“Helft Belgische moslims is fundamentalist”

Screenshot_8

Ruim de helft van de Belgische moslims is fundamentalistisch en wantrouwt Joden en homo’s. Dat blijkt uit een studie van het Berlijnse Centrum voor Sociale Wetenschap (WZB) bij 9.000 moslims en christenen in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zweden en Oostenrijk.

Belgische moslims blijken samen met hun Oostenrijkse geloofsgenoten de meest xenofobe en fundamentalistische. Met deze cijfers in het achterhoofd vindt onderzoeker Ruud Koopmans het niet toevallig dat net uit ons land zo veel jihadi’s naar Syrië zijn vertrokken. “Het beleid moet bij de aanpak van radicalisering verder kijken dan het kleine groepje dat geweld gebruikt”, zegt hij.

Lees verder>>>

(h/t Martien Pennings)
DeMorgen.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", antisemitisme, België, demoniseren, Eurabië, hersenspoeling, homofobie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, koran, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, propaganda, Rotzakken, Salafisten, sharia, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Vlaanderen, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op “Helft Belgische moslims is fundamentalist”

 1. Ad de Koning zegt:

  Hier sta ik helemaal niet van te kijken, ik denk zelfs dat het veel te rooskleurig is viirgesteld want een heleboel moslims zullen waarschijnlijk vertellen dat ze helemaal niet fundamentalistisch zijn terwijl ze het in werkelijk wel zijn, je mag toch liegen als het goed is voor allah?

  Like

 2. Aegolius cs zegt:

  “Helft Belgische moslims is fundamentalist”

  Dat heeft weinig te maken met Belgen, hoor!

  Het IS (…) de islam/koranstrijdboek.

  Like

  • Ad de Koning zegt:

   Maar er staat toch bij dat het Belgische “moslims” betreft, bovendien waarom zouden we niet mogen zeggen dat het ook over Belgie gaat, het gaat bovendien ook over Oostenrijk, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Zweden.

   Like

 3. BertG. zegt:

  Het is hier echt niet anders hoor.

  Like

 4. Claudia M. zegt:

  Het zal hier niet veel beter zijn en gezien de dagelijkse terugkerende berichtgeving waarin licht en donker getintios altijd weer de hoofdrol spelen, zal het op eenzelfde aantal komen.

  Waar ik me ernstige zorgen over maak, want wat speelt zich “ondergronds” nog allemaal af?

  Like

 5. Anneke zegt:

  @Claudia M. (2015-02-11 16:33) -Waar ik me ernstige zorgen over maak, want wat speelt zich “ondergronds” nog allemaal af?- Breek daar je hoofd maar niet over, slecht voor je eigen fysieke welzijn……

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Helft Belgische moslims is fundamentalist. We denken hopelijk toch niet dat het hier in Nederland anders zou zijn ?????

  Like

 7. lucky bee zegt:

  De moslims bij ons zijn allemaal lieverdjes bedoelen julie?vergeet het ook zij lezen de zelfde Koraan en a Hadith hoor daar staat precies het zelfde wat ze in Belgie lezen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s