Netanyahu: VN-troepen kijken de andere kant op bij wapensmokkel

Screenshot_49

(Vertaling: E.J. Bron)

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu is boos over de vredestroepen van de Verenigde Naties (UNIFIL). Het lukt de blauwhelmen niet een einde te maken aan de wapensmokkel van Hezbollah in Libanon. Dit is volgens een VN-resolutie hun taak. In een telefoongesprek met VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon beschuldigde Netanyahu bovendien Iran ervan, de belangrijkste sponsor van Hezbollah, schuld te zijn aan het gewapende conflict vorige week woensdag.

Bij de gevechten waren twee Israëlische soldaten en een VN-soldaat om het leven gekomen. Het waren de ergste gevechten langs de Israëlisch-Libanese grens sinds de oorlog in het jaar 2006. Israël reageerde op de beschieting door Hezbollah met een luchtaanval op het zuiden van Libanon, waar steunpunten van de sjiietische terreurmilitie Hezbollah worden vermoed. Vanuit het oogpunt van de Israëlische minister-president probeert Iran het conflict met Israël verder aan te wakkeren. Het zou schandalig zijn “dat tot nu toe niemand uit de wereldgemeenschap met de beschuldigende vinger naar Iran heeft gewezen”, aldus Netanyahu.

Dat de VN-resolutie nog niet wordt uitgevoerd en dat bovendien de VN-vredestroepen “nooit over de wapensmokkel in het zuiden van Libanon berichten, is onbegrijpelijk”, aldus Netanyahu verder. De minister-president sprak desondanks zijn medeleven uit voor de dood van de Spaanse blauwhelmsoldaat en verklaarde bereid te zijn gezamenlijk de exacte toedracht van het incident te onderzoeken. De VN-troep “bewaakt” Zuid-Libanon sinds 1978.

Zowel Israël als Hezbollah hebben te kennen gegeven niet geïnteresseerd te zijn in een verdere escalatie. De chef van Hezbollah, Hassan Nasrallah, gaf echter aan direct met vergelding te reageren op een Israëlische aanval. In het grensgebied is het, ondanks een sterke militaire aanwezigheid, de afgelopen dagen aan beide kanten rustig gebleven.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Netanyahu: VN-troepen kijken de andere kant op bij wapensmokkel

  1. lucky bee zegt:

    Niet zo erg de joden kunnen hun wapens zelf maken.Met de toestemming van de God van Abraham.

    Like

  2. paulzwueste zegt:

    Ha die lucky bee! En jij bent zeker zijn adviseur?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s