IS-vlag wappert in Bosnische sharia-dorpen

Screenshot_74

(Door: Marcel van der Steen)

Gematigde moslims vrezen de uitbreiding van de ‘sharia-dorpen’, bolwerken van achtergebleven moedjahedien die in de burgeroorlog meestreden tegen de Serviërs. ‘Ook in de steden wordt hun invloed steeds groter.’

Sarajevo kent een liberale islam. Wanneer je op een zomerdag door het centrum van de Bosnische hoofdstad loopt, zie je volle terrassen met rokende mannen en vrouwen. Ze drinken bier, wijn of een glas lokaal gestookte rakija. Of gewoon koffie. Er lopen jonge meiden langs. Slechts hier en daar zie je een hoofddoek. Hoge hakken en korte rokken des te meer. Toch noemt bijna elke inwoner van Sarajevo zich moslim. In heel Bosnië is ongeveer de helft van de bevolking moslim, maar slechts weinigen gaan naar de moskee. Moslim-zijn is er vooral een kwestie van cultuur en identiteit.

Zes ‘shariadorpen’

In het afgelegen bergdorp Gornja Maoca ziet de Bosnische islam er helemaal anders uit. Daar hebben de mannen een kaalgeschoren hoofd en een lange baard. De vrouwen hullen zich in zwarte nikabs. Winkels en cafés zijn er niet, alleen een moskee. Op sommige balkons wappert de vlag van de IS. Vandaag telt Bosnië zes ‘shariadorpen’. Ze ontstonden aan het eind van de Bosnische Burgeroorlog, in 1995, toen een deel van de Arabische moslimstrijders niet naar het thuisland terugkeerde, maar zich vestigde in kleine bergdorpen die door de Serviërs waren achtergelaten.

Lees verder>>>
(h/t “Miesje”)
Knack.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Bosnië-Herzegovina, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme. Bookmark de permalink .

2 reacties op IS-vlag wappert in Bosnische sharia-dorpen

 1. Jaantje zegt:

  Tja dat was te verwachten Bosnië.
  Maar het is schandalig van die ‘gematigde’ strijder om Geert Wilders in 1 adem te noemen met Breivik.
  Trouwens heeft in Syrië gevochten die heeft echt bloed aan zijn handen en dan zoiets verkondigen vanuit Bosnië …

  Like

 2. paulzwueste zegt:

  Die Marcel van der Steen is behoorlijk de weg kwijt. Stuk onbenul dat duidelijk niet weet wat de islam inhoudt maar wel probeert een flinke indruk te maken, zo van kijk mij eens een wetenschappelijk verantwoord verslag te schrijven over hoe het helemaal zit!.
  Komt hier met de nieuwe wegkijk-versie die definitief afrekent met de prangende de vraag “wat is islam”? Van der Steen bedacht de zogenaamde “liberale-islam”!
  Gelukkig! Nou weten we het. Hoe vindt je die!?
  Correct links is onuitputtelijk in het vinden van steeds nieuwe kronkels om ons in te prenten dat die islam helemaal niet zo kwaad is. Kijk, ze lopen daar in Bosnië gewoon op hoge hakken! Het kan dus! En terloops wordt er via een salafist vermeld dat Wilders en Breivik met elkaar in de schoolbanken hebben gezeten! Ja, Knack kun je gemakshalve op het zelfde Zondagskrant-niveau zetten als Elsevier. Oók zo’n ongelofelijk kutblad! Dat heult met het koningshuis en uitsluitend slijmerds als kollum-schrijvers in dienst heeft. Bah!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s