“De IS pleegt iedere dag gruweldaden in Libië”

Screenshot_2

(Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl in het Westen wordt gespeculeerd over de tanende invloed van de “Islamitische Staat” (IS), rukt de terreurmilitie verder op. Blijkbaar zijn de radicale islamieten al actief in zeven Libische steden.

Een hoge vertegenwoordiger van de Libische regering heeft geklaagd over de snel toenemende invloed van de Jihadistenmilitie “Islamitische Staat” (IS) in het Noord-Afrikaanse land. Volgens informatie van ambassadeur Aref Ali Najed is de organisatie actief in zeven Libische steden.

De IS zou in Libië razendsnel terrein en invloed winnen, zei Najed, de Libische ambassadeur in de Verenigde Arabische Emiraten, in New York tegenover het persbureau AFP. “De IS pleegt iedere dag gruweldaden in Libië”, zei de adviseur van de Libische regeringschef Abdullah al-Thani.

Globale strategie ontbreekt

Najed bevond zich deze week in New York en Washington om gesprekken te voeren over de veiligheidssituatie in zijn land. Hij beklaagde het ontbreken van een globale strategie tegen IS. Het zou niet mogelijk zijn om de organisatie in Irak te bestrijden “zonder daarbij rekening te houden met de Libische component.”

Najed zei dat er talrijke door de IS gerekruteerde strijders uit Jemen, Tunesië, Algerije en Tsjetsjenië het land binnen zouden komen. Hij waarschuwde ervoor dat zijn land zich zou kunnen ontwikkelen tot basis van de extremisten voor aanvallen op Europa. Per slot van rekening zou het continent slechts op een uurtje vliegen van Libië verwijderd liggen.

In Libië heersen sinds de val van de langjarige machthebber Muammar al-Gaddafi in de herfst van 2011 anarchie en geweld, een functionerende centrale regering is er niet. De laatste tijd werd ook steeds opnieuw de IS voor aanvallen in het land verantwoordelijk gemaakt. De militie heeft de controle over grote delen van Syrië en Irak.

Bron:
http://bazonline.ch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", "Religie van de vrede", Barbarisme, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Libië, Westen. Bookmark de permalink .

15 reacties op “De IS pleegt iedere dag gruweldaden in Libië”

 1. Dan zal Libie niet aantrekkelijk zijn voor de US. Maar dan ook weten we, als het dichterbij komt, dat we het zelf moeten doen.

  Like

 2. Anneke zegt:

  Dus dit bedoelen ze met de Arabische lente, volgens mij lijkt het eerder op de Arabische herfst. Ik kan dit niet meer aanzien, nu is Libie aan de beurt en als straks dat zootje ongeregeld daar klaar is, is het volgende land aan de beurt….Ik weet dat Gaddafi een dictator was, maar volgens mij kan het volk van Libie beter een dictator hebben dan deze verschrikkelijke, barbaarse IS.

  Ik heb zo wie zo nooit geloofd dat het in die landen beter zou gaan worden na al die opstanden door de bevolking, geregistreedt door het Westen en de USA onder mom van democratie brengen. De volkeren van die landen zijn er nu slechter van af en de democratie is ver te zoeken….

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   In elk geval waren de VROUWEN in Libië onder Khadaffi veel beter af!
   Hij noemde zich gelovig moslim maar interpreteerde de Koran op een geheel eigen wijze, die er op neerkwam, dat volgens hem alle overbekende, vrouwonvriendelijke restricties nergens in de Koran te vinden waren!
   Wasniet waar, natuurlijk: Dat was een bepaalde tactiek van hem om in elk geval lloyaliteit te kweken bij de halve Libische bevolking. (Het vrouwelijke deel.)
   Maar who cares, want de uitkomst was heel bevredigend: In Libië hadden de vrouwen onder Khadaffi een vrijheid, waarvan ze in andere moslimlanden alleen maar konden drómen.
   En je moet er niet aan dènken, hoe dat nú is.
   Sommige dictators kun je maar beter laten zitten, waar ze zitten, zeker in islamitische landen:
   Beter een dictator dan een bewind van moslimfundamentalisten.

   Like

   • Joost Visser zegt:

    Idem Iran voor en na 1979. Dit verschil kun je heel goed in Marokko zien. Atlantische stranden, bikini´s en leut. Middellandse zeestranden, Berbergebied. Burka´s en neerslachtigheid. Een zeer gelovige, zeer ware moslim, een eeltplek op zijn voorhoofd waar een bouwvakker na 50 jaar arbeid niet aan toekomt, gezien met zijn gezinnetje. Zes kinderen, naar gezien de grootte tussen de vier en twaalf jaar, in burka. Hoe sexueel gefrustreerd moet je dan wel niet zijn. Aan de reacties van de overige ´badgasten´ te zien was hij wel de held van het strand.

    Like

 3. Geronimo zegt:

  “Muzelmannen”: het valt me altijd op dat als de altijd rechtuit sprekende Marine Le Pen in Frankrijk, en zelfs de gluiperige Hollande(!), over moslims spreken, zij altijd deze, volgens mij historisch juistere naam, gebruiken i.p.v. moslims, islamisten, islamieten.

  De ‘wrede muzelmannen’, in onze ogen onlosmakelijk verbonden met het beeld van met bloed bedekte kromzwaarden, kennen we immers door de eeuwen heen maar al te goed vanuit de geschiedenis.
  Moslims zijn dan weer een aan de tijd aangepaste versie, die de ‘soort’ vooral menselijker wil doen voorkomen (dan ze in feite is).
  Al doen alle vertegenwoordigers van beide benamingen heden ten dage hun uiterste best om gemaskerd voor het voetlicht te treden. Waarschijnlijk omdat ze denken, om ongemaskerd achteraf, na elke moord, zich weer als ongevaarlijk voor te doen.
  (Gedeeltelijk overgenomen bij ‘Digitalia’.)

  Like

  • Joost Visser zegt:

   Muzelman komt vanuit het Turks. Moslim komt vanuit het Arabisch. De verandering van de naamgeving komt door de veranderende krachtenvelden in de wereld. Als de ambities van Erdogan bewaarheid worden, gaan we weer spreken van muzelmannen.

   Like

 4. aquarius4422 zegt:

  Onder Gadaffi zou het nooit zo ver gekomen zijn.
  Bedankt idioten die zo nodig een stabiele dictatuur in een ordeloze terroristenstaat moesten veranderen.

  Like

 5. Thoth zegt:

  (..)Het laat zien dat de Libische burgeroorlog steeds meer een weerspiegeling wordt van de machtstrijd in het Midden-Oosten tussen voorstanders van de Moslimbroederschap (Qatar, Turkije) en tegenstanders (Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte).(..)
  .
  http://www.nrc.nl/nieuws/2014/08/25/egypte-bombardeert-in-het-geheim-islamisten-in-libie/
  .
  Oh, dat is dus hetzelfde als de Moslimbroederschap. Volgens de Najed – Libische ambassadeur Verenigde Arabische Emiraten – zou in Libië de IS razendsnel terrein en invloed winnen.
  .

  Like

 6. beatsme zegt:

  “Hij waarschuwde ervoor dat zijn land zich zou kunnen ontwikkelen tot basis van de extremisten voor aanvallen op Europa.”

  Boten vol met asielzoekers worden gelanceerd vanaf de kustlijn van Libië rechtstreeks de EU in.
  Dat zijn geen vluchtelingen zoals de VS ze uit vluchtelingen kampen opneemt, met een verifieerbare achtergrond. Dat zijn asielzoekers zonder papieren en controleerbare achtergrond en daar kan van alles tussen zitten: leden van Boko Haram, IS, Nusra, Al Shabaab, Hamas moordenaars, Hezbollah, et cetera.

  De EU ambtenaren in Brussel moeten we ook niet achter die zwaar beveiligde kantoortuinen laten zitten, maar die moeten voor Frontex aan de grens dienen. Ga eens wat doen Timmermans, in plaats van inefficiënte plannen bij elkaar te lullen samen met die bad geiser, Juncker. Stelletje luchtfietsers.

  Like

 7. Cathja zegt:

  Sinds Obama president van Amerika is, is het overal chaos geworden in het Midden-Oosten! Wat heeft díe man een enorme ellende over de wereld gebracht. Leiders van Afrikaanse landen die niet deugden in de ogen van de VS moesten verdreven of gedood worden, want daarna zou het allemaal beter gaan. Dát hebben we inmiddels gezien. Overal is oorlog, IS ziet nu kans in Libië dood en verderf te zaaien, en dat was niet gebeurd als Gaddafi daar nog aan de macht was.
  Amerika speelt een zeer vuil spel met de hele wereld! Waarom weigeren de Europese leiders dat toe te geven?
  De bevrijding van o.a. ons land in 1945 ging niet alleen om óns, maar dienden uiteindelijk Amerikaanse belangen. Zij zijn uit op absolute wereldoverheersing!
  Ik begrijp de houding van Putin daarom goed. Rusland was altijd de agressor, maar kijk eens wat Amerika op een slinkse wijze allemaal uitvreet. Door hun smerige praktijken krijgen we waarschijnlijk opnieuw met een wereldoorlog te maken.
  Obama zou als president afgezet moeten worden, want hij is een gevaar voor de mensheid. Hoge generaals uit het Amerikaanse leger zijn het lang niet altijd met zijn beleid eens, en ik heb wel eens gelezen dat ze soms bevelen Obama weigeren uit te voeren.
  Ik vrees dat er nog veel meer schade aan de wereld toegebracht gaat worden, zolang Obama nog in het zadel zit. Dat één mens zó de wereld’vrede’ in gevaar kan brengen wordt met de dag meer zichtbaar!
  Wat staat ons allen te wachten?

  Like

  • Dokus zegt:

   Cathja helemaal eens! Obama is een gevaar voor de wereld. Door het ondoordachte en overhaastte vertrek uit Irak kon ISIS aan de macht komen….. Mubarak die de Egyptenaren onder de knoet hield moest wegvan Obama kijk wat er in Egypte gebeurde Hij papte als een haas aan met Morsi met totale chaos tot gevolg. ( ik was in die tijd zelf in Egypte het land holde achteruit met vocht om benzine en er werd klandestien gebouwd met gevaarlijke methodes. Later zullen we wel weerhouden van ingestorte flats) restaurantjes werden gesloten kortom ik voelde mij er in tegenstelling tot andere keren dat ik er was niet meer veilig.
   Met het schrikbewind van de tirannen van ISIS was het nog veel gekker EN HIJ LIET HET GEBEUREN! Ze. Veroverden grote delen van het midden Oosten zonder dat Obama daar eenantwoord op heeft. Mijns inziens heeft hij een dubbele agenda. Zijn broer Malik is een moslimbroeder. Zijn eigen oorspronkelijke naam is Barry Soetoro wat heeft hij te verbergen door een nieuwe naam aan te nemen. Hij is momenteel druk bezig om West Europa in een oorlog met Rusland te storten. Dit is voor hem een rook gordijn voor zijn eigen verborgen agenda. De hele wereld destabiliseren dat is zijn doel om daarna zijn eigen agenda door te drukken. En die agenda is de vernietiging van Israël wat dat is en blijft het doel van iedere moslim. Als Europa in volle onrust en oorlog verkeerd heeft hij card blanche in het midden oosten.
   Barck Obama alias Barry Soetoro is en blijft een uiterst gevaarlijke man, voor de hele wereld.

   Like

  • Joost Visser zegt:

   Maakt niet uit welke president er zit. Allemaal zijn het marionetten van de echte machtshebbers, die het geld hebben. Kadaffi was na een paar maanden verdwenen toen hij de beslissing nam om zijn olie in goud uitbetaald wilde zien en geen dollars om maar wat te noemen. Staatsbanken zijn een gruwel. Alle landen met een staatsbank zijn in het verleden aangevallen door de V.S. Bijkomend nadeel voor de gewone man is Obombo´s moslimliefde. Voor de machtshebbers een voordeel: een echt fanatieke man in het Witte Huis, die niet eens hoeft na te denken over de bevelen van bovenaf. Al zal hij het af en toe wel moeilijk hebben. Stuurt drones naar Yemen om zijn broeders te doden, maar dat moet hij om het echte spel te verdoezelen.

   Like

 8. lucky bee zegt:

  Ik wist niet dat in Lybie veel kafirs leven?Of is iemand uit een andere stam een Kafir?

  Like

  • Dokus zegt:

   Ieder mens die niet de islam aanhangt is een kafir. Of je wordt als niet moslim ook wel ongelovige genoemd. Klinkt wat milder. Alle contacten van moslims met niet moslims zijn erop gericht om ” de tegenstander” tot de islam te bekeren. Zowel op persoonlijk als diplomatiek als internationaal niveau. Consensus is hen onbekend.

   Like

   • Joost Visser zegt:

    In het Nederlands betekent het woord kaffer (afgeleid van kafir) sukkel of domoor. Dus een moslim die het woord kafir gebruikt tegen een Nederlander vindt die dus een domoor of sukkel. Heeft ie nog gelijk in ook, omdat de meeste Nederlanders in de moslimstrategieverovering trappen.

    Het woord ´kafir´ gebruiken en public, bijvoorbeeld een imam in een moskee, zou dan toch ´aanzetten tot haat´ moeten zijn, op zijn minst belediging en smaad.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s