PVV wil meldplicht zorgfraude

PVV blauw

De PVV wil dat zorgverleners die fraude signaleren dit verplicht moeten melden. Er wordt al jarenlang grootscheeps gefraudeerd in de zorg. Dat weten we dankzij internationale onderzoeken, en de ervaringen bij de PGB-fraude bevestigen dit. Gemiddeld wordt voor 7% gefraudeerd, dit is in totaal 5 miljard euro.

Om ook in de rest van de zorgsector alle fraude op te sporen, zal de PVV vandaag een meldplicht voor zorgverleners voorstellen. PVV-Kamerlid Reinette Klever: “We betalen al jarenlang te veel voor onze zorg. Als we die 5 miljard euro opsporen, kan de zorgpremie met ruim 400 euro omlaag.”

PVV normale grootteGeplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, Criminaliteit, PVV. Bookmark de permalink .

10 reacties op PVV wil meldplicht zorgfraude

 1. Sjaak zegt:

  Hoogste tijd ! Begin maar meteen bij de zogenoemde Manager !
  Dit komt de kleine werkende tengoede en er blijft nog geld over !

  Like

 2. Giny zegt:

  Het is wel grappig als je de reacties van sommige mensen in de kranten leest!
  Je kunt er gelijk uitvissen wie met het PGB sjoemelt!
  Gelijk aanpakken die gasten, zal wel weer een onzinnig plan zijn van de PVV, het CDA heeft er
  een handje van als de motie ingediend wordt, niet te ondersteunen om vervolgens enige
  tijd later dezelfde motie in te dienen!!!

  Like

 3. bigljohn zegt:

  De grootste schoften zijn de specialisten en de ziekenhuizen, alsmede de grootverdieners in de zorg. Salarissen van specialisten van drie tot 5 ton op jaarbasis zijn geen uitzondering. Iemand die naar het ziekenhuis gaat voor een na-controle, die niet langer duurt dan 10 minuten, krijgt naderhand een rekening voorgeschoteld van omstreeks 500 Euro. Vraagt de patient naar het waarom van dit hoge bedrag, dan worden er allerlei ongeloofwaardige onkosten opgesomd, zoals; ten eerste het consult, de afschrijving op medische apparaten, de huur van de praktijkruimte, het salaris van de assistente, enz. enz. Een gelegaliseerde manier van oplichten, gelijk de belastingdienst !

  Like

 4. Jaantje zegt:

  Schijnheilig zooitje wel eens geprobeerd de gemeente op verwaarlozing en fraude te attenderen toen ik moest invallen.
  Nou de rapen waren gaar…..voor mij.
  Werd op mijn vingers getikt kreeg standje.

  Like

 5. Joshua zegt:

  Vooral schippers en haar mede regeerders bij dat frauderende zooitje zetten, levert miljarden op.

  Like

 6. Idd toestroom, de burger kan er ook wat van. Maar van de andere kant denk ik, “als ik iemand ken die fraudeert met de PGB, moet ik dat dan ook melden? Dilemma he. Een manager of instelling die fraudeert met de PGB vind ik erger dan de gewone burger. Is natuurlijk niet goed te praten, tenslotte een frauderende burger gebruikt toch ook wel een gedeelte van de PGB voor waar die wordt uitgekeerd. Ook voor zichzelf natuurlijk, anders is het geen frauderen. Maar de gewone burger wordt toch ook van alle kanten uitgekleed. Begrijp me niet verkeerd, frauderen met de PGB keur ik af, maar ik erken toch ook wel gradaties.

  Like

  • Jaantje zegt:

   Frauderen met PGB is heel erg kwalijk daar degene voor wie het budget is hulpbehoevend is en meestal is zo een budget op maat dus geen ruimte voor haarlemmerdijkies.
   Wat is er laffer en kwalijker dan een oud hulpbehoevend mens zijn hulp te ontnemen door van het budget te stelen?
   Wel betaald krijgen en geen zorg leveren want daar komt het op neer.

   Like

   • toestroom zegt:

    Jaantje dat klopt wat je schrijft, maar ik ga nog verder iemand die bij de provincie werkt en een mooi hoog salaris heeft en zijn vrouw bezit een WAO van 80/100% afgekeurd daar komt flink geld binnen, per maand. Waarom moeten deze mensen een PGB er bij hebben. voor de instanties kunnen zij niks en voor de buitenwereld kunnen ze niks, behalve als ze de straat uit rijden, dan kunnen zij alles, de hele dag statten.4 x per jaar op vak auto aan passingen (automaat), maar eenmaal is het potje leeg voor die genen die het echt nodig moeten hebben. (DOOR DE FRAUDEURS) en dat zijn er heel veel, daarom weer controleurs terug dan vallen velen door de mand.

    Like

 7. Frans de Wit zegt:

  Wij hadden vroeger via het GAK hete dat nog, voor onze meervoudig gehandicapte dochter bewassings en slijtage kosten vergoeding en een kleine vervoersvergoeding. Dit is toen over gedaan naar de WVG = nu WMO, kregen niets meer, want was niet verplicht het mocht, dus kregen we het niet meer. Na jaren werd ons PGB aangeraden, netjes alles controleerbaar en verantwoord besteet. Ik had zelf beter een administratie kantoor kunnen beginnen, want ook omdat onze dochter meerderjarig is moesten wij dus ook bewindvoering en mentor schap aanvragen bij de rechter maar daar moeten wij dus ook alle inkomens en uitgaven overleggen. Toen was het een verplichting dat de rekening waarop PGB gestort en vervolgens weer afgehaald werd. OP haar eigen naam kwam te staan. Onze dochter kan niets zelfstandig en wij hebben toendertijd zelf deze rekening geopend, maar goed. Werd de rekening geblokkeerd, hebben hemel en aarde moeten bewegen om weer betaal opdrachten e.d. te kunnen doen voor en namens onze dochter.
  Onze dochter is zodanig gehandicapt dat wij u.e. van het zorgkantoor een brief hebben gekregen vorig jaar dat alles bij het oude zal blijven, dat alleen de PGB vergoeding nu rechtstreeks via de SVB zal gaan lopen. Dat liep het bij ons al, met die verstande dat de tussenrekening op onze dochters naam stond. Snap u het nog?
  Maar goed de verzorgende waar onder ik zelf dus zit dus nu op de maandvergoeding van januari te wachten van het SVB.
  De grote fraudders zijn instellingen die voor meerdere gehandicapte en hulpbehoevende het geld hebben beheerd. Niet wij, de ouders. Ik heb controle gehad en een pluim dat ik het allemaal netjes heb bijgehouden. Dit wilde ik toch even kwijt. Ook om aan te geven dat wij onze tijd aan onze dochter moeten kunnen besteden, natuurlijk heb ik ook recht op ontspanning en moet ik tijd vrij maken om mij ook druk te kunnen maken over de wereld om ons heen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s