“Frankrijk is in oorlog met de islam!”

Screenshot_45

(Vertaling: E.J. Bron)

Aymeric Chauprade is lid van het Franse Front National, adviseur internationale zaken van Marine Le Pen en Europarlementariër. Nu vond de historicus in een interview (zie video hieronder) heel duidelijke woorden m.b.t. de islam: “We zijn in oorlog met de islam!”

Volgens Chauprade wordt er in het openbaar altijd gebagatelliseerd dat slechts een minderheid van de moslims radicaal zou zijn, wat echter niet zou kloppen. “Het zijn 15%-25% van 1,5 miljard, dat zijn 225 tot 375 miljoen wereldwijd, wat ongeveer overeenkomt met de bevolking van Amerika”, aldus Chauprade. Alleen al in Frankrijk zouden dat 900.000 tot 1,5 miljoen radicalen zijn.

Veel Fransen, niet alleen Joden, vluchten vanwege de islamisering nu al uit Frankrijk. Het zou “een machtige vijfde colonne zijn, die zich op ieder moment tegen ons zou kunnen keren.” En juist diezelfde partijen en hun ondersteuners uit de media, die na de aanslagen van Parijs de demonstraties organiseerden, zouden in feite de belangrijkste verantwoordelijken voor de huidige situatie zijn. “Zij hebben de invasie van de wereld van onze voorouders door een vreemde cultuur georganiseerd, die door Europa eeuwenlang helder denkend en effectief werd bestreden”, aldus Chauprade. In tegenstelling tot het nationaalsocialisme, dat, toen het opkwam, een nieuwe ideologie geweest zou zijn en men deze daarom niet zou hebben kunnen inschatten, wist men van de islam exact dat hij sinds de 7e eeuw oorlogen tegen andere beschavingen voerde en hiermee nooit opgehouden is.

“De wortel van het geweld en het totalitarisme bevindt zich in de islam zelf”, zegt hij. Daarom roept hij op tot de vastberaden strijd voor de “de-islamisering”. Een zeer krachtig statement dat het waard is om beluisterd te worden:

 

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Counterjihad, Eurabië, Frankrijk, Front National, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslims, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

43 reacties op “Frankrijk is in oorlog met de islam!”

 1. Bas Koning zegt:

  Islam heeft ons de oorlog verklaard.
  Wij verdedigen ons slechts.

  Like

 2. Uitstekende uiteenzetting van Chauprade over de islan in Europa ! Hier twee links naar de Pakistaanse islam.
  http://www.gatestoneinstitute.org/5154/pakistan-civility-fanaticism
  http://www.hvk.org/2003/0903/183.html

  Like

 3. Aegolius cs zegt:

  Overigens: dit in tegenstelling met Deutsland……! Warom, mijn evangelisch socialistische genossen?

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Wij eigenlijk ook, maar wij weten het nog niet Op die paar liquidatieś in Amsterdam, en no go area’s In alle Grote steden,gebeurt bij ons nog niet erg veel.

  Like

  • Leo zegt:

   Ook in NL woedt reeds jaren al een ondergrondse veenbrand, maar we willen en mogen dat van de “overheid “?? NIET zien en niet weten !

   De overslag van 1 vonkje ( seintje ) zet heel NL binnenkort in vuur en vlam !! Let maar op.

   En dan zijn we toch verbaasd, ….. Gohh ??!!……… hoe kan dat nou ? nooit gedacht,…
   t zijn toch van die aardige mensen …… ??

   TOKKIES !!

   Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Dan blijft nog steeds een vraag voor mij open. Wat zal de keuze zijn van de 75% gematigde moslims (hij of zij die in eerste instantie niet kiest voor het radicalisme) als eenmaal de moslim populatie groeit naar de 20 respectievelijk 30 % in elk Europees land afzonderlijk. Zullen zij blijven kiezen voor scheiding religie en staat of zullen ze onder druk van de fundamentalisten en uit opportunisme en veiligheid toch maar de kant kiezen van de fundamentalist. Persoonlijk denk ik dat ze de laatste keuze zullen doen. Zij zullen zich niet openlijk mengen in de strijdt die komen gaat maar zij zullen ook niets ondernemen deze strijdt te verhinderen. Voor ons eigen lijfsbehoud en de toekomst van onze kinderen zal Europa er niet aan ontkomen te dé-islamiseren. Hoe dat proces gaat verlopen hangt af van het moment waarop we deze keuze maken op politiek niveau. Hoe langer deze keuze uitgesteld wordt hoe bloederiger de uiteenzetting uiteindelijk zal worden. Een ding is alvast zeker. De huidige politieke elite doet het in de broek van angst voor het monster dat ze zelf gecreëerd hebben in het hart van Europa. Al hun energie stoppen ze in het vooruitschuiven van de clash der beschavingen en hopen in stilte dat die zal plaats vinden na hun tijd.

  Like

 6. dgneree zegt:

  In Nederland is men nog ver weg van deze realisatie.

  Like

 7. Jean zegt:

  Wij zijn eveneens in oorlog met die barbaarse perverse smeerlapperij islam genaamd, niemand zal ons kunnen verplichten die zwijnerij te accepteren of te tolereren want wij respecteren onze kinderen, vrouwen en gehandicapten, wij eisen dat die smeerlapperij verdreven wordt.
  Liefst nog vandaag want hoe sneller die barbarij verboden en verdreven wordt hoe beter voor onze toekomst, veiligheid en leefbaarheid.
  Nooit en nergens willen wij met moslims resp. moslima’s in contact komen en zeker niet op publieke functies.

  Like

  • fleckie zegt:

   Moslimas zitten WEL AL! Op diverse..functies,, ( waarschijnlijk ook op NIET!!! ‘ZICHTBARE’ !)

   Like

  • fleckie zegt:

   Moslimas zitten WEL AL! Op diverse..functies,, ( waarschijnlijk ook op NIET!!! ‘ZICHTBARE’ !)
   Nogmaals citaat uit het.. boek…’WAS..WOLLEN…DIE…ARABER’? Van Ferydoun ..Hoveyda, uitg.
   Knaur Verlag, isbn 426048671:::::::::::
   Weil ich Perser bin( also kein Araber) und lange Zet in dieser Region gelebt habe,gelte ich in den Augen meiner westlichen Freunde als Experte. Bei jeder Krise- und sie folgen seit
   zwanzigJahren weiss Gott unaufhorlich aufeinander- taucht die gleiche Frage auf: ” Was wollen die Araber?” Fur viele Menschen im Wrsten sind die Araber irrationale Geschopfeund vor allem austauschbar,ein bisschen wie sie Tiere einer Herde. Es ist ein brosser Fehler,zu verallgemeinern:
   Ein Beduine auf dem Rucken eines Kamels,ein Scheich, der auf einem Olfass sitzt; ein Handler im
   Bazar,der versucht, seinen Kunden zu betrugen; Hatems voller..Konkubinen, …Milliardare, die
   …Palaste..in…Marbella. Kaufen; Spielerin Kasinos, Terroristen, die Zeitzunderbomben an offentlichen Platzen legen, Kidnapper, die Losegeld verlangen. Die Reihe ..der..Stereotype..liesse sich beliebig fortsetzen…..Was also wollen diese..Araber, diese ..”.Storenfriede”, diese…..
   “Spielverderber”?…………..Verallgemeinerung hin oder her,…ich sage Ihnen, sie wollen,wenn nicht
   die totale …..Ausloschung…des…ABENDLANDES,…..so doch zumindest ..seine..DEMUTIGUNG,
   SEINE…SCHWACHUNG,,,,,SEINEN …..VERFALL…………….Warum den wachsenden Hass auf
   die…..UNGLAUBIGEN, genauer gesagt:auf..die..CHRISTEN..und..die..JUDEN..der Industrie-
   Staaten verstecken,……DER ..AUF..DEM..BODEN..DES..ISLAM..GART?…… …Er zeigt sich in aller Offentlichkeit in Amman wie in Bagdad, in Algier wie in Islamabad, …….in…..LONDON………
   wie…..in…..PARIS………………….Fouad Saleh,der chef. Eines ..Terroristennetzes, ruft wahrend seines Prozesses:…..” ICH..BIN…DER…TOD…..DES…..WESTENS”.
   FOUD ..SALEH…..” Le MONDE, 31januari,1990′ ..David ..Lamb.
   Nasser, der…verfluchte…” THE Arabs, journeys ..beyond ..MIRAGE, New York, 1987.

   Like

   • fleckie zegt:

    Aanvulling pag.166, ‘ WAS WOLLEN DIE ARABE…….DIE STUNDE. der…….TECHNOKRATEN…..
    Alle Volker syreben nach einer Macht, die die..Beherrschung der Techniek…gewahrleistet.
    Die Araber, ob Intellektuelle…oder…TECHNOKRATEN, die sich im allgemeinen,…..mit…den…..
    NATIONALISTEN..verbinden,…schen in der ..BEHERRSCHUNG ..der..TECHNIK…das..MITTEL,
    Um..uber…..DEN…WESTEN….zu…TRIUMPHIEREN.. und die … VERGANGENE…GROSSE…..
    des…ISLAM….WIEDERHERZUSTELLEN……Alle wollen die..ARABISCHE..WELT..aus dem
    MITTELALTER..herausfuhren und auf das derzeitigen Niveau der ernstigen Kolonialmachte
    bringen….(etc)

    Like

 8. baksteen zegt:

  Wat een betoog!, wat zal nieuwsuur hier op duiken, met Wilders of Bosma aan tafel om het te duiden voor de Nederlandse situatie.

  Like

 9. Jules Vismale zegt:

  Talloze Fransen blijken, net als Nederlanders, Duitsers, Britten e.v.a., al JAREN in oorlog te zijn met de islam en moslims al wordt dat evenmin in de media vermeld. Zeker 65% tot 70% van de Nederlandse en Europese moskeeën worden in het geheim belaagd door vandalisme, brandstichtingen, vernielde ramen, koranverbrandingen, besmeuren met varkensbloed of
  -lichaamsdelen, mest, hakenkruisen en het beledigen, bedreigen en het mishandelen van moslims en islamaanhangers! Dit zorgt er voor dat OOK zeer veel moslims het liefste zo snel mogelijk Europese landen willen verlaten want de extremisten onder hen worden steeds gehater met hun gruwelijke moordpartijen en hun bedreigingen dus naar de mestvaalt ermee!

  Like

  • asaman zegt:

   wat een onzin. Het is rondom de moskees rustig, te rustig, en moslims zijn sterren in het uitbuiten van SLACHTOFFERISM.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    Heb je anders niet eens gekeken op internet over hoe talloze moskeeën in Nederland en daarbuiten al zolang worden belaagd? Het is juist zo rustig (?) omdat veel moslims ZELF al veel te bang zijn om aangifte te doen van de stijgende haat om hen heen! En wat de slachtofferrol betreft: ik heb het idee dat de moslims onderling ook een steeds grotere afkeer van elkaar krijgen, dankzij het IS-tuig, wat inhoudt dat ze misschien elkaar hopelijk gaan wegjagen.

    Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Het is het verraad door de “Resolutie van Straatsburg”, dat we in heel Europa opgescheept zitten met de ISLAM. En het waren de socialisten, sociaal-democraten, christen-democraten en de liberalen, vanuit alle Europese landen die hiermee hebben ingestemd. En dat alles met genoegen opgenomen door Bilderberg en de NWO. Ook ” Het Project”, geeft voldoende informatie over het verraad aan ONS gepleegd.

  Like

 11. baksteen zegt:

  Ik zie de de-islamisering niet zitten, dat kan de joods-christelijke-humanistische mentaliteit niet aan. Nazistisch getinte ideologien zullen de kant van de Islam kiezen. Het zal wel een opdeling worden met hekken en brede safezones er om heen. Ben alleen bang dat de economische, sociale en politieke situatie tegen die tijd zo abominabel zal zijn dat er sprake zal zijn van een failed state. In die situatie verliezen we het altijd. Goed Spaans leren en op naar Zuid Amerika dan maar, daar zitten de krengen nog niet.

  Like

 12. Charles Martel zegt:

  Noem mij een geldige reden om deze akelige ideologie niet te verbieden, het ebolavirus van elke vorm van beschaving!

  Like

 13. Theresa Geissler zegt:

  In aanmerking genomen dat het FN mentaal een ommezwaai heeft moeten maken -Le Pen Sr. was nog duidelijk anti-semitisch en dan bèn je automatisch niet zo anti-islam- heeft het intussen een indrukwekkende metamorfose ondergaan!
  Deze Aymeric Chauprade ziet het allemaal heel goed en deskundig. Ook Marina heeft in de nieuwe koers van de partij moeten groeien -zeker aanvankelijk was zij niet zo uitgesproken islamkritisch als Geert, maar met deze man als adviseur kun je er alle vertrouwen in hebben, dat dat inzicht bij haar zeker nog groeit!
  Dit zal nodig zijn om de problematiek op de juiste wijze het hoofd te bieden. Maar met nog een paar adviseurs van het kaliber van déze man zal het zeker lukken!

  Like

 14. Frank zegt:

  De enige echte oplossing is zoals men dat in het geval van besmettelijke ziektes bij dieren doet: preventief ruimen!

  Like

 15. Pingback: Aantal radicale moslims wereldwijd is net zo veel als de bevolking van Amerika, hoezo minderheid? | eunmask

 16. Pingback: Aantal radicale moslims wereldwijd is net zo groot als de bevolking van Amerika, hoezo minderheid? | eunmask

 17. Theodoor zegt:

  De pro Islam partijen, PvdA, CDA, VVD, D66 en GroenLinks kunnen geen kant meer op. Zodra zij Islam kritisch worden barst de bom in Nederland.
  Dat weten ze deksels goed, van hun moet je dan ook niets verwachten.
  Er is slechts één partij die dat wel kan met voldoende sterkte, dat is de PVV.

  Like

 18. Thomasson zegt:

  HET WERD TIJD…Het is in Frankrijk vijf voor twaalf.

  Like

 19. Thomasson zegt:

  Sorry!!! HET WORDT TIJD!!!!….Frankrijk staat in de Point of no return!! Hoe langer ze zouden wachten hoe bloediger de oorlog wordt.

  Like

 20. Jean zegt:

  Het percentage vreemdelingen in een land zou NOOIT boven de 0,5% mogen komen puur uit veiligheids en overlevings oogpunt.

  Like

 21. Marc zegt:

  Chauprade heeft goed geluisterd naar Brigitte Gabriel. Zowel het argument dat 15-25% van 1,5 miljard moslims 375.000 radicale moslims, zo groot als de Amerikaanse bevolking) is, als het argument dat de omschrijving van de meerderheid van moslims als ‘gematigde’ moslims overeenstemt met de omschrijving dat de meerderheid van de Duitsers in 1933 gematigd waren, als ook de meerderheid der Chinezen onder Mao, enz, al die argumenten zijn van Gabriel afkomstig.

  Zie haar toelichting van het eerste argument:

  Deze clip is een deel van een groter geheel, waarin ze het tweede argument ook noemt.

  Like

  • Marc zegt:

   Gabriel zegt hier al precies wat Chapraude ook zegt: 15-25% van 1,5 miljard moslims levert 375 miljoen radicale moslims op, zo groot als de bevolking van de VS. Ook het door Chapraude genoemde argument dat in 1933 de meerderheid van de Duitsers gematigd waren, als ook de meerderheid der Chinezen onder Mao, enz, als een parering op de stelling dat een meerderheid van gematigde moslims niet terroristisch is, en daarom niet hierop aangesproken zouden mogen worden, is van Gabriel afkomstig.

   Like

 22. fleckie zegt:

  ( in de. TWEEDE..WERELDOORLOG VERZETTEN DE FRANSEN ZICH TEGEN DE NAZIS)
  “MARIANNE’…vecht terug: het ..verzet in…FRANKRIJK…1940-1944′ pag.109′ boek’…VERRAAD
  en…VERZET, , boekenweekt ..’DE TWEEDE..WERELDOORLOG’,uitg.Lekturama.
  Twee namen uit…de…Franse…RESISTANCE( verzet) zouden tijdens en na de Tweede Oorlog het beroemdsd ..worden,:,,, de…MAQUIS..en…Chales ..de…Gaulle. …..De MAQUIS,( letterlijke betekenis: struikgewas) werd gevormd door verzetsstrijders, die zich op h.platteland en in de bergen van…Frankrijk schuilhielden en vanwaaruit. fel verzet pleegden. …..Genetaal ..Charles..de
  Gaulle zou vanaf het ogenblik dat hij, na de val van Parijs, op 16 juni 1940 naar Groot-Brittannie
  vluchtte tot zijn triomfantelijke intocht in de Franse hoofdstad na de bevrijding op 26 augustus 1944, de stoutmoedige en stimulerende kracht achter het…..FRANSE…VERZET zijn.
  …..’COLLABORATIE ..van..de..FRANSE..REGERING’. ……….In het voorjaar. Van 1940 vielen de
  Duitse legers Nederland,België…en…Frankrijk..binnen. ..Nederland ..capituleerde na 5 dagen, ; de Belgen vochten hard terug, maar moesten uiteindelijk op 28 mei 1940 de wapens neerleggen.
  Op …14 juni ..trad..na..de..militaire..nederlaag..in….FRANKRIJK, het kabinet van Paul ..Reynaud af. Een nieuwe regering werd gevormd,..met..aan..het..hoofd…Veldmaarschalk..Henri…Petain…Deze regering ..was..voorstander..van..een nauwe samenwerking met de…DUITSE…..INVALLERS.
  Op maandag..17 juni ..1940..rond het middaguur hield Veldmaarschalk. Petain een rede voor..de
  radio. Deze redezou die dag tot in de avond elk uur worden herhaald. …Hij zei onder meer:’Fransen!Vandaag neem ik, hiertoe geroepen door de President ..van..de..Republiek ,..d.lei-
  ding van de regering op me. Het is met een bezwaard hart dat ik u. Moet mededelen, dat vandaag de strijd gestaakt moet worden. Vanavond zal ik contact opnemen met de vijand en hem vragen of hij bereid is,samen met mij, na de strijd te hebben. Gestreden en..onze..eer te hebben verdedigd,
  als soldaten de..voorwaarden..te..bespreken..die een einde aan de vijandelijkheden moeten maken’. ……………..op 22 juni 1940..werd..de..wapenstilstand..tussen..Frankrijk en Duitsland getekend. Frankrijk werd in tweeën gesplitst d.m.v.een zogeheten ‘ demarcatielijn’.Deze liepvan de
  Zwitserse grens vlakbij Geneve..over..Bourges..naar..een punt ..ten..oosten..van Tours..en van
  daaruit zuidwaarts tot de Spaanse grens..bij…St….Jean-pief-de-Port. Het noordelijke deel kwam onder een Duits bezettingsbestuur. Het zuidelijk deel werd de zogenaamde?.Vrije…Zoé. De Franse regering bleef in naam het land ..en…de…kolonien…besturen. …..Henri..Petain werd eerste minister ..en Pierre..Laval minister v.Buitenlandse Zaken. ..De regering werd gevestigd in de tot hoofdstad v.d.Vroje..Zone ..uitgeroepen stad…..VICHY………….EEN..OPROEP van…DE..GAULLE
  Een Dagmar de radioredacteur van Petain klonk over de. Britse radio de stem v,d,tot dat ogenblik ook bij de Fransen onbekende Generaal..de..Gaulle. De Gaulle meldde zich na zijn v.ucht op .16 juni 1940 ..naar Hroot-Brittannie bij het hoofdkwartier v.d.Britse strijdkrachten..in..Londen,om van
  daaruit de strijd tegen Dld voort te zetten. ………Ch.d.Gaulle riep de Fransen en de Franse militai-
  ren..op..tot..massaal..verzet tegen de Duitse bezetters..en de collaborateurs..Petain en..Laval.
  De Gaulle zou het Franse woord’resitance’..een nieuw inhoud geven. In zijn rede zei hij onder meer:”Wat er ook gebeurt,de vlam van het Franse verzet mag niet en zal niet woorden gedoofd”.
  Ruim…100.000 Fransen waren direct nadat het ernaar uitzag datFrankrijk de oorlog ging verliezen.naar Groot-Brittannie gevlucht. ..Ze.sloten zich aan bij de geallieerde legers. ……….
  Nadat…in…Vichy-Frankrijk…Pierre…Laval…een…propaganda- actie begon om jonge Fransen te bewegen in Duitse krijgsdienst te gaan- metals motief dat de Duitse legers tegen..het…bolsjewisme vochten-zouden juist vele jonge Fransen hierop reageren door de grenzen naar Spanje en Zwitserland ..te..overschrijden. …Vandaar ..probeerden ze naar. Groot-
  Brittannie..gekomen..om..zich..achter..de Gepaulle te scharen.
  ‘HET VERZET IN FRANKRIJK TOT HET VOORJAAR VAN 1941…………Net alsin de andere door de nazi’s bezette landen van Europa nam de bevolking in hetdoor de Duitsers bestuurde deel v.Frankrijk in de eerste maanden v.d.oorlog een afwachtende houding aan t.o.v.de Duitse bezetters. Pas nadat men zich bewust was geworden v.h.verlies van rijkheid,alswel gevolgd doör de schrik over het gewelddadig optreden v.d.nazi’s tegen de burgerbevolking, groeide de vijandigheid. De eerste uitingen van openlijk verzet zouden zich al snel voordoen. ……..De oproep
  van de Gaulle de STROJD voort te zetten, had vele Fransen in het door de Duitsers bezette deel v.Frankrijk en de overzeese gebiedsdelen van Framrijk onberoerd gelaten. ………. Voor hun land-
  genoten in Vichy-Frankrijk,vooral de militaire en de burgerlijke autoriteiten,lagvde zaak nietzo eenvoudig. Zij heetten immers ‘vrij’te zijn. Maar vanaf het begin dat de Vichy-regering zijn aanvankelijk passieve houding liet varen en tot openlijke nauwe samenwerking met de Duitsers
  overging, zouden bij velen de aarzelingen en twijfels afnemen. …..Vichy-Frankrijk werd een politie-
  staat.de oude Franse nationale leuze’Vrijheid,..Gelijkheid..enn..Broederschap’ werd vervangen door de(Duitse) nationaal-socialistische ideologie:…Werk, Bezin…en…Vaderland’…De pets werd
  gelijkgeschakeld,stakingen werden onwettig verklaard en jeugdbewegingen..werden.onder..toe-
  zicht v.d.staat gesteld. Metals in nazi-Dld werden wetten …tegen…de…Joden…uitgevaardigd.De terreuracties v.d.Vichy-militairen wektenafschuw op bij een groot deel v.d.bevolking. Zij, die getui- gen waren v.d.arrestaties…van…Joden..die naar Dld..werden..weggevoerd.wisten dat de Vichy-
  collaborateurs’ even wreed waren als de Duitse…..SS………………………Al bleef er in de Vrije zone
  een SGP’er van..’vrijheid’ hangen- en bleef Veldmaarschalk.Petain een populair figuur, ondanks de verraderlijke samenwerking van de regering met de Duitsers- waren de meeste ..inwoners ..niet
  pro- Duits. Men noemde hen de ..Attentistes: ‘ zij die ( af) wachten’……De Vichy- pers werd gewan-trouwd, velen lazen Zwitserse kranten..en..luisterden..in..h..geheim..naar de BBC..Ook ontstonden
  hoewel op kleine schaal, de eerste verzetshaarden die vooral inlichtingen doorspeelden naar
  Groot-Brittannie. …Het is vanzelfsprekend dat in het door de Duitsers bezette noorden v.Frankrijk
  de eerste verzetsacties harder en gerichter waren. ..Tegen h.einde van 1940 verscheen al een half dozijn illegale kranten……………….Op 14 juli 1940 ..was..in..Parijs..al..het..Conseils a l’Occupe,
  een soort gids met raadgevingen voor het omgaan met de bezetter,verschenen. De auteur v.deze ‘gids’nwas een ambtenaar v.h.Ministerie van Händel, Jean Texcier,die als ..een…v.d.pioniers v.d.
  Franse illegale pets wordt beschouwd. …..ook al in .1940 werden de eerste georganiseerde verzetsbewegingen opgericht, zoals het O.C.M.( Organisation..Civile..et..Militaire-Burgerlijke en Militaire Organisatie)…..Op 11 november 1940 bragpken in Parijs onlusten uit onderstudenten en scholieren. Duizenden van hen( sommigen niet ouder dan 15 jaar) legden kransen bij het graf van de ….Onbekende…Soldaat..bij..de..Arc..de..Yriomphe…De Duitsers namen harde tegenmaatregelen , waarbij enkele mensen werden doodgeschoten. De universiteiten sperden gesloten. ………..Franse spoorwegarbeiders zorgden ervoor fpdat het treinverkeer volkomen ont- wrocht raakte. Dit leidde tot grote verwarring en chaotische toestanden onde de konvooien v.h.
  Duitse leger,die van het treinvervoerngebruik moesten maken. ……….In het voorjaar van 1941 kwanpmen de Franse arbeiders in de fabrieken in opstand. In vele industrieën werd h.werk neergelegd. ……….Gedurende de eerste tijd v.d.oorlog hing. Het Franse verzet evenals in de meeste bezette landen als los zand aan elkaar. Van een georganiseerde samenwerking tussen
  de verschillende. Bewegingen was nog geen sprake. Maar ondanks de verscheidenheid v.d.verzetsgroepen( gaullistische,communistische en onafhankelijke) had men…EEN…gemeen- schappelijk doel voor ogen: …..de…strijd…tegen…de..gehate…Duitse..nazi’s en de verraders in
  Vichy……Hoewel langzaam,groeide het ..Franse ..verzet zowel..in..Vichy-Frankrijk als in het bezette …noorden.############################################################

  Like

 23. jack Baldinger zegt:

  Onze Nederlandse regering bestaat voornamelijk uit sulletje,………die zo oerdom zijn en slecht geinformeerd over de geschiedenis betreft de islam. Geitenwollen schapenneukers,.daar bedoel ik mee,….wij worden genaaid door die mongolen,.wij mogen geen wapens hebben om ons te verdedigen,………iedereen weet dat veel moslims wapens hebben,……………het is een schandalige Nederlandse regering die ons naar de slachtbank leidt. Islam is vanaf de 7e eeuw in oorlog met alle andersdenkenden. Alleen al in India zijn vanaf die periode 80 miljoen hindoes afgeslacht door de kanker islam genaamd,…………..islam en zijn aanhangers zal uitgeroeid moeten worden om de menselijke civilisatie te behouden,……………..denkelijk hebben wij geen andere keus,…….hoe hard ook om ons europa van een volledig slachtveld te redden. Tevens moeten alle landverraders die de import op grote schaal van islamieten hebben mogelijk gemaakt worden kaalgeplukt, incl. familie en levenslang het gevang in of zo nodig de doodstraf weer invoeren en executeren ! JB Amsterdam

  Like

 24. harrylacroix zegt:

  Ik zou een objectieve vraag willen stellen: “Heeft iemand Jean Marie Le Pen gevraagd of hij anti-semitisch is?” Zo ja, was zijn antwoord ja? Zo neen, dan is al hetgeen men stelt over zijn opvatting een mening. Heeft iemand hem ooit gevraagd “wat hij tegen moslims heeft?” Ja, niets, helemaal niets! Toch wrijft men hem steeds anti-moslimsentimenten aan, want hij is tegen de islam. Ook een mening van een derde! De VPRO heeft over hem een documentaire uitgezonden, komt Le Pen over als een heel sociaal mens! Maar ik ben zelf daarom geen FN-aanhanger. De demonstratie Je suis Charlie in Frankrijk, georganiseerd als steunbetuiging aan het weekblad door de linkse partijen, betrof voor de deelnemende Fransen vnl. de vrijheid van meningsuiting en het oprukkende islamistische geweld. Om Charlie Hebdo geven de meeste Fransen geen fluit, het is een extreem links, schofferend en beledigend kliekje mensen, de oplaag van het blad is rond de 65 000 exemplaren, als ze al allemaal verkocht worden. Het blad is regelmatig aan de rand van het faillissement gestaan! Met “Je suis Charlie” geven de mensen aan dat zij de vrijheid van meningsuiting ook als het de islam betreft, hoog achten! Mensen die een bord omhoog hielden met de tekst “Je suis Juif”, heb ik niet gezien, toch waren ze aanwezig!

  Like

 25. harrylacroix zegt:

  Joh! Over welke godsdienst heb je het?

  Like

 26. harrylacroix zegt:

  Haal je nu niet twee verschillende zaken door elkaar? Godsdienst en ideologie?! Appels en peren zijn fruit, dus is een appel gelijk aan een peer. Iemand die atheïst is kan dus niet een gematigde atheïst zijn? Dit is toch een onzinredenering!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s