Frankrijk censureert film “De Apostel” uit angst voor moslims!

Screenshot_29

(Vertaling: E.J. Bron)

Vooruitsnellende gehoorzaamheid: de film “De Apostel” mag niet vertoond worden; “Moge Allah Frankrijk beschermen” echter wel! Uit angst voor islamitische reacties werd de film over de bekering van een moslim tot het christendom verboden in Franse bioscopen. De film “Moge Allah Frankrijk beschermen”, over een bekeringsverhaal van een jongere tot de islam, mag echter wel worden vertoond.

Nieuwe “vrijheid van meningsuiting” in Frankrijk. Nu werd de film “De Apostel” over de bekering van een jonge moslim tot het christendom uit de bioscopen gehaald, zoals de “Tagespost” bericht. Uit veiligheidsoverwegingen werd de openbare vertoning van de film “L´Apôtre” over de bekering van een jonge moslim tot het christendom tot nader order verboden. Bioscopen in Nantes en Neuilly moesten de film van de jonge filmmaakster Cheyenne Carron uit hun programma halen. De eigenaren van de bioscopen werden door de Franse geheime dienst gewaarschuwd voor aanslagen, omdat de vertoning door moslims als provocatie opgevat zou kunnen worden.

Het conservatieve tijdschrift “Le Point” vraagt zich in een artikel in de actuele editie af: “Zijn ´L´Apôtre´ en ´Timbuktu´  gevaarlijker dan Charlie Hebdo?”

Een andere film wordt in Frankrijk zonder censuur vertoond: “Qu’Allah bénisse la France” (Moge Allah Frankrijk beschermen). Daarbij gaat het om de bekering van een jongere tot de islam. Voor deze film worden ook geen speciale veiligheidsmaatregelen getroffen.

Bron:
www.kath.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Blasfemie", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, Censuur, Christendom, cultuurrelativisme, democratie, Dhimmitude, discriminatie, Eurabië, Frankrijk, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

21 reacties op Frankrijk censureert film “De Apostel” uit angst voor moslims!

 1. Theresa Geissler zegt:

  Godverdomme, schandalig!
  De meest wereldvreemde elite zou toch moeten inzien, dat dit niet kàn!
  Maar ja, op dit ogenblik zit Hollande ook nog steeds, waar-ie zit…..
  Marine, win alstublieft de verkiezingen, dan komt er misschien eens een iets gezonder beleid!

  Like

 2. Cathja zegt:

  Hier kan ik echt kwaad om worden! Dus ‘uit veiligheidsoverwegingen’ mag deze film niet vertoond worden in de bioscopen. Vrees voor aanslagen. Wordt het niet eens hoog tijd dat moslims hardhandig worden aangepakt om hún provocerende gedrag, in plaats van de vertoning van deze film als provocerend te zien richting de moslims?
  Walgt men in Frankrijk nou nooit eens van die verschrikkelijke ‘landgenoten’, die bij het minste of geringste wat hen niet aanstaat met aanslagen dreigt, of ze pleegt?
  Het mag overduidelijk zijn wie er de baas zijn in Frankrijk. Walgelijk gewoon!
  De film over die bekering van die jongere moet dan ook verboden worden, want waarom zou díe wel vertoond mogen worden? Dat is ook provocerend.
  Smerig tuig daar!

  Like

 3. Maria zegt:

  GODVERDOMME
  dat maar hééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééél snel die Marine Le Pen daar de macht overneemt!!!!!!!!!!!!!!
  godverdomse fucking socialisten satansgebroed islamlover reten likkers van die islam enkel die verdomde socialist is in staat om zo’n debiel beleid te voeren en alle en iedereen aan de islam uit te leveren!!!!!!!
  Mijn bloed kookt letterlijk van dit te lezen!!!!!!

  Like

  • Driek zegt:

   Beste Maria, ik ben het volledig met u eens, maar u hoeft niet zo te vloeken. Laten wij het niveau van deze website van E.J. Bron op een hoog peil houden. Dit is ordinair gevloek.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Rustig laten vloeken, dan wordt ze tenminste niet persoonlijk.
    (Want dàt vind ik veel erger!)

    Like

   • Maria zegt:

    @Driek je zou voor minder beginnen vloeken, denk dat God evenzeer mee vloekt nu 😦 het is waanzin ziek misselijkmakend gestoord wat wij hier allemaal moeten slikken, hoe Christelijk geloof volledig ten onder moet gaan voor de islam.
    En beste Driek als anderen vloeken daar zeg jij nooit iets van, niet met 2 maten en gewichten hier oordelen aub 😉

    Like

 4. Pingback: Frankrijk censureert film “De Apostel” uit angst voor moslims! | Nikontino's Blog

 5. W.H.J. Reiss zegt:

  We hoeven niet naar Frankrijk te kijken. De moordenaars zijn ook binnen onze grenzen. En het zijn er heel veel !!!

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Als Europa niet opstaat tegen de islamisering zal het eindigen in een lange uitputtende burgeroorlog. De burgeroorlog die Europa wacht zal op de eerste plaats veroorzaakt worden door de toenemende negatieve invloed van de EU op welvaart en democratie en op de tweede plaats door de niet te stoppen instroom van moslims die nooit in staat zullen zijn te integreren. Multiculturalisme is in haar kern en doelstelling niet het probleem. De islam is het probleem omdat de islam een vijand is van multi-etnische en multi-religieuze samenlevingen.

  Like

  • vanhetgoor zegt:

   Die film doet bijna zeer om naar te kijken. Toch is de man die spreekt zeer beschaafd en toont hij geen rancune. Het is inderdaad een waarschuwing, en het is een les. Ik raadt iedereen aan om deze film op zijn facebook pagina te zetten.

   Like

 7. kraftavilqa zegt:

  “omdat de vertoning door moslims als provocatie opgevat zou kunnen worden.” Is er eigenlijk wel iets dat muzels niet provoceert? Als ik even een steentje mag bijdragen aan het trappen op lange muzeltenen: Qu’allah s’en casse dehors de l’Europe ( Moge allah oppleuren uit Europa).

  Like

 8. vanhetgoor zegt:

  Het is heel erg begrijpelijk waarom deze twee genoemde films verschillend worden behandeld. Als iemand gaat nadenken dan komt er een maatschappelijike omwenteling. Als iemand zijn geest dood dan gebeurt er niets dat de maatschappij kan beïnvloeden.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  En vergenoegd wrijven BILDERBERG en de NWO in hun handen. De islamisering is één van hun wapens tegen de Europese burger, net als de eussr. Informatie hebben we genoeg via dit blog, helaas geloven de meeste burgers de rode leugenpers en media. Het is om te janken. Dit gaat inderdaad leiden tot Burgeroorlog!

  Like

 10. Straks staat die weer te janken als er iemand geëxecuteerd wordt. De gouden medaille voor hypocrisie is nu definitief vergeven.

  Like

 11. Dokus zegt:

  Ik lees de reaktie’ van mensen heel graag maar wilt u a.u.b uzelf in het vervolg in beschaafd Nederlands uit drukken en niet vloeken. Ik begrijp dat u het met deze dingen niet eens bent maar het doet mij pijn te lezen hoe mijn God in wie ik geloof hier zo vervloekt wordt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s