Onder druk gezet wegens islamkritiek: conservatieve CDU-politicus treedt af

Screenshot_7

Hans-Jürgen Irmer

(Vertaling: E.J. Bron)

Wegens interne partijkritiek op een koran-kritische advertentie en op een principieel artikel over christenvervolging en radicaalislamitische terreur in het door hem uitgegeven maandblad “Wetzlar Kurier” heeft de CDU-politicus Hans-Jürgen Irmer al zijn functies in de CDU-fractie van het parlement van de deelstaat Hessen neergelegd. De katholiek trad op 31 januari als woordvoerder onderwijs en vicefractievoorzitter af, maar behoudt zijn parlementszetel.

“Als je achter je overtuigingen staat, moet je daar ook de consequenties aan verbinden”, zei Irmer tegenover het evangelische persbureau “Idea”. Desondanks zou de CDU zijn politieke thuis blijven. De politicus: “Ik werd het afgelopen jaar in een geheime stemming met 100% van de stemmen als CDU-districtsvoorzitter bevestigd. Dit vertrouwen wil ik niet teleurstellen.”

De islam hoort niet bij de Duitse identiteit

In het door hem geschreven artikel pleit Irmer voor een niet krampachtige debatcultuur over de islam. Deze religie zou haar Verlichting nog voor zich hebben. Omdat er geen hoogste theologische instantie in de islam zou bestaan, zou de islamitische wereld een gemakkelijk slachtoffer van misdadige fanatiekelingen zijn. Er zou een onvoorwaardelijke discussie nodig zijn over de relatie van de islam tot geweld. Irmer: “Wanneer op dit moment islamtische terroristen van Boko Haram in Nigeria de kleine stad Baga overvallen en 2000 mensen, waaronder veel kinderen, op barbaarse wijze vermoorden, dan kun je aan de vreedzaamheid van de islam twijfelen.” Hij wil heel graag openlijk kunnen zeggen dat moslims “natuurlijk deel van ons land zijn. Maar ik wil ook dat we kunnen zeggen dat de islam niet bij de Duitse identiteit hoort, anders dan de joods-christelijke wortels.”

CDU-fractievoorzitter: Advertentie is onverenigbaar met de CDU-principes

Vooral een advertentie van een halve pagina groot van de vereniging “De Duitse Conservatieven” met het opschrift “De koran in duidelijke taal: Religie van de vrede?” stuitte op kritiek van zijn partij. Daarin staat dat er “204 uitermate kwaadaardige koranverzen” bestaan, die zich tegen niet-moslims richten. Bovendien wordt er uit soera´s geciteerd, waarin het om geweld tegen ongelovigen gaat. Irmer zei hierover dat het niet zijn taak is advertenties te censureren. De voorzitter van de CDU-fractie in het parlement van de deelstaat Hessen, Michael Boddenberg, sprak van “aanzienlijke kritiek en grote onvrede.” De advertentie zou “niet verenigbaar zijn met de principes van de Hessische CDU.” Volgens Irmer wil hij met zijn aftreden de sfeer binnen zijn fractie niet verder belasten. Maar hij zal zich blijven inzetten voor thema´s zoals immigratie in het sociale stelsel en misbruik van het asielrecht. Tegenover “Idea” zei hij dat hij na zijn aftreden honderden E-mails had gekregen, waarin zijn aftreden werd betreurd.

Bron:
http://www.idea.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Duitsland, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Patriottisme, political correctness, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

5 reacties op Onder druk gezet wegens islamkritiek: conservatieve CDU-politicus treedt af

 1. 4sjun zegt:

  Er is in elk geval nog wat aan voorlichtend werk te doen bij het CDU. Misschien helpt het al iets op weg om zichzelf censurerende Gutmenschen op de huidige staat van het voormalige koninkrijk Bavaria te wijzen en dat eens te vergelijken met de leefomstandigheden in geislamiseerde reinlanden als Pakistan, Afghanistan en Somalië? Zodra dat verschil bekend is kan de conversatie worden omgebogen naar de leefomstandigheden, de maatschappelijke samenstelling en maatschappelijke organisatie het Zuid-Libanon van 1969 en die in het Zuid-Libanon van nu waarbij dan langzaam bewustmaking kan plaatsvinden van de factoren die daarop van invloed waren.

  Like

 2. Moslims zouden inderdaad hun “heilig boek” moeten bestuderen en bij zichzelf te rade gaan of zij willen onderschrijven wat daarin staat. Neem bijvoorbeeld soera 2:194, waar staat dat je je vijanden met hun eigen wapens mag bestrijden. Dus: een piloot, die bommen afwerpt op doelen in Syrië, waardoor in bepaalde gevallen mensen levend worden verbrand, zou met goed gemoed in brand mogen worden gestoken als represaillemaatregel. En Allah is dan met hen, die hem vrezen! Een stapje verder houdt dan in, dat een land, dat steun geeft in de strijd tegen ISIS in Syrië, eveneens met dergelijke maatregelen kan worden geconfronteerd. Ik zie het al voor me: een kooi op het Binnenhof waar verantwoordelijke politici levend worden verbrand….. Het Binnenhof is al wat gewend; reeds in 1619 werd ons aller Johan van Oldenbarneveldt daar ten aanschouwen van vele volksgenoten een kopje kleiner gemaakt!

  Like

 3. Cdu is zo hypocriet als de pest!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s