De Duitse Evangelische Kerk bevordert de islam

Screenshot_19

Dominee Olaf Latzel uit Bremen: “Er bestaat maar één ware God. We kunnen geen gemeenschappelijkheid met de islam hebben. Dat is zonde, dat kan en mag niet, daarvan moeten we ons zuiveren. De islam hoort niet bij Duitsland. Ik weet dat wanneer ik dit duidelijk zeg dat er verzet is. Maar dat is hetgeen God van ons zou willen.”

(Door: Dr. Hans Penner – Vertaling: E.J. Bron)

Zeer geëerde dominee Olaf Latzel, de discussie rondom uw preek op 18 januari 2015 maakt duidelijk dat Duitsland zich in een cultuurconflict met de islam bevindt. De Evangelische Kerk heeft zich in dit conflict duidelijk aan de kant van de islam geschaard, die, net zoals het nationaalsocialisme, de Joden bestrijdt. Hiervoor bestaan vele bewijzen. De reactie van de Evangelische Kerk op uw preek was daarom te verwachten.

Vergelijk uw preek eens met die van een imam in een kerk in München, waarin de imam de zege van de islam over het christendom proclameerde. De Evangelische bisschop van de deelstaat Beieren was blij met deze preek. Noch de Evangelische Kerk noch de media hadden de imam bekritiseerd.

Niet in de laatste plaats de benoeming van een antichristelijke theologe tot “Reformatie-boodschapper” maakt duidelijk dat de Evangelische Kerk geen christelijke kerk is, maar een religievereniging. De reformatieboodschapper bestrijdt het fundament van de Reformatie, namelijk het ontzag voor de Heilige Schrift. In “Der Spiegel” verklaarde zij het geloof van de christen als vals.

U zou hieruit consequenties moeten trekken en afscheid moeten nemen van de Evangelische Kerk. Het belangrijkste probleem van de Evangelische Kerk bestaat in de verkeerde voorstelling van Maarten Luther dat men van mensen d.m.v. kerkelijke dooprituelen christenen zou kunnen maken. Het gevolg van deze foutieve voorstelling is dat men in de kerk de hoogste functies kan bereiken zonder christen in de zin van het Nieuwe Testament te zijn.

De Evangelische Kerk valt niet terug te voeren op het reformatorische Bijbel-begrip. De Evangelische Kerk oefent daarom een destructieve invloed uit op ons volk, ik herinner alleen maar aan de dodinglicenties. U dient zich ervan bewust te zijn dat u alleen al door uw positie als dominee van deze kerk deze destructieve invloed ondersteunt.

Ik doe mijn best dit schrijven ook onder de politiek en de media te verbreiden. Ik zou u willen aanbevelen uit de kerk te treden.

Met vriendelijke groeten,

Hans Penner

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: Dr. Hans Penner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Verrijking", "Weg met ons!", antisemitisme, Appeasement, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Duitsland, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, Islamofilie, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Religie, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

10 reacties op De Duitse Evangelische Kerk bevordert de islam

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Niet alleen personen maar ook kerkgenootschappen kunnen zelfmoord plegen. Dat is wat deze Evangelische Kerk doet.
  De islamitische gemeenschap zal zich ten opzichte van kerkgenootschappen als ‘vriend’ opstellen, wel een lastige vriend met wat pretenties maar toch …. Al Taqyya bedrijvend slagen ze er in om zand te strooien in de ogen van deze erg christelijke mensen.
  Als atheïst besef ik dat we er eigenlijk nog een vijand bij hebben, nl. de verraad plegende christelijke kerk die zich uitlevert aan een moordenaarsbende.
  Er is een parallel waar te nemen met de situatie in Nederland. Het CDA was één van de partijen die de motie Halsema steunden. Daarmee hebben ze de verradersrol aangenomen. In onze strijd tegen de islam hoeven we niet op sympathie van de CDA te rekenen, in tegendeel, ze zullen ons dwarsbomen.
  Ik wordt er alleen maar strijdvaardiger van. Als PATRIOTTEN zullen we Nederland moeten zuiveren van de 5e colonne die ons straks naar het leven staat.
  islam – weg ermee !!!
  malsion@orange.fr.

  Like

 2. Thomasson zegt:

  Geen nieuws onder de zon. Vele jaren geleden heb ik met een Duitser gesproken, die tijdens de oorlog diende als een Wehrmacht officier. Hij was ten dood veroordeeld omdat hij hielp een Poolse priester te ontsnappen. Aangezien Hitler zelf op een executiebevel van officieren moest tekenen, (wat in zijn geval was niet gebeurt) is hij in het leven gebleven. Deze man vertelde mij dat in tegenover gestelde tot de Duitse Katholieke kerk, had de “Evangelische Kirche” 100% medewerking verleend. De NSDAP heeft de Evangelische kerk tot een Staatskerk benoemd. Met andere woorden de Duitse Evangelische kerk verleent medewerking aan iedere machthebber. Het maakt niets uit aan wie: HITLER OF ALLAH. Ze zijn een pot nat. Een beetje zinnig mens verlaat zo’n verraders toko zo snel als mogelijk. Hitler had Joden, zigeuners, homo’s, Vrije Metselaars, Communisten en anderen om zeep geholpen…Dat was niet het pakkie aan van de “Evangelische Kirche”. .Allah in tegendeel verdelgt iedereen die niet voor hem kruipt en zijn kloten kust. Nee! …Allah zou de dominees en hun kudde volgelingen niet naar Auschwitz sturen …Hij is te primitief en houdt ook niet zo veel van hard werken …Hij geeft zijn matties een mes of machete in de hand en laat ze de boel lekker afslachten.

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Als die dominee dan toch zo op dreef was met dat gebeuzel, dan had hij ook nog wel de volgende annecdote van de Heilige Sint Petrus erbij kunnen vertellen.
  : ::::::::::::::Sint Petrus
  ************************
  MAROKKANEN
  **************************De heilige Petrus kan zijn ogen niet geloven.
  Op een dag staan er aan de gouden hemelpoorten veertig Marokkanen.
  Dat heeft hij nog nooit meegemaakt.
  Hij denkt: ik zal maar eens rap aan God vragen wat ik ermee moet doen.
  Dus hij laat de groep even wachten bij de hemelpoorten en gaat naar God.
  ‘God, ik heb veertig Marokkanen aan mijn poorten staan.
  Kan ik die wel binnenlaten?’
  ‘God o God’, zegt God, ’40 Marokkanen…!’

  We willen zeker onze hemel niet laten overspoelen door Marokkanen,
  weet je wat, laat de braafste tien maar binnen!’
  Petrus vertrekt, maar een paar minuten later is hij weer terug bij God,
  en verkeert in alle staten.
  …………..
  ‘Wat is er gebeurd?’

  ‘Ze zijn weg!’

  ‘Wat, die 40 Marokkanen?’

  NEE ONZE GOUDEN HEMELPOORTEN ..! ! !

  *****************

  Like

 4. lucky bee zegt:

  De Duitse evangelische kerk is een Lutherse kerk, bij ons Herformdekerk.Ze hebben de adelstand nooit afgeschaft dus mensen zijn verschillend;Adelstand en slavernij is mogelijk.Absolutisme is bij ze heel normaal. Ze zijn geen democraten waar alle mensen gelijk zijn geschapen . De Keizer heerste absoluut en Hitler dito . zelfs de Communisten is voor de Evangelische kerk accepteerbaar.Dus ook de Ilsam.Daar om nooit vergeten wie wij zijn; Gereformeerd. (Calvinisten)

  Like

  • BertG. zegt:

   Luthers of hervormd, het gluiperige zit in allebei gebakken.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Alsof de Calvinisten de adelstand ooit hebben afgeschaft, Lucky bee!
   Ze zijn wel voor úiterlijke gelijkheid -allemaal in dezelfde sobere zwarte pakkies- maar als het er op aankomt, buigen ze als knipmessen voor alles, wat ‘boven’ ze geplaatst is, de nep-oranjes voorop!
   Als dat anders was, zou ik nog wel een greintje respect voor ze hebben, maar helaas…..

   Like

 5. vanhetgoor zegt:

  Ik begrijp Dr. Hans Penner niet. In het citaat uit de preek staan duidelijke dingen. Mogelijk was dit slechts een klein gedeelte en is de rest hiermee in tegenspraak. Echter wat ik lees is niet mis te verstaan. Er staat “We kunnen geen gemeenschappelijkheid met de islam hebben. Dat is zonde, dat kan en mag niet, daarvan moeten we ons zuiveren. De islam hoort niet bij Duitsland.” Daar is geen speld tussen te krijgen.

  Like

 6. Pingback: Bremen: gemeente van dominee Latzel trekt meer bezoekers | E.J. Bron

 7. Pingback: Geen gerechtelijk onderzoek tegen dominee Olaf Latzel | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s