Kerk van Engeland kortwiekt anti-Israëlische predikant

Screenshot_15

(Vertaling: E.J. Bron)

Het bisschop Guildford van de Anglicaanse kerk heeft op de jongste antisemitische uitlatingen van de omstreden predikant Dr. Stephen Sizer (foto) gereageerd. Die had samenzweringstheorieën tegen Joden verspreid. Nu besliste de verantwoordelijke bisschop dat de Israël-vijandige theoloog weliswaar gemeentepredikant mag blijven, maar dat hij zich in het vervolg niet meer in het openbaar mag uitlaten over het Midden-Oosten-conflict en de joodse staat.

Eind vorige maand, ter gelegenheid van de Internationale Holocaust herdenkingsdag, had Sizer een Facebook-link naar een artikel met de titel “9/11 – Israël heeft het gedaan” gepubliceerd. De tekst ging begeleid van een opmerking, waarin Sizer vraagt “Is dat antisemitisch?”Of dit wel of niet antisemitisch is schijnt voor Sizer geen rol te spelen, want volgens hem roept de link “vele vragen op”.

Sizers vijandige verhaal tegenover Israël is lang. Ze reikt van de kritiek op de christelijke ondersteuning van de joodse staat tot aan het aanpappen met de moellahs in Iran. Hijzelf staat dicht bij de “Truthers”, een Amerikaanse groepering die beweert dat de waarheid achter de aanslagen van 11 september 2001 verborgen zou zijn. Er zouden aanwijzingen bestaan dat Joden het gedaan zouden hebben. Daarmee heeft de predikant een grens overschreden.

De bisschop van Guildford, Andrew Watson, stelde nu in een openbare verklaring vast dat hij “niet gelooft dat Sizers motieven antisemitisch zijn; maar ik heb vastgesteld dat hij een schrikbarend slecht beoordelingsvermogen bewezen heeft met betrekking tot het materiaal dat hij gepubliceerd heeft. . . enkele dingen daarvan zijn duidelijk antisemitisch.”

Bisschop Watson en andere officials van het bisdom hebben uiteindelijk vastgesteld dat Sizers “toenemende ongedisciplineerde betrokkenheid voor een antizionistisch programma een belasting voor zijn eigen diensten en de hele kerk geworden is” en dat “Stephen´s werk op dit gebied niet meer verenigbaar is met zijn werk als gemeentepredikant.”

De kerk van Engeland heeft daarom besloten dat Sizer predikant van de Christuskerk in Virginia Water in Surrey (Engeland)  mag blijven. De voorwaarde is echter dat hij nooit meer iets in het openbaar zegt over zaken met betrekking tot het Midden-Oosten. Of anders gezegd: Stephen Sizer mag zich nooit meer uitlaten over aangelegenheden betreffende het Israëlisch-Palestijnse conflict of over de christelijke ondersteuning van de joodse staat, ook bekend als christelijk zionisme.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Christendom, Groot-Brittannië, Hypocrisie, islam-collaboratie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Linkse christenen, Religie, Rotzakken. Bookmark de permalink .

4 reacties op Kerk van Engeland kortwiekt anti-Israëlische predikant

 1. Marc zegt:

  Kan in een islamitisch land als Engeland een politiek-correcte dominee zomaar de mond gesnoerd worden?

  Like

 2. felix zegt:

  Hope versus Hate, The anthems of the Middle East

  Like

 3. Cathja zegt:

  Deze man zou zonder meer uit zijn ambt gezet moeten worden! Hij heeft verschillende grenzen overschreden met zijn uitspraken. Vergeet niet dat hij zich richt tot zijn gemeente, en van zijn woorden blijft beslist het een en ander hangen. Zijn ideeën zouden gemakkelijk overgenomen kunnen worden door de gemeenteleden, met nog meer Jodenhaat en Israëlhaat tot gevolg.
  Israël lijkt steeds meer de schuld te gaan krijgen van alles wat er misgaat in deze wereld. Dat een predikant hier ook aan meewerkt is schandelijk!

  Like

  • Anneke zegt:

   Inderdaad Cathja….deze man zou uit zijn ambt gezet moeten worden. Kortwieken is eigenlijk indirect wat gedogen van……de gedragingen van deze predikant. “Zo half half…maar ja; zo is men gevormd hier in Europa. Men beseft maar half half wat men ‘in huis heeft’.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s