DE GROOTSTE VOLKSOPLICHTING TER WERELD: Hoe miljarden aan Europees ontwikkelingsgeld in belastingparadijzen verdwijnen

Screenshot_14

(Door: Realpredictor)

Al jarenlang heb ik tientallen blogs hierover geschreven en hiervoor gewaarschuwd! De miljarden aan ontwikkelingsgeld die wij doneren aan die arme Afrikaanse kindertjes (maar ook aan slachtoffers van wereldrampen zoals tsunami’s), zijn bijna allemaal in de zakken van de superrijken verdwenen, die dit geld op belastingparadijzen hebben veiliggesteld!

Onderzoeksjournalist George Turner volgde de afgelopen maanden de geldstromen van de Europese Investeringsbank, waarmee de EU in ontwikkeling investeert. De conclusie: miljoenen voor ontwikkeling bestemde euro’s belanden niet in Afrika, maar op – bijvoorbeeld – de Maagdeneilanden. In dit artikel onthult hij aan de hand van een voorbeeld uit Egypte hoe dat gaat.

Lees verder>>>
(h/t Aukina D.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", corruptie, Criminaliteit, Derde Wereld, Desinformatie, Elite, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Ontwikkelingshulp, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op DE GROOTSTE VOLKSOPLICHTING TER WERELD: Hoe miljarden aan Europees ontwikkelingsgeld in belastingparadijzen verdwijnen

 1. BertG. zegt:

  Oxfam doet hier natuurlijk net zo hard aan mee.
  Oxfam Novib
  F. Karimi (uitvoerend directeur) € 104.367
  T. Bouma (directeur internationale afdeling) € 92.016
  A. Papma (directeur operaties) € 92.016
  T. van der Lee (directeur lobby & campagnes) € 87.733
  Totaal € 376.132
  Oxfam NovibF. Karimi (uitvoerend directeur) € 104.367T. Bouma (directeur internationale afdeling) € 92.016A. Papma (directeur operaties) € 92.016T. van der Lee (directeur lobby & campagnes) € 87.733Totaal € 376.132www.gemiddeld-inkomen.nl/salarissen-directeurs-goededoelen-2012/

  Like

 2. Wachteres zegt:

  Weer iets wat mij helemaal niet verbaast.

  Thuis hebben we het er weleens over waar al dat geld voor voorontwikkelingshulp wel blijft, omdat daar natuurlijk helemaal geen controle op is. Stel je voor …. dat zou tioch kwetsend zijn voor die mensen.

  Je kunt op je klompen wel nagaan dat dit geld in corrupte landen in de handen van een paar mensen terecht komt, die zich ermee verrijken en er zelfs stinkend rijk van worden.

  Van Gaza is bekend dat, als al het geld dat daar geschonken wordt bij het gewone volk terecht zou komen, elk gezin gemiddeld minstens 120.000 dollar per jaar aan inkomsten zou hebben.

  Gaza was dan allang een welvarend gebied voor iedereen geweest.

  Like

 3. Anneke zegt:

  Grootste volksoplichting ooit…..En DIT al DECENNIA-LANG. Ben blij dat ‘k destijds al ’n gewaarschuwd mens was. Mijn ouders hadden al grote vraagtekens bij dit soort zogenaamde hulp. Het beste kan men het geld besteden ter plekke en dan nog wil er nog al eens wat mis gaan. Maar via de internationale ‘hulp-instanties’ gaat het helemaal mis……

  Like

 4. Sjaak zegt:

  Verkeersboetes uit hele EU op de deurmat
  STRAATSBURG –
  Nederlanders die in Groot-Brittannië, Ierland of Denemarken
  een ernstige verkeersovertreding begaan, hoeven niet meer
  te hopen dat zij thuis geen boete op de deurmat vinden.
  Ook deze EU-landen gaan gegevens uitwisselen.
  Dat gebeurt uiterlijk over twee jaar !
  WOHAAAA !
  OVER TWEE JAAR GEEFT HET JULLIE KANKER-EU NIET MEER !

  Like

 5. Jaan zegt:

  Ik geef standaard niks meer aan acties en collectebussen. De goedgelovige vrijwilligers lopen voor (bijna) niks aan je deur te schooien, terwijl de directeuren gigantische salarissen binnen halen.
  De directeur van de actie kinderpostzegels ontving in 2011 bruto 99.300 euro.
  En de goedgelovige bevolking maar zegels kopen van de ongeveer 200.000 kinderen die aan de deur komen.
  Wat er van wat overblijft verder nog aan de strijkstok blijft hangen zal eveneens wel gigantisch zijn.

  Like

 6. Claudia M. zegt:

  Mijn grootmoeder spaarde al “zilverpapiertjes” voor de arme kindjes in Afrika, het lieve mens is alweer 23 jaar geleden overleden en wat is er nu feitelijk bereikt?

  De bevolking in het continent Afrika is geëxplodeerd! De ene helft jaagt de andere op, zodat niemand nog voor zichzelf kan zorgen. De ene burger- en/of stammenoorlog is nog niet achter de rug of de volgende is al begonnen. Trouwens bij complete volksstammen blijkt, in ieder geval bij het mannelijk deel, werken een heel vies woord.

  Dan loopt er nog een inmiddels fors clubje geloofsgestoorde, die ook overal aan het folteren, uitmoorden en gijzelen zijn geslagen, waardoor ook hele dorpen moeten vluchten en ook niet langer voor zichzelf kunnen zorgen! Daarnaast is m.i. het neerstrijken van de islam überhaupt een dodelijk concept voor wat voor groei dan ook.

  Er zat en zit een golf dictators, die zich en de eigen familie exorbitant over de rug van de eigen bevolking verrijken; een totaal eigen belang en persoonlijk gewin. (…Lijkt wel een beetje op onze politiek…)

  Het wordt tijd de grenzen te sluiten en de mens die nu eigenlijk overal ter wereld van onze dure centen op de rug hebben kunnen liggen het een poosje zelf te laten doen. Eigen verantwoording, dat is ook goed voor de arbeidsethos; aan de gang met je kadaver anders eet je niet. Zo is Nederland ook groot geworden, we hebben de laatste decennia alle hulp geboden die wij konden en nu gaan we voor onze eigen ouderen zorgen; zij die dit allemaal voor ons voor elkaar kregen en het verdienen!

  En niet zeuren over het verleden, we hebben dubbel en dwars terug betaald en zo goed had de normale m/v het in die tijd nu ook weer niet… (…Net als nu eigenlijk…)

  Like

 7. Jean zegt:

  Dat weten we al jaren daarom dat er van mij geen eurocent tussen zit en ik ben niet alleen.
  Moest het geld bij de mensen komen voor wie het gegeven wwordt dan was het zelfs 10x zoveel.

  Like

 8. Igor zegt:

  Ik heb hier al over geschreven in 1 van mijn reacties.
  Zelf meegemaakt vanaf 1994. Inzamelingen speelgoed, kleding, geld etc. voor de hulpbehoevenden in Oekraïne, gratis geschonken door de gewone man werden bij aankomst door die zogenaamde hulpverleners doorgesluisd naar marktkooplui die daar vervolgens behoorlijk van binnenliepen.
  Niet alles natuurlijk, want dan liep het in de gaten.
  Ik werd daar kotsmisselijk van, omdat ikzelf met een door mij gekochte bus voor eigen rekening 5 a 6 maal per jaar speelgoed en kleding wat ik onder vrienden en kennissen inzamelde naar de weeshuizen, kindertehuizen en bejaardentehuizen bracht.
  Maar dat verkopen gebeurde niet alleen daar, nee ze flikten het zelfs in Nederland, waar speciale bedrijfjes zijn die ingezamelde goede kleding voor een habbekrats opkopen en dan in containers naar Afrika sturen, om daar verkocht te worden. Dit is in Turkse handen.
  Goede doelen???? Ik kots erop, ik hoop dat al die zogenaamde weldoeners op een dag in hun eigen stront en armoe wakker worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s