De islambonus

Screenshot_21

Hamed Abdel-Samad, auteur en islamcriticus

(Door: Hamed Abdel-Samad – Vertaling: E.J. Bron)

President Obama relativeert het geweld in de islam en herinnert daarbij aan de kruistochten. De islam van nu en zijn aanhangers zouden echter afgemeten moeten worden aan de verworvenheden van de moderne tijd en niet aan de Middeleeuwen. Maar veel moslims relativeren op hun beurt de moderne tijd en herinneren aan de glorierijke periode van de islam in de 9e eeuw, toen men het voor het zeggen had in de wereld. De 9e eeuw was echter, zoals bekend, voor de kruistochten. Waarom stelt de islam nu dan niets voor?

De kruistochten en de inquisitie heeft men in Europa niet overwonnen door ze met de gruweldaden van de Mongolen te vergelijken. Als men de heksenverbrandingen van toen zou hebben gerelativeerd, zou Europa tegenwoordig niet op het punt zijn waar het nu staat.

Onlangs hebben de humoristische ambtenaren van het ZDF passages uit de Bijbel geciteerd, waarin geweld verheerlijkt wordt, om het geweld in de koran te relativeren. Dat is het verkeerde uitgangspunt. Je helpt moslims niet door tegen hen te zeggen: jullie zijn weliswaar erg, maar jullie zijn niet de enigen!

Het zijn niet de verschillende passages die problematisch zijn, maar de prioriteit van deze passages bij de gelovigen. De christen, die tegenwoordig de Bijbel als het onvervalste woord van God ziet, wordt terecht een fundamentalist genoemd. De moslim, die dit over de koran zegt, is gewoon alleen maar een moslim. Dat is precies de reden waarom iedereen Jezus belachelijk kan maken, maar niet Mohammed.

Als een seculiere Duitse intellectueel vandaag zou zeggen dat de Bijbel het laatste directe woord van God zou zijn, zou hij door niemand serieus worden genomen. Als echter een belangrijke moslim van de koran spreekt als de openbaring van Allah en de zin des levens ziet in het dienen van Allah, geldt hij desondanks als een Verlichte intellectueel!

Dat is de zogenaamde islambonus. Moslims maken aanspraak op hem, islamappeasers, die niets van de islam begrijpen, leveren hem. En daarom komt men niet vooruit!

Bron:
www.achgut.com
Auteur: Hamed Abdel-Samad

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Appeasement, Christendom, Europa, Islam, Islamisering. Bookmark de permalink .

9 reacties op De islambonus

 1. Berthe zegt:

  Goede argumenten van Hamed Abdel-Samad!! Jammer dat het DEBAT op deze wijze gevoerd in Europa dood is!

  Like

 2. Scheerzeep NU zegt:

  In het nederlands heet dit gewoon: iemand in z’n reet kruipen. Lijkt eerder op een Islambolus. Als je halal eet leg je er zó één neer.
  Die moslim moet een keer een vinger in zijn reet gestoken worden, komt-ie nog een keer voorruit.
  In de 9e eeuw waren wij nog heidenen, Friezen en Saksen. Daaruit zijn de talentvolste wetenschappers en kunstenaars en componisten ter wereld voortgekomen. De echte Verlichte intellectuelen. De feiten moeten kloppen.

  Like

 3. lucky bee zegt:

  Mohammed de Nabi aller moslims heeft bij zijn dood gezegd dat alle veranderingen aan de Islam na zijn dood van de Sjeitan komt.Dus de islam was in de middeleeuwen ontstaan en daar zal het ook eeuwig blijven.

  Like

  • BertG. zegt:

   Man wat zeur je nou, je bent zelf ook ergens in de 16e eeuw blijven hangen.
   En dan andere verwijten dat ze wat achter gebleven zijn in hun gedachtes.
   Voor jou is het ook elke dag ergens tussen 1500 en 1600 jaar w.b. je gedachtes.

   Like

 4. Marc zegt:

  Als we het toch over beledigde gevoelens hebben: iets wat mij dieper dan wat ook beledigd is die Mohammed zelf. Hij is degene die 1400 jaar geleden verzen dichtte die oproepen tot geweld, tot onverdraagzaamheid, tot karakterloze moorden op onschuldige christelijke meisjes van 13 jaar. Hij stelde het voorbeeld tot onthoofding, steniging, polygamie, verraad van vrienden, verkrachting, rechteloosheid én het verlies van heiliging van het leven zelf!!! Naar de hel met die gast!

  Like

 5. 4sjun zegt:

  Als de kritiekloze volgelingen van Moehammad ibn ‘Abd Allah ibn ‘Abd al-Moettalib ibn Hasjim ibn ‘Abd Manaf al-Koeraisji zo hun best doen om op deze meest ideale moslimse mens te lijken dan vind ik het geen wonder dat stilstand en meekomende verdomming de enige opties zijn. Laten we dus maar hopen dat de meeste moslims beschaafder blijven dan hun profeet en zijn gezellen.


  Meer inzichten verzameld (http://bit.ly/1EWLtbr)

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  De Islam is een perverse, en wrede cultuur des doods!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s