‘MONEY, MONEY, MONEY, IT’S A CONFUSING WORLD’

Screenshot_3

(Door: trias politica)

De voorstelling ‘Door de bank genomen’ van toneelgroep De Verleiders en het burgerinitiatief van Stichting Ons Geld brachten een breed gevoerd debat op gang over ons geldsysteem en de rol van de banken. Wat zijn de standpunten en hoe werkt ons geldsysteem eigenlijk? Een samenvatting met uitleg.

Geen onderwerp maakt meer los in de samenleving dan ‘geld’. Niet verwonderlijk, geld speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven: zonder geld kun je niks kopen. Het onderwerp staat nog meer in de belangstelling door recente boeken en studies over de toenemende ongelijkheid tussen ‘arm’ en ‘rijk’, oftewel de rijke één procent die verreweg het grootste deel van de wereldse bezittingen bezit. Dat vinden veel mensen niet ‘rechtvaardig’. Ook de banken en het imago van de bancaire sector spelen hierbij een rol. Die beide zouden door hun hebzucht de crisis hebben veroorzaakt om vervolgens gered te worden met belastinggeld, geld van ons allemaal dus. Ook dat wordt als niet rechtvaardig ervaren.

Lees verder>>>
Follow the money

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op ‘MONEY, MONEY, MONEY, IT’S A CONFUSING WORLD’

 1. lucky bee zegt:

  Veel meiden menen dat met sex je een rijke man kan hengelen.Maar weet ze dan niet dat zo’n sex ook Hoererij heet?Dat is een zonde en kom je nooit in de nieuwe Hemel en nieuwe Aarde.
  Alleen als je sex als een cadeau van de almachitge beschouwd is sex,geen zonde, ook als je het hardstikke lekker vind.Dan kom je In de nieuwe Hemel en nieuwe Aarde inclusief de sex. want het is geen zonde.

  Like

  • BertG. zegt:

   Hebben ze jou soms ook belooft dat er 72 klaar voor je staan.
   Met je nieuwe hemel en nieuwe aarde verhaaltje? Het lijkt er wel op.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Hier zien we dus een prachtig voorbeeld waaruit kristalhelder duidelijk wordt dat er in de wijze van denken geen enkel verschil bestaat tussen de extreme moslim en de ware Christelijke gelovige! Wat ’n geluk dat wij de verlichting hebben meegemaakt want anders zouden wij nu net als IS en Boko Haram op vrouwenjacht gaan!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    (Proest!) Ik zie Lucky bee al!
    Je moet weten, Paul, dat ik hem in levende lijve ontmoet heb bij de Pro Patria-Demonstratie van 10 Augustus, het afgelopen jaar en….nou ja……Dat zou wel genoegen nemen worden met wat de robuustere broeders zouden overlaten, vrees ik….

    Like

   • BertG. zegt:

    Paul, ik heb deze gluiperd van een achterbakse gereformeerde al tijdenlang door.
    Maar blijkbaar vinden ze hem hier nog vooral lief en aandoenlijk.
    Of ze zijn het er roerend mee eens. Dat kan ook.

    Al zolang beweer ik dat er geen enkel verschil zit tussen lucky en een moslim.
    Beide zijn net zo erg. Hij verpakt ze boodschap alleen op een zeer stiekeme en geraffineerde manier. Maar de boodschap blijft gelijk.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Zo vinden de meesten hier iemand anders -bij vlagen- ook nog steeds deskundig en als ze voor hun gevoel iets steekhoudends heeft gebracht, krijgt ze van deze of gene wel een compliment.
    Op zichzelf te begrijpen, ware het niet, dat ze dat helemaal niet kan hebben: Ze voelt zich dan onmiddellijk gesterkt in haar ‘positie’ en neemt de gelegenheid te baat om de hele discussie over te nemen. En wee zijn gebeente, wie daar tegenin durft te gaan.
    Dat de meesten dat nog steeds niet doorhebben komt ook, doordat ze de gewoonte heeft, om zich bij diegenen die ze voor zich wil winnen in te slijmen met termen als ‘huggies,’ ‘kusjes,’ ‘xxxx’ en dergelijke.
    Kotsmisselijk word ik er af en toe van! Als ik de kleur van de betreffende avatar, rechts in
    beeld ontwaar voel ik me de laatste tijd al niet goed worden, b.w.v.s.!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Theresa en Bert G. Inderdaad. Dank voor jullie reacties, Paul.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s