EU: Is het einde van het vazallendom in zicht?

Screenshot_30

(Door: Andre Eric Keller – Vertaling: E.J. Bron)

Kan het zijn dat het langzaam maar zeker tot een politieke ontkoppeling van de Europese Unie van de VS komt? Dat zou wenselijk zijn. De Europese Unie moet herkennen wanneer het juiste moment gekomen is om zelfstandig en voor de belangen van de lidstaten te werken. Vooral wanneer de overzeese partner maar voor één ding staat: namelijk voor oorlog, leed – en zoals we in het Midden-Oosten bewijsbaar kunnen zien – voor chaos en anarchie.

Heel logisch herkennen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en haar minister van Buitenlandse Zaken Steinmeier dat er geen militaire oplossing voor het Oekraïne-conflict – beter gezegd: oorlog – kan komen. Men zou immers niet per se op de beschimpingen van de Amerikaanse senator McCain hoeven ingaan, die zei dat Merkel de 5000 doden in de Oekraïne niet zouden interesseren. Een “shut up” voor McCain waren de eerste belangrijke woorden die uit de mond van de politica van de Groenen, Claudia Rorh, kwamen. McCain is bewijsbaar een van de medeverantwoordelijken voor de omstandigheden in de Oekraïne. Wat anders kon men gewoon ook niet van hem verwachten dan stevig aan de zijde van een van zijn politieke spruiten, Jatsenjoek, te staan.

Merkel en Hollande in het Kremlin

Behalve een document over de uitvoering van het Akkoord van Minsk konden Merkel en haar Franse collega Hollande, die vrijdag naar Moskou naar Poetin in het Kremlin vlogen, niets bereiken. Een poging, die niet onmiddellijk met succes werd bekroond, maar altijd nog beter was dan het Oekraïense leger met nog meer wapens uit te rusten en zodoende de escalatiestrategen van de Amerikanen te ondersteunen. Er komen voorstellen van alle kanten, wat wil zeggen dat de wil om het conflict bij te leggen wel degelijk aanwezig is. Het is echter maar zeer de vraag of het nu nog mogelijk is om het akkoord van Minsk uit september uit te voeren.

De fronten zijn al lang verschoven ten gunste van de vrijheidsstrijders van de zelfbenoemde Volksrepublieken Donetsk en Loehansk. Vrijwillig zullen deze nauwelijks gebieden opgeven. Daarom verklaren ze nu al het memorandum van Minsk voor “dood”. Kennelijk dient het Akkoord van Minsk te worden aangepast aan de huidige situatie. Dat zou betekenen: de Volksrepublieken zouden het tot nu toe veroverde gebied niet hoeven opgeven. Verder zou men een autonome status voor de Volksrepublieken hebben bedacht. Of een autonome status voor de vertegenwoordigers van het Donetsbekken, gezien het brute optreden van de kant van het Oekraïense leger en het bombarderen van woongebieden, waarbij veel burgers om het leven kwamen, nog voorstelbaar is, laten we in het midden.

EU moet eindelijk op eigen benen staan

Duitsland echter staat deze keer in een bijzonder goed licht. Terwijl enkelen aan de escalatieschroef draaien, doet Merkel oprecht en tot verbazing van velen haar best om het conflict snel bij te leggen. Actief en niet alleen met aardige woorden. Als het Merkel nu ook nog zou lukken de discussie aan te zwengelen over de sancties tegen Rusland, dan zouden haar enkele ondersteuners te hulp kunnen schieten. Uiteraard mag men hier niet direct te veel eisen. Op het diplomatieke parket bestaan geen grote veranderingen van vandaag op morgen. Het is alleen belangrijk de koers te bepalen en het schip op koers te houden. We wachten al veel te lang op een zelfstandig, politiek antwoord van de Europese Unie met betrekking tot de vraag hoe met zulke conflicten dient te worden omgegaan. Tot het laatste moment konden de Amerikanen, die door de financiering met 5 miljard dollar de eigenlijke veroorzakers van Euromaidan inclusief zijn gevolgen zijn, hun invloed in Europa met succes handhaven. De EU heeft hieraan met haar associatieverdrag en een “of de EU of Rusland” zelf een beetje aan bijgedragen.

Bij alle inspanningen door het officiële Duitsland of van de Europese Unie kan men er echter van uitgaan dat een duurzame bijlegging van het conflict nog ver weg is of vermoedelijk tientallen jaren niet gerealiseerd kan worden. Waarschijnlijk is er zelfs sprake van een “bevriezing van het conflict”. Wat men echter beter niet zou moeten doen, is nog meer sancties aan Rusland opleggen en wapens aan de Oekraïne leveren, want de Russische beer heeft zuiver theoretisch atoomwapens, die – bijzonder lastig voor de vijandelijke verkenning – mobiel ingezet kunnen worden. Bij alle handelingen die gedaan worden, mag één ding niet buiten beschouwing worden gelaten: wij moeten deur aan deur met Rusland leven en zouden daarom onze belangen moeten vertegenwoordigen. Dit zou echter ook betekenen een einde te maken aan de sancties en het wantrouwen tegenover Poetin af te bouwen. Dan pas kunnen we ook in de toekomst vreedzaam en als goede buren met de Russen leven en rekenen op een partnerschap in alle mogelijke belangen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Andre Eric Keller

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, EU, Oekraïne, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

34 reacties op EU: Is het einde van het vazallendom in zicht?

 1. Jaantje zegt:

  Het zou een pak van mijn hart zijn als we ons los koppelde van Amerika.
  We behoeven geen oppasser en zeker niet zo eentje die zelf dat doet waarvoor hij als oppasser is aangesteld.
  Maffia dus.

  Like

  • Uwe Hayek zegt:

   In 1945 zou je wel anders gepiept hebben en reuzeblij dat de USA je kwam bevrijden.
   Was dat niet gebeurd, dan had je nu Duits of Russisch gesproken, en had je niet eens een computer en/of internet gehad, en vrij je mening mogen zeggen. Wie dat nu in Rusland doet wordt zelfs in Londen getracteerd op thee met polonium.

   Ik hoop dat deze keer de USA ons niet komt bevrijden van de bezetter, en je kan er op rekenen dat Merkel je zal verdedigen : je krijgt van haar een gratis leerboek : “Russisch voor Beginners”, zodat je netjes de bevelen van de nieuwe bezetter kan verstaan en opvolgen

   Wist je dat Rusland in 1933 beslag legde op ALLE graan in de Oekraine en dat 7 to 12 miljoen Oekraïners van de honger omkwamen ? Bereid je alvast voor op de Russishe manier van “Leven”.

   Uwe Hayek.

   Like

   • bobzelf zegt:

    whahahahahaha
    U heeft alle boekjes van de EU , uit Uw hoofd moeten leren ????

    Stalin , hongersnood, 1945 , de USA hebben ons bevrijd !!!

    whahahahahahahahaha

    donderstraal gauw op mafketel

    kijk even slag bij Staligrad, Kursk , en wie daar de duitsers als konijnen voor zich uit joeg !!

    oooh Jaaa , volgens uw Donald Duck gevevens de USA !! whahahahahahahahaha

    een stukje 73 jaar geschiedvervalsing , !!!!

    Uw, randdebielen de USA, gingen pas meedoen naar een bombardementje van mijn ouwe japanse baas, met Mitsubischi vliegtuigen , , want die vonden het wel mooi die tering zooi in Europa !!!!.

    En ze moesten ineens opschieten omdat Stalin anders in Den haag en Hoek van Holland had gestaan .

    dus WIJ HIER OP DEZE SITE HEBBEN AL ONZE EIGEN USA MONGOOL ,
    DUS EEN 2E HERSENLOZE zitten we eigenlijk niet op te springen !!!.

    Nou zeg maar in brussel , dat uw inval bij bertje bron , niet zo’n geweldig succes was

    wIJ WACHTEN MET SMART OP DE VOLGENDE EZEL !!.

    dooeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    Bob

    Like

   • Jaantje zegt:

    Welke bezetter?
    Weet niet of u het doorheeft maar wij zijn na de bevrijding van de nazie onmiddellijk bezet door Amerika staan onder curatele net als Duitsland en de rest van Europa.
    En u refereert naar de HOLODOMOR dat was toch Stalin?
    Of Poetin did it?
    De Russische manier van leven is anno 2015 niet te vergelijken met 1932/33.
    Maar helaas is de Europese leefwijze wel naar die tijd terug aan het gaan.
    Crisis werkeloosheid religieconflicten oorlog antisemitisme vrijheidsbeperking verworvenheden teniet doen nog even en we gaan marcheren hopelijk dan wel in de goeden richting->Den Haag en door naar Brussel.

    Like

   • Jaantje zegt:

    U refereert naar de Holodomor door Stalin in 1932/1933?
    Dat heeft veel weg van dezelfde tactiek om Wilders te vergelijken met Hitler?
    Of bedoelde u Poetin did it?
    Rusland onder Poetin anno 2015 is niet te vergelijken met het Rusland onder Stalin 1932.
    Maar de EU wel die is vergelijkbaar met die jaren Europa is in crisis werkeloosheid klassenstrijd religiestrijd antisemitisme massa immigratie woningnood beslagleggingen afgekloven sociale voorzieningen onrust onvrede tekorten(gas/olie/graan) in het vooruitzicht plus het afbreken van alle verworvenheden en opgebouwde pensioenen men is voor minder de barricade opgegaan.
    Nu die spanningen met Rusland en oorlog in het M.O zie het er nog van komen dat er straks gemarcheerd gaat worden mocht dat zo zijn dan aub de goeden kant op Den Haag-Brussel.

    Like

 2. lucky bee zegt:

  Wij kunnen de USA niet meer als onze leader beschouwen; hun supreem commander is een moslim.

  Like

 3. bobzelf zegt:

  Jezus Christus , en hoeveel mensen gaan dit bewerk stelligen ???
  Als ik mongool Mc, Cain gezien heb , die dan ook in ukraine de “”REGELNEEF “‘ WAS !

  1 KLEIN MINPUNTJE : NA DE 5 MILJARD VAN USA, HEEFT DE EU “” EEN BEETJE “” BIJGEDRAGEN met haar associatieverdrag ??

  whahahahahahaha, nee, ze waren daar per ongeluk, ze waren niet door de USA gestuurd ??

  komt tie nog een keer, whahahahahahahahahahahahahha

  WAT EEN VERSCHRIKKELIJKE BERG BOTER HEBBEN SOMMIGE MENSEN TOCH OP HUN HOOFD !!!

  maar viva merkel, laat maar zien dan de komende dagen ,

  EERST ZIEN , DAN GELOVEN !! , ALS JE DE SNIPERS BETAALD HEBT ,

  DAN WIL IK DAT EERST ZIEN DIE RUST BRENGENDE TANTE

  GR. BOB

  Like

  • Maria zegt:

   inderdaad Bob
   probleem hier is dat alle politiek en de EU leiding leden zijn van de vrijmetselarij en hun ziel alles hebben verkocht om erin te geraken en den amerikaan alles op een plateauke gaven in ruil voor harde cash… Landen hier alles werd opgeofferd geloof cultuur mega massa immigratie om alles te destabiliseren komt allemaal uit de koker van de VS.
   Duitsland is door de vs een supermacht land geworden economisch na WOII, merkel kan enkel pro amerikaanse belangen optreden. Net hetzelfde voor alle andere politieke partijen in de EU die aan de macht zijn!
   wishfull thinking de EU laat en kan de vs niet loslaten want de vs is letterlijk en figuurlijk baas over alles en iedereen hier in het westen via zijn banken, multinationals, pharma industrie, het IMF NAVO NATO en al de rest wat je maar kan inbeelden de vs is daar baas over, andere zuiderse landen hebben ze tot op de grond kapot gemaakt en geruïneerd om ze tam te houden en dat het IMF het daar voor het zeggen heeft!
   Denk je nu echt dat de VS dat gaat toestaan de EU op eigen benen????
   Zij zullen en moeten baas over alles en iedereen op aarde zijn, landen en continenten die dit niet accepteren wacht oorlog destabilisatie en al de rest !
   zo is het de laatste 100j geweest! en zal niet veranderen tot de vs zelf ten onder gaat met wel west Europa meesleurende in zijn val!

   Like

  • Maria zegt:

   hier nog ik ging slapen ben ik effe bij de rest gaan kijken, Xander formuleert goed wat ik hiervoor bedoelde…

   http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/02/Europa-moet-oorlogskoers-VS-en-NAVO-loslaten-en-samen-met-Rusland-wereldvrede-redden

   Like

   • Jaantje zegt:

    Heb het gelezen en krijg hoop op een goede afloop.
    Toch nog op tijd bij zinnen:).
    Wel de VS in de gaten blijven houden vertrouw ze voor geen roebel.

    Like

 4. tjonge zegt:

  lekker belangrijk dat de eu zich ontkoppelt van de usa.

  ik zie liever een volledige ontkoppeling tussen alle eu staten.
  en het liefst morgen !!!

  Like

 5. Cathja zegt:

  Een goed artikel, waaruit een beetje hoop spreekt. Hoop dat het zwartste scenario -een verschrikkelijke oorlog met Rusland- van tafel is/gaat.
  Het is inderdaad van groot belang dat Europa los komt van de VS. Ik denk dat wij prima in staat zijn onze eigen boontjes te doppen. Bemoeienis van de VS met de EU en met Oekraïne leidt alleen maar tot oplopende spanningen, terwijl het omgekeerde het geval zou moeten zijn.
  Laten we hopen dat het gezonde verstand zegeviert, en we binnenkort weer opgelucht adem kunnen halen!
  De kwestie met de ‘vluchtelingen’ zullen we in Europa zelf moeten oplossen.

  Like

  • Idefix zegt:

   Niet de VS is het grote gevaar maar Europa is. Europa heeft aan de basis gestaan van twee wereldoorlogen …en zal ook bij het volgende conflict de aanstichter zijn.
   De US behartigd enkel haar eigen belangen.

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Idefix 22:44

    Leest u s.v.p. eens de laatste twee artikelen in Xander Nieuws over de crisis in Ukraïne! Dan zal u duidelijk worden dat Amerika wel dégelijk het grote gevaar is voor de hele wereld! Wie dit niet wil zien, houdt zich stekeblind! Amerika is uit op oorlog. Europa wil dat niet. Het is een kwestie van de nieuwsfeiten lezen, dan komt u zeer waarschijnlijk ook op andere gedachten!

    Like

  • Uwe Hayek zegt:

   Nee Cathja, die oorlog gaat NIET van tafel. Als we niets doen dan komt het in duizendvoud terug en komt Putin gegarandeerd naar hier.

   Duitsland viel TsjechoSlovakije binnen, en de Engelsen, met Neville Chamberlain gingen naar Duitsland, zoals Merkel en Hollande nu naar Rusland.

   Chamberlain kwam triomphantelijk terug : De Duitsers gingen het darbij laten, en zouden de rest van Europa met rust laten. Hij zwaaide, in 1938, met de door HITLER ZELF ONDERTEKENDE BELOFTE van niets of niemand meer aan te vallen.

   En weet nog wat er toen gebeurde ?
   Hitler HIELD ZICH NIET AAN ZIJN WOORD !
   http://en.wikipedia.org/wiki/Neville_Chamberlain
   Denk je dat Putin dat WEL gaat doen ?
   Putin test ons : als we niets doen, gaat hij gewoon verder,
   Putin denkt dat West-Europa te decadent is om te reageren, en dat is precies wat we aan hem laten zien.
   Appeasement werkt niet, bij zulke figuren. Lees het verhaal van Chamberlain maar.

   Uwe Hayek.

   Like

   • Waarom valt u Poetin aan in plaats van Vs en Eu????Doe die oogkleppen eens af!

    Like

   • bobzelf zegt:

    AHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

    Daar is onze gestuurde EU – vazal, ,
    verhofstadt lover,
    timmermans fan,
    en gegoede vriend van Hansie Rolmops !!
    tevens hersenloze D’66 stemmer !!!

    Welkom gegoede vriend !!

    U zit sinds vorig jaar oktober, met “”aambeien “‘ onder een straat tegel ,
    14 maanden met je pik zitten spelen , ??
    Geen idee wat er in Kiev gebeurd is ?
    En daar is de volgende DDS fan , n.l. PUTIN DID IT !!!!

    ONZE LIEVE HEER, MOET TOCH af en toe WEL HELE SLECHTE DAGEN GEHAD HEBBEN ????
    Uw moeder heeft het kind met het badwater weggegooid en zo te zien de nageboorte bewaard ??

    Putin is geinteresseerd in lekker wijven
    Gas,
    Olie
    steenkolen
    een tekort van minder dan 8 a 10 %
    de BRICS

    en zijn Russische Volk, waar hij voor wil sterven !!!!!

    Zo’n man zou je in ieder west-europees land op de schouders nemen !!!

    Dus aangezien uw geweldige vrienden in brussel / Navo en die pleuris islamnegert barry Soetero ,met zijn hele pleuris islam familie met alle afspraken met Rusland hun reet mee hebben afgeveegd !!!

    steeds verder naar het oosten opgetrokken zijn , met als smoes , alle zogenaamde Iran raketschilden ,

    Nee hoor het had niks met Rusland insluiten te maken ????

    Weigert deze “”ome Vladimir, ook nu Ukraine wat zijn voortuin is, als raketbasis door de NAVO/USA malloten te laten gebruiken !!

    Dus als U en Uw, mongolen in brussel een kernraket op je hoofd willen hebben , ondanks alle boter die er al opzit en er alleen met een bijl van af te krijgen is , houd ik mij bij voorbaat beschikbaar om dat allemaal in 1 keer te komen doen !!
    Bij alle ongekozen zakkenvullers , en ongekozen malloten !!!

    Mocht u nog meer van deze krankzinnige ideeen en hersenspinsels hebben , vraag bij dhr E.J. Bron het email adres van een man die zichzelf zo haat , dat wij wel een nucliaire aanval op ons hoofd mogen krijgen
    Ik denk dat jullie samen , wel wat leuke gesprekken kunnen gaan hebben !!

    Mocht ik u oren op het gebied Ukraine, EU / brussel , Landverraders en NSB ers verder moeten wassen ,????????

    Stel zinnige vragen , dan wel rot anders naar de DDS , NAAR JE VRIENDEN ARIE – ZWANS , JODOCUS RARE KIEK , EN ANDERE ZUIGERS ,EN MENSEN MET HERSENBESCHADIGINGEN

    Het gaat u goed , op uw reis naar het gekkenhuis Brussel !!

    Uw reisleider Vladimir Bob

    Like

 6. Idefix zegt:

  En wat willen we dan? Onder het juk van Duitsland of Frankrijk verder gaan? Hoe graag ze het ook willen…De EU is niet gelijk aan de VS. De bestaat uit zoveel culturen die nooit samen kunnen gaan…

  Like

  • Idefix zegt:

   De EU bedoel ik in de laatste zin 😉

   Like

   • Ahava zegt:

    Absoluut Idefix, die mengelmoes van culturen en talen is nooit een eenheid geweest. Elke poging daartoe in het verleden heeft jammerlijk gefaald, ten koste van tienduizenden mensenlevens. Zo nu weer… Ophe(u)ffen dat moloch!

    Like

 7. joopklepzeiker zegt:

  Zolang de eu de petrodollar hanteert blijft de USA de baas, maandag wordt obola geïnformeerd door merkel, zijn beslissingen daarna zijn van groot belang.

  De USA is veel aangelegen om de macht te behouden, zelfs een hete oorlog in europa.

  Persoonlijk denk ik dat obola wat terugkrabbelt, voor hem is de alliantie met de eu van groot belang.

  Maar aan de andere kant ,de navo staat aan de kant van de war hawks.

  Like

 8. Idefix:wij willen onder geen enkel juk verder gaan!Wij willen weer zelfstandig onze eigen beslissingen kunnen nemen en onze eigen boontjes doppen,in een cultuur die de onze is!Niet meer en niet minder!

  Like

 9. joopklepzeiker zegt:

  Het is wel grappig in 100 jaar is er eigenlijk niets veranderd.

  slagveld Europa !

  Like

 10. Nemesis zegt:

  De EU is een gedrocht, daar moeten we vanaf en wel zo snel mogelijk. Dat zal sneller kunnen gaan als het loskoppelen van de VS. De VS heeft niet voor niets zo goed als in ieder land zijn bases neer geplant en zijn daar militair aanwezig. Dan zitten we nog met het probleem Duitsland. De VS weigert Duitsland de soevereiniteit terug te geven. Overigens Rusland heeft dit wel gedaan. Maar door deze status mag en kan Duitsland tot nu toe met geen enkel land een vredes verdrag tekenen. Zoals ik al eerder schreef de BRD is niet Duitsland. Hoewel Duitsland oftewel het oude Deutsche Reich nog wel bestaat, op papier tot nu toe. En onder de knoet van de Duitsers? Daar hebben de Duitsers zelf de neus wel van vol, dat gaat het niet worden.

  Like

 11. Philippine zegt:

  Nemesis,
  U slaat de spijker op z’n kop.
  De EU is op deze valse grondslag doorgedrukt.
  Op Duitse weblogs komt het wel ter sprake, maar verder nergens.
  Ik heb diverse keren Youtbes en artikelen opgestuurd naar Nederlanse weblogs maar er wordt niet op gereageerd.
  Waarschijnlijk te moeilijk om te kunnen begrijpen.
  Daarom wordt het als ‘onzin’ afgedaan.
  En ik ben geen jurist.
  Duitsland is dus nog steeds een bezet land, ook na ‘het vallen van de muur’.
  Dat is niet links of rechts maar een feit.
  “Germany” is een firma en de deurmat van de VS.

  Like

  • bobzelf zegt:

   U heeft voor de volle 1000 % helemaal gelijk ,
   en
   het gaat om de inhoud ,whahahahahaha , ik denk lieve dame ??
   voor het verbeteren en afzeiken van wat taalvoudjes whahahaha
   wordt u hier NOOIT AFGEMAAKT !!

   daarvoor moet u bij de NRC zijn , het betere volk zeg maar !!

   schrijf daar “” Poepen ? met 7 ppppppp , en heel D’66 valt over je heen
   was leuk om express te doen trouwens, !!

   gr. bob

   Like

 12. Philippine zegt:

  Excuus voor de fouten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s