Lieven Boeve, de hoofddoek en het kruisbeeld

Screenshot_12

Lieven Boeve

(Door: Martien Pennings)

Terwijl op vele plekken in de wereld de Christenen vervolgd en uitgemoord worden door de islam, vindt Lieven Boeve, zo lezen we in de Vlaamse Standaard, dat hét symbool bij uitstek van de islam, de hoofddoek, op Belgische scholen verplicht getolereerd moet gaan worden. Hoofddoekbeleid moet niet meer aan de scholen zelf overgelaten worden, meent Boeve, maar moet in de beste katholiek-hiërarchische tradities via de centrale overheid opgelegd gaan worden.

Lieven Boeve is – zie hierboven zijn katholieke kwezelknijpsmoeltje – “directeur-generaal van de koepel van het katholiek onderwijs (VSKO)”.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, cultuurrelativisme, Dhimmitude, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Vlaanderen, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Lieven Boeve, de hoofddoek en het kruisbeeld

  • Dank je, BertG.
   Ik heb een UPDATE onder mijn stuk geplaatst:

   UPDATE:

   Ik was het vergeten, maar ik word erop attent gemaakt: deze leipenist Boeve heeft er in januari in de Standaard http://bit.ly/1DYq9kK ook al voor gepleit godsdienstles op katholieke scholen in België door moslims te laten verzorgen. Hoe waanzinnig is dát? Ik citeer Boeve in de Standaard:

   “Meer moslimleerkrachten zijn welkom in het katholiek onderwijs. En als ze geen katholieke godsdienst willen of kunnen geven, valt dat op te vangen door het onderwijzersteam. Vandaag vinden moslimleerkrachten zeer moeilijk hun weg naar de katholieke scholen, net vanwege hun geloof. Vooral in lagere scholen is dat een probleem, want daar geven leraren ook vaak godsdienst. Daarom botsen moslimleerkrachten – die niet gedoopt zijn – tijdens sollicitaties vaak op een njet.”

   Like

 1. Driek zegt:

  Nou staan die Katholieken toch al niet zo bekend om hun geweldige Bijbelkennis, voor zover ze er ooit in gelezen hebben, want er werd altijd uit voorgelezen door de priester tijdens de mis, maar als zo’n figuur als Lieven Boeve, directeur-generaal van de koepel van het katholiek onderwijs (VSKO), vindt dat alle netten het verbod op de hoofddoek moeten afvoeren, dan ben ik helemaal sprakeloos, dit is werkelijk de domheid ten top. Lieven Boeve heult met den vijand.

  Deze man denkt, zoals vele katholieken, o.a. de paus, dat ze met moslims door één deur kunnen. Het was in 1063 dat paus Alexander II zijn zegen gaf aan de kruistochten van de Reconquista. In 1085 namen de Spanjaarden de taifa Toledo in, en in 1092 werden de moslims van Sicilië verdreven. Dit is zomaar een enkel voorbeeld.

  Die katholieken zijn eeuwen lang in oorlog geweest met de mohammedanen, logisch ook, want de Bijbel ( Nieuw Testament) staat lijnrecht tegenover de Joden – en christen hatende haatteksten in de koran. Maar ze blijven maar proberen het met de volgelingen van Mohammed op een akkoordje te gooien. Nu, dat zal echt niet lukken, dat is in de geschiedenis van christen – en Jodendom en islam, nog nooit gelukt. En daar ben ik wel blij mee.

  Like

  • BertG. zegt:

   Die Katholieken sleepte toch altijd zo’n klein kerkboekje mee, met bidprentjes tussen de bladzijdes en zo’n stoffen boekenlegger, waar de buitenkant van dat papier goud geschilderd was?
   Of ze er ook wat uit lazen dat weet ik niet. Maar volgens mij hebben ze er allemaal zo 1.

   Like

   • Driek zegt:

    BertG zegt: Die Katholieken sleepte toch altijd zo’n klein kerkboekje mee, met bidprentjes tussen de bladzijdes en zo’n stoffen boekenlegger, waar de buitenkant van dat papier goud geschilderd was?

    BertG, ja, dat is zo, maar die kleine kerkboekjes dat zijn Missalen voor de verscheidene dagen en feestdagen, je hebt een Zondags-misboek, een gebedenboek, Oefeningen voor alle dagen en tijden van het jaar, en je hebt het Gebedenboek in Jezus. Kortom, een heleboel zeer fraaie boekjes die vaak in leder gebonden zijn. Ik heb ze een tijdlang verzameld. Er zijn schitterende exemplaren bij.

    Like

 2. johannes zegt:

  idd Dries dief en diefjes maat

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Tja, ik vermoed sterk, dat katholieken aks Lieven Boeve bepaalde elementen binnen de islam wel aantrekkelijk of in ieder geval herkenbaar vinden: De vrouwonvriendelijkheid, bijvoorbeeld, dat herkènnen ze, ook al is dat bij de katholieken nóg zo mooi-hypocriet verpakt in de vorm van “De Vrouw als Moeder-Maagd.” Doet er niet toe, komt in de praktijk op hetzelfde neer: Patriarcháát!
  Dat kan ook wel meespelen in het feit, dat de huidige Paus met de islam momenteel van die walgelijk-zoete broodjes zit te bakken: De tijden zijn hem te vrijgevochten en daarom denkt hij in de islam, tenminste op bepaald vlak, een bondgenoot gevonden te hebben.
  Wat dat betreft is-ie niet wijzer dan Links. -Of wie weet incasseert het Vaticaan óók al steekpenningen van de moslimbroederschap: Ik kijk nou nergens meer van op…..

  Like

  • BertG. zegt:

   De echte mannenbroeders gaan volgens mij nog veel verder in vrouw onvriendelijk zijn.
   Bij de SGP zijn ze het nog niet echt eens hierover, of ze wel wat te vertellen mogen hebben of rechten bezitten behalve het aanrecht.

   Like

  • delamontagne zegt:

   Hier in een van de kleine stadjes in Z-Fr kon je dan weer meemaken dat een “geïmporteerde” priester ( vroeger gingen de missionarissen uit Eu naar Afrika enz, nu hebben we hier priesters uit o.a. vroegere Franse kolonieën uit Afrika ) in de preek tijdens “Maria Lichtmis” o.a vertelde dat de Heilige Maagd ook heel, zeer geliefd is bij de muslims. Ach,nou ja wat weten die “paysan” hier van moslims. ( mijn vrouw werd eigenlijk zo boos dat ze weg wilde lopen uit de kerk. )

   Like

 4. koddebeier zegt:

  Tja, in 40-45 was de paus ook fout.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Ingewikkelde materie.
  Liever de bloemetjesjurk.

  Like

 6. Scarlatti Bombatti zegt:

  Wàt een stompzinnigheid… de hoofddoek is een symbool van de sluipende islamisering,
  weet het allemaal maar goed ‘beter’ en geloof maar ‘niets’ van wat Erdogan zegt,
  de minaretten en de hoofddoeken zijn de symbolen vd voortschrijding van islamisering.

  Voor je straks als Christen yizija moet betalen en als 2e rangs burger oftewel kuffar moet leven zul je je deze woorden nog herinneren… dat is als je kop er niet al afgehakt is…

  laat je maar zand in de ogen strooien met hun Taquiiah,
  je kinderen zul je zien lijden, maar dan is het te laat…

  Like

 7. aquarius4422 zegt:

  Landverraders zijn helaas een steeds terugkerend verschijnsel in onze maatschappij.

  Like

 8. lucky bee zegt:

  Tsia Katholiek hey ze doen alles wat de Paus Fransiscus ze heeft gezegd. En hij zegd Moslims zijn lieve mensen, en Jihad heeft niets met de islam te maken.

  Like

 9. 4sjun zegt:

  Er zijn natuurlijk wel wat overeenkomsten tussen katholicisme en islam. Waaronder de Mariaverering. Sura 19 uit de koran heet Maryam (Maria) en zij wordt zo’n 34 keer in de koran genoemd. Maria of Maryam staat boven de meest verheven vrouwen van het moslimgeloof waarbij inbegrepen de twee favoriete vrouwen van Mohammed Khadija en Aisha (moeder der gelovigen van de Soennieten), en zijn dochter Fatima (die weer door de Shiiten als moeder der gelovigen vereerd wordt). De hadith verhaalt dat Mohammed Maria koos als zijn eerste vrouw *na de ingang in het Paradijs*. Meer over Maria als een soort plaatsvervangster: http://www.verhoevenmarc.be/PDF/maria-wie.pdf
  .
  In de christelijke overleveringen die bekend zijn als Bijbel staat overigens helemaal niks over Maria als een leidende figuur, bemiddelaarster of wat dan ook. Zij was in die overleveringen slechts voorbeeldig in het zichzelf naar de achtergrond verplaatsen en haar bereidwilligheid als wegbereidster voor de komst Jezus in de wereld te functioneren. Juist daarom kan het geen kwaad dat ook katholieken eens wat meer in hun christelijke overleveringen grasduinen om niet door eigen herders (kennelijk te weinig op de hoogte met de christelijke overleveringen) misleid te worden.

  Like

  • Driek zegt:

   4sjun zegt:Juist daarom kan het geen kwaad dat ook katholieken eens wat meer in hun christelijke overleveringen grasduinen om niet door eigen herders (kennelijk te weinig op de hoogte met de christelijke overleveringen) misleid te worden.

   Dat vind ik een zeer goed advies, beste 4sjun, want de Bijbelkennis van katholieken is werkelijk erbarmelijk slecht. Hun herders lezen een stukje voor, en dat is het dan. Er is wel een katholieke Bijbel stichting, die een Willibrord-vertaling uitgeeft. Het is een zeer mooie vertaling trouwens.

   Like

 10. IK HEB EEN UPDATE ONDER MIJN STUK GEPLAATST:

  UPDATE 13 februari 2015:

  Ik heb nogal gebotst met Etienne Vermeersch over Israël, maar in de zaak Lieven Boeve en de hoofddoek verdedigt hij het juiste standpunt.

  Vermeersch:

  “De aanwezigheid van groepen die zich door levensbeschouwelijke tekenen van anderen onderscheiden, leidt tot kliekjesvorming. Het onderwijs moet opvoeden tot zelfstandigheid, niet tot afhankelijkheid van een beperkte groep. De echte groep moet de hele klas zijn, waar alle individuen autonoom met alle anderen contact hebben.”

  Het gaat in een schoolklas, zegt Vermeersch “om mechanismen van groepsdynamica die altijd in meerdere of mindere mate werkzaam zijn”. En onderwijsmensen in het veld kunnen de kracht van die groepsdynamica het beste inschatten, beter dan bestuurders en hoge rechtscolleges. Vermeersch spreekt van “aantasting van de individuele vrijheid door de druk van een peergroup” van de “opdringerigheid van één groep”. In dat geval is “een verbod van levensbeschouwelijke tekenen binnen de school een betere garantie ( . . .) voor de persoonlijke vrije ontwikkeling van alle jongeren”.

  Vermeersch citeert Henri Lacordaire: “Entre le fort et le faible, c’est la liberté qui opprime et la loi qui affranchit.”

  Dat is: als de strijd gaat tussen het krachtige en zwakke, is het de vrijheid die onderdrukt en de wet die bevrijdt. Inderdaad: als je het vrije spel der krachten inzake de hoofddoek zijn gang laat gaan, dan zijn het de sociale chantage en intimidatie en de extremisten die winnen. We kennen dat in de uitdrukking: het recht van de sterkste.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Prima, dat je die update geplaatst hebt, Martien! Etienne Vermeersch vertegenwóórdigt op dit vlak doodgewoon het juiste standpunt.
   Als hij er niet geweest was, was er anderhalf jaar geleden ook geen duidelijk weerwoord geweest op die onzalige Resolutie-Anciaux; laten we dat niet vergeten!
   Ik zeg je: de westerse beschaving heeft ze van tijd tot tijd nog altijd nódig, die Eminents Grises!

   Like

 11. IK HEB EEN DERDE UPDATE ONDER MIJN STUK GEPLAATST:

  UPDATE 13 februari 2015:

  Boudewijn Bouckaert schrijft op de Vlaamse website “Liberales” onder de titel “Het slechtst mogelijke signaal” het volgende:

  1) Heeft Boeve juist deze tijd gekozen voor een pleidooi voor de hoofddoek om een signaal aan het Islamitische Kalifaat (IS) te geven dat België zich onderwerpt?

  2) Boeve verkiest het Britse model boven dat van de Franse ‘laicité’ (secularisme). Maar juist het Britse model staat zwaar onder druk. In Engeland ontsnappen hele gemeenschappen aan de normale Britse wetten middels sharia-rechtbanken. Slachtoffers van groepsverkrachtingen door (Pakistaanse) moslims durven geen aangifte te doen uit angst voor racist te worden uitgemaakt. Voor de moslimterreur maakt het overigens niet uit: in Engeland vallen net zoveel slachtoffers als in Frankrijk.

  3) Boeve noemt de Franse ‘laicité’ een opgedrongen ideologie. Maar in die zin is elke ideologie “opgedrongen” óók het katholicisme. Dan kan je net zo goed ophouden met alle samenhangende stelsels van normen en waarden. De Franse ‘laicité’ is verregaand verdraagzaam en geldt alleen voor de staat, niet voor de samenleving. In de maatschappij mogen de godsdiensten zich naar hartelust manifesteren en sociale activiteiten ontplooien. De staat is echter wel scheidsrechter tussen de verschillende godsdiensten en levensbeschouwingen. Bij een voetbalwedstrijd zouden we niet toestaan dat de arbiter een sjaal om heeft in de clubkleuren van één van de elftallen.

  4) Het hoofddoekenverbod tijdens de schooluren geeft leerlingen de ruimte hun individualiteit te ontplooien. Door het toelaten van hoofddoeken ontstaat groepsvorming, sociale dwang, gelijkhebberigheid en conflict. En wat doet Boeve als moslimleerlingen met IS-symbolen komen en autochtone leerlingen met Pegida-symbolen? “Lieven Boeve haalt de geest uit de fles en dreigt onze scholen tot theaters te maken van botsende beschavingen.”

  5) Het dragen van de hoofddoek staat voor een groepsidentiteit waarin de vrouw het bezit is van een man en tegen de blikken van andere mannen afgeschermd moet worden Het uitdragen van die ideologie kan je tolereren in de samenleving, maar op school laten we zien dat er alternatieven zijn voor de leefstijl die moslims van thuis meekrijgen. “Die poort wil Lieven Boeve voor de moslimmeisjes dichtgooien.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s