Buma wil meldplicht radicale moslims

Screenshot_2

Sybrand van Haersma Buma (CDA)

(Door: Martha N.)

 Hoogleraar zegt: Het zijn verwarde tijden!

Het zijn verwarde tijden… Verwarde tijden, ach ja dat zal wel… Wanneer een hoogleraar het zegt, is dit zo! Gisteren heb ik me afgevraagd of ik misschien ook niet erg verward begin te raken. Het was een echte testdag op verwardheid en dan nog wel op maandag. Zie ik het niet allemaal verkeerd (vandaag wil ik graag even de ik-vorm gebruiken, niet dat ik mezelf zo belangrijk vind, maar dat anderen niet denken dat ik uit hun naam spreek), ja… ik heb het nare gevoel gekregen vandaag dat ik verward ben… Ik geloof immers in de woorden van Geert Wilders, ik zie moslims (niet allen hoor) als een vreemde bevolking. Goed, het is een begin van herkenning, ik ben vreemd OF? Nee, ik laat het me nog niet wijsmaken. Nee, het zijn onze politici die verward zijn, hoewel, de hoogleraar het had over verwarde mensen die nooit opvallen maar ineens als een verwarde man/vrouw ons tegemoet springen.

De enigst zinnige gedachte die mij te binnen schiet, is een stevige wandelstok met koperen knop, gelijk detective Hercule Poirot, meenemen voortaan als ik de straat op ga om even een pakje pannenkoekenmeel te halen, een wandelstok is immers toch geen wapen? EN je kunt er mee slaan als in een reflex… om je denkbeeldige vijand te weren. Ja, beetje verward, daar komen we wel mee weg, is ook niet verboden, u zet toch ook een paraplu op wanneer het regent?

Even lachen mag wel, breekt een beetje de spanning, goed.

Dan hebben we Buma. Buma wil meldplicht radicale moslims. Even in mijn verwarde brein zoeken. Hoe zit dit nu? Moeten radicale moslims zichzelf melden dan? Ja, dan moeten ze zichzelf wel bijzonder radicaal vinden. OF wat bedoelt de goede man dan wel? Geradicaliseerde moslims zijn ware tijdbommen zegt hij. Ja, dat kan ik zelfs nog wel begrijpen, maar hoe weet je dat? Oh ja, dag en nacht in de gaten gehouden door de AIVD, juist.

Oh, daar heb ik het: Buma doelt daarbij op moslims die niet naar Syrië of Irak afreizen. Als ze zich verplicht moeten melden bij de gemeente weet de overheid in elk geval waar ze zich bevinden, aldus de CDA-fractievoorzitter. Hij lichtte het voorstel niet verder toe.

Ik vind dit een bijzonder clever antwoord. Geweldig! Voortaan gaan moslims die naar Syrië of Irak afreizen of niet, zich melden bij de gemeente, wat een geniale gedachte! Gaan ze gelijk doen! Weet de gemeente waar ze zich bevinden. Wat een hersens, geweldig bedacht!

Hij zegt verder: Deze wandelende tijdbommen zijn een grote zorg voor burgemeesters en politie. Ik dacht dat er meestal aanslagen gepleegd werden op treinen, openbare gebouwen ofwel waar een grote groep mensen aanwezig is? Waarom zijn ze een zorg voor de burgemeester, die man gaat wel rustig slapen hoor. Het is een zorg voor de bevolking die in angst moet afwachten wanneer er iets gebeurt. Misschien dat verdachte pakketje, de achtergelaten paraplu, een brillen etui enzovoort, die ineens kunnen ontploffen?

Voortaan kijken we steeds over onze schouder… bedankt regering!

Politie wordt steeds meer uitgedund, agenten hebben geen recht op gevarengeld, krijgen het minste salaris en ja wat kunnen we er eigenlijk nog van verwachten? Ze moeten verplicht de boef vrijlaten, hoe groter boef des te sneller vrij, advocaten bevechten het recht van het recht en een kromme komma.

Ach ja…  Het zijn verwarde tijden… Wat je al niet leest in de krant. Maken we ons vooral geen zorgen, het zijn maar verwarde mensen. Slaapt wel allemaal… Oh en pas vooral op voor uw buurman!

Gelezen in: nos.nl en www.ad.nl

Door:
Martha N.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", CDA, Islam, Krankzinnigheid, Naïviteit. Bookmark de permalink .

38 reacties op Buma wil meldplicht radicale moslims

 1. toestroom zegt:

  Buma is gek, het CDA is een tijdbom

  Like

 2. Harry zegt:

  Je verbaast je toch steeds weer over de politici . Ik verkeer in een eeuwige tweestrijd of ze nou wel iets snappen van de echte wereld ofdat ze alles maar ontkennen , vooruitschuiven , wegkijken , bagatelliseren etc , om maar geen rimpelingen in hun eigen visvijver te krijgen . De visvijver voor hun salaris , bedoel ik dan .
  Maar als je dan zo’n uitspraak van Buma leest , dan ben ik er ineens toch heel erg van overtuigd , dat veel politici gewoon infantiele wereldvreemde klootzakken zijn waar we niks , maar dan ook helemaal niks aan hebben . En ook niks aan gaan zullen hebben .
  Hij heeft ECHT geen benul !

  Like

 3. Vederso zegt:

  Absurd voorstel van Buma. Als je met zoiets komt, dan weet je dus niet waar je over praat.

  Like

 4. Buma heeft rechten gestudeerd,ik ook, de meest achterlijke studie,die ik ooit deed, ik was 38 toen ik daar aan begon,daarvoor had ik Mulo,Praktijkdiploma boekhouden,MBA,SPD I,II,VWO en later Bedrijfseconomie.Als je niets anders meer kunt,ga je rechten studeren,ik moest wel,omdat Rotterdam mijn enige optie was,naast een huisgezin en deeltijdbaan.Reistijd had ik niet. Begon september. 1981 en was januari 1985 klaar,had gelijk een baan,niet op dat bulletje,maar op mijn SPD, dat is praktijk gericht en rechten is volgens werkgevers teveel theorie. Ik heb daar hoogleraren meegemaakt,die nog geen stekker in een stopcontact konden stoppen,moest de technische dienst voor geroepen worden, ik deed strafrecht, de meest achterlijke studie,dan bedrijfsrecht en privaatrecht,later nog fiscaalrecht gedaan, maar bij belastingrecht,stond voor meer dan 95% het cijfer 1 en over statistiek maar te zwijgen. Rechters kunnen ook niet rekenen, een groep met oogkleppen voor, die maar wat veronderstellen en aannemen,waar de leugen regeert.Ik was als 12 jarige wel geslaagd voor het toelatingsexamen voor de HBS,maar mijn moeder vond dat onzin,ik ging toch trouwen, wat ik onrecht vond en heb ingehaald,mijn broertje toen in de wieg werd al bepaald ,dat hij naar de universiteit ging.Maar stel je van een hoogleraar niets voor,er zit veel pulp onder.Wat daar rondliep was een zooitje.

  Like

  • Martha N zegt:

   Antoinette, mijn moeder vond het ook onzin… verder studeren, je trouwde toch en de man zorgde wel voor je, en voor de kinderen… ach het was een andere tijd en ik heb gewoon doorgeleerd… het leven leert je veel…

   Like

 5. Anneke zegt:

  Bedankt Martha, je hebt weer opgeschreven waar ik ook over liep te denken. Ik heb alleen de kop gelezen waarin Buma die meldplicht wil en dacht toen al…….het moet toch niet gekker worden….denkt deze trieste man nu echt dat die radicale moslims zich gaan melden. Hieruit blijkt maar weer wat voor een wereldvreemde mensen in onze regering zitten, het is om moedeloos van te worden.

  Like

  • Martha N zegt:

   Lieve Anneke, eigenlijk is dit geschreven met een lach en een traan… laten we vooral niet moedeloos worden, kom op ertegen aan, doe ik ook.
   Ja zegt men wel eens, vanuit je stoel zeker..?
   Ja, soms wel, maar de kracht van het woord is enorm!
   Dat hebben we ervaren deze laatste verkiezingsjaren…
   Waar stemmen mensen op..?
   Een glimlach, een leuk achterwerk, een stropdas…
   Een LEUK VERHAAL, DUS de “kracht van het woord”
   Een verhaal verzonnen om mensen over de reeds ingestorte brug te trekken?
   Lieve groet, Martha N

   Like

 6. beatsme zegt:

  In de Frankfurter Allgemeine stond in een artikel dat 24/7 een radicaal in de gaten houden 60 man veiligheidspersoneel vergt. Stel -met alle apparatuur erbij- dat een veiligheidsman 100.000 kost per jaar, dan heb je het over 6 miljoen kosten per radicaal.
  Te veel natuurlijk, maar gelukkig hebben we de basisbeurs voor studenten afgeschaft (700 miljoen kosten) dus kunnen we weer 100 tot 150 radicalen in de gaten houden. Het mag best de toekomst van ons land en onze kinderen kosten, niet waar?!

  Als een radicaal niets te doen heeft (studie/werk/stage) is een meldingsplicht van 5 keer per dag best praktisch: zo niet, dan geen uitkering, huur opzeggen en op Ameland of Veenhuizen schoffelen tegen de tegenprestatie kost en inwoning. Ook scheelt dat kosten.

  Of het helpt is een tweede, want er zijn honderden Nederlandse ingezetenen actief in slachthuis de islamitische staat in het MO. Hoewel deze zeer zware misdaden plegen, eraan meewerken, ondersteunen, zelfs misdaden tegen de mensheid, blijkt aan de hand van misdaadcijfers dat maar 142 moorden zijn gepleegd in een recent jaar. Nog nooit zijn Nederlanders zo vredelievend geweest volgens de regering.
  Het (strafrechtelijke) objectieve vermoeden bestaat echter dat er een ongekende misdaadgolf gaande is, welke zeer waarschijnlijk sinds de WOII nog nooit zo groot was, als het gemeten zou zijn wat betreft door Nederlandse ingezetenen gepleegd.

  Misdadigers zijn duur, ze kosten wel honderden Euro’s per dag om ze halal in een gevangenis te stoppen, want ze hebben er mensenrecht op. Elke stap, hoe klein dan ook, om de sharia criminelen hun daden te laten stoppen, bespaart dus heel erg veel geld en dat kunnen we gebruiken voor de bouw en het behoud van de toekomst van ons land, zoals het behoud van de basisbeurs. Ook de kleine stap die Buma noemt is iets. Deze is alleen nog lang niet genoeg.
  Maar zeur dan niet en zeik er niet over, en stem op zijn minst dan op de PVV.

  Like

 7. nn zegt:

  Volkomen geschift die man! Denkt Buma werkelijk dat iemand die het Westen kwaad wil gaan berokkenen zich eerst gaat melden bij de politie? Volledig wereldvreemd die man, begrijpt nog steeds niet wat de islam inhoudt. Overigens is iedere islamiet een tijdbom, iedere islamiet kan radicaliseren. En iedere Nederlander is een tijdbom geworden nu hij zich kan bekeren tot de islam! Een algeheel verbod op de islam is de enige echte oplossing.

  Like

 8. vanhetgoor zegt:

  Snapt niemand dan het grote gevaar van de uitlatingen van Buma? Als dit doorzet dan komt er een grote leegloop in Nederland, dan willen onze Mohammedaanse Medelanders hier niet meer wonen. Het is me net even iets te veel om daarvoor op het CDA te gaan stemmen.

  Like

 9. ildiko zegt:

  ze melden zich al bij de Moskeen

  Like

 10. Giny zegt:

  Die man moet toch wat zeggen, hij heeft de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt!

  Like

 11. Sjaak zegt:

  Met een letharghistarre verboorde houding van de linkse klote-kliek
  zal zich nooit iets veranderen ! Iedere doorgrijpende verandering is
  zonder radikale methoden zoals gesloten grenzen en direkte
  uitstap van de EU niet om te zetten ! Eveneens het konsequente
  uitzetten van nietberechte Asylbewerbers en radikale moslims
  (inkl.de hele Familie !) is en zal altijd een natte droom blijven
  zolang deze linkse dwijlen aan het roer zitten !
  En ageren is hier de devise NIET reageren !

  Like

 12. Peter zegt:

  Buma probeert de voorstellen van Wilders in een ander jasje te gieten en er een eigen “beschaafde” draai aan te geven. Dat is hem dus niet gelukt en hij maakt zich met dit voorstel volkomen belachelijk.

  Like

 13. sam zegt:

  Voor de 2de WO werden er lijsten opgesteld over Joden. Aan de hand van deze lijsten zijn tijdens de 2de WO duizenden mensen weggevoerd naar de concentratiekampen.
  Het opstellen van zulke lijsten, om welke reden dan ook, is een schending van de burgerrechten volgens een resolutie van de VN en dus wereldwijd verboden.
  Waarschijnlijk zal ik weer eens te meer in tegenspraak zijn met een hele hoop reaguurders. Wat zullen deze reaguurders zeggen of denken als hun naam op één of andere lijst staat die als repressie gebruikt kan worden? Ook OK dan?

  Like

  • Martha N zegt:

   Wat bedoel je SAM, toch geen bedreiging, het komt een beetje vreemd over en ik denk dat je er een goede verklaring voor hebt, soms komen woorden ietwat vreemd over.
   Een duidelijke verklaring van je bedoeling graag…

   Like

 14. Jean zegt:

  Door de achterlijkheid onder die omhooggevallen perfessers die het op TV steeds komen uitleggen maar er zelfs aan meewerken nog meer chaos te creeeren zitten wij burgers nu diep in de stront.
  Laten we zorgen dat het gezond boerenverstand terug zegevierd dan zijn we binnen de 100 dagen van veel ellende en profitariaat verlost.
  De macht moet bij het volk liggen en niet bij een slaapzaal vol met lafaards en verraders die leven van de door hun zelf gemaakte chaos.
  Weet dat de grootste misdaadinstelling grote sier maakt op onze kosten en dat de lafaards en verraders samenhokken in dat EU gedrocht in Brussel.
  Niet zij maar wij moeten onze koers bepalen, stop de roofpraktijken en de Europeanen zullen er snel van beter worden, de miljarden die de huichelaars verbrassen aan Afrika, Oekraïne, Azië e.d. en onderling op hun eigen bankrekeningen loopt in de miljarden, dus, weg met die EU misdaadorganisatie.

  Like

 15. aquarius4422 zegt:

  Politici praten in verkiezingstijd nu eenmaal om de hersenloze voor zich te winnen.
  Mensen die zelfstandig kunnen denken trappen niet in die loze praatjes.

  Like

 16. Theodoor zegt:

  De kliek politici in Den Haag zijn geen slimme mensen, hebben nergens echt verstand van, nemen positieve beslissingen die normaal in het bedrijfsleven het nooit gehaald zouden hebben. De lijst met blunders is eindeloos lang. Of het nu over de hoge snelheidstrein gaat, de betuwelijn, het IT-gebeuren, geldleningen/toezeggingen aan doe bodemloze putten van de EU-waanzin met zijn open grenzen die de Islam binnen hebben gehaald, om van de Nederlandse uitkeringen aan vreemde mensen maar niet te spreken. Met dank aan de socialisten en die andere CDA’r Balkenende die het Nederlandse volk minachtte met de uitkomst van de volksraadpleging.

  Veel Nederlandse mensen zijn eigenlijk al net zo als de politici in Den Haag, ze blijven maar stemmen op de partijen die het zo mooie landje naar de rand van de afgrond hebben gebracht.

  Ik las dat het volgens de fractieleider van de PvdA allemaal de schuld is van Wilders, die stroeve omgang tussen de verschillende volkeren in West Europa en de mislukte Arabische lente met zijn alles vernietigende naweeën.
  Tja, alleen maar verwart of spelen de geesteszieke politici een hoofdrol.

  Like

 17. toestroom zegt:

  Mijn oude buurman zij, als in de politiek zit heef je geen geweten, hij was hoofd van de CPN

  Like

 18. beatsme zegt:

  .
  @ Sam 11:30
  U noemt de islamitische landen waar dergelijke lijsten opgesteld worden i.v.m. repressie.
  De lijst in combinatie met repressie is daar normaal. Daar u zich daarover erg druk maakt, zou ik als ik u was zeker in die landen protesteren.
  Hier is geen sprake van een dergelijke afkeurenswaardige combinatie, maar hebben we het over een zeer beperkte groep mensen die een bijzonder of ernstig gevaar voor de samenleving kunnen zijn, en niet zoals in islamitische landen louter op basis van etniciteit en/of religie geregistreerd worden. Dit terwijl ze geen bedreiging vormen, alleen voor wat betreft de geile machtsuitoefening van sharia fascisten dan. Wat dat betreft is de VN nalatig laks en u ook. Nogmaals, doe er wat aan: ga schreeuwen in Mekka, in Raqqa, in Kuala Lumpur enzovoort.
  Overigens is die laksheid van de VN voldoende reden om dat hoog betaalde clubje stevig te saneren.

  Like

 19. Joshua zegt:

  Wilders de schuld geven van je eigen achterlijke gedrag, dit is het IQ van de tegenwoordige hoog op geleide regeringsleiders.

  Like

 20. Tempelier zegt:

  Het loopt al richting Maart ( provinciale verkiezingen ) en dan MOET je natuurlijk iets in de ether knallen. Of het iets zinnigs is maakt dan totaal niet uit.

  Like

 21. Jean zegt:

  Als nu eens de overgrote meerderheid zijn stem zu geven aan de PVV en dan 100 dagen later een evaluatie zou maken van de plussen en de minnen dan zouden we aardig op weg zijn de echte democratie binnen te halen, in Vlaanderen idem dito maar dan voor het Vlaams Belang.
  Die circusartiesten van Soesdijk en Laken verplchten we de sleutels in te leveren en onze woningen te verlaten, ze gaan maar iets huren en zoeken maar werk.
  We sluiten alle grenzen en controleren iedereen die er in wil komen, geen geldige reden dan 180° keren. Alles wat hier momenteel rondloopt op onze kosten verplichten het koffertje te pakken en te vertrekken dan komt het misschien nog goed tegen eind 2015 en dat liefst zonder enige vorm van geweld maar als ze er echt om smeken kan het ook met wat geweld als we ze, vnl. de moslims, maar kwijt geraken want wij walgen van die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam genaamd.

  Like

 22. Tom Hendrix zegt:

  Ach het CDA, ach het Christenen Dienen Allah! Nu ze in de oppositie zitten komen ze nu met een zogenaamd flink verhaal, dat net zo snel verdampt als ze zelf in de regering zitten!

  Like

 23. Fred zegt:

  IK zie moslims als criminele, gewelddadige, opruiiende sociale parasieten. ALLEMAAL. Er komt een moment waarop je, als je wil inzetten op je eigen overleving, het zoeken naar de witte raaf achter je moet laten.

  Like

 24. Republikein zegt:

  Heeft ervoor geleerd, dus een deskundige!
  @Antoinette Somers zegt:
  3 februari 2015 om 09:45

  Ook dat is mijn ervaring, kan mij er goed in vinden.
  Er zijn altijd mensen die menen ergens kennis van te bezitten.
  Heeft niets met intelligentie te maken, eerder met slimheid, tenslotte is het denkniveau van de individu doorslaggevend, en niet het behaalde diploma.
  Wat Buma nu zegt zeiden hele volksstammen toen Buma nog in de verrekijker van zijn vader zat.
  Nog een leuk weetje voor onze slinkse vrienden!
  http://plazilla.com/page/4295162403/titel= daarom kijk ik al jaren niet meer!!!!

  Overigens, weer prachtig Martha!

  Like

 25. Jean zegt:

  Raar dat mensen steeds ”de ondergang” steunen maar nooit ”de welvaart” dan komen steeds de linkse rode en groene ratten uit het riool gekropen om mee te vreten van andermans eten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s