Minister voor Strategische Aangelegenheden: Hamas is zoals de “Islamitische Staat”

Screenshot_47

(Vertaling: E.J. Bron)

De Israëlische minister voor Strategische Aangelegenheden, Yuval Steinitz (foto), heeft de machthebber in Gaza, Hamas, vergeleken met de terreurorganisatie “Islamitische Staat”. Zulke groeperingen “vechten tegen alle ongelovigen”. Dat zouden in de ogen van de radicale islamieten Joden, christenen, Jezidi, Koerden en gematigde moslims zijn, benadrukte Steinitz tijdens een podiumdiscussie. Steinitz noemde Hamas, de “Islamitische Staat”, Al Qaida, het Al-Nusra Front en de Islamitische Jihad “jihadistische groeperingen”.

Vroeger zouden deze groeperingen in het geheim hebben gewerkt. Het zou een nieuw fenomeen zijn dat ze nu plotseling zouden opduiken en complete steden en landstreken onder hun controle zouden brengen.

Hamas komt uit het Arabisch en en is een afkorting voor “Islamitische verzetsbeweging”. Ze werd in 1987 opgericht, is gericht op de vernietiging van Israël en verplicht zich ertoe de Israëlische staat te vervangen door een islamitische staat. Daarom wijst Israël onderhandelingen met Hamas af.

De Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken, Riyad al-Malki, heeft Israël er echter eens temeer van beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor het mislukken van de vredesgesprekken. Hij zei: “We hebben zoveel jaar geprobeerd een vredesakkoord te sluiten. De Israëlische onbuigzaamheid heeft echter verhinderd dat dit gebeurt. De bouw van illegale Israëlische nederzettingen op bezet Palestijns grondgebied heeft verhinderd dat we dat bereiken. Israël moet toegeven dat de Palestijnen het verdienen hun eigen onafhankelijke staat en hun zelfbeschikking te hebben.”

Het Midden-Oosten kwartet (VN, VS, EU en Rusland) heeft tijdens de Veiligheidsconferentie in München een snelle voortzetting van de gesprekken tussen Israël en de Palestijnen geëist. Het kwartet sprak zijn bezorgdheid uit over het langzame tempo van de wederopbouw in de Gazastrook na de oorlog met Israël in de zomer.

De gesprekken bevinden zich echter nog steeds op dood spoor. De Palestijnen beklagen de uitbreiding van joodse “nederzettingen” in Judea en Samaria (de zgn. “Westelijke Jordaanoever”) – zij maken voor zichzelf aanspraak op deze gebieden. Israël is verontwaardigd over Hamas, dat zich openlijk tot terreur bekent en desondanks deel uitmaakt van de nieuwe Palestijnse eenheidsregering onder president Mahmoud Abbas.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Arabieren, demoniseren, Desinformatie, dictatuur, EU, Fatah, Gazastrook, Hamas, Heilige Land, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jihad, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Rusland, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Verenigde Naties, VS. Bookmark de permalink .

2 reacties op Minister voor Strategische Aangelegenheden: Hamas is zoals de “Islamitische Staat”

 1. windwens zegt:

  Als je blijft ontkennen dat je iets niet doe, is het mogelijk dat je steeds meer in je eigen leugen gaat geloven.
  De vergelijking kan bijna een kleinkind nog wel trekken, maar er zijn altijd mensen die er een analyse op los willen laten die de hele kleine verschillen aan gestipt willen zien. Wat het nut er van is weet niemand omdat ze zo klein en fragmentarisch zijn, dat het in zijn hele wezen super zinloze onderzoeken zijn.
  Maar meten is zogenaamd weten, al de meet instrumenten kunnen in principe zo van tafel, als het om de sociale wetenschap gaat, deze is altijd in beweging en is een oerwoud aan opties die altijd een open eind hebben.
  Waarom omdat de mens gewoon niet in een A4’je te vangen is. Het meest complexe wezen is deze wel te ontleden en te vatten in een protocol, terwijl er allerlei invalshoeken bestaan om de mens te analyseren, geeft elke faculteit aan dat zij precies weten wat een mens drijft. Wat zijn; node zijn, hoe hij denkt, waarom hij zo handelt maar in de kort komt het er eigenlijk op neer dat geen enkele wetenschapsgebied precies weet hoe het zit. Het is en blijft een beetje raden en voor kleine groepjes of een individu gaat soms de vlieger op. Maar vaker niet dan wel de psychologie zegt het een, de filosofie weer wat anders, de sociologie ziet alleen maar groepjes.
  Dan is er de politicoloog die mensen ook weer ziet vanuit een hele ander hoek en de journalistiek denkt te beschikken over alle kwaliteiten.
  Trekt u zelf de conclusie wie er gelijk heeft.

  Like

 2. lucky bee zegt:

  De Islam is feitelijk een pot nat.Ze lezen allemaal de zelfde Koraan en a Hadith; waarom zal ze verschillend zijn van gedachten?De ene is echter vreesachtiger als andere , en hier ligt het verschil.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s