Turkije fungeert als draaischijf voor mensensmokkel richting EU

Screenshot_38

(Door: Barbara Pas)

Turkse onwil is reden te meer om toetredingsonderhandelingen eindelijk stop te zetten. Nooit was de illegale immigratie naar Europa zo groot. Volgens voorlopige cijfers van de Verenigde Naties zetten vorig jaar alleen al in Griekenland en Italië niet minder dan 210.000 kandidaat-immigranten voet aan wal. Een nieuw fenomeen in de aanhoudende massa-immigratie is de inzet van ‘spookschepen’: grote, oude vrachtschepen waarop honderden mensen worden ingescheept en die door de mensensmokkelaars op automatische piloot naar de Italiaanse kust worden gestuurd.

Een van de nieuwe draaischijven voor deze vorm van mensensmokkel, is volgens het Europese grensbewakingsagentschap Frontex de Turkse havenstad Mersin. De zienswijze van Frontex werd onlangs nog bevestigd door Ali Tanriverdi, een van de bekendste Turkse mensenrechtenactivisten, woonachtig in Mersin. Volgens Tanriverdi is het onmogelijk dat de Turkse overheid niet weet wat zich voor haar kusten afspeelt. Hij wijst erop dat de Turkse staat over geheime diensten beschikt en dat het onmogelijk is dat die de namen die schuilgaan achter dergelijke grote operaties niet zouden kunnen achterhalen.

Voor de volledigheid voegen we er nog aan toe dat het zelfs voor de meest amateuristisch georganiseerde politiedienst geen zware opgave kan zijn om deze vorm van illegale immigratie in kaart te brengen: de ‘reizen’ naar de EU worden immers via Facebook aangeboden, wat erop wijst dat de mensensmokkelaars kennelijk niet al te bezorgd zijn over een eventueel optreden van de Turkse instanties. Wellicht heeft de Turkse regering andere prioriteiten, zoals het blokkeren van Twitter en Facebook-pagina’s die het regime niet welgevallig zijn.

De Turkse onwil om de illegale immigratie naar de EU aan banden te leggen, is niet nieuw. Voorheen reeds fungeerde de grens tussen Turkije en Griekenland als een van de belangrijkste toegangspoorten voor de illegale immigratie naar Europa én weigerde het land systematisch illegale immigranten die via zijn grenzen de EU waren binnengekomen, terug te nemen.

Het Vlaams Belang heeft er al meermaals voor gepleit dat de EU kordater zou optreden tegen derde landen die weigeren mee te werken aan het indammen van de illegale immigratie en de strijd tegen de mensensmokkel. Dat geldt in het bijzonder voor kandidaat-lidstaat Turkije. Wanneer het land zijn grenzen niet afdoende kan of wil beschermen en wetens en willens fungeert als transitland voor de illegale immigratie naar de Europese Unie, is dat een reden te meer om de toetredingsonderhandelingen stop te zetten.

Ter zake zal ik de minister van Buitenlandse Zaken Reynders hier vandaag in de Kamer over ondervragen.

Barbara Pas
Fractievoorzitter Vlaams Belang in de Kamer

Bron:
www.vlaamsbelang.be
België VB

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", Criminaliteit, Europa, Hypocrisie, Immigratie, Islamisering, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turken, Turkije, Vlaams Belang, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Turkije fungeert als draaischijf voor mensensmokkel richting EU

 1. Cathja zegt:

  Behalve wat ik nu weer lees over ‘kandidaat Turkije’, geeft het land al veel meer redenen om toetreding onmogelijk te maken. Ik begrijp nog steeds niet waarom men de deur voor dit onmogelijke land op een kier houdt.
  Nu dus die kwestie met die illegalen. Dat deugt voor geen meter. Uiteraard is Erdogan hiervan op de hoogte, maar hij houdt zich muisstil. Het komt hem prima uit, die moslimtransporten richting het vrije Westen! Tussen de illegalen bevinden zich talrijke spionnen voor de Turkse staat. Reken er maar op dat we daar veel last van gaan krijgen.
  Ik zou al die illegalen in rubberboten gewoon afzetten voor de kust van Turkije, als Erdogan weigert ze terug te nemen. Ze zijn vanuit zijn land vertrokken, en hij onderneemt niets om het te stoppen. Dan krijgt hij ze terug. Wedden dat hij direct reageert? Ja, dán heeft hij opeens alles in de gaten….!

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Zet hem op Barbara.

  Like

 3. Marc zegt:

  Dat Turken, Arabieren en andere moslimregeringen achter deze massa-emigratie richting EU zitten is natuurlijk geen nieuws. Dat Erdogan en andere regeringsleiders criminelen zijn is ook al geen nieuws. Zo min als het gegeven dat soortgelijke cultuurrelativerende criminelen ook te Brussel en in lokale hoofdsteden te vinden zijn. Ook geen nieuws is dat de bevolkingen van de verschillende EU-landen te passief zijn in het definitief uitschakelen van schademotoren te Brussel en hun cultuurrelativisme.

  Daarom: elke week een Europese Pegida-mars vanuit alle lidstaten richting Brussel!!!

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Turkije geldt ook als voorbeeld voor alle Tan landen ten zuiden van Russland en Siberie.

  Like

 5. tijluylenspiegel zegt:

  Los van alles is het natuurlijk met de huidige stand van de techniek ook onbegrijpelijk dat Europa op de Middellandse Zee patrouilleert om die schepen te vinden, je zou toch denken dat ze zelfs een rubberboot die een haven verlaat al kunnen zien via satellieten.
  Met die kennis zou het een fluitje van een cent moeten zijn om ze terug te dwingen naar waar ze vandaan kwamen terwijl ze nu net doen alsof ze dat niet weten en ze daarom niet terug kunnen sturen.
  Normaliter haat ik complottheorieën maar in dit geval doet het daar toch sterk aan denken, om wat voor reden dan ook wil men ze niet stoppen. Men zou het wel degelijk kunnen mits de juiste middelen worden ingezet.

  Like

 6. Sjaak zegt:

  En hier nog wat over deze smerige moslimhuichelaars !

  Like

 7. Jaantje zegt:

  Na Turkije stoppen met verdienen aan immigrantenstroom naar het westen zou het geen overbodige luxe zijn dito met Marokko eens een hartig woordje te gaan praten.
  Als het helder weer is kan je van het puntje zo de Franse kust zien en bereiken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s