Steeds meer Europeanen ontevreden met de EU!

Screenshot_17

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Volgens een peiling van het Britse bureau “ComRes” ondersteunt meer dan de helft van alle EU-kiezers de eis van de Britse minister-president David Cameron naar hervormingen. Uit de peiling onder de kiezers, inclusief die in Duitsland en Frankrijk, bleek dat een meerderheid van de burgers in toenemende mate verontrust is over de EU en voorstander is van een koerswijziging.

Volgens de peiling is 58% van de Fransen, 49% van de Britten en 46% van de Duitsers van mening dat de EU dringend hervormd moet worden.

Een aanzienlijk aantal kiezers ondersteunt de eis van Cameron naar veranderingen bij de regeling van het vrije verkeer van personen, die het aan iedere inwoner van de EU zonder beperking toestaat om te wonen en te werken waar hij wil.

65% van de Fransen is van mening dat er wat dit betreft meer controles zouden moeten komen of dat de regeling helemaal afgeschaft zou moeten worden.

Ook 48% van de Duitse kiezers wil wat dit betreft veranderingen, evenals 70% van alle Nederlanders.

Zelfs 78% van de Britten eist strengere controles op de regeling van het vrije verkeer van personen of stemt zelfs voor het sluiten van de grenzen voor EU-migranten.

Minister-president Cameron werd voor zijn roep naar hervormingen heftig bekritiseerd door de Brusselse top. Er kwam vooral heftig verzet van de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande.

Vorig jaar november had bondskanselier Merkel nog verkondigd dat er “niet te onderhandelen” zou zijn over de regeling van het vrije verkeer van personen.

Minister-president Cameron wil graag veranderingen van de regelingen van sociale uitkeringen binnen de EU en wil migranten pas het land binnenlaten als zij een aanbod om te komen werken kunnen overleggen. Tijdens een persconferentie met Angela Merkel in januari in Downing Street had Cameron de regeling van het vrije verkeer van personen in principe ondersteund, maar zei wel dat hij het niet zou kunnen toestaan dat het Britse sociale stelsel door werkloze migranten misbruikt zou worden.

Volgens de peiling wil bovendien 49% van de Fransen, 46% van de Duitsers en 49% van de Nederlanders dat de EU zich minder bemoeit met de belangen van de thuislanden. Dat eist ook een overweldigende meerderheid (64%) van de Britten.

De roep van de Europese burgers om de financiële bijdragen aan de EU-begroting te verlagen, wordt eveneens steeds luider.

60% van de Britten, 48% van de Fransen en 57% van de Duitsers eist minder geld voor Brussel.

Andrew Hawkins van “ComRes” zegt: “Deze peiling bewijst dat diegenen die hervormingen willen – tegen de gangbare mening in – in de meerderheid zijn. Het zal een uitdaging voor de EU zijn om zulke eisen tegen het grote verzet van de vooraanstaande Europese politici door te drukken. Het is verrassend dat Cameron uitgerekend in de lidstaten Frankrijk, Duitsland en Nederland zoveel ondersteuning krijgt.”

Bron:
http://journalistenwatch.com
Auteur: Marilla Slominski

Bron oorspronkelijk artikel:
www.telegraph.co.uk
Auteur: Peter Dominiczak

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Europa, EUSSR, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Steeds meer Europeanen ontevreden met de EU!

 1. bobzelf zegt:

  hij moet wel,
  het is al met hem afgelopen, met die USA schoothond en kontenlikkertttttt
  want er loopt een zekere Nigel Farage in het rond ,
  die Cameron ann alle kanten in alle peilingen voorbij suist ,

  dus geloof mij maar, als dit de gegevens zijn van USA kontkruiper Cameron,
  dat in werkelijkheid :

  DE CIJFERS NOG DRAMATISCHER ZULLEN ZIJN !!!

  AFBREKEN DAT KAARTENHUIS, !!!!

  Like

 2. Jules Vismale zegt:

  Ik denk dat zo langzamerhand ALLE Europeanen (de burgers) de EU hartsgrondelijk haten en dat zou ik toch ZO heerlijk vinden! De afschuwelijke politici in Brussel wilden het toch zo nodig in een kunstmatige superstaat veranderen en moslims als eersterangs burgers daar voor inzetten maar ze hebben er alleen voor gezorgd dat de verdeeldheid in Europa NOG groter is geworden en zelfs de radicale mislamterroristen keren zich al tegen hun oerstomme linkse “vriendjes”!
  De spotprent waarop de twee massamoordenaars Adolf Hitler en jozef Stalin zijn afgebeeld had natuurlijk ook vervangen kunnen worden door een spotprent waarin zij beiden als bruid en bruidegom belachelijk werden gemaakt tijdens hun beruchte pact in 1939. Anders mag er van mij zelfs een spotprent komen waarin de EU (afgebeeld als een soortgelijke bruidegom) samen met zijn “bruid” (de radicale islam) en deze natuurlijk gekleed zijn in een bruidsjurk of een roze tutu! Alleen zal echter dit beruchte “bruidspaar’ als homostel zodanig met elkaar in gevecht zijn daar ze totaal niet met elkaar zijn te verenigen!
  Vele doemdenkers hebben al voorspelt dat de EU in 2015 razendsnel zal instorten door hun fouten en als dat inderdaad gebeurd dan mogen Bobzelf, Tom Hendrix, Sjaak, Jantje Beton, Wachteres, Leo, Jan, Yvonne van Cleef, Wachteres, Theresa Geissler en zelfs E .J. Bron wat mij betreft allemaal juichend de straat op gaan, champagne drinken (mits zij dat lusten), op gebak worden getrakteerd, Europese vlaggen verbranden, alle EU-politici de huid volschelden en feestvieren tot aan middernacht toe! Deze afschuwelijke moloch blijft namelijk in geen eeuwigheid bestaan!

  Like

 3. Voorlopig wordt de demonstratie van Legida in Leipzig verboden:de Bilderberg-maffia zet zich schrap!Wat zullen we ze straks opjagen,want dat de bom eerstdaags barst is zeker!

  Like

  • Anneke zegt:

   Yvonne, ik kan niet langer wachten, ik hoop zo dat alle volkeren van de EU eindelijk eens in opstand komen en deze verachtelijke leiders van Brussel naar huis sturen, dit zal ongetwijfelt niet zonder slag of stoot gebeuren, maar dit moeten wij er dan maar voor over hebben. Wij krijgen er wel onze vrijheid mee terug…..

   Like

 4. lucky bee zegt:

  Leuk vind ik eerst als al deze peilingen ook in al onze parlementen te zien zijn.Dan is het gemakkelijker de Wetten te veranderen.Dan moeten wij niet tegen onze eigen Politie /Armee gaan knokken.(Uitvoerende machten).

  Like

  • beatsme zegt:

   Volgens mij begint de politie en de krijgsmacht er wel genoeg van te krijgen. Momenteel dienen ze allemaal rond de EU gebouwen in Brussel als potentiële kogel kopper en schietschijf op straat, terwijl de IS-terroristen middels de drie w’s recht hebben op alles wat hun hartje maar begeert. Resolutie 2170 van de VN-veiligheidsraad gooit gelukkig nog wat roet in het eten van de anti-volkse proleten te Brussel, anders waren we helemaal aan die heidenen over geleverd.

   Voorlopig zal het ze in de zwaar beveiligde kantoortijden ten burele van die zwaar overbetaalde ambtenaartjes zoals tolk vertaler Timmermans aan de reet roesten:
   een paar dode wetshandhavers meer of minder.
   “Probeer me maar eens weg te krijgen”, denk Timmermans terecht, “Dat is nog moeilijker dan een ongekozen burgemeester lozen.”

   Like

 5. koddebeier zegt:

  Weg met de EU dictatuur !

  Like

 6. Jaantje zegt:

  EU is wat het is op advies en onder het wakend oog van Amerika.
  We moeten van beiden af.

  Like

 7. wim peters - kalmthout. zegt:

  Opblazen dat geldverslindende zooitje in Brussel. En heel snel !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s