Groen licht voor nieuwe moskee in Amsterdam-Noord

Screenshot_17

Arrayan is nu nog gevestigd in noodgebouwen aan de IJdoornlaan. De moskee groeit uit zijn jasje.

(Door: Nicole Kroes)

Er komt een nieuwe moskee in Noord, ondanks protesten uit de buurt. De bestuurscommissie van Noord heeft ingestemd met het nieuwbouwplan.

Het bestuur van moskeevereniging Arrayan hoopt in 2017 te verhuizen van de oude locatie aan de IJdoornlaan naar de Dijkmanshuizenstraat/hoek Markengouw. Daar moet het nieuwe gebedshuis verrijzen, op steenworp afstand van de islamitische basisschool As-Siddieq.

De PvdA, D66, SP en GroenLinks stemden voor het plan, de Partij van de Ouderen, Belangen Partij Noord, Partij van Vrije Amsterdammers en VVD stemden tegen. De gemeenteraad moet nog definitief groen licht geven.

Lees verder>>>
(h/t Scarlatti Bombatti)
Het Parool

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Amsterdam, Appeasement, cultuurrelativisme, D66, Dhimmitude, Eurabië, Groenen, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, politici, propaganda, PvdA, Rotzakken, Socialisten, SP, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

29 reacties op Groen licht voor nieuwe moskee in Amsterdam-Noord

 1. joopklepzeiker zegt:

  20 meter hoge muur eromheen bouwen we willen dat kreng niet zien.

  Like

 2. Benesha zegt:

  Brussel ook.

  Like

 3. Benesha zegt:

  Nederland is verloren, jammer genoeg.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Blijf vooral op de RODEN en de GROENE GEKKEN GL stemmen in Amsterdam. Stomme bevolking, jullie krijgen wat jullie verdienen door op de RODE, de GROENE en de GOEDMENSKERK te stemmen!

  Like

 5. peterk2014 zegt:

  Laten wij de slachthuisen bezoeken en een paar honderd varkeskoppen verzamelen voor bij die moskee.

  Like

  • BertG. zegt:

   Misschien een idee om varkensbloed in een spuitbus te stoppen, als verdediging.
   Staat volgens mij niet op de verboden lijst van wapens en verdediging artikelen zoals peperspray.
   Een gaat in de markt, volgens mij.

   Like

 6. Kolonel zegt:

  En zo islamiseert Nederland in hoog tempo verder. Het is van de gekke dat al deze cultuurvreemde elementen gebouwd mogen worden. Van onze identiteit blijft onderhand niets meer over. Ik pleit voor een verbod op de bouw van moskeeen en het sluiten van reeds bestaanden, als ze zo nodig haat willen prediken doen ze dat maar in hun woestijn.

  Like

  • Driek zegt:

   Allemachtig, weer een moskee erbij, dat is toch niet normaal meer? Hier moet een plan achter zitten, dat kan niet anders. We hebben al niet veel stedelijk – en landschapsschoon, maar het gaat nu wel heel erg snel. Geen gezicht, al die moskeeën. Het is nu alleen nog maar islam wat de klok slaat. Niks anders. Nou, bedankt, regering. Ik hoop dat jullie allemaal het schavot bestijgen. Jullie werken mijn vaderland de afgrond in. Heb ik daarvoor de Tweede Wereldoorlog overleefd, om dan nu verzeild te raken in een land dat afstevent op een kalifaat? Fijn vooruitzicht voor de jonge generatie, die mogen zich wel gaan bezinnen, op de toekomst van Nederland.

   Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  “Oh nee! Alweer een moskee!”
  “Voor Fatima, Ali en Mohammed”
  “Alllez, nóg een moskee…….”
  We weten het, Mijnheer Dewinter: we zitten hier in hetzelfde schuitje, GVD!

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Weg met de moslims, uit Nederland en heel Europa. Deze smeerlapperij dient tot staan te worden gebracht. En wat mij betreft dienen de verraders die heulen met de haatbaarden, voor een volkstribunaal te komen, allemaal. En dan bedoel ik de aanhangers van de partijen die hebben ingestemd met de motie Halsema! Het grootste verraad in onze Nederlandse geschiedenis!

  Like

 9. Hoezo:islamisering?Lijkt alleen maar zo!

  Like

 10. ildiko zegt:

  Ik zie geen teken van protest op de TV, geen mensen die mogen hun galg uit kotsen tegen die haat hutten. Waarom promoten geen mega kerken onze smeerlappen van Pvda en GL D66 bijv, in Turkije, Oman. Algerije enz??????

  Like

 11. Perfide Albion zegt:

  De burgers van Amsterdam Noord moeten niet zeiken. Dit is waar democratie toe leidt. De meerderheid heeft op partijen gestemd die deze haat hutten mede mogelijk gemaakt hebben

  Wij allen hebben dit soort types in onze omgeving. Het wordt tijd dat we deze mensen – ook in onze eigen kleine kring- de deur wijzen. Ga maar lekker naar je islamitische vriendjes! Ga anders eens praten met je NSB66 vriendjes. Een rechtgeaarde PVV-er gaat niet om met een andersdenkende.

  De counterjihad zit ons in de genen. Je bent met ons of je bent een nsb-er!

  Like

  • danny zegt:

   Die Noord Amsterdammers moeten inderdaad niet zeiken, ze krijgen waar ze zelf op stemmen.

   Like

   • BertG. zegt:

    En welke Nederlander heeft er dan gestemd om heel Nederland vol te douwen met deze ellende?
    Er zijn geen Noord Amsterdammers die hier voor gestemd hebben, het wordt ze door de strot geduwd.

    Amsterdam Noord, ik heb er me halve jeugd door gebracht, dit was voorheen 1 van de mooiste en rustigste stukjes van Amsterdam. Me hele familie komt er vandaan.

    Like

   • BertG. zegt:

    Er moeten toch wel mensen zijn op deze site die dit herkennen.
    Floradorp (rimboe) Disteldorp, Nieuwendam, Mosplein, Meeuwenlaan, enz……..
    Ik zou er nooit meer willen wonen.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik heb er ook nooit gewoond, maar veel aanwezig.

    Like

 12. Perfide Albion zegt:

  En geen leugens..We willen die selfie van jou in het stemhokje zien..Of je stemt PVV of je bent een NSB-er..Meer smaken zijn er niet.

  Like

  • Driek zegt:

   BertG zegt: Er moeten toch wel mensen zijn op deze site die dit herkennen.
   Floradorp (rimboe) Disteldorp, Nieuwendam, Mosplein, Meeuwenlaan, enz……..

   Mijn Oma woonde vroeger, in de jaren vijftig, in de Nachtegaalstraat. Ik ken Amsterdam Noord goed. Heel vaak door die Meeuwenlaan gelopen. Ik ben er enkele jaren gelden nog eens terug geweest. Met de pont over. Die hele Nachtegaalstraat is herbouwd. Ik herken niks meer. En allemaal Marokkaanse jongens op straat. Het is een onveilige buurt geworden. Het zijn allemaal nostalgische herinneringen.

   Like

 13. exmarineman zegt:

  En volgende maand stemmen al die protesterenden en klagende mensen voor de PS-verkiezingen toch weer op diezelfde partijen…….en dan maar weer op alle sociale media, in de kroegen, in de restaurants en tijdens verjaardagsfeestjes thuis enzo lagen en mopperen over het gevoerde beleid, over de politici dat ze niet naar het Volk luisteren en hun eigen wil en geheime programma uitvoeren. En alle BILDERBERGERS lachen zich weer verrot……het lukt het lukt het komt allemaal goed en precies zoals we dat willen. Niemand ook die tijdens de openbare verkiezingsdebatten de geheime resolutie uit 1979 van Straatsburg ter sprake brengt….. hoe kan dat toch?????

  Like

  • danny zegt:

   @ exmarineman

   ‘ Niemand ook die tijdens de openbare verkiezingsdebatten de geheime resolutie uit 1979 van Straatsburg ter sprake brengt….. hoe kan dat toch?????’

   Dan komt de bizarre waarheid naar boven , waarom bijna alle politieke partijen in Europa heulen met de islam.
   Dat mogen we natuurlijk niet weten.

   Olie voor moslim-immigratie

   Op gevaar af dat u uw buik inmiddels boordevol heeft van gezeik over de multiculturele samenleving, wil ik u toch iets vertellen wat u nog niet weet. Namelijk dat de massale moslim-immigratie naar West-Europa niet zomaar uit de lucht is komen vallen. Zij is een rechtstreeks gevolg van een Europese richtlijn, die in 1975 geruisloos is bekokstoofd.

   Aanleiding was de oliecrisis van 1973. Uit angst dat de oliekraan voorgoed dicht zou gaan, is toen op Europees niveau besloten om een “Euro-Arabische Dialoog” op gang te brengen met de OPEC-landen. Deze EAD kreeg een permanent hoofdkwartier in Parijs, en organiseerde overal ter wereld congressen, waar afgevaardigden van de toenmalige EEG zich beijverden om de Arabische olieboeren te vriend te houden.

   In juni 1975 rolde daar een convenant uit, waarvan wij nu met z’n allen nog steeds de zure vruchten plukken: 200 zaakgelastigden namen in Straatsburg, met algemene stemmen, een resolutie aan. Uit naam van de hele toenmalige Europese gemeenschap. Het was een tijd van moordende consensus: in heel West-Europa waren toen sociaal-democraten aan de macht, en van oppositie was nauwelijks sprake. De geestelijke vader van de tekst, de Belg Tijl Declercq uit Antwerpen, mocht dan een christen-democraat zijn, hij was ook zo links als een deur, en een warm voorstander van totalitarisme. In zijn land was hij de latere stichter van het Vlaams Palestina Komitee. Hij overleed ( 81 jaar) op 25-12-2003. Hij ijverde bijvoorbeeld ook driftig voor innige vriendschapsbanden met de Sovjet-Unie. Het is deze Resolutie van Straatsburg (onthoud die naam!) waarvoor Pim en Theo met hun leven hebben geboet, zou je kunnen zeggen.

   In het document belooft de EEG om voortaan de Arabische immigratie actief te bevorderen, en de nieuwkomers ruim baan te geven om hun cultuur naar Europa te exporteren. De tekst benadrukt “de grote verrijking, die het Arabisch cultuurgoed ons te bieden heeft, vooral op het gebied van normen en waarden”, en draagt de lidstaten op om aan de verspreiding “de hoogste prioriteit” te geven.

   De pers moet worden ingeschakeld “om een gunstig klimaat te scheppen voor de immigranten”, en de academische wereld moet worden gemotiveerd “om de nadruk te leggen op de positieve bijdrage van de Arabische cultuur aan de ontwikkeling van Europa”. Geld moet worden uitgetrokken om de oprichting van moskeeën, islamscholen, centra voor Arabische cultuur en wetenschappelijke instituten ter bestudering van de Islam te stimuleren. Het staat allemaal zwart op wit. Sinds 1975. Dankzij ons onvolprezen Europarlement.

   Verrek, nou begrijp ik ineens waarom Wouter Bos van mening is dat er “meer moskeeën bijgebouwd moeten worden”! Geen wonder dat Samir Azzouz steeds wordt vrijgelaten: als er iemand bezig is de Arabische way of life te exporteren is hij het wel, geef toe, en wij hebben zwart op wit beloofd daaraan de hoogste prioriteit te geven! Het verklaart ook waarom zelfs Beberkindertjes hier – voor het eerst van hun leven – Arabische les kregen, bij wijze van “onderwijs in eigen taal”. Andere smaken hadden we namelijk niet.

   Het verklaart ook waarom er hier te lande al tien jaar een literatuurprijs bestaat, waarvoor uitsluitend auteurs met een Marokkaanse of Arabische achtergrond in aanmerking komen. De “El-Hizra-prijs” heet dat ding, en hij wordt gefinancierd door het Rijk. Als je hem wint wordt je manuscript op staatskosten uitgegeven, en je krijgt een geldbedrag. Alles is welkom, ook song- en rapteksten, mits het maar door Marokkanen of Arabieren is vervaardigd.

   Zelfs als je Nederlands niet machtig bent is dat geen bezwaar: dan lever je je proza gewoon in het Arabisch of Tamazight in. Sinds 1992 zijn er zo 70 auteurs bekroond. Het is dit “steuntje in de rug”, zoals de El Hizra website het uitdrukt, waaraan schrijvers als Violakader Benali, Khalid Boudou en Mohammed Benzakour hun carrière danken.

   Met name Benzakour bleek al spoedig een kat in een zak te zijn: medio 2001 werd hij er bij de Volkskrant als columnist uitgegooid wegens plagiaat. Maar sindsdien heeft hij er zowaar alweer twee nieuwe prijzen bijgekregen: de Zilveren Zebra 2001 – “wegens zijn opvallende, in enkele jaren opgebouwde oeuvre” (zeer opvallend, zegt u dat wel) – en de Journalisten Vredesprijs 2005. Plagiaat of niet, de verbreiding van het Arabisch cultuurgoed krijgt hier inderdaad de hoogste prioriteit, dat is een ding wat zeker is. Nederland is nou eenmaal altijd het braafste jongetje van de klas geweest als het op Europese richtlijnen aankwam.

   Jarenlang heb ik me afgevraagd hoe het mogelijk was dat onze autoriteiten, zonder uitzondering, allemaal letterlijk dezelfde zoetsappige cliché’s bezigden als het over moslim-immigratie ging. Niet alleen hier, maar in heel West-Europa! Nooit eerder, zelfs niet toen half Suriname naar de Bijlmer verkaste, had ik er eentje horen lullen over “onderwijs met behoud van eigen taal en cultuur”, of “verrijking van de samenleving”. En nu deden ze het ineens allemáál! Ze leken wel gehypnotiseerd!

   Maar nu begrijp ik het: ze voeren al 30 jaar gehoorzaam de Resolutie van Straatsburg uit! Het is Europees beleid! Oil voor Immigration, als het ware! Voor zover ik nog niet islamofoob was, ben ik het nu. Eurofoob was ik al lang, en terecht, dat blijkt maar weer. Heer ontferm u over ons, en over de zelfmoordmaniakken in ons Europarlement.

   (Voor wie geïnteresseerd is in bronnen: lees “Eurabia, The Euro-Arab Axis” van de schrijfster Bat Ye’or (Uitg. Associated University Presses, Cranbury, New Jersey, ISBN 0-8386-4077). Het is zo goed gedocumenteerd met registers en voetnoten dat het voor de leek bijna onleesbaar is. Verder heeft Oriana Fallaci erover geschreven (in “De Kracht van de Rede”, als ik me niet vergis), en wie op Google “Tijl Declercq” intikt, kan ook zijn hart ophalen.)

   Pamela Hemelrijk

   Met dank aan de Uitkijk

   Hier de betreffende Straatsburgresolutie

   Hieronder staat de tekst van de Resolutie van Straatsburg dd. 7 & Juni 1975 zoals die gepubliceerd werd in het tijdschrift Eurabia no. 2 uitgegeven door het “European Coordinating Committee of friendship Societies with the Arab World”, in Juli 1975.
   THE STRASBOURG RESOLUTIONS
   The Parliamentary Association for Euro-Arab Co-operation comprises more than 200 members of Western European Parliaments of widely different political tendencies. At its General Assembly in Strasbourg on June 7th at 8th the Parliamentary Association unanimously passed the following resolutions:
   (1) Final Resolution of the Political Committee
   The General assembly of the Parliamentary Association for Euro-Arab Co-operation calls upon European Governments to take initiatives forthwith that will help to secure the withdrawal of Israel from all territories occupied in 1967.
   Such a withdrawal is implied by Resolution 242 abd required by Resolution 338 of the United Nations Security Council and also by the United Nations Charter and the principles of International Law which categorically forbid the acquisition or territory by force.
   The Association emphasizes that there can be no just and lasting peace settlement without recognition of the national rights of the Palestinian people. There has already been almost unanimous acceptance by the International Community of this principle, which Israel must also come to accept.
   The whole Arab world has agreed that the P.L.O. is the sole representative of the Palestinian nation and this decision has been endorsed by an overwhelming majority of the countries represented at the United Nations.
   The Parliamentary Association urges European governments to recognise this fundamental point in the initiatives they should now take.
   First, they should call on Israel to halt immediately the expropriation and confiscation of Arab property in Israel and the occupied territories.
   In particular, Israel must end the process of the “Judaization” of Jerusalem which it has illegally annexed and the establishment of new Jewish settlements in the occupied territories.
   Secondly, the European governments should try to get all interested parties including Israel and the P.L.O. to the conference table, if possible within the context of the Geneva Conference. Europe itself, either through its member states or through the E.E.C. could play a valuable part in such a conference if called upon to do so. It would be reasonable to expect all concerned not to resort to military action of any kind for the duration of the negotiations.
   Third, they should urge both the Israelis and the P.L.O. to agree to leave in abeyance discussion of ultimate solutions and concentrate on the immediate abd practical task of trying to find a modus vivendi which will require the acceptance by Israel of the rights of the Palestinian nation and of the existence of a Palestinian state on the West Bank and in Gaza if the Palestinians decide to establish one, and reciprocally the acceptance of the existence of Israel within her 1967 frontiers.
   Finally, the European governments should urge on all concerned the crucial importance of effective peace-keeping machinery and should agree to take an active part themselves in such arrangements.
   The Parliamentary Association recognises the problem that is posed by the fact that some of the media and publishing houses of Europe are dilatory in disseminating facts about the Arab world and intends to use its influence to overcome this problem.
   The Parliamentary Association recognises the help done to the understanding of the Arab cause and growing sympathy for it in Western Europe by the liberalisation measures taken in various Arab countries and by the readier access to Arab countries by the news media, businessmen and other visitors from Europe.
   The Association calls on European governments to improve legal regulations concerning the freedom of travel and the protection of the basic rights of immigrant workers in Europe which should be equivalent to those of citizens of the countries concerned.
   The Association considers that the political settlement of the Israeli-Arab conflict is an absolute necessity for the establishment of a genuine Euro-Arab co-operation. Nevertheless, the Association considers that the political aspect of co-operation in not limited to this point alone, and has in mind for example the free circulation of ideas and people in the world as a factor for the maintenance of peace, for the support of freedom and in particular for a harmonious development of co-operation between Western Europe and the Arab nations.
   The Association believes that the prospects of long-term Euro-Arab co-operation in all fields have never been so favourable but that they depend on a peace settlement based on justice in the MiddleEast.
   (2) Final Resolution of the Cultural Committee.
   The General Assembly of the Parliamentary Association for Euro-Arab Co-operation, meeting in Strasbourg on June 7th 1975,
   Having considered the cultural resolutions adopted by the preparatory conference for Euro-Arab parliamentary co-operation held in Damascus from November 12th to 17th, 1974, which reaffirms in the present resolution,
   convinced that significant results are possible in the cultural field of the Euro-Arab dialogue,
   recognising the historic contribution of Arab culture to European development,
   emphasising the contribution which Arab culture can still give to European countries especially in the field of human values,
   regretting that cultural relations between European and Arab countries are still infrequent and limited in scope,
   regretting the relative neglect of the teaching of Arab culture and Arabic in Europe and looking forward to its development,
   hoping that European governments will help Arab countries to create the resources needed for the participation of immigrant workers and their families in Arab culture and religious life,
   asking the European press to show a sense of responsibility so that they may inform public opinion objectively and more fully about the problems of the Arab world,
   recognising the important role which Friendship groups and Tourism can play in improving mutual understanding,
   Calls on the governments of the Nine to approach the cultural aspect of the Euro-Arab dialogue in a constructive spirit and to give a higher priority to the popularisation of Arab culture in Europe.
   Calls on Arab governments to recognize the political effects of active co-operation with Europe.
   Invites national groups of the association to increase the efforts necessary in every country to bring about the objective proposed at Damascus and today at Strasbourg and ask them to inform the Secretariat of the results achieved.
   Considering the harmful effect of the political situation on Palestinian development,
   condemns – while recognising Israel’s right to existence – the Zionist intention of replacing Arab by Jewish culture on Palestinian soil, in order to deprive the Palestinian people of its national identity,
   considering that in carrying out excavations within the holy places of Islam in occupied Jerusalem, Israel has committed a violation of international law despite the warnings of UNESCO,
   considering that these excavations can only bring about the inevitable destruction of evidence of Arab culture and history,
   regrets that UNESCO’s decision not to admit Israel into its European Regional Group has sometimes been exploited with great lack of objectivity.
   (3) Final Resolution of the Economic Committee.
   The General Assembly of the Parliamentary Association for European Arab Co-operation reaffirms the usefulness and necessity of a close economic co-operation between Europe and the Arab World in the interest of their peoples.
   The Assembly expresses its disquiet at the slow progress made in the Euro-Arab dialogue and is concerned with events based on political motives which in the course of recent months have armed Euro-Arab co-operation, i.e. the setting up of the International Energy Agency and the signature of an agreement between the E.E.C. and Israel, before negotiations have been completed between the E.E.C. and Arab countries. In this connection, it insists that economic co-operation between the E.E.C. and Israel must not apply to the occupied territories.
   The Assembly considers that there is no conflict between the interests of Europe and the Arab countries, provided that the mercantilist stage is left behind and genuine economic partnership can be established.
   This is the perspective within which can best be solved the problem of recycling petro-dollars. These petro-dollars should above all be used for needs of Arab development.
   The Assembly calls attention to the role and status of multi-national companies and the potential
   danger arising from certain of their activities. It expresses the hope that steps may be taken to avoid these dangers.
   The Assembly reaffirms the right of every nation to dispose of its own national resources, including the right of nationalisation.
   The Association expresses its will to do all in its power to promote Euro-Arab co-operation at national level, within the E.E.C. and through international organisations.

   Bron: nageltjes.be

   Wie dit goed leest weet waarom het opdringen van de islamisering wordt toegestaan door alle politieke partijen in Nederland, behalve PVV

   Hier het boek van Bat ye’or waar de Straatsburgse resolutie uitvoerig besproken wordt.

   Like

 14. lucky bee zegt:

  Amsterdam wordt zinds het einde van de tweede wereld oorlog, door Marxisten van allerlij zoorten geregeerd.Ze zijn voor de Mutiecultie,met de islam daar hoort natuurlijk een moskee erbij.Ondanks de 10 geboden dat bij ons nog steeds geldigd is.

  Like

 15. Thoth zegt:

  Het houdt maar niet op. Nu weer een nieuw moskee in Amsterdam-N. Ik ben er voor de nederlandse nationaliteit van de (gast)arbeiders af te pakken en voorts de islam te verbieden. Ik word zo langzamerhand gestoord van deze handel.

  Like

  • Driek zegt:

   Thoth zegt: Het houdt maar niet op………..

   Nee, beste Thoth, het houdt niet op, en er zullen nog veel meer moskeeën worden gebouwd, tenzij de islam wordt verboden, maar dat zit er niet in. Want straks laat de Nederlander zich wederom manipuleren door die Nationaal Socialistische nieuwszenders, dan gaan ze weer op D66, PVDA, Groen Links en op die andere verrotte corrupte partijen stemmen. Het eind is nog lang niet in zicht.

   En ik kan u alvast mededelen dat het alleen maar erger gaat worden. Want, let wel, het is een teken aan de wand, dat Joden vertrekken naar Israël en andere oorden, waar ze niet worden vervolgd door het mohammedaanse gepeupel. Niet voor niets worden Joden ‘de kanarie in de kolenmijn’ genoemd.

   Want er staat geschreven, en die waarschuwing geldt voor zowel Joden als christenen:

   “Want wind zaaien zij en storm oogsten zij: tot rijpheid komt het koren niet,
   het is een gewas dat geen meel voortbrengt; en brengt het al iets voort,
   dan verslinden het vreemden”.
   Hosea 8,7.

   Laat het u gezegd zijn

   Like

 16. danny zegt:

  Het moet niet gekker worden! Dicht met al die haatpaleizen! En verantwoordelijke wethouders uit hun functie en voor het gerecht slepen.
  Genoeg is genoeg! stelletje landverraders!

  Like

 17. rs zegt:

  Hier gaat het nog over de bezetting in Leiden:

  http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=5206902

  Ze ggggggggorgelen dat er nog meer komen……………………die jongen van die baardapen…………

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s