“NET ZOALS DE VROEGERE KATHOLIEKEN” (Optimistische bevindingen van D’66-zonnetje Petra Stienen)

Screenshot_17

(Door: Theresa Geissler)

Zomaar een reportage in de maandageditie van de Volkskrant: Arabiste, oud-diplomate en D’66- kandidate voor de Eerste Kamer, Petra Stienen, bezoekt wijk Donderberg in Roermond, waar zij haar jeugd doorbracht. Dat is niet voor niets: Na jarenlang werkzaam geweest te zijn in Egypte en Syrië zette Stienen zich na terugkeer in Nederland aan het schrijven van een boek over deze wijk ‘Donderberg’, die zich van een gemiddelde Nederlandse wijk in de jaren ’70 langzamerhand transformeerde tot een ‘multicultureel’ bolwerk oftewel een probleemwijk. Doel van het boek (uiteraard): Aantonen dat het allemaal wel meevalt. Aanstaande vrijdag, aldus het artikel, zal de presentatie plaatsvinden van “Terug naar de Donderberg” en wel met het plaatselijke jongerencentrum DB4all als uitgelezen locatie.

D’66-leider Alexander Pechtold zal bij deze presentatie aanwezig zijn, zo vermeldt het artikel trots.  Als men tot dan toe nóg niet doorheeft hoe laat het is, weet men dat nu wel. Maar goed, de nodige objectiviteit bijeen schrapend keren wij dapper terug naar de bevindingen van D ’66-zonnetje Petra Stienen: Zij wenst, noch met haar boek, noch met deze reportage het beeld van een ‘idylle’ te schetsen, maar evenmin een ‘poel van ellende,’ want dat is het niet, volgens haar. Om dat meteen maar te bewijzen, begint zij met een ontmoeting met “Gezondheidswetenschapper” (klinkt indrukwekkend) Tulay Arslan, in de wijk woonachtig sinds 1978. Van haar komt men te weten dat het gebied rond het winkelcentrum enige jaren geleden tot no-go-area verworden was, maar nu is  ‘terugveroverd’ op de verloedering. (Laten we het hopen.) Voorts geeft zij toe dat de ‘stemming’ ingrijpend veranderde nà 9/11 en dat zij soms ‘minder vriendelijk ‘ bejegend werd, hoewel zij geen hoofddoek draagt. (Door autochtonen? Vanzelfsprekend ís dat nog niet eens, gezien de mentaliteit onder de meer orthodoxe moslims. Maar kennelijk is dàt wat wij geacht worden klakkeloos aan te nemen.) En ja, het aantal hoofddoekdraagsters nam toe ‘alsof ze ergens tegen wilden protesteren.’ (Is maar zoals je het bekijkt: Ergens in méégaan kan tenslotte óók nog.) Sindsdien, moet zij bekennen, is er nooit meer sprake geweest van een blijvende ontspannen sfeer, maar laait de angst steeds weer op. “Vorige week weer, met dat incident bij het NOS-journaal.” (“En eerder met die paar àndere incidenten in Parijs,” vult de kritische lezer in gedachten aan, maar dat feit komt ongelogen, komt in de hele reportage geen moment aan bod!)

Verder is gezondheidswetenschapper Arslan van mening dat de overheid zich in plaats van door externe deskundigen moet laten adviseren door ervaringsdeskundigen, oftewel de mensen in de buurt. ‘Stienen knikt instemmend,’ vermeldt het artikel, al lijkt zij zich niet af te vragen of hier ook de autochtone minderheid wordt bedoeld. Zij vraagt er hoe dan ook niet naar en er wordt met geen woord van gerept.

Vervolgens wordt er, vooruitlopend op de glorieuze boekpresentatie van aanstaande vrijdag, een bezoek gebracht aan het zo heilzame jongerencentrum DB4all – Donderberg voor allen. Hoewel het ook als buurtcentrum fungeert, is de beheerder een Marokkaan (Hé zeg, dààr kijken wij nou van op) en wordt het die zaterdagmiddag ‘overwegend’ (voorzichtig eufemisme voor ‘uitsluitend’) bevolkt door jonge mannen, allen van Noord-Afrikaanse/Afrikaanse/Midden-Oostelijke afkomst. Verschillende hebben, ongeveer gelijkluidende, verhalen over dat er “vroeger” ‘fouten zijn gemaakt’  maar nu niet meer, dankzij de bezielende vaderlijke bemoeienis van beheerder Chaib Ramdani. (Hoe toevallig!) Eén knaap gaat zelfs zo ver te bekennen dat hij bij schaduwverkiezingen op school op Wilders gestemd heeft, zoals trouwens het gros van zijn klasgenoten. “Wat je ook vindt van Wilders, hij is wèl één van de weinige politici met karakter.” Niet eens ongerijmd als men bedenkt dat klare taal, zonder onderhandelingsruimte, doorgaans de enige taal is die moslims metterdaad verstáán en dat ze zich onder elkaar waarschijnlijk rót lachen om al het gekruip en gepamper van vrijwel alle andere politici, zonder dat dit één ogenblik echt gewaardeerd wordt. Maar dat terzijde.

D’66-zonnetje Stienen is intussen allang gesmólten van vertedering en ontroering: De Donderberg mag dan sinds haar jeugd veranderd zijn van een wijk met louter Limburgers naar een wijk ‘met tientallen nationaliteiten’ (hóe verrijkend denkt men er bijna achteraan), er is tegelijkertijd nog zoveel hetzelfde gebleven: De vlaaien, naast de Turkse lekkernijen uitgestald op het buffet, en het eikenhouten meubilair, waar “Turkse Nederlanders” nèt zoveel van houden als destijds haar tante Mia! (Nou, meid, wèlk een aha-Erlebnis!) Het is waar dat de islam in de Donderberg in de meerderheid is, maar, concludeert ze verzaligd, de moslims van nú zijn de katholieken van tóen. Wat tot de conclusie leidt dat de moslims van 2065 de katholieken van nú zullen zijn……

Typisch de conclusie van een D’66-vrouwtje; een oppervlakkige, goedgelovige volgeling van het miezerige mannetje Pechtold: Inderdaad, wie in staat is systematisch de ogen te sluiten voor het feit dat de islam, in tegenstelling tot het katholicisme, een ideologie is, die de scheiding van kerk en staat niet erkent, wiens volgelingen derhalve altijd ‘Sharia-gebonden’ zullen blijven, bovendien voortdurend met de hete adem van hun radicalere “broeders” in hun nek, die zij nooit geheel en al zullen laten vallen, wie de recente wandaden door die “broeders” in Parijs maar het liefste snel wil vergeten door ze nú al dood te zwijgen en wie, om even iets kleiners te noemen, zelfs het feit doodzwijgt dat er in dat gezellige buurtcentrum met zijn Limburgse Vlaaien op deze gezellige zaterdagmiddag, afgezien van Vrouwtje Stienen herself, geen vróuw aanwezig is….. Ja, die is misschien in staat in deze even ‘schone’ als simplistische utopie te gelóven……

Keep on dreaming, Mevrouw Stienen: De realiteit is voor U té onverteerbaar. Hoe rampzalig dit  ook moge zijn voor iedere Nederlandse realist! Maar dat deze, even báárlijke als geváárlijke, nonsens nu weer in boekvorm uitgegeven gaat worden, is misschien wel het ergst van alles!

Door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, cultuurrelativisme, D66, Desinformatie, Dhimmitude, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

39 reacties op “NET ZOALS DE VROEGERE KATHOLIEKEN” (Optimistische bevindingen van D’66-zonnetje Petra Stienen)

 1. Manna zegt:

  EJ, video van IS : ze vebranden de jordanische piloot…
  http://www.liveleak.com/view?i=4ae_1422983006&comments=1#comments

  Like

 2. Driek zegt:

  Ik heb het hele artikel gelezen. U heeft het weer mooi neergeschreven, Theresa. Maar ik heb uw schrijfsel met stijgende weerzin tot mij genomen. Mag ik het zeggen? D’66- kandidate voor de Eerste Kamer, Petra Stienen, is om van te kotsen.

  Een “Gezondheidswetenschapper” Tulay Arslan.
  De vlaaien, naast de Turkse lekkernijen uitgestald op het buffet, en het eikenhouten meubilair, waar “Turkse Nederlanders” nèt zoveel van houden als destijds haar tante Mia!
  Wat weet die trut nou van Tante Mia, dat is ver voor haar tijd.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Och, van horen zeggen, waarschijnlijk…..
   Of misschien verzint ze ‘Tante Mia’ wel ter plekke: Ze moet wàt zeggen, tenslotte; de pers zit erbij…….
   Overigens is de trut inmiddels wèl 49.

   Like

 3. Jan zegt:

  TV Limburg: Limburgse arabiste bekent politieke kleur
  http://www.petrastienen.nl/node/132

  Like

 4. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Dat mensen er nog steeds intrappen, terwijl ze al sinds de jaren ’70 vrijwel dagelijks op hun TV Islamitisch terrorisme kunnen zien.

  Like

 5. Sjaak zegt:

  De vlaaien, naast de Turkse lekkernijen uitgestald op het buffet !

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Beste Theresa, als inwoner van Roermond, weet ik wel beter! Volkomen terecht zijn jouw conclusies in deze! Er wordt met een zak geld gegooid door de gemeente hier, en men denkt op het gemeentehuis hier, dat dat alles oplost. Nou niet dus! Het is daar ’s avonds echt niet pluis, het ziet er dan donker, en niet alleen omdat het dan avond is. Ach deze Stienen, deze D66 hemelfietster, is het contact met de realiteit allang verloren.

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Wat zijn ze toch hardnekkig hè, die islam-verheerlijkende landverraders!

  Like

 8. Berthe zegt:

  En als er ooit een tijd komt dat er KRANSEN gelegd moeten worden voor al die doden van WOIII, dan zal zij zeker in haar mooiste mantelpakje meelopen…………

  Like

  • Scarlatti Bombatti zegt:

   en Berthe, dat is dan naw een D66 pakje, ook weer gefinancierd door ONS, de belastingbetaler net zols de ‘mode shows’ waar we tot mijn grote ergernis, steeds meer op vergast worden dr idioten als edith schippers, jeanine defensietrut mansveld e.a. en ik zie meer en meer dat of er een ‘inkoper’ voor deze idiote trutten is of zij hebben meer aandacht voor shoppen dan voor het vàk waar ze FLINK voor betaald worden zònder gehinderd te worden door enige kennis van zaken
   Ik ben voor t verplichten van een uniform want ook al is dit maar even terzijde, het valt mij echt meer en meer op, leren jasje zus, tweed jasje zo, de schittering vd gedragen juwelen doen je naar een zonnebril grijpen

   Like

 9. louis-portugal zegt:

  Helemaal mee eens Theresa.
  Toevallig ken ik Donderberg nog uit de tijd dat het helemaal nederlands was.

  Like

 10. beatsme zegt:

  Elke door het islamitische gedachten goed verloederde wijk noemt de overheid tegenwoordig een “multiculturele” wijkt. Eigenlijk impliceert dit, dat Saudi Arabië en Iran volgens de Nederlandse definitie van de “multicultuur” dus “multiculturele” landen zijn?
  Hoe dan ook, reclame is het niet voor ons land: een overheid die de islamitische monoculturele sharia samenleving als de moderne Nederlandse multiculturele samenleving verkoopt. Nu maar hopen dat ze in het buitenland niets in de gaten hebben, zodat wel goed integreerbare succesvolle buitenlanders en bedrijven zich hier volop vestigen. Zou dit gaan lukken?

  Like

  • ”Nu maar hopen dat ze in het buitenland niets in de gaten hebben”.Hier in brasil heeft het merendeel dat ook niet,tenminste niet het gewone volk.Ik hoop wèl dat de elite mèèr waakzaam zijn.

   Like

   • beatsme zegt:

    In Brazilië leven op 200 miljoen mensen nog geen 50.000 moslims, de meesten al honderden jaren daar woonachtig. De immigranten komen daar uit Europa, de America’s zelf en Azië.
    Wat ik bedoelde te zeggen is dat ik hoop dat we hier in Nederland nog wel genoeg aantrekkingskracht zullen houden voor andere mensen, dan alleen maar de moderne multiculture salafisten en andere soortgelijke immigranten?

    Like

 11. Wachteres zegt:

  Ach ja, haar baas beweerde ook dat ons enige probleem met de islam was dat wij niet tegen vreemde luchtjes in de portieken van het flatgebouw konden.

  Ik begrijp niet dat deze mensen niet zo snel als een haas naar zo’n fijne multi-culti buurt zijn gevlucht.

  Weg van al die nare autochtonen die niets begrijpen van de allochtone medemens.

  Waarom is dat toch niet gebeurd en waarom sturen zij hun kindertjes nog steeds naar een ‘witte’ school?

  Zou het kunnen dat zij ongelofelijk schijnheilig en hypocriet zijn?

  Like

 12. D.DAY zegt:

  Theresa, een goed geschreven stuk. Enig kritiek op de islam is haar vreemd. Aan dit soort mensen heb je helemaal niets.

  Like

 13. Doc zegt:

  Het gaat natuurlijk als een albert speer want ook zij waren voor de adelaar.
  De adelaar op de berg is niets anders dan Petrus met zijn sleutels……..
  Iets in het noorden van het oude kanaan waar nu Libanon ligt noemde ze deze god JU.
  Ju is Petrus en werd ook Jupetrus genoemd onze god van de donder.

  Malle pietje was onder de grieken natuurlijk erg geliefd want kon met zijn vlammende speer heel veel vernietigen ze waren dol op hem maar ook heel bang en noemden hem ZEUS en zijn symbool is de ADELAAR.

  Zijn huis is berg olympus.

  Deze donder man heeft dus een berg en is zo populair dat we er een dag naar genoemd hebben.

  Het is de jonge want deze jonge god heeft gewonnen van de oude en wordt daarom ook Juve genoemd en als je een sterk elftal heb noem je jezelf JUVEntus allemaal naar Ju malle pietje….

  in de volks mond ook wel Jupiter genoemd.

  Like

 14. Luchtpint zegt:

  Ergerlijk.

  Ik herinner me een jaar of vier (of zo) geleden dat ik zat te zappen met de afstandsbediening van de tv. Kom ik toch wel terecht zeker op Pauw & Witteman terwijl Stienen haar nummertje “expert” zit op te voeren over het Midden-Oosten en de Moslim Broederschap in Egypte. Ik heb nog nooit zoveel incorrecte, oppervlakkige en nietszeggende clichépraat uit zo’n expert z’n bek horen komen. Alsof het om informatie uit een schoolboek voor het secundair onderwijs gaat !!! En dan krijgt ze er nog eens de Vrouw in de Media Award 2011 voor !!! Dat wijf noemt zich Arabiste, potverdomme. En ze is er nog geweest ook ! En toch kent ze er niks van, tenzij die onwetendheid opzettelijk geveinsd wordt, natuurlijk ! En daar luistert het publiek dan naar ! Godver !

  Gewoon een paar boekies lezen en ik ben een grotere expert dan dat wijf ! De linkserige media kiest altijd zijn eigen experts ! En het grote publiek weet dan gewoon van niets, zoals de bedoeling is ! Ik krijg er wat van !

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Luchtpint: 21.45. uur, op 03/02. Klopt, waarde luchtpint. Deze madam kan niet tippen aan professor Hans Jansen, de echte ARABIST en kenner van de islam.

   Like

 15. Republikein zegt:

  Mooi, type Meulenpaard!
  Kotzer!
  Rot op met je lente. mispunt!

  Like

 16. Taljaard zegt:

  Te dom om te poepen dat wijf.

  Like

 17. lucky bee zegt:

  Ik heb gisteren Paul Witteman in DWDD van de Vara, horen vertellen dat wij instaat zijn, uit huidcellen sperma’s te creeren uit mannen huid en uit de huid van vrouwen ei cellen.Voeg je ze zamen in een regeer buis dan kan zo een Baby ontstaan.
  Heeft de Aartsengel Lucifers dat niet eens geprobeert om God overbodig te maken? doen wij mensen, dat tegenwordig ook? Ik ben werkeijk bang voor de toekomst van ons mensen als wij nu al God willen spelen.

  Like

 18. Ze heeft zeker haar Boerka thuisgelaten. Het zou me niets verbazen als ze in Egypte of Syrië een koppensneller aan de haak heeft geslagen…

  Like

 19. Jaantje zegt:

  Zo zo de slet van de Donderberg is terug?

  Like

 20. Scarlatti Bombatti zegt:

  Perfèct neergezet Theresa! Wat jàmmer dat die tweets maar 140 letters kunnen bevatten!
  Ik gun zo’n wijf een authentieke #amerikaansejournalistetahirplein ervaring…

  zij is geloof ik NOG steeds niet hersteld van alle verwondingen die haar zijn toegebracht door de verkrachtingen in èlke lichaamsopening die je je maar kunt voorstellen…

  hoe staat t trouwens met die zgn ‘journaliste’trut met dr stockholm syndroom ‘#hijhadechtrespectvoormijbrachtmijtheemetkoekjes voor hij u weet wel… ‘een neergeslagen blik om maar vooral niet te verraden hoe zij daar naar terug smachtte kennelijk…’

  is toch ook de hoogste tijd die wr op n jinekbankje te slepen… (ook iemand die ik een puuuuur persoonlijke jihadontmoeting gun op een donkere verder verlaten kade…

  Like

 21. In oktober 2012 heb ik over – onder anderen! – Petra Stienen geschreven onder de titel “Kees Driehuis werkt een ritueel af met halve garen”. Wie de links in het artikel wil volgen, moet even naar het artikel zelf:

  https://ejbron.wordpress.com/2012/10/16/kees-driehuis-werkt-een-ritueel-af-met-halve-garen/

  Zondagmiddag 14 oktober 2012 weer eens naar Buitenhof gekeken. Toeval. Want ik heb in de keuken een hometrainer staan met uitzicht op een tv-toestel en ik was toe aan een traininkje. Het is nu inmiddels dinsdagmorgen en die uitzending laat me niet los, want het was een hallucinante ervaring. Ik heb dat voor het laatst gehad toen Kees Driehuis nog lang haar had en ik nog wel eens een hasj-sigaretje rookte: dat je dus ineens denkt de werkelijke werkelijkheid te zien via een verhoogd bewustzijn, weet je wel.

  Het meest gewóón links-leipenistisch vond ik nog die Petra Stienen, een “Midden-Oosten-deskundige”, die je het beste kan leren kennen als je hier gaat kijken op 4:05 waar ze, gezeten in een panel naast de intellectuele terrorist Tariq Ramadan, uitlegt dat het juist heel goed was om vlak na de aanslag op de Twin Towers haar pas geboren dochter een Arabische naam te geven. Let op die intense slachtofferigheid en de fokking selfrighteousness waarmee ze het brengt. Enfin, Stienen is niet uit de media weg te slaan en zo’n beetje vaste gast bij Pauw & Witteman, nadat ze een diepmenselijk prachtboek had geschreven over de “Arabische Lente”. Ze was ook nog hoofdpersoon in “Het Mooiste Meisje van de Klas”.

  Maar daar vroeg Kees Driehuis niet naar. Die vroeg naar wat er in Syrië moest gebeuren. Ingrijpen van de NAVO, zei Stienen, voordat er nog meer extremisten daar neerstrijken. Want was Turkije niet nog steeds een NAVO-land? Nou dan! Enfin, Stienen vond natuurlijk dat Syrië dezelfde weg op moet als Egypte en ik denk inderdaad dat zulks niet te vermijden is. Je hebt in het Midden Oosten de keuze tussen meer pragmatische militaire islamitische dictaturen en meer fanatieke haatbaard-dictaturen. Meer smaken zijn er niet en die komen er de eerste duizend jaar ook niet. Maar Petra Stienen is vooral voortdurend vrolijk en optimistisch en toch intens humaan. Ik denk dat Petra Stienen vooral bezig is te zorgen dat het prettig is in haar eigen hoofd en in linkse hedonistisch-narcistische kring is dat eigenlijk heel normaal.

  Like

  • EdBos zegt:

   Mooie analyse, vooral de term links-hedonistisch-narcistisch spreekt me wel aan. Ja, ze vinden zichzelf echt geweldig hoogstaand.
   Nou moet ik je eerlijk bekennen dat ik toentertijd, jaren geleden, ook stond te juichen tijdens de “lente” in Egypte. Ik dacht echt dat het daar beter zou gaan. En nu is daar hetzelfde leger weer aan de macht en alles is weer hetzelfde alleen een beetje erger. Tja, wiser and sadder en toen ze in Syrië begonnen was er dan ook geen gejuich meer in Huize EdBos.
   Ook heb ik weinig illusies meer omtrent de ideeën van onze islamitische medelanders. Ik schat zo dat zeker 60%-70% binnenshuis staat te juichen om IS. Maar onze maatschappij zal pas over vele jaren ontwaken … Inderdaad, slapen met de kop in het zand geeft de linkse elite een prettig gevoel in het hoofd.

   Like

 22. EdBos zegt:

  Maar mevrouw Stienen heeft toch helemaal gelijk? Ik heb in mijn jeugd zowel in De Wielewaal (Rotterdam Charlois) en in Geuzenveld (Amsterdam West) gewoond (rond 1955) en dat waren toen nette, katholieke arbeiderswijken. Nu zijn ze nog steeds netjes, hoor, alleen is er zoveel islamofobie en vreemdelingenhaat. Ja, we moeten de witmansen maar eens goed aanpakken. Özkan G. is er al mee begonnen zo’n witmans eens goed te corrigeren (hij heeft hem in zijn hals gestoken met een kapotgeslagen bierglas). De arme özkan moet straks nog een taakstraf doen ook door onze bevooroordeelde rechters die de allochtonen zo zwaar straffen. Welk een onrecht!

  STEMT ALLEEN DAAROM D’66

  gvd @%#$

  Like

  • Jaantje zegt:

   D’66?
   Gaan die het regelen dan?
   Wat is het plan van Pechvogel dan?
   De PVV bestrijden?
   Meer komt er niet uit.

   Like

   • Republikein zegt:

    Hahaha!? De vloek van de farao.
    @Martien Pennings:
    Jouw vocabularium geeft je een voorsprong, je schrijft de woede van je af, geweldig.Ik blijf iedere keer achter met een kater!
    Voortreffelijk stuk weer.

    Like

 23. Martha N zegt:

  Theresa als dit bericht niet zo triest was, zou men er hartelijk om kunnen lachen.
  Je weet wat ik bedoel… Zielig mens dat D66 wijfje, hoe krijgt ze het uit haar pen en op papier… en… wordt het ook nog eens gelezen? Dit soort woorden zijn vergif voor tere zielen die alles geloven. Wat geweldig dat we haar hebben om alles eens op een rijtje te zetten, WIJ zijn helemaal verkeerd, dat we dit nu eindelijk eens begrijpen.

  Like

 24. Buffalo Bill zegt:

  Je kunt wel stellen dat vrijwel iedere plaats in Nederland met meer dan 10000 inwoners volledig verziekt is. Wat zal de vijand lachen om D66 idioten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s