Als we de Profeet moeten sparen, dan ook de maffia?

Screenshot_69

(Door: Koen Lemmens)

Zelfcensuur? Dat is een heilloze weg, vindt docent mensenrechten Koen Lemmens. ‘Gedrag afdwingen met dreigen, heeft niets verhevens’.

Het was voorspelbaar dat de solidariteit met Charlie Hebdo snel zou verkruimelen. Nu al vragen gevoelige zielen zich af of de redactie het niet een heel klein beetje gezocht heeft. Getuigt het niet van weinig verantwoordelijkheidszin om cartoons te publiceren die anderen kwetsen? Zelfcensuur, betoogt antropologe Annette Janssen in Letter&Geest (24 januari, Zelfcensuur, wen er maar aan‘), is de basis van beschaving. Is dat zo?

Juridisch was er met de cartoons niets mis. Frankrijk kent geen verbod op blasfemie. Bovendien zegt het Mensenrechtenhof dat de expressievrijheid ook geldt voor meningsuitingen die schokken, kwetsen of verontrusten. Het debat wordt daarom afgewend van de juridische sfeer naar de morele. Want het is niet omdat iets juridisch mag, dat het daarom ook moreel aanvaardbaar is.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Dagblad Trouw

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Blasfemie", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Appeasement, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Als we de Profeet moeten sparen, dan ook de maffia?

 1. oud-marinier zegt:

  Bovendien zegt het Mensenrechtenhof dat de expressievrijheid ook geldt voor meningsuitingen die schokken, kwetsen of verontrusten. Euhhh….nu heb ik toch WEL een vraagje . Als het Mensen rechtenhof dit zegt…en ik neem aan dat dit “hof” verbonden is aan het Europese gerechtshof ,…..wat qua geldigheid HOGER is dan de nationale wetten van de EU-lidstaten….. Hoe is het dan in ’s hemelsnaam mogelijk dat autochtone NLers + andere non-islam allochtonen , NIET vrijelijk mogen opkomen voor HUN anti-islam gevoelens ? Hoe kan het dat autochtone NLers + andere non-islam allochtonen de islam NIET mogen kwetsen / beledigen ? Is toch ZEER tegenstrijdig dacht ik zo ? Islam mag WEL van alles en nog wat , en d autochtonen en non-moslim allochtonen mogen zich hiertegen NIET uiten / verweren enz enz….Klopt voor geen meter dit .

  Like

 2. Jan zegt:

  Steyn tegen Heather Reisman (schatrijk en een wereldvreemd wezen) in een interview dat hij onlangs gaf in Toronta om zijn recendste boek ‘The Undocumented Mark Steyn’ te promoten: “A too tolerant society that is so tolerant that it tolerates the intolerant signs its death warrant.”

  Het artikel staat hier:
  Mark Steyn on Guns, Islam, Kid Sexualisation and How to Save the West
  http://www.blogwrath.com/toronto/mark-steyn-on-guns-islam-kid-sexualisation-and-how-to-save-the-west/6900/

  Interview:
  http://yourlisten.com/Miroslav.Marinov_771_fb/mark-steyn-on-guns-islam-and-how-to-save-the-west

  Like

 3. Joshua zegt:

  Die hele moslim idioterie moet nog veel meer gescandeerd en afgekraakt worden niks respect, deze idioterie moet snel verboden worden, het een kanker virus in de samenleving.
  Deze achterlijke middeleeuwers hebben voor niemand respect, iedereen die niet in de IMBECIEL moh. geloofd moet dood, is dat respect hebben met anderen , de islam kontlikkers moeten net als hun vriendjes ook een pak op hun sodemieter hebben misschien worden zij dan wakker.

  Like

 4. Tempelier zegt:

  Mr. Koen Lemmens heeft het probleem zeer duidelijk verwoord, Zelfcensuur opgelegd d.m.v. dreiging is geen beschaving maar lafheid.

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Mafia behoort tot de Rooms KATHOLIEKEKERK,OOK DIE MOETEN WEG. Dus hebben wij nog heel veel te doen.Om bijde kwaaien te elimineren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s