Het kruistochtargument

Screenshot_20

(Door: Gerd Buurmann – Vertaling: E.J. Bron)

Iedere keer als het Westen geconfronteerd wordt met de wreedheid van de “Islamitische Staat”, met de massa-executies, met de onthoofdingen, uitgevoerd met slagersmessen, met de openbare verbranding van levende mensen, met het gooien van homoseksuelen van hoge gebouwen, het stenigen op straat en al die andere barbaarse misdaden, vastgelegd op westerse technische apparatuur en in de wereld verbreid via de westerse infrastructuur, is er altijd iemand te vinden die zegt: “De christenen waren ook niet veel beter. Denk alleen maar eens aan de kruistochten!”

Goed, dan denk ik een keer aan de kruistochten!

Aan de kruistochten ging een wrede islamitische expansie vooraf. Deze begon in de 7e eeuw. Daarbij werden veel gebieden militair veroverd en de daar levende mensen werden onderwrpen aan de islam. Het kwam tot de kolonisatie van christelijke gebieden door Arabisch-islamitische veroveraars in het Midden-Oosten, in Noord-Afrika en in Italië. Het eiland Sardinië werd veroverd en bij de inval in Rome in het jaar 846 werd o.a. de Sint Pieterskerk verwoest. Spanje en Portugal werden volledig onderworpen door de vroege “Islamitische Staat”. Onder de regeringsperiode van de kalief al-Hakim kwam het in het jaar 1009 tot de verwoesting van de Heilige Grafkerk van Christus, een van de grootste heiligdommen van het christendom.

De eerste kruistocht vond plaats, omdat de Byzantijnse keizer Alexios I. Komnenos om militaire ondersteuning tegen de islamitische expansie verzocht. Op 27 november 1095 riep paus Urbanus II. op de Synode van Clermont de christenen uiteindelijk op tot de kruistocht naar het zogenaamde “Heilige Land”.

Komt ons dat bekend voor? Mensen die om hulp vragen, omdat de “Islamitische Staat” met grenzeloze barbaarsheid woedt en complete volkeren onderwerpt?

Urbanus II. riep ertoe op om de moslims in het Midden-Oosten te verdrijven en de heilige plaatsen van de christenen in Jeruzalem weer in bezit te nemen. Destijds stond de “Islamitische Staat” namelijk niet tegenover het Westen met zijn Verlichte democratieën, maar tegenover het christendom met zijn absolute monarchen. Veel christenen waren destijds minstens zo fanatiek en fundamentalistisch als veel moslims destijds en nu!

Na de inname van Jeruzalem door de christelijke kruisridders in het jaar 1099 werden de gesneuvelden als martelaren gevierd. De kruistocht werd door de christelijke kerk religieus zó opgewaardeerd, dat hij al snel gold als eerzame “boetegang”, die rechtstreeks door God via het woord van de paus verkondigd werd. De deelnemers aan de kruistocht legden zelfs een juridisch bindende gelofte af, net zoals bij een bedevaart. De kruisvaarders waren er heilig van overtuigd voor kerk en God een eervolle dood te sterven in de “heilige oorlog”. Veel christenen destijds waren God-strijders, net zoals veel moslims destijds en nu.

In de kruistochten stonden fundamentalisten tegenover fundamentalisten. Het was een wrede tijd, een chaotische tijd, waarin alle verstandige principes overboord werden gegooid. De chaos in die tijd wordt het duidelijkst omschreven in het stuk “Almansor” van Heinrich Heine.

Het stuk speelt enkele eeuwen na de eerste kruistochten in de 15e eeuw. Het is de periode, waarin door christelijke ridders en kardinaal Mateo Ximenes de Cisneros van de inquisitie een einde werd gemaakt aan de heerschappij van de vroege “Islamitische Staat” in Spanje en Portugal. Het stuk beschrijft indringend de wreedheden van beide kanten in deze godsdienstoorlog en laat zien welke irrationele zaken er in deze oorlog plaatsvonden.

Het meest indringende en bekendste deel in het stuk is een dialoog tussen twee moslims, die zich ontspint, nadat de provocatie van een openbare verbranding van een koran heeft plaatsgevonden:

Almansor: We hoorden dat de vreselijke Ximenes midden op de markt in Granada – ik kan het bijna niet uitspreken – de koran op een brandstapel gooide!

Hassan: Dat was slechts een voorspel, daar waar men boeken verbrandt, verbrandt men uiteindelijk ook mensen.

Het waanzinnige aan deze dialoog is dat Hassan, de moslim, bij wie bij de verbranding van de koran de ergste gedachten opkomen, zelf een wrede Allah-strijder en mensenslachter is. Hij zegt:

“Ik hoorde bij die strijders met hun gloeiende harten die de koude bergen invluchtten. Net zoals de sneeuw daarboven nooit verdwijnt, zo verdween ook nooit de gloed in onze borst; net zoals die bergen nooit wankelen, zo wankelt nooit onze geloofstrouw; en net zoals van die bergen regelmatig rotsblokken naar beneden rollen, alles vernietigend, zo stortten wij ons vaak vanuit die bergen , alles vernietigend, op het christenvolk in het dal; en wanneer ze rochelend stierven, de jongens, wanneer in de verte droevig de klokken luidden met daartussendoor vlagen droevig gezang, dan klonk dat in onze oren zoet als wellust.”

Een man, die het verbranden van boeken bekritiseert, heeft zelf ontelbare mensen afgeslacht. Voor Hassan is het verbranden van de koran een doodzonde, maar het vermoorden van christenen klinkt in zijn oren “zoet als wellust”.

Komt ons dat bekend voor? Radicale islamieten, buiten zichzelf van woede als hun religie beledigd wordt, maar het volkomen acceptabel vinden om in naam van de religie te moorden? De radicale islamieten van nu onderscheiden zich in niets van de radicale islamieten van toen! Het Avondland is echter veranderd. In het Avondland heersen geen absolute, christelijke monarchen meer, maar democratisch gekozen regeringen, die zich tot Verlichting hebben verplicht. Tegenover het kalifaat staat nu geen christelijk rijk meer, maar het Westen, een multicultureel, Verlicht en democratisch complex.

Daarom is de vraag: Hoe zal het Westen zich gedragen?

Natuurlijk kan het Westen niet zoals de christelijke rijken in de middeleeuwen met een gelijksoortige fanatieke kracht tegen de islam ten strijde trekken, dat verbiedt alleen al de kritische Rede van de Verlichting, maar er moet een strategie bestaan om iets tegenover de wereldomvattende heerschappij-wil van de “Islamitische Staat” te plaatsen.

De tijden zijn veranderd, voor het christendom meer dan voor de islam!

Nu nog steeds mag Mekka, een van de heiligste plekken van de islam, alleen maar door moslims worden betreden. In Mekka, net zoals in heel Saoedi-Arabië, wordt afvalligheid van de islam met de dood bestraft. Homoseksualiteit en blasfemie worden eveneens met de dood bestraft. Wie overspel pleegt, wordt gestenigd. Wie seks voor het huwelijk heeft, krijgt zweepslagen. Van dieven worden de hand afgehakt, van rovers een hand en een voet. Al deze straffen behoren tot het repertoire van de “Islamitische Staat”. Stel je eens voor dat dit alles zou plaatsvinden in het Vaticaan, de katholieke tegenhanger van Mekka!

Het christendom van destijds is geschiedenis. De islam van destijds is echter nog steeds onder ons.

We bevinden ons in een kruistocht, met dit verschil dat de islam deze kruistocht voert. Het Westen doet er goed aan om een strategie te ontwikkelen hoe het met deze bedreiging denkt om te gaan.

Bron:
http://tapferimnirgendwo.com
Auteur: Gerd Buurmann

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Appeasement, Barbarisme, Christendom, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, Europa, Historie, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Jihad, Krankzinnigheid, Kruistochten, lafheid, Linkse Kerk, Moslims, Pacifisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

31 reacties op Het kruistochtargument

 1. janfreak zegt:

  Moslims en andere gelovigen zullen elkaar nooit kunnen vinden omdat de islam haaks staat op alle andere geloven. Ik denk ook niet dat het begrip tolerantie in de Koran te vinden is.

  Like

 2. Frerik zegt:

  Ja ook dit heb ik vaak moeten horen. Ja Christenen waren vroeger niet veel beter dan de moslims denk maar eens aan de kruistochten. En als je hun dan vraagt wat de reden van de kruistochten waren was er niet 1 iemand bij die me dat kon vertellen. en dan ging ik het hun vertellen zodat ze dat zogenaamde argument nooit meer zouden kunnen gebruiken. Dit is een verhelderend goed stuk, bedankt daarvoor ik kan nu gedetaillerder de mensen hun verhaal ontkrachten.

  Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Heel goed en duidelijk artikel. Kernpunt is dat het dringend vereist is dat we in verzet komen. Het nieuwe, oude islamitisch veroveren zal anders onze ondergang worden. Er moet een dam opgeworpen worden tegen deze tsunami van islamieten die zich tussen ons vestigen en als het Projekt er toe oproept in actie komen om ons …….. ja, wat zal ons lot zijn? En wachten we dat rustig af of nemen we ons lot in eigen handen.
  Dan kunnen we niet thuis naar het voetballen op de TV blijven kijken. We zullen de gelijkgezinden moeten zoeken en er wat aan doen.
  Islam – weg ermee !!!
  malsion@orange.fr

  Like

 4. Bas Koning zegt:

  De moslims hadden net zo lang de pelgrims naar het heilige land berooft en vermoord, totdat de christenen besloten de route open te SLAAN.

  Een ander voorbeeld is altijd de inquisitie: de moren (moslims) hadden Spanje bezet, en dienden er met geweld uitgeTRAPT te worden, en daartoe diende oa de inquisitie: ook dat was een reactie op het voortdurende geweld van de islam.

  Like

 5. Dokus zegt:

  De oplossing door westerse landen zou kunnen liggen in het beoordelen van hun Heilige Boek.
  Dit boek gaat tegen ALLE DEMOCRATISCHE RECHTS VORMEN IN. Dit boek verbieden en de islam onderwerpen aan democratische wetten van het land waar ze zich bevinden zal het praktiseren van islam moeilijker maken. De islam accepteert in feite geen wetten door mensen gegeven alleen Mohammed zijn wettenzijn geldig. Dus vrijheid van godsdienst OK maar niet deze godsdienst die opruiend is en vernietiging predikt. De Koran is een facistische boek. Geen enkele regering die dit durft uit te spreken……… Maar Islaam heeft in zijn geschriften ihet oproepen tot het doden van mensen. ( anders denkenden)

  Like

 6. Joost Visser zegt:

  Als de Katholieke kerk net zoveel macht als een duizend jaar geleden had gehad met iedereen een hartstochtelijk geloof, waren er nu ook kruistochten geweest om de christenen te beschermen en het kalifaat een halt toe te roepen.

  En als de paus op zou roepen, wie gaat er nu nog knokken als er ´boer zoekt vrouw´ op de televisie is.

  Like

 7. Geronimo zegt:

  Verhelderende bijdrage van Gerd Buurmann wat dit aspect betreft. De kruistochten zijn inderdaad één van de punten waarop ‘eigen mensen’ steevast terugvallen in hun poging om toch maar het christendom op gelijke voet te kunnen stellen inzake oorlogsgeweld met de ‘muzelmannen’.
  Vandaar zijn grote voorlichtingswaarde voor iedereen die zich heden ten dage nog daardoor zou laten ‘inpakken’.

  Zoals onlangs nog de zwarte ongelukskater uit Amerika als een idioot moraliseerde tijdens “National Prayer Breakfast” door o.m. te zeggen dat het christelijke Westen niet zo hoog van de toren diende te blazen, daarbij o.m. verwijzend naar de Inquisitie. Waarbij hij er voor alle gemak wel vergat bij te zeggen dat, volgens het 800 pag. tellend onderzoek ) van Professor Agostino Borromeo, gedaan op verzoek van het Vaticaan, er in de 350 jaar, waarin de Spaanse Inquisitie processen voerde, er van de 125.000 onderzoeken slechts 59 eindigden op de brandstapel, in Portugal zouden dat er slecht 4 zijn geweest, en de Romeinse Inquisitie zou slechts verantwoordelijk zijn geweest voor niet meer dan 36. De cijfers daar gelaten, de algemene conclusie is dat het aantal slachtoffers van de Inquisitie door de eeuwen heen fel zou zijn overdreven.
  (http://s.vk.nl/buitenland/inquisitie-blijkt-erg-mee-te-vallen~a722813/http://www.maroc.nl/forums/nieuws-de-dag/331410-de-waarheid-over-de-inquisitie.html)

  Met hetzelfde gemak, eigen aan beroepsbedriegers, vergat deze ‘moslimbroeder’ uit Amerika er ook bij te vertellen dat Paus Johannes Paulus II op 16 juni 2004 terecht stelde dat de werk- en denkwijzen van de Inquisitie niets te maken hebben met het evangelie en schandalig zijn, waarbij hij opnieuw om vergeving vroeg voor de verbranding, martelingen en vervolging door de Inquisitie van mensen die werden beschuldigd van ketterij en hekserij. Zie je dezelfde vraag om vergiffenis heden ten dage al gebeuren binnen de moslim gemeenschap? Zonder dan nog te spreken over het verschil in inhoud tussen de gewelddadige koran en de vredelievende Bijbel(N.T.)

  Aangezien in de zes jaar durende ‘drone-aanvallen’ van Obama, volgens de jaarlijkse studie van het ‘Bureau of Investigative Journalism’, tenminste al 2.264 slachtoffers zijn gevallen, waarvan 314 burgers – dit cijfer dekt bovendien alleen nog maar de gebieden buiten de verklaarde oorlogsgebieden – zou hij bijgevolg beter eerder naar zichzelf kijken, dan dwaze vergelijkingen te maken tussen christendom en islam.

  Of denkt hij nu werkelijk dat alle ‘terroristen’, die hij in al die moslimlanden heeft laten doden, en die, en dat leidt niet de minste twijfel, ook allemaal wel degelijk moslims waren, niets met de ‘echte islam’ te maken hadden, en dat hij ze op grond daarvan zo gemakkelijk koud heeft laten maken?

  Tot besluit: het ‘islam-beest’ is een draak met zoveel (ingewikkelde) koppen, dat het bijna onbegonnen werk is om er in het kort alle aspecten ervan te bespreken of te belichten.

  Even verwijzen naar het citaat elders terug te vinden op deze site van de hand van Sam Harris:

  “Het probleem is niet het fundamentalisme. Het probleem met het islamitisch fundamentalisme zijn de fundamenten van de islam.”

  Ook dat is een waarheid als een koe, en een pareltje in zijn beknoptheid. Een prachtige ‘one-liner’.

  Like

 8. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Waarom is het fout de huidige Islam te bestrijden? Nou want we hebben het 1200 jaar geleden ook gedaan. Wie kan tegen zulke logica op?

  Like

 9. exmarineman zegt:

  Ja dit argument komt iedere weer terug bij de moslims omdat ze toen uiteindelijk werden verslagen en/of grote nederlagen leden tijdens deze kruistochten en hun wereldoverheersing werd voorkomen. Deze hersenspoeling vindt nu gretig plaats door de moslims en hun linkse landverraders en zelfs onze “afgestudeerde” geschiedenisleraar lijkt dit niet te weten of wil het niet weten. Ik vraag me af waar hij dan op is afgestudeerd en wat hij op die scholen de leerlingen aan geschiedenislessen geeft/verteld. Maar sinds de motie van Halsema om de islam in Nederland niets in de weg te leggen is dit beleid pas echt begonnen en ik verdenk de voorstemmers er van dat zij precies op de hoogte waren/zijn van de GEHEIME (en “niet meer terug te vinden”) overeenkomst/resolutie tussen EU (USA??) en Arabische landen (SA, KW, AD, Qatar enz) over vrij verkeer van moslims en de islamisering van EU voor olie…..???!!! Het is ook zeer vreemd dat in de 2e slaapkamer NIEMAND daar vragen over stelt richting kabinet. Nou zal daar wel weinig of geen antwoord op komen en zal er stevig op los gelogen worden door de linkse partijen/socialisten (PvdA, D66, Glks, SP, CDA, CU, ja oo deze laatste 2).

  Like

 10. oud-marinier zegt:

  Goed geschreven stuk . En zoals enkele dagen geleden schreef ik dit ook al , weliswaar in een beknopte versie . Maar feit is en blijft dat de Kruistochten destijds een reactie waren op de acties van 2 eeuwen durende wreedheden , ervoor, begaan door de Moslims jegens de Christenen en Joden . En nou praat ik geweld op geen enkele manier goed , maar wanneer GEWELD / TERREUR en OPPRESSIE door een bepaalde groep, op een gegeven moment zodanig een maatschappij beheerst , wordt het WEL hoog tijd , dat men TEGENACTIE onderneemt .

  Like

 11. P. zegt:

  Je voelt heel goed aan dat ze niet meer kunnen/willen wachten op “HET” signaal om in Europa het roer over te nemen en iedereen verplicht aan het kalifaat te onderwerpen.
  Grootste verschil met vroeger is dus dat ze hier al zitten, met tientallen miljoenen!
  Rekening houdend met het feit dat een “gematigde” moslim uiteindelijk niet bestaat voorspel ik in Europa eerst een plotselinge, onaangekondigde massale slachting van vele “ongelovigen” gevolgd door een sterk georganiseerd christelijk (ondergronds) verzet’ netwerk en na vele bloedige & barbaarse jaren slagen we erin de Islam in zijn geheel voorgoed te verbannen uit de westerse wereld.
  Ja, de geschiedenis herhaalt zich opnieuw en opnieuw….

  Like

  • oud-marinier zegt:

   @P. …..dit voorspel ik al enkele jaren , nl. dat NL / Europa tussen NU en max. 3 jaar in 2 oorlogen is verwikkeld . 1) Europese burgeroorlog , autochtone bevolking + NIET moslim allochtonen TEGEN alles wat MOSLIM is in Europa. 2) Oorlog tussen Ukraine , gesteund door EU + USA TEGEN Rusland. Ik benijd jullie niks daar in Europa…..!!!

   Like

   • exmarineman zegt:

    dank u en vwb uw eigen commentaar over de a.s. oorlogen….Ik heb het gevoel en denk dat USA en EU bewust aansturen op een oorlog tussen USA/EU en Rusland (uiteraard uitgevochten op Europees land en niet in USA – lekker veilig) om de aandacht van de mensen in Europa en USA af te leiden van de verdergaande islamisering van Europe. Barack Hussein Obama is een moslimbroeder en we weten inmiddels ook dat er bepaalde afspraken zijn gemaakt in Straatsburg (1975) tussen EU/USA enerzijds en de Arabische moslimlanden o.a. met vrije toegang tot EU van moslims voor olie. Men weet in Brussel dat die afspraak/overeenkomst bestaat bij hij is in de archieven “niet meer in zijn geheel te vinden”.

    Like

   • oud-marinier zegt:

    @exmarineman 10 Feb. 2015 , 11.13uur : Ook ik wist hier niets van totdat ik enkele maanden geleden hierover las op deze site. Overigens WEL erg raar , dat men “opeens” dit verdrag niet of niet geheel meer terug kan vinden…??? Toeval …??? Hahaha….ik denk dat ondanks het feit dat we “gewone mensen” zijn (geen politici) ….we echt wel weten hoe de vork aan de steel zit …ook al is het niet / niet meer te bewijzen. Wat betreft die oorlog , heeft u ook gelijk…Lekker voor de USA , als d oorlog in Europa wordt uitgevochten….stel je voor zeg dat het op Amerikaanse bodem zou gebeuren…..hoeveel Amerikaantjes dan het leven zouden moeten laten…..En dat kunnen we niet hebben ..toch ? Ik vraag me soms af hoe die Yanks die oetlul tot president hebben kunnen kiezen ? maar ja , dat zal ook wel hetzelfde verhaal zijn als met Rutte…..De bevolking voorliegen en wanneer men eenmal de beoogde positie/doel bereikt heeft , een geheel andere koers te gaan varen.

    Like

 12. Antivenin zegt:

  Bill Warner van Political Islam heeft ook een goed artikel over dit onderwerp:
  The Jihad That Led to the Crusades http://www.politicalislam.com/jihad-lead-crusades/

  Like

 13. Ahava zegt:

  Uitstekend artikel, heer Buurmann! Een waardevol document om onze ‘intelligentsia’ mee om de oren te slaan. Ik ken christenen die zich na duizend jaar nog schamen voor de kruistochten, “waarbij op de heenweg naar het Beloofde Land talloze joden werden vermoord.” Zo heeft iedereen zijn eigen waarheid, maar dit geschiedkundige feitenstuk is partijloos en sterk.

  Like

 14. harrylacroix zegt:

  De beste documentatie die ik ooit heb gelezen over de Kruistochten is te vinden op de website http://www.crethiplethi.com. De documentatie is in PDF-formaat te downloaden en rekent in de eerste plaats af met de verkrachting van de historie door onze onderwijzers als ze over de Kruistochten onderwijzen aan kinderen van groep 6 of 7: Het beeld van christelijke agressie tegen onschuldige moslims. En dan de schromelijk overdreven “slachtingen” onder de moslims: 3800 mensen lieten het leven. Alleen sedert 2004 hebben bijna een half miljard mensen het leven gelaten voor de vredelievende godsdienst! De documentatie is een prachtig instrument tijdens discussies met apologeten.

  Like

 15. Geronimo zegt:

  Verhelderende bijdrage van deze Gerd Buurmann wat dit onderbelicht aspect betreft. De kruistochten zijn inderdaad één van de punten waarop ‘eigen mensen’ steevast terugvallen in hun poging om toch maar het christendom op gelijke voet te kunnen stellen inzake oorlogsgeweld met de ‘muzelmannen’.
  Vandaar zijn grote voorlichtingswaarde voor iedereen die zich heden ten dage nog daardoor zou laten ‘inpakken’.

  Zoals onlangs nog de zwarte ongelukskater uit Amerika als een idioot moraliseerde tijdens “National Prayer Breakfast” door o.m. te zeggen dat het christelijke Westen niet zo hoog van de toren diende te blazen, daarbij o.m. verwijzend naar de Inquisitie. Waarbij hij er voor alle gemak wel vergat bij te zeggen dat, volgens het 800 pag. tellend onderzoek ) van Professor Agostino Borromeo, gedaan op verzoek van het Vaticaan, er in de 350 jaar, waarin de Spaanse Inquisitie processen voerde, er van de 125.000 onderzoeken slechts 59 eindigden op de brandstapel, in Portugal zouden dat er slecht 4 zijn geweest, en de Romeinse Inquisitie zou slechts verantwoordelijk zijn geweest voor niet meer dan 36. De cijfers daar gelaten, de algemene conclusie is dat het aantal slachtoffers van de Inquisitie door de eeuwen heen fel zou zijn overdreven.
  (http://s.vk.nl/buitenland/inquisitie-blijkt-erg-mee-te-vallen~a722813/http://www.maroc.nl/forums/nieuws-de-dag/331410-de-waarheid-over-de-inquisitie.html)

  Met hetzelfde gemak, eigen aan beroepsbedriegers, vergat deze ‘moslimbroeder’ uit Amerika er ook bij te vertellen dat Paus Johannes Paulus II op 16 juni 2004 terecht stelde dat de werk- en denkwijzen van de Inquisitie niets te maken hebben met het evangelie en schandalig zijn, waarbij hij opnieuw om vergeving vroeg voor de verbranding, martelingen en vervolging door de Inquisitie van mensen die werden beschuldigd van ketterij en hekserij. Zie je dezelfde vraag om vergiffenis heden ten dage al gebeuren binnen de moslim gemeenschap? Zonder dan nog te spreken over het verschil in inhoud tussen de gewelddadige koran en de vredelievende Bijbel(N.T.)

  Aangezien in de zes jaar durende ‘drone-aanvallen’ van Obama, volgens de jaarlijkse studie van het ‘Bureau of Investigative Journalism’, tenminste al 2.264 slachtoffers zijn gevallen, waarvan 314 burgers – dit cijfer dekt bovendien alleen nog maar de gebieden buiten de verklaarde oorlogsgebieden – zou hij bijgevolg beter eerder naar zichzelf kijken, dan dwaze vergelijkingen te maken tussen christendom en islam.

  Of denkt hij nu werkelijk dat alle ‘terroristen’, die hij in al die moslimlanden heeft laten doden, en die, en dat leidt niet de minste twijfel, ook allemaal wel degelijk moslims waren, niets met de ‘echte islam’ te maken hadden, en dat hij ze op grond daarvan zo gemakkelijk koud heeft laten maken?

  Tot besluit: het ‘islam-beest’ is een draak met zoveel (ingewikkelde) koppen, dat het bijna onbegonnen werk is om er in het kort alle aspecten ervan te bespreken of te belichten.

  Even verwijzen naar het citaat elders terug te vinden op deze site van de hand van Sam Harris:

  “Het probleem is niet het fundamentalisme. Het probleem met het islamitisch fundamentalisme zijn de fundamenten van de islam.”

  Ook dat is een waarheid als een koe, en een pareltje in zijn beknoptheid. Een prachtige ‘one-liner’.

  Like

 16. toetssteen zegt:

  Het artikel is een waarheid als een koe, echter de gehele waarheid is uit onze geschiedenis gewassen. Idem de ‘slavernij’ waar alleen de westerse mens blijkbaar schuld aan heeft.

  Nog iets wat altijd onbesproken blijft:

  http://www.bnp.org.uk/news/national/biggest-holocaust-world-historywhitewashed-history

  Uit dit gebeuren stamt de ‘sati’, weduwenverbranding of beter gezegd zelfdoding.

  Like

 17. 4sjun zegt:

  Jaren geleden is hier al eens over gepubliceerd. ik meen dat het op Het Vrije Volk was. Niettemin zijn er ook uitstekende boeken over verschenen om korte metten te maken met de zoveelste afleidende tegenwerping ja maar de Kruistochten. Ook Hans Jansen heeft er nog een en ander over gepubliceert dat het lezen en doorgeven waard is.
  .

  Zie ook: http://www.civismundi.nl/?p=artikel&aid=1819
  ,
  Verder zijn er ook de informatieve stukken van James Arlandson die iemand o.a. hier (http://bit.ly/1DAGfDJ) parkeerde.

  Wie zich graag nog wat breder orienteert moet maar eens op jacht naar deze oogopeners:
  The Crusades: The World’s Debate, Hilaire Belloc, TAN Books & Publishers 1994, ISBN 0895554674
  A Concise History of the Crusades, Thomas F. Madden, Rowman & Littlefield Publishers, Inc. 2000, ISBN 0847694291
  God’s Battalions: The Case for the Crusades, Rodney Stark, Harper 2009, ISBN 9780061582615
  .
  Hoe breder de kennis gedeeld wordt hoe vlotter afleiding, omkering en andere vormen van misleiding de nek omgedraaid kunnen worden voordat zij schade doen aan politiek, maatschappelijk en historisch bewustzijn.

  Like

 18. 4sjun zegt:

  heeft gepubliceerd moet dat zijn.

  Like

 19. oud-marinier zegt:

  Waar het mij hier vooral om gaat is ; ” Dat het eens AFGELOPEN moet zijn met de BESCHULDIGINGEN van en naar de BLANKE Europeaan die tegenwoordig aan van alles en nog wat “schuld” blijkt te hebben …..NOGMAALS …….IK laat me door NIETS en/of NIEMAND enig “SCHULDGEVOEL” aanpraten naar aanleiding van wat EEUWEN geleden door onze vooruoders wel allemaal niet geflikt is in Azie , Afrika , Zuid Amerika enz enz….en NOG veel minder dat ik de schuld op me neem van wat de Kruisridders destijds hebben gedaan……Ze hebben alleen maar korte metten gemaakt met die zeikende Mossels die al gedurende 2 eeuwen anderen het leven zuur hadden gemaakt……Nou mag ’t A.U.B. ??? Je moet toch verdomme wel een stom rund zijn als je je zonder enige vorm van weerstand laat afslachten door die kamelenrijders…..!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s