Woordvoerder Pegida-Vlaanderen stapt alweer op

Screenshot_16

Wim van Rooy

Wim van Rooy is niet langer woordvoerder van de anti-islambeweging Pegida Vlaanderen. Gevraagd naar het waarom van zijn ontslag houdt schrijver en islamcriticus Van Rooy het vaag. ‘Het gaat om externe factoren, die ook serieuze consequenties hebben voor het persoonlijke’, zegt hij dinsdag in De Morgen.

Pas drie weken geleden had Van Rooy de functie overgenomen van Hans Dubois. Die werd weggestuurd door de in hoofdzaak extreemrechtse achterban, die hem een te voorzichtige houding aanwreef.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)
De Standaard

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", Vlaanderen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Woordvoerder Pegida-Vlaanderen stapt alweer op

 1. rakkertje zegt:

  Raar … Waarschijnlijk doodsbedreigingen ontvangen op zijn adres .. ik weet het niet …

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Ik moest gelijk denken wat ik hier las over de nwe Pegida-Beweging in Zweden:
  ;ZWEDEN,Malmö – 3000 “anti-racisten” omcirkelen………….30 Pegida demonstranten.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   De Zweden WILLEN zich nu eenmaal van de sokken laten lopen door de immigranten en de islam. Ik heb het allang gehàd met dat idiotenvolk!

   Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Ik ga er per definitie van uit dat hij en zijn familie afgeslacht zullen worden indien hij niet stopt. Tsja, wat doe je dan want van de politie hoef je niets te verwachten.

  Like

 4. Pegidafan zegt:

  Ja hallo he , dus die etters hebben gewonnen er durft niemand meer zijn mond open te doen. Dus we kunnen niet meer demonstreren in ons eigen land , dat gaat de goede kant op zeg. Ik snap het werkelijk niet dit is toch te absurd voor woorden . Ja als het al werkelijk zo ver is , word het toch tijd voor een andere insteek . dit kunnen we toch niet accepteren . We worden de mond gesnoert in eigen land hoe gek moet het nog worden voor we opstaan .

  Like

 5. Willie zegt:

  Bange hazen vind je overal

  Like

 6. Dutchman zegt:

  Jammer, weer 1 minder.
  Wat ik laatst al schreef en ook aan E.J. Bron, geef wat meer bekendheid aan Pegida.nl.

  Dienen we niet hetzelfde doel?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Pegida.nl weet me wel te vinden als ze me nodig hebben. Maar de club is volgens mij compleet dood geboren… 😦

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Stomtoevallig stond er vanmorgen nog iets over in het Noordhollands Dagblad.
    Onder andere, dat het de 28ste Februari volgens Facebook de straat op zou willen gaan, maar dat er niet vermeld werd, wáár. Dus daar kom je ook niet ver mee. De auteur van het stuk, Ton de Lange, citeerde vooral een zekere Roemer van Oordt, politicoloog en politiek-correcte zeikert, die Pegida ‘gevaarlijk’ en extreem-rechts noemde en natuurlijk het bezettinkje in Leiden erbij haalde, alsmede de ‘intimidatie’ van de moskee in IJmuiden -schijnt wel eens een Varkenskop aan de deur opgehangen te zijn, dàt werk. Een tweede deskundige, die natuurlijk eveneens over ‘extreem-rechts’ en ‘verontrustend’ begon was, jawel, Ineke van der Valk.
    Dàt was dus de toon van het artikel. Ik zag er niets in om er nog een eigen bewerking van te maken; Dat gezeik lezen we hier al genoeg.
    Maar ook zij zijn het Pegida Nederland-spoor dus bijster.

    Like

   • Dutchman zegt:

    Begrijpelijk E.J. Bron. Het is helaas weinig wat we nu zien. Maar he kom op.
    Wat ik laatst al schreef: pegida.nl en FB heb ik in beheer, dus koppel je artikelen voor hetzelfde doel: Weg met de radicale islam!

    Like

   • Tistochwat zegt:

    # E.J. Bron 11 februari 2015 om 21:05

    En op 18 maart a.s. zal ook ons doodvonnis wel worden getekend… 😦

    Like

 7. marie zegt:

  Extreem rechtse achterban ? Wat een gelul weer van het journaille van De Morgen . Stompzinnig of kwaadaardig de feiten verdraaien is om het even , als er maar aan het eind van de maand de hypotheek betaald kan worden. Mocht er nog iemand van de lezers het boek ” The Hadj ” , van Leon Uris in de kast hebben staan, herlees eens hoe na ongelooflijk veel research de psyche van de Arabier , al in 1984, glashelder aankondigt wat wij nu dagelijks geacht worden niet waar te nemen.

  Like

 8. Dutchman zegt:

  @Theresa Geissler

  Wat ik E.J Bron al schreef NL slaapt en ik krijg ze niet wakker.
  Wat we ook schrijven.
  We kunnen hooguit onze krachten bundelen en tegengas geven.
  Laten we dat doen, is het alleen al voor onze kinderen.

  Like

 9. Dutchman zegt:

  @ E.J Bron Vecht man!

  # E.J. Bron 11 februari 2015 om 21:05

  En op 18 maart a.s. zal ook ons doodvonnis wel worden getekend… 😦

  Ja inderdaad ‘ze’ zullen misschien zegevieren maar het zijn -niet- de 2e kamer
  verkiezingen. Heb hoop.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   @Dutchman

   Dat zinnetje was niet van mijn hand, maar van die van reageerder “Tistochwat”.

   En wat betreft uw woorden “Vecht man!” . . . daarover hoeft u mij niet te beleren. Dat doe ik al vanaf 2008 op verschillende sites: Het Vrije Volk, Artikel 7, Amsterdam Post en nu alweer enkele jaren op mijn eigen blog. Wat dat betreft heb ik denk ik mijn strepen al wel verdiend…

   Webmaster

   Like

 10. Jade zegt:

  Ik denk ook dat van Rooy stopt in verband
  met bedreigingen. Zo werkt dat hier nu dus al…
  Heb je kritiek op de islam, dan ben je je leven niet meer zeker.
  Het is dus tijd om het heft in eigen hand te nemen, het is tijd
  om europa weer schoon te vegen…

  Like

  • Pegidafan zegt:

   In veel landen in Europa mag al niet meer vrij gedemonstreerd worden , in Spanje en Engeland bv , op straffen van hoge boete,s en gevangenis , moet iedereen ze,n smoel houden . Waar zijn wij in godsnaam in een paar jaar tijd in beland , de democratie is omzeep geholpen en we laten het gewoon gebeuren . En nu word er ook al voor dreigementen gezwicht dit is absoluut niet te tolereren . Er zijn mensen in dit land die er niet voor uit durven komen dat ze PVV stemmen . Ze spreken zich er op het werk niet over uit omdat ze bang zijn hun baan te verliezen , Geen PVV pamfletten voor je raam want dan heb je grote kans dat je ramen er aangaan , dit land is naar de klote . Dit is geen democratie meer . Maar ga dan aub wel stemmen want deze verkiezingen zijn voor de eerste kamer , dus heel belangrijk . STEM AUB ALLEN PVV , en ik zeg niet dat Geert alles kan oplossen dat lijkt me sterk , maar hij is toch de enige met een krachtig tegen geluid . Het is toch van de gekke dat onze JOODSE medeburgers zich hier niet meer veilig voelen , met als resultaat dat ze naar Isreal willen emigreren . (een herhaling van het verleden) . Niet alleen de Joden willen hier weg ook de pure goed opgeleiden Nederlanders vertrekken , ik zie het in mijn eigen omgeving gebeuren. En wat krijgen we er voor terug , uit de bergen gerukte barbaren , het is werkelijk een verijking volgens links. Europa is naar de klote ,NEDRLAND is naar de klote , en wij zijn naar de klote , ten minste ik wel , je voelt je zo machteloos , tegenover die enorme macht van links . Die hebben de media onder controlle , dus het propaganda aparaat , zodat ze het klootjes volk dat op hen stemt flink kunnen brainwashen . En wij moeten het doen met een website van EJ BRON ,waar ik overigens heel blij mee ben . Maar dat staat toch niet tot verhouding , met het publiek wat onze sta(si)atsomroep bestrijkt . En nu maken ze ook nog wetten om demonstreren aan banden te leggen . Dat zijn Midden Oosten praktijken . Deze EU dictatuur maakt in een paar decenia al onze landen kapot . Ik ben van naturen geen pessimist , maar als ik al die beelden zie van Parijs , Londen , Zweden , ROTTERDAM , etc etc , en je ziet die no go wijken dan heb ik er een zwaar hoofd in . EN DAT WETEN DIE BLOEDHONDEN ZELF OOK DONDERS GOED , ja bloedhonden , ik heb er geen ander woord voor sorry. Die hebben allang een optrekje op een idillisch eilandje in de stille zuid zee , voor als het los gaat hier .
   Wat kan ik me er toch zo over opvreten , dit is niet goed voor me .

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s