NRC laat onjuistheden over Israël gewoon staan

Screenshot_10

(Door: Awi Cohen)

Op vrijdag 30 januari 2015 bracht de NRC op internet een artikel uit met de onzinnige kop: “Israël bouwt weer honderden nederzettingen op Westelijke Jordaanoever”, zoals aan de url nog steeds te zien is. Inmiddels is de kop gewijzigd in “Israël breidt nederzettingen in bezet Palestijns gebied uit”.

Ook deze kop klopt nog steeds niet. Israël bouwt in betwist gebied, waar het volgens de internationaal gegarandeerde Oslo-akkoorden uit 1993 legaal het betuur uitoefent. Want volgens die Oslo-akkoorden moeten de definitieve grenzen tussen Israël en Palestijns gebied nog in onderling overleg bepaald worden. Dat is er echter nog niet van gekomen, omdat één Palestijnse regering – die van Hamas – die akkoorden weigert na te komen en de andere Palestijnse regering – die van Fatah – weigert om over die definitieve vrede te onderhandelen. Het gebied heeft nog nooit Palestijns bestuur gehad en is ook nog nooit volkenrechtelijk aan Palestijnse of andere Arabieren toegewezen. (Wel aan Joden trouwens, door het Mandaat van Palestina in 1922.)

Verder staan er nog allerlei feitelijke fouten in het artikel. Iets wat je van een ‘kwaliteitskrant’ niet verwacht.

Lees verder>>>
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Desinformatie, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Persvrijheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

5 reacties op NRC laat onjuistheden over Israël gewoon staan

 1. Jan zegt:

  Aanvulling:
  NGO: Israel to build 450 new units in West Bank
  Housing Ministry says tenders were approved in the past, reissued automatically after construction did not take place; PLO condemns ‘war crime’

  On October 1, 2014, a Jerusalem committee gave its final approval to advance the construction of some 2,500 housing units in the East Jerusalem neighborhood of Givat Hamatos for both Jewish and Arab residents.
  ..
  http://www.timesofisrael.com/ngo-israel-to-build-430-new-units-in-west-bank/

  Dus niets nieuws dus, maar de pavlovreactie van de holbewoners was te verwachten.

  Like

  • Ahava zegt:

   Welke holbewoners bedoel je Jan?
   Westbank is de grootste rivieroever ter wereld, in het kleinste land van het Midden-Oosten. Het is Israel, en niet ‘bezet’ maar als betwist gebied door de joodse staat gecontroleerd en deels onder bestuur van de Palestijnse Autoriteit gesteld. Als nieuwbouw in de hoofdstad en andere plaatsen als ‘nederzettingen’ wordt aangemerkt, is Tubbergen een Twentse nederzetting in door Nederland bezet gebied.

   Like

 2. lucky bee zegt:

  Onze media is behoorlijk antie Israel waar om dat weet ik niet ;om de islam te beschermen?

  Like

 3. Ahava zegt:

  Zweden heft zichzelf op. In sneltreinvaart.

  Like

 4. aquarius4422 zegt:

  NRC is al lang geen kwaliteitskrant meer maar eerder een links propaganda blaadje dat het met de waarheid niet zo nauw neemt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s