Lutz Bachmann spreekt weer bij PEGIDA

Screenshot_53

Lutz Bachmann

(Door: Der Elbebiber – Vertaling: E.J. Bron)

In Dresden werd met spanning op de maandag gewacht. Want voor het eerst na de afsplitsing van belangrijke activisten zoals Kathrin Oertel zou het PEGIDA-bondgenootschap weer bij elkaar komen. Het aantal deelnemers varieerde opnieuw, afhankelijk van het standpunt van de tellers. Terwijl de politie van 2000 deelnemers spreekt, wat uit de omgeving van PEGIDA  het aantal van 4.500 te horen. Er waren in ieder geval veel meer deelnemers dan zondag, toen Kathrin Oertel met haar nieuwe bondgenootschap “Directe Democratie voor Europa – DdfE” op dezelfde plek optrad.

Daarbij werd maandag één ding duidelijk. Vanuit het oogpunt van de tegenstanders zou het vermoedelijk beter geweest zijn wanneer het bondgenootschap niet uiteen was gevallen. Want Lutz Bachmann was vooral na zijn omstreden uitlatingen op Facebook m.b.t. asielzoekers afgetreden. Nu was echter de weg naar de top van het bondgenootschap weer vrij. Waarschijnlijk ook uit gebrek aan kundige sprekers. En daarom was het bijna logisch dat Lutz Bachmann maandag weer opdook. Alleen al toen hij hielp om de kleine luidsprekerwagen op z´n plek te duwen, klonken de eerste roepen: “Lutz, we willen je horen.” En dat liet hij zich niet tweemaal zeggen.

Eerst ging hij in op zijn aftreden. De foto met het Hitlersnorretje zou drie jaar oud geweest zijn. Zijn uitlatingen, waarin hij asielzoekers “smeervinken” , “vee” en “gespuis” had genoemd, zouden door veel mensen vermoedelijk net zo aan de stamtafel gezegd worden, zei Bachmann. Dat werd door het publiek beantwoord met applaus en enkele “Jazeker” roepen. Daarmee was Lutz verontschuldigd. Naar de Frauenkirche toegekeerd, zei Bachmann: daar wordt op dit moment het licht uitgedaan, hoewel vast en zeker vele donoren voor de wederopbouw ook hier op het plein zouden staan.

Gastsprekers waren deze keer Tatjana Festerling uit Hamburg en Götz Kubitschek uit Sachsen-Anhalt. De Hamburgse ging in haar toespraak in op het type van de beroepspoliticus, die die zich jarenlang via allerlei commissies naar boven zou hebben moeten worstelen. Het resultaat daarvan zou een economie van gunstelingen zijn, die alleen haar mooie baantjes zou willen verdedigen. In Leipzig zou de democratie juist een enorme nederlaag hebben geleden. Daarmee bedoelde ze het verbod op de LEGIDA-demonstratie, terwijl men de antidemonstratie had toegestaan.

In verband met d eislam, een van de belangrijkste thema´s van PEGIDA, ging ze in op het voorval in Bremen, waar een dominee in zijn preek gezegd had dat de islam niet bij Duitsland zou horen. Daarop hadden 70 Bremer dominees zich tegen hem gekeerd en waren een initiatief voor een tolerant en kleurrijk Bremen begonnen. Daarmee zou de christenvervolging in Duitsland zijn aangekomen, zei Festerling. De 70 dominees zouden “70 dode vissen zijn die met de stroom mee zwemmen.”

Götz Kubitschek ging in zijn toespraak vooral in op de door hem geobserveerde zelfhaat van de antidemonstranten bij PEGIDA-manifestaties. Voor de PEGIDA-demonstraties zouden enkele tientallen verkeersagenten volstaan. Want dit zouden vreedzame bijeenkomsten zijn. Inhoudelijk beschuldigde hij de antidemonstranten ervan dat ze een nieuwe mens zouden willen scheppen. O.a. met het dure hersenspinsel van de “genderisering”. Dat zou tot een oppervlakkigheid van complete generaties leiden. Er zou sprake zijn van het dogma dat iedere buitenlander ons land kleurrijk en vrolijk maakt. Vaak zou dit echter een “nachtmerrie voor ons Duitsers” zijn, aldus Kubitschek. Dat alles zou na de talrijke experimenten van de geschiedenis nu weer iets nieuws zijn. Goede politiek experimenteert echter niet. Maar de politiek zou de controle kwijt zijn. Het zou afgelopen moeten zijn met de “versnelling in het uitzichtloze” en de tijd zou rijp zijn om opruiming te houden in dit “gekkenhuis”. Men zou de verdediging van het eigene in het vaandel moeten schrijven, aldus Kubitschek.

Daarna volgde een Russische gastspreekster, die er vooral over klaagde dat de sancties gewone mensen zouden treffen. Tijdens haar toespraak weerklonken kreten zoals “Merkel moet weg!”.

Als laatste punt las Bachmann een brief voor van Inge Wustrack uit Hannover, die als joodse met haar moeder nauwelijks de Holocaust overleefd had. Ze had zich in een brief ook tegen de voorzitter van de Centrale Raad van de joden in Duitsland gericht. Deze zou niet voor de Joden van Duitsland spreken. Het zouden duidelijk delen van de islamitische medebewoners in het land zijn die zouden oproepen tot geweld tegen Joden. Daarom zou men zich nadrukkelijk moeten bedanken bij de mensen van PEGIDA voor hun politieke doelstelling.

Nu moet worden afgewacht of deze manifestaties daadwerkelijk het eindpunt van PEGIDA waren, zoals dit voorspeld wordt door de politicoloog Werner Patzelt uit Dresden. Voor aanstaande maandag heeft men weer een demonstratie aangemeld. Dan zal er ook weer gewandeld worden, kondigde Lutz Bachmann aan.

Bron:
https://castorfiberalbicus.wordpress.com
Auteur: Der Elbebiber

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", Duitsland. Bookmark de permalink .

31 reacties op Lutz Bachmann spreekt weer bij PEGIDA

 1. Nemesis zegt:

  De juiste beslissing !!!!

  Like

 2. Frans Brassens zegt:

  De vraag is of Pegida de smet die Bachmann er op wierp geheel te boven zal komen.
  Zijn ‘excuses’ voor de domheden die hij beging vind ik bijzonder zwak. In feite blijkt hij een ‘beetje domme’ man die mijns inziens beter weg kan blijven uit de Pegida beweging, ondanks het ‘gebrek aan kundige sprekers’.

  Like

  • loebas zegt:

   Hoe kundig men ook is…Veel mensen hebben ooit wel eens iets doms gedaan..En de gevestigde orde blijft net zolang spitten en rommelen tot er iets gevonden is wat tegen die persoon of beweging gebruikt kan worden…
   Zo werkt de politiek nu eenmaal en het is pas dom om daar in mee te gaan.
   Maar ja,ook in dit geval is het weer gelukt om tweedracht te zaaien….Verdeel en heers !

   Like

   • Frans Brassens zegt:

    Het is zeker waar dat er weinigen zijn die geen domheden begaan Loebas. De politiek maakt daar misbruik van en het is inderdaad ook erg dom om daarin mee te gaan. Helaas is het gemiddelde publiek, of dat nu Duitsland betreft of Nederland, voor een flink deel behept met een dergelijke domheid. Die tweedracht is daardoor inderdaad gezaaid. Reden waarom mensen met een zending, Zoals Bachmann in dit geval, uiterst voorzichtig moeten zijn in hun woorden en handelen.

    Like

  • Nemesis zegt:

   Welke domheden? Dat hij bij de kapper een geintje uithaalde en er een boel heisa over gemaakt werd? Zo kun je bij iedereen die onwelgevallig is wel zoiets vinden. Je moet wel begrijpen dat Bachman is de PEGIDA een simpele burger, maar beslist geen door de wol geverfde politieker. En bovendien war zit je hier te mekkeren, was je al in Dresden en hebt mee gedemonstreerd of heb je zelfs in Nederland al eens meegelopen of zelf iets opgestart? Achter het toetsenbord zit het goed, veilig om flink anderen de les te lezen. Je hebt nog niets begrepen van PEGIDA.

   Like

   • Nemesis zegt:

    war = wat

    Like

   • Frans Brassens zegt:

    Je geeft er blijkt van weinig inzicht te hebben in de gemiddelde mens, Nemesis. Bachmann heeft wel degelijk een onvergeeflijke fout gemaakt die Pegida behoorlijke schade heeft toegebracht. Ik moet nog zien of die schade hersteld kan en zal worden. Die schade is namelijk toegebracht aan de ziel van die beweging.

    Bachmann bleek dus evenmin over het genoemde inzicht te beschikken aangezien hij de te verwachten effecten niet meegenomen heeft in wat hij meende te kunnen doen. De opgelopen schade doe je niet makkelijk meer teniet, zéker niet als je met slappe verhalen komt om je gedrag te bagatelliseren.

    Het is als bij schaken: Als je je niet verdiept in mogelijke zetten van de tegenstander zie je veel over het hoofd en dat kost je dan de overwinning. Er moet worden voorúit gedacht. Dat deed hij dus niet.

    Je opmerking over Dresden is wel héél goedkoop trouwens, om voor de hand liggende, algemene redenen. En já, ik heb ooit wel meegelopen en heb ook ‘dingen opgestart’. Dat ging weliswaar over andere zaken en speelt in het verleden.
    Nog iets: Als jij iemand persoonlijk verwijt slechts achter zijn toetsenbord te zitten, dan zou het wél verstandig zijn om te weten aan welke condities zo iemand onderhevig is.

    Like

   • Nemesis zegt:

    OH iemand die Bachmann persoonlijk kennt en ook in de ziel van de PRGIDA gangers kan kijken en weet wat zich daar afpeelt,

    Hoezo is opmerking over Dresden goedkoop? Hier worden honderden kilometers gereden om er maar bij te kunnen zijn. In heel veel steden en gemeentes worden ook dergelijke demo’s gehouden.
    Iemand van jullie misschien hier wel eens hier meegedaan en zich terugvond tussen, gillende, schreeuwende, rellende en er op los slaande Antifa troepen. Die zijn niet zo “braaf” als in NL, ze zijn levensgevaarlijk en buitengewoon vernielzuchtig. Een molotov coctail moet je mee rekenen en ook maar accepteren als je meeloopt. De politie zal je niet helpen. Orders van hogerhand.

    Het verleden is niet nu, nu is het anders. Nu is het regelrecht levensgevaarlijk.

    Je wenst mijn huidige conditie te weten behalve buiten dat ik achter mijn toetsenbord zit? Ik ging hier wel vaak genoeg mee met demo’s, heb ‘snachts plakaten gezet en geplakt voor de AfD (ook niet zonder gevaar aangevallen te worden). . ( en daar hoeven jullie niet altijd iets van te weten) . Helaas ben ik midden vorig jaar getroffen door een heftige beroerte die driekwart van mijn lichaam heeft verwoest. Maar ik kan weer redelijk op mijn laptop schrijven. Bovendien heb ik enorm veel geluk gehad, al mijn hersenfuncties functioneren prima, als vanouds. En verder is het heel hard werken aan revalidatie en nog eens revalidatie. Ik kon niet meer lopen, maar nu kan ik al een paar meter schuifelen. Kost overwinning en wilskracht mijn beste.
    Ik heb al afgesproken met een groepje, dat als het beter weer wordt, ze me meenemen naar Dresden, Hoewel dat wel rolstoel zal worden,maakt niet uit. Ik heb dan begeleiding. Gaan doen we en bang ben ik ook zelfs dan niet.
    Dat is dus een summiere beschrijving van zo iemand als ik en mijn condities.

    Ik neem aan dat je wetensdorst (sorry germanisme) iets gestild is, maar indien nog verdere vragen ga rustig je gang.

    Like

   • Frans Brassens zegt:

    Beste Nemesis,
    Ik moet helaas constateren dat begrijpend lezen niet je sterkste punt is.
    De opmerking die je nu over Bachmann maakt heeft geen betrekking op de feiten die ik aangaf. Het is een persoonlijke en onjuiste interpretatie van mijn woorden.
    Die woorden in een notendop: Bachmann doet iets ondoordachts (feit), en brengt Pegida schade toe (feit). Daarbij: de ‘ziel’ van een beweging is iets anders dan ‘de ziel’ van individuele personen.

    Wat betreft Dresden: Niet iedereen kan of mag daarvoor een vrije dag nemen, niet iedereen beschikt over passend vervoer, en vooral: niet iedereen vindt dat hij of zij moet deelnemen aan acties in het buitenland. Zeker ook niet als daar gevaren aan verbonden zijn zoals je die beschrijft. Er liggen namelijk verantwoordelijkheden thúis voor de meeste mensen. Dat laatste was ook de reden dat er manifestaties van Pegida werden afgeblazen zoals je ongetwijfeld weet. Niets vreemds dus.

    Als je goed gelezen had, had je begrepen dat ik sprak over jou die míj verweet slechts achter mijn toetsenbord te zitten, waarop ik je er op wees dat het voor bepaalde mensen geen optie is om meer te doen. Ik had het dus beslist niet over jóuw condities waar je het zo uitvoerig over hebt.

    Je hele reactie gaat uit van de persoon Nemesis en zijn omstandigheden en wederwaardigheden, je trekt daarmee alles naar jezelf toe. Er bestaat een term voor zo’n houding.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Man vlieg op, blaaskaak.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Beledigen is een vak mijn beste en daar ben jij in je arrogantie schijnbaar erg goed in. Niet begrijpend lezen? Maar schat, met 2 afgesloten beta studies, meer wereldtalen vloeiend sprekend als onze “geliefde” Fransie. Meer in de wereld rondgekomen als menigeen hier die alleen tot net over de dijken kan kijken, als die het al doet, moet ik vaststellen,dat het hier helaas is verworden buiten enkele oudgedienden, tot een stelletje nare trollen en daar ben jij er eentje van.

    Sorry Bert, maar ik zal jouw blog met mijn aanwezigheid niet meer vervuilen.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ben jij helemaal gek geworden??!! Jij blijft en Frans Brassens kan z´n verontschuldigen op een fatsoenlijke manier aan je aanbieden!!

    Bert

    Like

   • Frans Brassens zegt:

    Ik vreesde al dat het bij jou op een dergelijke reactie zou uitlopen Nemesis.
    Je hebt geen weerwoord.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Dit vind ik onvoldoende!! Nogmaals: Nemesis blijft! Hoe dan ook. (anders zie ik me genoodzaakt u een ban te geven, hoe spijtig ik dat ook zou vinden!) Moet dadelijk weg en ben pas na 21.00 uur weer terug. Ik verwacht dat er dan een oplossing is gevonden in de vorm van een verontschuldigend comment. Dan kunnen we daarna weer gewoon verder!

    WEBMASTER

    Like

   • Frans Brassens zegt:

    Beste Bert Bron, op de andere plaats waar je me aansprak heb ik al een commentaar gezet. Ik wil dat hier wel herhalen:

    “Prima dat Nemesis blijft, ik heb dan ook zeker niet aangedrongen op vertrek, hoe zóu ik… Maar Heer Bron, als je de discussie nog even naleest zul je tegenkomen dat onze godin der wrake in eerste instantie míj beledigde (waar ik overigens niet gevoelig voor ben en waar ik ook nooit een punt van maak) én dat mijn reacties op haar stukken wel degelijk zakelijk zijn, OOK de analyse wat betreft dat geconstateerde slechte lezen en het naar zich persoonlijk toetrekken van het hele verhaal. Dat ik een beetje terug prikte kan toch niemand mij kwalijk nemen? Aardig was dat natuurlijk niet, maar waren haar woorden dat dan wel? En dan haar laatste reactie? Een beetje ….. toch? Ik denk dat we daarmee quitte staan”.

    Er bleek bij terugkomst hier nóg een reactie van Nemesis te staan.
    Nou, die liegt er dus ook niet om. Ik vermijd altijd om mezelf te etaleren, maar hoe weet Nemesis bijvoorbeeld dat zij meer talen zou spreken dan ik? En kent ze mijn aanwezigheden in de wereld? Weet ze van mijn papieren (zoals ik het maar noem) en mijn bezigheden op allerlei terreinen? Ik kan een en ander opvatten als denigrerend, maar eerlijk gezegd moet ik er slechts een beetje om glimlachen. Daar is mijn zelfgevoel
    toereikend voor en dat heeft níets met aanmatiging, arrogantie, te maken
    Enfin, naast een blaaskaak ben ik nu ook een trol. Dan staan we voor een objectieve toeschouwer nu helemáál quitte mag ik aannemen.

    En Nemesis, nu we tóch quitte staan, zullen we de virtuele strijdbijl maar begraven?

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    We zullen de reactie van Nemesis dan maar even afwachten. Hopelijk stemt ze erin toe de strijdbijl te begraven om ons daarna weer op de gezamenlijke vijanden te richten!!

    Webmaster

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Nemesis, 01.09u.: Tjesus, Tiny! Ik had wel begrepen, dat er iets aan het handje was, maar dat het zó erg geweest is…….
    Kranig van je, dat je dan toch nog plannen maakt voor deelname aan een Pegida-mars! EN fijn natuurlijk, dat je vrienden hebt, die dat mogelijk maken! doen meid, als het even kan; het kon je wel eens goed doen!
    Trek het je niet aan van Frans: Zelf zit ik nog steeds op een verontschuldiging te wachten voor de uitspraak, dat ik ‘mijn mond moest gaan uitspoelen met groene zeep,’ enkel en alleen omdat ik mordicus tegen alle vormen van volksgericht ben; ook tegen het kaalscheren van zogeheten ‘moffenmeiden’ na de oorlog. Ik heb er een paar maal om verzocht omdat ik het diep krenkend vond: Dat zèg je niet als volwassenen tegen elkaar, maar….rien, nada, niente! Sommige mensen weten gewoon niet wat ze zich kunnen permitteren en wat niet.
    Dus als je het even denkt te kunnen opbrengen: Láát die man dan maar en blijf alsjeblieft!

    Geliked door 1 persoon

   • Frans Brassens zegt:

    Prima, Heer Bron. Want dáár gaat het hier uiteindelijk om: Het aan de kaak stellen van ‘de vijanden’ en het elkaar daarover informeren. Dat er dan wel eens botsinkjes plaats vinden vind ik van heel wat minder belang. De een is daarvoor gevoeliger dan de ander. Persoonlijk zit ik er nooit mee. Opmerkingen, beoordelingen of scheldwoorden raken mij pas als er waarheid of gronden van waarheid in zitten. Dat komt wel eens voor en dan doe ik daar iets mee.

    Like

  • W.H.J. Reiss zegt:

   Ik kan me herinneren, dat Prins Willie de 3e een paar jaar gelden ook voor ‘dom’ werd uitgemaakt. Prins Willie de 3e is nu Koning Willie de 3e. Ziet U het verschil ?

   Like

 3. Frulen zegt:

  Helden zijn het ! De eniige manier om de politiek wakker te maken, ze (politici/media) kunnen hier niet omheen. Ga zo door, het zal werken als een olievlek.

  Like

 4. Het zijn spannende tijden!
  Ik plaats weinig commentaar hier maar kom steeds even kijken want om op de hoogte te blijven van alle rattenstreken werreldwijd is EJbron on-ontbeerlijk!
  Artikelen delen doe ik veel.
  Mvg, Jan van Eechoud

  Like

 5. Tistochwat zegt:

  “Er zou sprake zijn van het dogma dat iedere buitenlander ons land kleurrijk en vrolijk maakt.”
  Hoe kúnnen ze die idiote stelling handhaven bij het zien van dit beeld?

  Like

 6. Vederso zegt:

  Tatjana Festerling met haar toespraak;

  Like

 7. Scheerzeep NU zegt:

  Ook Prins Harry van Engeland posteerde eens op een gekostumeerd feestje verkleed als nazi. Daat viel toen ook iedereen over, behalve Prins Harry. Ergens verkeerd terecht komen en vervolgens onverschillig doen alsof het niets uitmaakt. Maar hij is dan ook geen kroonprins.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   U kunt misschien ook stellen: Hij is dan geen kroonprins, maar wèl een prins en daardoor misschien wel wat blasé.
   Jammer, want ergens vind ik het allebei best aardige knullen, zo op het eerste gezicht.
   Soms kan ik prinsen nog wel uitstaan, als het maar niet de “mijne” zijn. (LOL!)
   Het belangrijkste vind ik hier, dat ze Camilla bijna meteen geaccepteerd schijnen te hebben en het ook goed met haar zoon en dochter schijnen te kunnen vinden.
   Want als er één dat verdient, is zij het!

   Like

 8. Nemesis zegt:

  @ E.J. Bron: Nemesis is in bepaalde gevallen niet zo vergevingsgezind en quitte staan “we” zeker niet. “We” bestaat niet meer voor mij en zal daar dus niet mee op reageren. Maar ik lees wel de artikelen hier en als ik iets vind ter lering en de vermaak voor diegene die wel begrijpend kan lezen en ook nog in een andere taal, hier iets waarvoor ik als zijnde psychotisch uitgescholden werd. Het Internationale Strafgerecht is het echter helemaal met me eens. Als dit stukje begrepen wordt, worden ook heel veel andere zaken duidelijk. Ik kan natuurlijk die hele geschiedenis vanaf eind WWII, die eigenlijk nog niet eens ten einde is, daar geen enkele wapenstilstand is getekend, wel opschrijven, maar buitengewoon clevere mensen, kunnen dat ook zelf vinden als ze wat moeite deden.

  ISTGH Internationaler Strafgerichtshof Den Haag 2012 – zur Rolle der BRD
  11. Februar 2015
  EmailFacebookTwitterPrintFriendlyGoogle+LinkedInBlogger PostWordPressin weitere Soziale Netzwerke verteilen

  Das Urteil aus dem ISTGH (Internationaler Strafgerichtshof) Den Haag vom 03.02.2012 bestätigt die Zuständigkeit des Deutschen Reichs und nicht die Zuständigkeit der “Bundesrepublik Deutschland“ mit ihrer Finanzagentur GmbH, (HRB 51411), wobei die vermeintlichen “BRD–Ämter”, Behörden, Dienststellen, “Gerichte” und Verwaltungen u.a . bei dnb.com mit eigenen Umsatzsteuernummern gelistet sind. Nach Offenkundigkeit dürfen Gesetze von nicht staatlichen BRD-GmbH Ausnahme– und Sondergerichten (vgl. § 15 GVG) die auf altem Nazigesetz fußen und somit gegen das gültige Besatzungsrecht, gegen die Völker – und Menschenrechte verstoßen, überhaupt keine legitime Anwendung finden.Durch Verfassungswidrigkeit des Wahlgesetzes ist seit 1956 kein verfassungsgebenden Gesetzgeber am Werk. Damit sind alle BRD-Forderungen eine private Forderung. Demnach seien alle BRD-Forderungen (Steuern jeglicher Art, GEZ-Gebühren usw. usf. private Forderungen, hätten also keinerlei hoheitsrechtliche Rechtsgrundlage und müssten demnach auch nicht bezahlt werden. So heisst es auf: https://bewusstscout.wordpress.com/2015/02/10/urteil-aus-dem-istgh-den-haag-vom-03-02-2012-bestatigt-die-zustandigkeit-des-deutschen-reichs/ “”

  @ Teresa, bedankt. Het is nog veel erger, maar wil en kan ik hier niet neerpennen. Ik wil het je wel vertellen, maar dan vraag Bert om mijn mail.

  Like

  • Frans Brassens zegt:

   Toch maar even kort een misverstand uit de wereld helpen. Egocentrisch (dat was mijn in te vullen woord) is niet hetzelfde als psychotisch, Nemesis…..als je meende dat ik autistische verschijnselen als asperger e.d. bedoelde (die dat ook in zich hebben) dan dekt dat de lading niet. Voor dergelijke storingen komen heel wat meer aspecten de hoek om dan alleen -wat ik vond- van alles op jezelf betrekken. Iets wat overigens heel veel mensen geneigd zijn te doen.

   Like

 9. Frans Brassens zegt:

  Graag even een reactie ook van Nemesis (die ik tot nu toe maar niet zie verschijnen).
  Ik was dus toch niet zo ‘erg’ als je veronderstelde, Nemesis. Zullen we nou echt maar geen vrede sluiten?
  Weet dat ik van origine een Rotterdamse straatjongen ben die daar (op zijn Rotterdams!) leerde ‘recht voor zijn raap’ de dingen te uiten zoals hij dat ziet.( ‘Politieke’ correctheid -ook in dit verband een mijns inziens ‘correcte’ term is mij vreemd).
  Maar mét de volwassen geworden relativerende nadruk op ‘zoals hij dat ziet’. Alles ook -en wél- in het kader van ‘vrienden vertellen elkaar wat ze als waarheid zien’. En zonder die vrienden daarom af te vallen.
  Ik accepteer jou en je ‘heftigheid’ (‘Rotterdams’ gesteld alweer), accepteer dan s.v.p. míj in de mijne.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s