Voorzitter VN-onderzoekscommissie naar vermeende oorlogsmisdaden Israël neemt ontslag

Screenshot_3

Leden van de “Onafhankelijke Onderzoekscommissie” van de Verenigde Naties inzake het 2014 Gaza Conflict, in opdracht van de VN-Mensenrechtenraad, poseren hier voor het gebouw van de Verenigde Naties te Genève

(Door: Brabosh)

De voorzitter van het onderzoek van de Verenigde Naties naar het conflict tussen Hamas en Israël van afgelopen zomer 2014 (Operation Protective Edge), heeft op maandag 2 februari 2015 zijn ontslag aangekondigd. De Canadese professor in internationaal recht William Schabas (plaatje rechts) heeft een brief gezonden naar de VN-commissie waarin hij Israëlische beschuldigingen citeerde omtrent bevooroordeeldheid over zijn consultent werk dat hij verrichtte voor de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) volgens het persagentschap Reuters.

Screenshot_4De aanstelling van Schabas door de Raad voor Rechten van de Mens van de Verenigde Naties in augustus 2014 om een driekoppige groep te leiden die op onderzoek moest naar vermeende oorlogsmisdaden van Israël tijdens het offensief in Gaza, maakte Israël bijzonder boos.

De Joodse Staat beschuldigde hem van vooringenomenheid en kritiek. Schabas had eerder in het verleden verklaard dat hij gelukkig zou zijn als hij premier Benjamin Netanyahu vervolgd zou zien worden voor oorlogsmisdaden. Jeruzalem beloofde alvast de onderzoeksmissie van Schabas te bemoeilijken en weigerde elke samenwerking met de commissie.

Lees verder>>>
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", antisemitisme, Appeasement, Censuur, Desinformatie, Gazastrook, Hamas, Hypocrisie, islam-collaboratie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Verenigde Naties, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Voorzitter VN-onderzoekscommissie naar vermeende oorlogsmisdaden Israël neemt ontslag

 1. toestroom zegt:

  De VN daar zakt mijn broek van af,kijk eerst even wat Amerika heeft gedaan in die alle jaren.
  Daar hoor niemand over.

  Like

 2. lucky bee zegt:

  In de VN worden steeds meer moslims landen bij gekomen; daar om is ze niets ,meer waard.Ook de Commonwealth zak het net zo vergaan als de VN.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Ik dénk dat de grond hem te heet onder de voeten is geworden! De lafaard! Nu Israël bewijsstukken op tafel dreigde te leggen, smeert ‘meneer’ hem!
  Wat moet je eigenlijk met zulk soort mensen? Een Onafhankelijke Onderzoekscommissie moet totaal onpartijdig zijn. Dat kunnen we van dit heerschap bepaald niet zeggen! Hij heeft keer op keer moeite moeten doen zijn negatieve uitspraken over Nethanyahu en Israël binnen de perken te houden, maar dat is hem slecht gelukt.
  Niemand zal zo’n figuur als hij missen. Ik hoop niet dat hij een flinke zak geld mee krijgt. Laat hem maar een tijdje creperen.
  Iets beters heeft hij niet verdiend!

  Like

 4. Jan zegt:

  De PLO is een goede informatiebron (niet dus)

  The ‘Body snatchers’: Joden

  Settler attempts to kidnap Palestinian toddler in Jerusalem
  An Israeli settler attempted to kidnap an 18-month-old Palestinian toddler in the Jabal al-Mukkabir neighborhood of East Jerusalem on Thursday, witnesses said.
  http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=757578
  kopvod+koter

  British Consul-General in J’lem defends retweeting bogus “settlers kidnap toddler” story
  http://elderofziyon.blogspot.nl/2015/02/british-consul-general-in-jlem-defends.html

  En daar is de volgende ‘ontvoeringszaak’ al weer:
  http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=757106
  (met zielige gheit)

  Like

 5. Jaantje zegt:

  Kritiek hebben is een gevaarlijke hobby dezer dagen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s