. verbieden van 2 of meer nationaliteiten en grenzen potdicht waarna alles wat hier rondloopt en geen inkomen heeft door werk in de privesector of zelfstandige moet opkrassen.

  Like

 8. Geronimo zegt:

  Ik lees: ‘De mandatarissen van de moslimgemeenschap in Limburg reageerden krachtig en eendrachtig op de beledigingen van Filip Dewinter (Vlaams Belang) donderdag in de Kamer. Dewinter zwaaide met de Koran en noemde het heilige boek van de moslims “de bron van alle kwaad”. (…) Het is de eerste keer dat Limburgse moslims die verkozen zijn in een mandaat – nationaal of regionaal – verenigd naar buiten treden. (…) Liefst 30 mandatarissen – schepenen, gemeenteraadsleden en OCMW-raadsleden – vergaderden vrijdagavond in Maasmechelen.’ (Het Belang van Limburg, 24 januari 2015)

  “Quod non erat demonstrandum”.

  Dertig moslim-mandatarissen van allerlei politiek pluimage, die nog maar eens duidelijk aantonen hoe het er aan toe zal gaan eens ze in de meerderheid zijn. Voor wie er nog mocht aan twijfelen. Evenveel tijdbommen zijn het. Dat wel. Nog maar met dertig, en ze beginnen al te eisen: “Stop met provoceren”. Waarschijnlijk in naam van de westerse vrijheid van meningsuiting, waar ze, duidelijk voor de schijn, na de Parijse islam-moorden, nochtans ook zo hoog mee in het democratische vaandel liepen. Dan zijn ze nochtans niet ‘verenigd’ naar buiten gekomen om hun afschuw en woede te tonen over zoveel gruwel. Neen, dan hoor je die ‘mensjes’ niet. Ze zwijgen als vermoord. Hoe passend kan een uitdrukking niet zijn. Dat godsdienst hoe dan ook een privé zaak is, waarmee anderen geen rekening moeten houden, komt ook nooit in hun moslim-hoofdjes op, superieur als ze zich voelen boven de ‘ongelovige honden’.

  Onlangs nog werd nochtans een van hun politieke moslim-vriendjes uit de Belgische SP-A gezet, wegens openlijke steun betuigingen aan de moordenaars van Parijs. Kennelijk was dat een onbetekenend feit. Een ‘accident de parcours’. Maar het had zeker niets te zien met de aard van de islam, je ziet van hier. Vandaar dat het niet eens meer ter sprake kwam.

  Als je even naar het krantenartikel in kwestie gaat, dan lees je opnieuw dezelfde nonsens vanwege moslims. Allemaal duidelijk geboren met de zelfde lange tenen. Hoe zou dat toch komen?

  De terechte uitspraak van Filip Dewinter ‘De koran is een ‘licence to kill’ heeft hen och god toch zo diep geraakt. Hoe lang moeten die beklagenswaardige moslims nog wel met zich laten spotten, moeten ze blijven zwijgen, dat is zowat de teneur van hun lachwekkende zelfbeklag.

  Bovendien, zo gaan ze verder, de moslims zijn niet de vijand, en ze prediken al zeker geen haat, of wat had je anders gedacht. Ze zijn hier geboren, behoren tot diverse politieke partijen, en ze zijn een deel van onze samenleving.

  Ofwel kennen ze hun koran niet, ofwel liegen ze dat ze scheel zien. Ik opteer voor dat laatste. Maar dat mogen ze uiteraard zonder problemen vanwege hun vredevolle ideologie in het kader van de ‘taqiyya’. Zo moeten ze ons immers ‘vreedzaam’ proberen in te lijven bij de islam. Dat is dan hun ‘vreedzame’ jihad. Maar dat zullen ze er natuurlijk nooit bij zeggen.

  Dit bewijst nog maar eens het werkelijke ‘democratisch’ gehalte van alle zogezegd ‘gematigde moslims’. Moslims en verdraagzaamheid, onverenigbare begrippen. Past als een tang op een varken. Leuke uitdrukking overigens m.b.t. moslims.
  De koran maakt het door zijn inhoud nl. gewoon onmogelijk voor elke moslim om tolerant te zijn jegens alle anderen die niet hun zelfde ‘gekte’ delen. En dat zijn u en ik. Dat is de essentie.

  Dat wij in hun haat-boekje, waar ze overduidelijk zo naar opzien, aan de andere kant worden vergeleken met varkens, apen en honden, en als ongelovigen de kop, handen en voeten mogen worden afgehakt en ander fraais, ja, dat is uiteraard van geen tel. Een beetje verdraagzaamheid van onzentwege moet er toch afkunnen. Of wij ons daardoor beledigd voelen, of bespot, wat zijn wij toch lichtgeraakt. Neen, de islam is al peis en vree. Hoe idyllisch toch. Vraag dat maar eens aan de familieleden van al die onthoofde slachtoffers. Onthoofd in naam van dezelfde koran, wel te verstaan. Moet toch kunnen. Wat is daar nu mis mee.

  Waar ik wel naar uitkijk, is b.v. naar hun vraag, wat zeg ik, hun eis om een groot debat islam-debat op TV, met een pannel evenredig verdeeld tussen prominente arabisten-islamkenners en enkele gezaghebbende imams, geleid door een neutrale moderator (voor zover die nog bestaan) om nu voor eens en voorgoed publiekelijk aan te tonen dat de beweerde ‘licence to kill’ vanwege de koran op niets is gebaseerd, en dat dit allemaal kwaadwillige verzinsels zijn van islamofoben, genre F. Dewinter, Geert Wilders… en met het engagement dat als het tegendeel zou blijken uit de discussie, dat ze dan publiekelijk op TV nog tijdens de uitzending afstand zullen nemen van alle haat-passages in de koran. Zie je het al gebeuren?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s