“Islamitische Staat” – machteloosheid en woede

Screenshot_18

(Door: Thomas K. Luther – Vertaling: E.J. Bron)

Menigeen vermoedt achter de activiteiten van IS een hogere strategie of een religieuze missie van de leidende personen. Dat is echter teveel eer. De leiding, bestaande uit voormalige officieren van het Irakese leger en de zelfbenoemde kalief Abu Bakr al-Baghdadi, maakt gebruik van de autoriteit van Allah en streeft slechts naar een eigen terreurregime – volgens de wetten van Mohammed. Door de demonstratieve beestachtige daden van de groepering moeten de toekomstige onderdanen gebroken en volgzaam gemaakt worden.

Men strooit wereldveroveringsfantasieën uit over de gelovige barbaren van het leger, stimuleert hen om hun fanatisme rondom de religieterreur ook naar het gehate Westen te transporteren en zichzelf te doen gelden. Onbegrijpelijk voor Verlichte Europeanen: de illusionistische oprichters van de Allah-staat herkennen niet de uitzichtloosheid en contraproductiviteit van hun eigen handelen. De psychologische situatie is paradox: in principe woedt op alle niveaus van IS tegelijkertijd het bewustzijn en de ontkenning van de eigen beperktheid en machteloosheid, wat tot uiting komt in blinde woede op alles wat functioneert en iedereen die een min of meer tevreden bestaan leidt.

Niet toevallig behoort deze woede tot de islam, die al eeuwenlang volledig achterop geraakt voortkabbelt – en door Allah blijkbaar in de steek gelaten werd. Hoewel Allah het verdorren van alle andere religies voorspeld had en zijn aanbidders wereldheerschappij beloofde. Nu probeert de IS, in zijn grootheidswaanzin, de zaak zelf in handen te nemen – wat natuurlijk niet kan lukken, omdat de genoemde beperking grenzen stelt en de jonge bevolking aan de noordrand van Afrika zal beginnen om over de religieuze rand van het bord heen te kijken. Nog geldt dat zich vermoedelijk geen enkele andere religieuze etniciteit door haar achterlijkheid zo opvallend afgrenst dan die van de moslims.

Deze onderontwikkeling is het resultaat van een 1300-jarige indoctrinatie door het grondpersoneel van Allah. Na de korte bloeiperiode van de islam, die begon nadat de simpele, wrede hordes Arabieren de cultuurvolkeren in hun omgeving onderworpen hadden en van hun kennis konden profiteren, keerde de islam terug naar het oorspronkelijke niveau van de Noord-Afrikanen ten tijde van Mohammed. Bijna alle geestelijke en technische ontwikkelingen gingen aan de islam voorbij. Op bijna alle gebieden tendeerde de originele bijdrage van de moslims richting nul. Het was quasi alleen maar hun totalitaire religie die hen in leven hield – en die tegenwoordig voor brave gelovigen een originele verklaring biedt: Allah zou deze Kafirs, die auto´s en vliegtuigen kunnen bouwen en die vele praktische dingen hebben uitgevonden, alleen voor de moslims hebben geschapen – opdat zij zich op zijn huldiging kunnen concentreren. Dus dan: Allahu Akbar! En mevrouw Merkel zegt: de islam hoort bij Duitsland.

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: Thomas K. Luther

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ISIS, Islam. Bookmark de permalink .

4 reacties op “Islamitische Staat” – machteloosheid en woede

 1. Vederso zegt:

  Een goed stuk en het geeft een goede beschrijving van wat er gebeurt als een parasiterende woestijnrovers-cultuur met woest geweld aan de macht komt. Maar waar het minder een antwoord op geeft is: wat doen we met al die moslims die hier al zijn en ook diep in hun hart van een kalifaat dromen. Dat probleem gaat Rutte niet oplossen. Hij wil het zelfs niet oplossen.

  Like

 2. Marc zegt:

  Er zou heel wat gewonnen zijn als moslims bestaan en integriteit van de persoon van het kind zouden zien, erkennen, en er naar handelen.

  Moslims zien kinderen als kleine volwassenen, en behandelen hen als zodanig. Zo zijn kinderen altijd te zien als deelnemers bij gewelddadige demonstraties, daar waar een westerling zijn kind niet alleen preventief van zo’n demonstratie zou weghouden, maar het zou verbieden als zondig, ook al zou een volwassene zelf mogelijk wel gewelddadig handelen bij een demonstratie.

  Zo ook bij oorlogshandelingen, en al helemaal bij executies: een westerling zal een kind ten alle tijden daarvan weghouden, zijn of haar kind verbieden daaraan deel te nemen of aanwezig te zijn, maar vooral zal het kind voorgehouden worden dat oorlog en executies buitengewoon zondig zijn, dat een mens niet zo hoort te handelen, ook al zal de volwassenen zelf dat in voorkomende gevallen (mogelijk) wel doen.

  Als kinderen van vroeg af aan niet te horen krijgen dat geweld in principe de verkeerde weg is, hoe moet dit kind als volwassene dan ooit beseffen dat, mocht hij of zij tot geweld over gaan, dit in principe een uitzonderingssituatie is, en niet een alledaagse handeling?

  Like

  • Dokus zegt:

   Dit is een vorm van hersenspoeling bij kinderen. In arme gezinnen ( de meeste) gaan kinderen; jongens van 6a 7 jaar naar de koranscholen.( hoeven de ouders ze geen eten te geven zelf gezien in Dyabakir ) dit zij oude stinkende gebouwen ( karavanseray’s) waar de kinderen de hele dag Koran les krijgen. Ze moeten in het Arabisch ( dus niet hun eigentaal) de Koran uit hun hoofd leren en als ze verkeerd reciteren krijgen ze grove lijfstraffen. Het is daar een tiranniek bewind. Kinderen hebben het doorgaans heel slecht in de moslim wereld. Van Afghanistan veteranen hoor je de verhalen van sexueel misbruik van kinderen door groepen mannen, werkelijk walgelijk. De kinderen worden daarna ” getrakteerd” op mooie kleding!

   Like

 3. lucky bee zegt:

  Zo ver ik begrepen heb hebben de IS mensen de wil van hun Rassul Allah vol uitgevoerd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s