ISIS symptoom van crisis in hart islam

Leon de Winter

(Door: Leon de Winter)

In Nijkerk is dominee Edward van der Kaaij van de kansel van de hervormde kerk geweerd, omdat hij stelt dat Jezus een mythe is. In die kerk zou hij gastdominee zijn. In zijn eigen kerk hebben de gelovigen geen problemen met de opvattingen van de dominee.

Ik begrijp dat je met zulke ideeën heel goed als loodgieter kunt functioneren, maar als dominee? Kennelijk kan dat. Het wordt pas eng als dominee Van der Kaaij op de markt in Nijkerk zweepslagen krijgt toegediend, of aan een kraan wordt opgehangen. Hoeveel christenen hadden dan gezegd: ja, dat is niet goed, maar de dominee had niet onze Heiland moeten beledigen? De tegenstanders van de dominee peinzen er niet over hem zweepslagen toe te dienen in de naam van Jezus, de ontroerende figuur van liefde en barmhartigheid. Dat doen de volgelingen van Mohammed wel als zij menen dat de profeet wordt beledigd.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Blasfemie", Christendom, ISIS, Islam, Linkse christenen, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

3 reacties op ISIS symptoom van crisis in hart islam

  1. lucky bee zegt:

    Herformdekerk? ze hebben de Keizer de absolute macht gegeven, En Hitler toegelaten dat hij de wereld in een catastrovische oorlog gestort heeft. En nu Jezus Christus als een mythe beschouwd?All you need is love staat maanden op de gevel van de Kerk precent. Dat komt niet van Jezus Christus maar van John Lennon, die meent dat hij nog populairder is als Jezus Christus, Die zijn de weg naar de Vader allang kwijtgeraakt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s