Palestijnen boycotten Israëlische levensmiddelen

Screenshot_46

(Vertaling: E.J. Bron)

De Palestijnse Autoriteit (PA) heeft opgeroepen tot de boycot van zes grote Israëlische levensmiddelenondernemingen. Dit zou de wraak voor de bevriezing van belastingmiddelen zijn, die Israël op dit moment niet aan de PA uitbetaalt [opm. vertaler: wegens een enorme betalingsachterstand van de PA op de stroom- en waterrekening!). De PA wil dat vanaf woensdag in hun gebied geen levensmiddelen van de joodse levensmiddelenproducenten Strauss, Tnuva, Osem, Elite, Prigat en Jafora meer verkocht worden. Dat zei een vooraanstaand ambtenaar van Fatah, Mahmoud al-Alul, op een persconferentie.

Palestijnse handelaren, die nog producten van deze ondernemingen in hun schappen hebben liggen, krijgen een periode van twee weken om deze levensmiddelen helemaal te verwijderen. Speciale inspecteurs van de PA dienen met steekproeven te controleren of men zich ook daadwerkelijk aan de boycot houdt. Deze maatregel zou een eerste stap zijn op weg naar een volledige boycot van alle in Israël geproduceerde goederen, aldus al-Alul.

De Palestijnse leiding presenteerde stickers die in de winkels op Israëlische producten geplakt moeten worden. Daarop staat in het Arabisch: “Als je dit product koopt, schenk je 16% aan het Israëlische leger.” Met haar oproep treft de PA in de eerste plaats haar eigen bevolking; tot nu toe is er in de winkels meestal geen sprake van een alternatief voor de Israëlische producten.

Palestijnse organisaties roepen op sociale netwerken al jaren wereldwijd op tot de boycot van Israëlische producten. Palestijnse handelaren mogen al jarenlang geen producten uit joodse “nederzettingen” verkopen. Veel handelaren in Ramallah hebben nog slechte herinneringen aan een razzia van de Palestijnse Autoriteit in mei 2010. Destijds lieten de autoriteiten 200 winkels doorzoeken om de wet kracht bij te zetten.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Fatah, Hypocrisie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Moslims. Bookmark de permalink .

19 reacties op Palestijnen boycotten Israëlische levensmiddelen

 1. Cathja zegt:

  Ik ben nieuwsgierig hoe lang ze deze boycot gaan volhouden. De beste spullen komen uit Israël, en de ‘Palestijnen’ hebben niet direct een alternatief.
  Dat wordt improviseren!

  Like

 2. johannes zegt:

  als ze honger krijgen vreten ze wel weer ,en zo niet ook goed dan lost het probleem zich zelf op.

  Like

 3. Sjaak zegt:

  Laat ze maar mooi de pot op gaan !
  En weer een bewijs wat Inzest aanricht !

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Tja, en als je de artikelen wel koopt, word je doodgeschoten.

  Like

 5. Ahava zegt:

  Ze kunnen toch gewoon hun eigen poep eten, die pally’s

  Like

 6. Claudia M. zegt:

  Kijken hoelang het duurt… Enfin, misschien kunnen ze een tip die onze ouderen hier in Nederland kregen gebruiken; neem een moestuin!

  Like

 7. Fred zegt:

  Dan zorgt de Nederlandse PvdA toch voor levensmiddelen.
  Het domme volk betaald dat wel.

  Like

 8. Banderes zegt:

  Uit wraak omdat ze gedwongen worden de electa rekening eindelijk eens te betalen…?
  Dat ze toch in de stront zakken !

  Like

 9. mijn-idee zegt:

  Kom maar vast doooooooooooor met het nieuwe gironummer voor een voedselinzamelingsactie..
  Bel alle BN- ers maar vast op…..die gaan dan voedsel inzamelen bij tomatenkwekers, komkommerkwekers, paprikaplanters etc.
  Die hebben nog wel een voorraadje liggen vanwege niet verkocht om Rusland-boycot….ofzo..
  Hup Geer, hup Goor, hup van Agt, hup Meulenbelt, hup Jinek, hup Tan en Pauw, nou eigenlijk…..
  hup heel Holland hup……….( alleen ik zal er niet aan mee doen…..)

  Like

 10. Republikein zegt:

  Zal wel geregeld worden, linksom of rechtsom, maar uh, woordvoerder…. Mahmoud al-Alul?
  Het is erg kinderachtig, ja ja mensen, sla me maar verrot, vind het een toepasselijke naam.
  [zal het nooit meer doen, dat lachen]

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Republikein 00:02

   Ik heb ook moeten lachen hoor, om deze zeer toepasselijke naam! Dacht eerst dat het een geintje was, maar nee, deze man mag met deze welluidende naam door het leven.
   Zal daar wel anders worden uitgesproken en een andere (of geen) betekenis hebben, maar ik vind het een zeer geschikte naam.

   Like

 11. N.E. Derlander zegt:

  Wat zullen die PA leiders voor boodschapjes kopen? Het Palestijnse alternatief? Of laten ze voor zich zelf luxe goederen elders vandaan bezorgen? Arm Palestijns volk…………

  Like

 12. exmarineman zegt:

  En over 6 maanden mopperen, klagen en janken dat ze niets meer te eten hebben omdat Israël niet meer wil leveren zeggen ze dan. Dat het aan hun eigen PA ligt, ho ho dat past niet in het zieligheidsstraatje. En dus gaat de EC/EU weer wat op poten zetten. De ene hulpactie na de andere, ons een schuldgevoel aanpratend en al die arme kinderen en zieke vrouwen….. Tja Nou weet je wat: als jullie dan niet zelf tegen de PA en Hamas ingaan dan eten jullie maar niet en dan zal de PA en Hamas er van zelf wel achter komen dat het zgn Palestijnse probleem zich van zelf oplost. Hoe moet ik anders deze vrijwillige hongerstaking uitleggen?

  Like

 13. fleckie zegt:

  ………’.500 JAAR ..NA…DE…BRANDSTAPELS’, ……NW.ISR.WEEKBLAD ……… 1.4.1992.
  Nu moet alles anders worden. Koning Juan Carlos 1, zei op 31 maart in Madrid dat hij hoopte dat'”haat en onverdraagzaamheid”. Nooit weer leed of verbanning zullen veroorzaken. Hij deed dit in een verzoeningsceremonie in een synagoge, ..500 jaar nadat de Joden uit Spanje werden weggedreven…………………………..De verbanning v.d.Spaanse Joden en het optreden v.d.Spaanse …INQUISITIE..vormden een v.d.meest zwarte bladzijden uit de geschiedenis van de Joden in christelijk Europa. De Joden hadden aan het einde van de vijftiende eeuw eenhoren mate van welstand..en…..ontwikkeling bereikt…Ze leefden al eeuwen in Spanje( volgens sommige historici sinds de Babylonische…ballingschap) en ze waren Touw .. aan het Spaanse koningshuis. Velen bekeerden zich tot het christendom. Dat deden ze uit angst of omdat ze er beter van hoopten te worden. Deze bekeerlingen werden …CONVERSOS…genoemd. Onder de bevolking werd de term…MARRANOS( letterlijk:’ zwijnen’) echter als snel populair…………………..De MARRANOS waren verdacht. Nu zij. Officieel geen Jood meer waren ,vormden ze een verborgen gevaar . Ze werden ervan verdacht in het geheim aan de Joodse praktijken vast te houden. Het bleek dat de
  Spaanse Jood niet aan antisemitisme kon ontsnappen door zich te bekeren tot het christendom.
  …In Toledo braken na …1440 …de eerste anti- conversosrellen uit.
  ’25 zonden’……….Een Franciscaner monnik…Alfpnso .de..Espina, zelf een CONVERSO ,schreef
  een boek met ..’25 zonden’ waaraan de conversos Konden worden herkend. Daartoe behoorden het zich onttrekken aan het avondmaal,het werken op zondag en het niet willen slaan van dienen kruis. ……….Actie was geboden. De Spaanse regering onder Ferdinand en..Isabella richtte de Inquisitie op. Velen werden slachtoffer van deze rechtbank,maar de wrede rechters hadden het vooral gemunt op de ..MARRANOS. Ze wilden onderzoeken of de MARRANOS wel’echt’ bekeerd
  waren. Gedurende het bestaan v.d.inquisitie verloren…32.000 mensen het leven op de …brandstapel,…waarvan ruim 20.000 voor 1540. De laatste ketterverbranding vond plaats in 1790.
  De protesten v.h pausdom tegen de inquisitie mochten niet baten: Ferdinand en Isabella beweerden dat ze louter door hun katholieke geloof gedreven werden. Op 31 maart …1492…..
  tekenden Ferdinand en Isabella het …EDICT..van..de..VERBANNING: alle Joden die..de..onmiddellijke..bekering niet accepteerden, moesten worden weggedreven. Van de 200.000..Joden die nog in het koninktprijk waren,vluchtten..100.000 ..naar Portugal( waar ze vier
  Jaar later weggedreven zouden worden) en …50.000 naar ..NOORD-AAFRIKA. De overigen be-
  keerden zich tot het christendom. ……………….20.000 ..zielen………………..De Joodse gemeenschap in Spanje van nu is met 15.000 zielen klein. Velen van hen vluchtten in h.begin v.d.jaren vijftig uit
  NOORD- AFRIKA weg, toen daar anti-Joodse onlusten uitbraken. In die tijd zijn ook ………….
  Honderdduizenden..Noordafrikaanse..Joden naar…Israel…..GEVLUCHT……Bij de verzoeningsplechtigheid op 31 maart sprak ook de Israelische president..HAIM Herzog. Hij noemde de bijeenkomst een’ ontroerende gelegenheid, die de geschiedenis in zal gaan als een historische verzoening tussen het Joodse volk ..en..het..SPAANSE volk”.Herzog zei ook dat Spanje niet alleen het land was van de ..Inquisitie,maar ook het land waar ..honderden jaren..lang..de ..Joodse..cultuur..bloeide…………..Ondanks de woorden van Juan Carlos en HAIM Herzog bestaat er antisemitisme in Spanje. Hakenkruizen en anti-Joodse leuzen staan op gebouwen gekladderd. ..De…neo-nazi’s willen een grote bijeenkomst houden. Sommige Joden zijn bedreigd. Misschien is dit een v.d.redenen dat Spaanse Joden weinig ruchtbaarheid willen geven aan de plechtigheid en het liever wilden beschouwen als een interne gelegenheid. Ook bestaat er interne verdeeldheid in de Joodse gemeenschap.Deze…is…zo…sterk dat de plechtigheid zelfs bijna moest worden afgelast. ………………..’Toledo …92’…………. …….De Internationale..Christelijke
  Ambassade..in Jerusalem .wil..na..het..Loofhuttenfeest in oktober samen met Spaanse. Christenen..een..grote bijeenkomst beleggen..in..Toledo in Spanje. ..Dit schilderachtige stadje( eens ‘ het..Jeruzalem van Spanje genoemd) bestond voor 1492 voor een derde deel uit Joden. ” Door de geschiedenis hen hebben de naties en de personen die tegen Gods volk- de Joden -zijn opgestaan,een zware prijs betaald omdat ze Gods oogappel aanraakten( Zach…2:8), aldus een geschrift v.d.ambassade.” In Spanje kwam het oordeel niet onmiddelijk, maar..deze..handeling..
  Bracht wel een grote duisternis op het land die tot op de dag van vandaag blijft bestaan”.
  De ambassade gelooft dat ..1992 een ‘historische gelegenheid’ vormt voor de ontwaakte en wedergeboren kerk van Christus in Spanje om”deze geestelijke vloek die gedurende al deze eeuwen op hem gelegen heeft” te verbreken. Als er ware verootmoediging zal zijn en er een beroep gedaan zal worden op de genade van God,dan zal er een nieuw tijd aanbreken van opwekking..en..zegen..voor de Spaanse kerk.Er zal ook een verklaring worden afgelegd op de manifestatie..’Toledo 92′ waarin de liefde voor en acceptatie v.h.Joodse volk zal worden uitgesproken. De verklaring zal stellen dat Israel door God is bestemd” tot een natie met een wonderbare toekomst,zoals Paulus zo duidelijk beschrijft in zijn boek aan de Romeinen.-/-/-/-/-/\
  ##############################################################################

  Like

  • Anneke zegt:

   @Fleckie….ZEER velen zijn eveneens naar NRD-WST Europa gehold. Onze contreien dus. Máár het Spaanse Catalonië is eveneens heel lang een warm nest gebleken voor de joodse medemens. Voor het Roomse/Paapse katholicisme kon/wilde men niet buigen, maar zeker NA de Reformatie konden er legio oud-orhodoxe joodse Z-Europeanen wel buigen voor het protestantisme. Merendeels werd de Gereformeerde (orthodoxe) tak gekozen; dichterbij de Torah, dan de Ned.Herv. tak van de protestante boom. “Overigens was deze afd. meer voor de welgestelden uit ons land”.

   Like

 14. Petrossa zegt:

  niet echt consequent iig. Israel heeft zoveel patenten op medicijnen, medische apparaten, software, irrigatie, noem maar op. Doe het dan eerlijk. koop dan echt niets meer met een israelische ‘smet’…

  Like

 15. Anneke zegt:

  Dan moeten ze ook vol eenheid de HULP op (o.a.) medisch- en sociaal vlak geboden/-schonken door ISRAEL gaan wegwuiven…..”Dan tonen ze een sterk karakter….”. Terroristen hebben een grote -, zeer luide keel en stembanden….máár een hart vol TWIJFEL EN ANGST. Deze twee punten voeren de boventoon, waardoor er gestoorde gedragingen optreden. “Raketten afschieten, is daar één van. Uit angst en FRUSTRATIE, ze weten heel goed dat zij deze wedloop grandioos VERLIEZEN”. Deze verroeste islam-terroristen hebben feitelijk al verloren!!! ! !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s