Oekraïne: Westerse wapenleveranties voor de genocide

Screenshot_46

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De oorlog van Kiev richt zich al lang niet meer alleen maar tegen de bewapende rebellen in de Donbass/het Donetsbekken, die zich duidelijk opstellen tegen de door de VS geïnitieerde nationalistische putsch. Het is een oorlog tegen de voornamelijk Russischtalige bevolking in de regio, die door de nieuwe regering sowieso als minderwaardig wordt beschouwd. Iedere militaire en monetaire ondersteuning voor Kiev is zodoende een ondersteuning van een genocide.

Of men Kiev nu nieuwe miljarden ter beschikking stelt of direct wapens en ander oorlogsmaterieel is irrelevant. De nationalistische regering in Kiev zal alle denkbare middelen inzetten om de Donbass met de grond gelijk te maken. De VS hebben al lang enorm veel oorlogsmaterieel naar Oost-Europa getransporteerd om daarmee het regime in Kiev onder de armen te grijpen. Onofficieel, dat spreekt voor zich. Officieel overweegt men oorlogsmaterieel ter waarde van 3 miljard dollar naar de Oekraïne te verschepen. Men weet dat de Oekraïense plannen tot een omvangrijke mobilisatie alleen maar gerealiseerd kunnen worden wanneer men de soldaten ook wapens in handen kan drukken.

De onbehouwen logica achter dit gedrag: om een uitbreiding van de oorlog in het zuidoosten van de Oekraïne te verhinderen, moeten er nog meer wapens naar de regio gestuurd worden. Natuurlijk, een oorlog beëindig je door een van de conflictpartijen van wapens te voorzien. Misschien hoopt Washington daadoor op een ommekeer ten gunste van Kiev, temeer daar de rebellen al meer dan 8000 soldaten van het Oekraïense leger hebben omsingeld en de afgelopen tijd enkele successen konden boeken. Zelfs de verovering van de stad Odessa, waarin vorig jaar mei nog tientallen mensen door een fanatieke meute werden vermoord, schijnt inmiddels mogelijk te zijn.

Maar noch in Kiev noch in Washington is men geïnteresseerd in een vreedzame oplossing van het conflict. Zelfs de EU ondersteunt de fanatici, die de vernietiging van duizenden mensen in het vaandel hebben geschreven. Het belangrijkst is dat men redenen kan bedenken om Rusland daarmee politiek, economisch en financieel zodanig onder druk te zetten dat er in het hele land verzet tegen president Poetin ontstaat – en een nieuwe “Jeltsin” de macht kan grijpen, zodat het land in handen valt van de hebzuchtige financiële oligarchen van het Westen. Gezien het nucleaire potentieel van Rusland durft niemand rechtstreeks aan te vallen, dus moet men dat op indirecte wijze doen.

Daarvoor is men in de gelederen van de verantwoordelijke politici van Kiev via Brussel tot aan Washington toe zelfs bereid om het leven van honderdduizenden burgers in gevaar te brengen en ontelbare mensen de dood in te jagen. Gezien de heftigheid waarmee het Westen zich inzet voor Kiev, kun je gerust stellen dat dit politiek gewild is. Iedere dag sterven er vrouwen, kinderen en oude mensen door de granaten van de Oekraïense artillerie, omdat deze zelfs doelgericht woonwijken onder vuur neemt. En er komen steeds meer beschietingen, omdat de VS en de EU Kiev onder de armen grijpen.

Des te meer wapens Kiev krijgt, hoe langer duurt de oorlog. Hoe langer de oorlog duurt, des te meer mensen er zullen sterven. En als je bedenkt dat de nationalistische kliek, die op dit moment de macht heeft, alles wat Russisch is als slecht en minderwaardig beschouwt, dat de vrijwilligersbataljons volledig bestaan uit ideologische soldaten, dan kun je je het resultaat van deze ondersteuningspolitiek voorstellen: een genocide op de bevolking in de Donbass.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Genocide, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, nieuw fascisme, Oekraïne, propaganda, Rotzakken, Rusland, Volksvijandigheid, VS, Westen. Bookmark de permalink .

32 reacties op Oekraïne: Westerse wapenleveranties voor de genocide

 1. Tom Hendrix zegt:

  Overal waar de OPPERMOSLIM OBAMADRAMA zijn tentakels heeft uitgespreid, is er ROTZOOI. En het ergste is, dat hij de RODEN der EUSSR opdracht heeft gegeven, het nazi-regime uit Kiev te helpen weerloze mensen te vermoorden!

  Like

 2. Cathja zegt:

  Wat een ongelooflijk smerig spel wordt hier gespeeld! Dat Amerika ook de EU hierbij heeft betrokken, is te erg voor woorden! Wie hadden de mond vol over Putin tijdens die kwestie op de Krim? Wie hebben de Russische separatisten aangewezen als schuldigen na het neerstorten van de MH17?
  Men is doelbewust bezig Rusland (dus Putin) te irriteren, en men neemt alle gevolgen kennelijk voor lief. Maakt het de VS en de EU dan totaal niets uit dat zeer velen hun dood tegemoet kunnen gaan?

  Zowel de VS als de EU hebben ‘bloed’ aan de handen! Een smerige oorlog lokken zij uit. Waar blijft de VN nu met een waarschuwing richting Obama en Brussel? De VN heeft toch ook altijd hun woord klaar als het om de veroordeling van Israël gaat? Kom op, veroordeel het oorlogszuchtige gedrag van Obama eens! Heeft hij al niet genoeg op zijn geweten? Het moet ook maar eens afgelopen zijn dat Europa altijd als een hondje achter Amerika aan loopt. Zie wat er van komt: oorlog!

  Ik wens alle mensen in Ukraine de komende tijd heel veel sterkte toe!

  Like

 3. fleckie zegt:

  In het boek..’DE OPKOMST VAN HET DER RIJK’ 😦 een v.d.boeken v.d.Tweede Wereldoorlog ,kan men op pag.141, de naam ‘ …TIMOSHENKO’ lezen van betreffende…Maarschalk.
  : Maarschalk Semyon…Timoshenko, werd in 1895 in Bessarabie geboren. Tijdens de eerste
  Wereldoorlog diende hij bij de..tsaristische cavallerie. Hij werd door de revolutie v.d.ktijgsraad ..gered……Hij overleefde..de..zuiveringen v.d.jaren dertig en was verantwoordelijk voor de harde ..oefening..en..de..straffe,.tucht die in de Tweede Wereldoorlog ..voor de Russen zo belangrijk was. …Van 1940 tot..1942 was hij commissaris voor de Landsverdediging…..Dasrna..daalde…zijn…ster-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/-/
  FLECKIE meent dat ze die naam eerder al eens heeft gehoord? In de Oekraine?############

  Like

 4. Fijn dat je dat hier schrijft,op Facebook is een site: Support for Ukrainan people against fashist from Balkan people// daar kijk ik elke dag met ontzetting naar,naast Russisch,zijn er ook gebeurtenissen in het Engels,het is vreselijk wat daar gebeurt,vandaag is de plaats Uglegorsk met de grond gelijk gemaakt, er zijn mensen geëvacueerd,maar ook gesneuveld,onschuldige mensen,ouderen en kinderen en er worden ook ziekenhuizen gebombardeerd.Poroshenko is een beest van het ergste soort, hij haat alles wat Russisch is. Bovendien heeft hij fabrieken ,waar lijkkisten worden geproduceerd,verdient nog aan die slachtpartij ook.Mensen opofferen voor hebzucht en geld.De levensstandaard is daar laag,meer de jaren 50 ,maar dat dit in Europa kan gebeuren genocide door de VS,EU en de nazis in Kiev. Velen vluchtten naar Rusland,ook opgeroepen mannen van 18-60 die mee moeten vechten tegen hun eigen bevolking .Er voltrekt zich daar een ramp en de EU en de regeringsleiders werken daar aan mee.

  Like

 5. Tempelier zegt:


  Dit zou zomaar waarheid kunnen worden.

  Like

 6. Theodoor zegt:

  Het is een hele smerige wereld. Zoals gewoonlijk zijn de gewone mensen de klos.
  Wanneer is het zover dat het gewone volk het niet meer pikt en massaal de straat op gaat.

  Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Martin Verhoeven: 06.54. uur. Precies wat U zegt. Een groot deel van de Nederlandse bevolking, geheel gehersenspoeld door de RODEN/SOCIALISTEN en de POLITIEKE-ELITE- gelooft alles wat in de “gelijkgeschakelde pers en de omroepen”, verteld wordt. Daarbij laten ze zich in slaap wiegen, met “domme televisieproducten”, zoals “Gooise Vrouwen”, ” in Holland staat een huis”, “foetballe”, ” Boer zoekt vrouw”. En met deze ZOMBIE bevolking moeten we het systeem aanpakken? FORGET IT!

    Like

 7. Jaantje zegt:

  En wij braaf de wapens leveren heb zo het vermoeden dat er kapitalen mee gemoeid en verdiend worden.
  Waar blijft die poen in de economische berekeningen en begroting?
  Worden genaaid waar we bij staan.

  Like

 8. fleckie zegt:

  Correctie op de eerste linea, moet… opkomst van het……..DERDE ……. Rijk tn

  Like

 9. beatsme zegt:

  Uiteindelijk zal de gekozen politiek de EU en in mindere mate de VS opbreken. Door haar geografische ligging en haar eigen rijkdom aan land en mineralen is de VS echter beter af.

  De Russen hebben veel contact binnen de opkomende landen, de BRIC(S) landen. Deze landen zijn wat betreft interne vergelijkbare koopkracht (arbeid maar ook kapitaal zoals de gemiddelde huizen prijs is daar goedkoper) stevig gegroeid:
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28PPP%29
  De EU, zonder de nieuwe lidstaten, zoals Polen, dobbert al bijna een decennium op nul groei, terwijl de schulden last dramatisch is gestegen; ook bij de VS. Al met al zijn de BRIC landen, opgeteld economisch bijna net zo groot als de VS en de EU, er door geringe schulden staan ze er inmiddels beter voor.

  Nog geen twintig jaar geleden heeft de Azië crisis veel hoongelach uit de EU en de VS richting de “kleine stumpertjes” opgeleverd, en daarom natuurlijk eenzelfde financiële crisis 10 jaar later in diezelfde arrogante EU en de VS veel verhuld handen wrijven van de kant van de stumpertjes. Tijdens de Azië crisis heeft het westen relatief kleine economieën stevig laten vallen; het waren met name de westerse banken die rucksichtslos hun gelden bijna in een keer wegtrokken uit de fragiele economieën. Nu zet men Rusland, een absoluut niet ze machtig land als we moeten geloven, wederom enorm onder druk vanuit de VS en met name de EU. Andere BRIC landen zien dat, en ook hun invloedssfeer rond met name Brazilië en China zien dat ook.

  Door de problemen in de Oekraïne zuiver juridisch te benaderen verspeelt met name de EU dus veel goodwill. Timmermans, tolk vertaler, en de zijnen, die ook zoiets zijn, richten schade aan die pas in toekomstige generaties gevoeld zal worden. Timmermans en de zijnen zijn visieloos, geen strategen, maar berijden trots hun hobbelpaarden (hun ambtenaren banen) en oogsten daarmee lof bij hun schoonmoeders, maar meer ook niet.
  De Oekraïne kent twee invloedssferen, het oostelijke Russische deel en het westelijke Europese deel. Het juridisch geneuzel dat het een land ondeelbaar is volgens bepaald geldend internationaal recht, en dat we met die Maidan coup het land op eerlijke wijze hebben gejat is veel te opzichtig, en de mannen op de hobbelpaarden zijn daarom ongeloofwaardig.
  Toegeven aan de economische realiteit van de twee invloed sferen had de EU in de toekomst veel goodwill opgeleverd. Nu alleen maar nog meer wantrouwen en achterdocht vanuit de opkomende economieën.

  Like

 10. Den red zegt:

  Bij Obama loopt alles volgens plan.
  Hij heeft maar een doel en dat is de geschiedenisboeken in te gaan als overwinnaar van Rusland en de EU kapot te maken. Het wordt hem allemaal een graatje te groot en kiest voor genocide.
  en dan te denken dat hij de Nobelprijs heeft ontvangen. BULLshit die kan de prullenbak in.
  Europa open eens de ogen en dek niet alles toe zoals het niet openbaar maken van het M17 rapport. Schuldige is Ukraine. SNAPPI!

  Stop het fascisme. Ieder mens heeft recht om te leven!

  Like

 11. Maria zegt:

  Tja de vs en eu willen oorlog ze gaan hem krijgen!
  Vreselijk is dit die genocide op de Russen daar, de Doema zal een van de dagen beslissen want Rusland zal niet zijn Russen laten uitmoorden daar noch de vs toestaan om daar dat landsgedeelte in te pikken voor de gasvelden en andere grondstoffen!
  Zet jullie maar schrap want als ze daar effectief de grote uitroeiing beginnen op de Russen kan je kruis maken over alles hier 😦

  Like

 12. Jan zegt:

  Hoe de handlangers van Putin te keer gaan. Voorbeeld van een ‘vergissing’ zoals de MH17 een ‘vergissing’ was en de regering in de schoenen geschoven werd:
  13 januari 2015
  http://patrioty.org.ua/krivave-video-boyoviki-viznali-shho-rozstrilyali-pid-volnovahoyu-avtobus/

  Like

 13. Jan zegt:

  Putin toont weer dat hij volledig van de pot gerukt is:

  Putin tells Merkel Ukraine must bribe militants with money, more autonomy to resolve conflict
  http://www.kyivpost.com/multimedia/video-2/ukraine-today-putin-tells-merkel-ukraine-must-bribe-militants-with-money-more-autonomy-to-resolve-conflict-financial-times-379437.html

  Like

  • Maria zegt:

   heb jij eigenlijk wel door dat je nazi oekraine omroep hier aan bod laat??
   3 flagrante leugens en kan het weten want mijn moederland wordt erin vermeld, Rusland is een dreiging bedreigd de Balkan??? Georgie??? De Baltische staten???
   LEUGENS LEUGENS LEUGENS van nazi omroep UT
   Dan merkel zo ophemelen in dit nieuwsbericht????
   Out of touch with reality???
   Net hetzelfde dat je NOS als bewijs levert om iets aan te tonen hier, alles maar dan alles wat jij poogt te posten komt van de MSM die PRO NAZI in dat oekraine zijn…
   Maar daar heb jij de brains niet voor om dat in te zien, onrechtstreeks laat jij je voorkeur heel goed zien, en dat is dat je pro nazi regime bent in dat oekraine en dat je kickt op het feit dat daar op de Russen een genocide aan de gang is…
   EJ post hier feiten dat Oost Oekrainers uitgemoord worden en wat doe jij??? Mensenlief het goedkeuren en aanval op Putin en pro nazi oekraine zijn
   Dat is pas van de pot gerukt !!!!

   Like

  • Maria zegt:

   tja die brief is vruchteloos, er zijn maar 20% mensen in het Westen die klaarwakker zijn de rest slaapt.
   Het Westen bestaat voor 80% uit Jantjes zie en hoor dat dagdagelijks, Russen worden massaal uitgemoord in Oekraïne, andersom geen 1 west oekrainer burger word aangevallen of vermoord door de Russen…
   Weet ge op een bepaald moment krijgen continenten wat ze verdienen karma heet zoiets!
   Ben nooit niet gelovig geweest maar begin in te zien dat de enigen die dat Christelijk geloof het dichtsbij en het meeste eren naar de leer van Jezus Christus de Orthodoxe en Koptische Christenen zijn. Dat zijn ook degene die extreem worden uitgemoord op aarde.
   Dus indien er toch iets moest bestaan van Goddelijkheid wil ik niet in de plaats van het Westen zijn en al degene die bloed aan hun handen hebben plakken vanwege massale uitmoording mensheid.
   Op de Balkan zag je dat ook de Orthodoxe Christenen werden massaal vermoord men steunt islam en RK kerk die beiden moordende geschiedenis hebben en nog steeds anti Goddelijkheid zijn of wat het moet voorstellen.
   Iets bestaat er en dat gaat enorm afrekenen met al degene die onschuldigen uitmoorden vanwege hun religie wat niet past in het kraam van het Westen zijn leiders en ideologie om alles te verraden voor geld olie en islam.
   Een oorlog zoeken met Rusland staat gelijk aan het einde van de mensheid en de planeet, mij niet gelaten men krijgt wat men wenst!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Niet “The world according to Garp,” maar”The world according to Maria!”
    Zegt het voort, zegt het voort! (LOL!)

    Like

 14. Republikein zegt:

  Hoi Theresa en Maria!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Wou, dat ik ‘m snapte, maar helaas……

   Like

   • Republikein zegt:

    Een latenteklassemodel is een statistisch model dat als doel heeft om aan de hand van een aantal geobserveerde variabelen een achterliggende, niet geobserveerde variabele te identificeren. Deze latente variabele geeft een verklaring voor de onderlinge samenhang van de manifeste variabelen en kan helpen de structuur van de geobserveerde data beter te begrijpen. De latente variabele die het resultaat is van dit model is een discrete variabele met minimaal twee categorieën, of klassen.

    Een latente klasse wordt beschreven met een reeks voorwaardelijke kansen die voor iedere mogelijke score op de geobserveerde variabelen wordt berekend. Deze kans geeft aan hoe waarschijnlijk het is dat een case die tot één van de verschillende klassen behoort een bepaalde score heeft behaald op de geobserveerde variabelen.

    Helaas, maar wiki geeft uitkomst, soms.
    De wikipedia is in handen van de antizionistische beweging.
    Ga heen en wandel.
    Zal ik je een slof toezenden?
    Ik weet je adres niet!

    Like

  • Maria zegt:

   snap hem maar al te goed 🙂
   als madam het nu nog zou snappen…
   hihihihi maar dat kan ze niet liever venijnig reageren op al mijn posten bijna.
   Langst mijn kant, ze interesseert me geen bal!
   Zij daarentegen kan me maar niet vergeten 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s