Hezbollah bezit een arsenaal van 50.000 raketten

Screenshot_20

(Vertaling: E.J. Bron)

De sjiitische terreurmilitie Hezbollah is in bezit van 50.000 raketten. Daarvan zouden ook enkelen in staat zijn Tel Aviv te raken, aldus een niet nader genoemde ambtenaar van het Amerikaanse ministerie van Defensie. De chef van Hezbollah, Hassan Nasrallah, dreigde er in een tv-interview mee Israël uit wraak voor herhaaldelijke aanslagen op Syrië massief aan te vallen. Hij zou in het bezit zijn van raketten, die in staat zouden zijn de joodse staat te vernietigen, verzekerde Nasrallah.

De chef van Hezbollah, een belangrijke bondgenoot van de Syrische president Bashar al-Assad, heeft duizenden strijders naar Syrië gestuurd om te helpen het regime te verdedigen. Hij verklaarde dat de Israëlische aanvallen op Syrië “gericht zijn op de hele as van verzet”, waarmee hij Hezbollah, Damascus en Teheran bedoelt. “Iedere klap van Israël tegen Syrië is een klap tegen ons allemaal, niet alleen tegen Syrië. En wij zijn in staat om op ieder moment op de aanvallen te reageren”, benadrukte Nasrallah in het interview.

Toen hij werd aangesproken op het wapenarsenaal van Hezbollah zei hij: “We hebben alle wapens in ons bezit die u zich kunt voorstellen… en dat in grote hoeveelheden.” Bovendien voegde Nasrallah er aan toe: “als verzetsbeweging zijn we nu sterker dan we ooit waren.” Israëlische militaire deskundigen rekenen Hezbollah, wat betreft haar vuurkracht, tot de Top-10-strijdkrachten van de wereld.

Israël en de in Libanon actieve Hezbollah hadden in de zomer van 2006 in een verwoestende oorlog tegen elkaar gevochten, waarbij ongeveer 1200 Libanezen en 160 Israëli´s gedood werden.

De Israëlische luchtmacht heeft de afgelopen maanden meerdere keren doelen in Syrië aangevallen, vooral wapendepots van Hezbollah. Het jongste incident vond plaats in december, toen Israëlische gevechtsvliegtuigen een depot in de buurt van Damascus bombardeerden. Israël heeft de aanvallen nooit officieel bevestigd. In een officiële verklaring staat echter dat Israël de wapenleveranties aan militante groeperingen zoals Hezbollah zal verhinderen.

Nasrallah benadrukte in een interview dat Hezbollah gereed zou zijn een nieuwe oorlog tegen Israël uit te vechten en Noord-Israël te veroveren. “Als de leiding van Hezbollah haar strijders opdraagt dat ze tot Galilea moeten gaan, dan zullen ze daar klaar voor zijn”, aldus de Hezbollah-chef verder. Hij bevestigde eveneens de geruchten rondom de arrestatie van een hoge Israëlische spion. De agent zou al vijf maanden geleden door een veiligheidseenheid van Hezbollah zijn gepakt en gevangen gezet. “Wij beschouwen dit als een gevaarlijke zaak”, verklaarde Nasrallah in een ander tv-interview. Volgens berichten in Arabischtalige media zou Mohammed Shawareb, die als adviseur van Nasrallah fungeerde, informatie aan Israël hebben doorgespeeld. Daardoor werden kennelijk vijf wraakacties van Hezbollah tegen joodse doelen verijdeld evenals de moord op een groep topagenten verhinderd. De 42-jarige Israëlische agent zou zich nu voor een rechtbank van Hezbollah moeten verantwoorden, aldus de Libanese krant “Daily Star”.

Bovendien sprak Nasrallah er uitvoerig over hoe hij de oorlog tegen Syrië ziet, waarin zijn troepen als sinds midden 2013 een sleutelrol innemen. Destijds hadden ze Assad geholpen het territorium te heroveren dat hij daarvoor aan de oppositie was kwijtgeraakt. Vanuit het oogpunt van Nasrallah bestaat er geen oplossing voor de oorlog in Syrië die Assad uitsluit.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hezbollah, Iran, Israël, Syrië. Bookmark de permalink .

9 reacties op Hezbollah bezit een arsenaal van 50.000 raketten

 1. delamontagne zegt:

  Ondertussen “slijmt” Obama verder met zijn moslim-vrienden.
  Obama quietly hands out names of Muslim leaders he met with privately
  http://launch.newsinc.com/share.html?trackingGroup=91568&siteSection=washingtontimes_pp_nws_non_sty_dynamic&videoId=26413293

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Ik heb alleen een wapen tegen ze allemaal, en dat is de God van Abraham.

  Like

 3. Sjaak zegt:

  ZE HEBBEN ZOALS ALLE LAFFE TAPIJTVRETERS EEN GROTE BEK !
  Het einige wat ze kunnen is vrouwen en kinderen in de frontlinie sturen en
  zichzelf in kelders verschuilen ! Het einige wat ze kunnen is achterbakse
  aanslagen waar ze ook nog hun kinderen en vrouwen voor inzetten !
  Wanneer Israel een echte bommenscheet los laat, is pallestina van de
  kaart ! Maar de oorlogsbestemmingen waar Israel zich ook aan houd is
  de enige rede waarom deze smerige ratten nog leven !
  Laat hun vrouwen en kinderen maar eens veilig uitreizen !
  Dan is het alleen nog een kwestie van een paar uur dat Palestina van
  de kaart is !

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Misschien kunnen is beter de leveranciers van deze raketten bombarderen !

  Like

 5. 4sjun zegt:

  Islam is vrede, zoals Hezbollah, IS, HAMAS, Ansar Al-Sharia, Asa’ib Ahl al-Haq, de Badr Brigades, het Mahdi-leger, Kata’ib Hezbollah, Al Shabaab, Hizb al Islam, Hizb ut Tahir etcetera,

  Like

 6. Mr.Talkie zegt:

  Nou dan weet Israel nu toch wel wat hun te doen staat ?
  Ik zeg maar zo de eerste klap is een daalder waard ..

  Like

 7. Willie zegt:

  Als ik van die geiteneukers was zou ik me maar schuilen, ooit iemand over IMI (Israeli Military Industries) gehoord????

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s