Het aantal ‘moslim’ kinderen in Groot-Brittannië verdubbelt in een decennium

Screenshot_1

(Door: John Bingham – Vertaling: “Wachteres” & “Henk V.”)

Een zeer belangrijk onderzoek toont aan dat het aantal kinderen onder de vijf jaar, dat als moslim wordt opgevoed, in tien jaar met 80% is gestegen, terwijl driekwart van de moslims in Groot-Brittannië zich uitsluitend als Brits identificeert. Het aantal kinderen dat in het Verenigd Koninkrijk opgroeit als moslim is in een decennium bijna verdubbeld, in wat experts hebben beschreven als een ‘ongekende’ verschuiving in de sociale bevolkingsopbouw van Groot-Brittannië.

Eén op de 12 schoolkinderen in Engeland en Wales zijn nu, volgens het meest gedetailleerde onderzoek in zijn soort dat ooit is gepubliceerd, officieel geclassificeerd als moslim, na een decennium waarin het aantal volgelingen van de islam met iets meer dan 1,1 miljoen is gestegen.

Het rapport dat aan het parlement is gepresenteerd, zal naar wordt verwacht de meest actuele stand van zaken van de laatste tijd weergeven. In het rapport wordt geconcludeerd dat de moslims een doorslaggevende rol bij de komende algemene verkiezingen zouden kunnen spelen; zij zullen een aanzienlijk deel van de kiezers gaan uitmaken en een belangrijke rol gaan spelen als het gaat om de toekenning van bepaalde zetels in de kiesdistricten van het land.

Maar het onderzoek van de officiële (volks)tellingsgegevens door de Moslimraad van Groot-Brittannië concludeert ook dat de islamitische bevolking in de toekomst tientallen jaren zal blijven groeien  – dat is iets waarvan experts zeggen dat dit alles zou kunnen veranderen, tot aan het buitenlands beleid toe.

Hoewel de immigratie de groei in het verleden heeft opgejaagd, is het dramatisch jongere leeftijdsprofiel van de moslimbevolking iets wat in de toekomst de grootste impact zou kunnen hebben.

In een tijd waarin de bevolking over de hele linie snel vergrijst, is de helft van de Britse moslims onder de leeftijd van 25 en een derde is jonger dan 15.

In totaal noemen op de dag waarop de volkstelling in 2011 plaatsvond 2.7 miljoen mensen, die in Engeland en Wales wonen – en een nog eens 81.000 in heel Schotland en Noord-Ierland –  zichzelf moslim. Dat is, gerekend vanaf 1.6 miljoen in 2001 – een stijging van 75%.Bij kinderen onder de leeftijd van vijf jaar was het stijgingspercentage meer dan 80%.

Opvallend daarbij is dat, hoewel net iets meer dan de helft van de moslims die in Groot-Brittannië woont in het buitenland is geboren, bijna driekwart  zichzelf in de volkstelling uitsluitend als Brits identificeerde.

Moslims en de nationale identiteit

Het is opmerkelijk dat de moslims meer dan een vijfde van de bevolking in 26 parlementaire kiesdistricten uitmaken en in bepaalde gebieden rond 50%. Er zijn ook 70 stadswijken [als onderdeel van een kiesdistrict] met een islamitische bevolking van 40% of meer.

Het rapport schetst een beeld van toenemende integratie in veel gebieden, maar problematische uitdagingen in andere gebieden.

Moslims hebben ongeveer twee keer zoveel kans om werkloos of dakloos te worden en bijna een derde van de leden van sommige gemeenschappen beheerst weinig of geen Engels – een kenmerk dat vooral bij ouderen en nieuwkomers wordt aangetroffen.

Maar het aantal moslims zonder diploma is in de afgelopen tien jaar gedaald – al blijft het aantal net boven het gemiddelde, op 26%.

Engelse taalvaardigheid                                                                                                        

Het rapport waarschuwt voor ‘alarmerende’ interpretaties van de stijging en het voegt eraan toe: “Een deel van de samenleving dat neerkomt op één op de 20 personen van de totale bevolking, is nauwelijks in staat [het land] ‘over te nemen’.”

Maar Prof David Voas, directeur van het Instituut voor Sociaal en Economisch Onderzoek, dat is ondergebracht in de universiteit van Essex, zei: “Als we dit bezien in termen van etnisch-religieuze minderheden die zich uitbreiden en de manier waarop dit gebeurt, dan denk ik dat dit waarschijnlijk ongekend is. Zelfs als de immigratie morgen zou stoppen, dan is het duidelijk dat te zijner tijd, in het midden van deze eeuw of iets later, 10% van de bevolking van Groot-Brittannië van islamitische afkomst zal zijn”.

Hij zei dat dit waarschijnlijk politieke beslissingen en sociale gedragingen op zowel lokaal als nationaal niveau zal veranderen.

“Je kunt het effect nu al zien waar lokale autoriteiten aanpassingen doen bij zwembaden waar vrouwen tijden hebben waarin zij alleen kunnen zwemmen ,” zei hij. “Het zou op betrekkelijk kleine schaal kunnen beginnen, maar men zou zich een situatie kunnen voorstellen, waarin een meer sociaal behoudende opvatting, die gunstig is voor de moslims, het evenwicht [in de maatschappij] zou kunnen doen kantelen”.

Hij voegde eraan toe: “Het is ook mogelijk dat dit een uitwerking kan hebben op het buitenlands beleid  – dat men steeds meer de betrokkenheid bij buitenlandse oorlogen waar de tegenstander overwegend islamitisch is, in twijfel gaat trekken”.

Hij zei dat het merkbaar was dat, terwijl de jongere moslims zich meer identificeren met Groot-Brittannië dan de generatie van hun ouders, velen zich gelijktijdig ook naar hun geloof hebben gekeerd uit besef van identiteit.

Prof Anthony Heath, de socioloog van de Universiteit van Oxford, zei: “We moeten geen paniek zaaien, de meerderheid van de jongere moslims praat positief over Britse onderwijskansen, ze gaat in tamelijk hoge aantallen naar de universiteit, we treffen hogere niveaus van gelijkheid tussen man en vrouw aan. Maar we moeten niet langer om de hete brei heen draaien voor wat betreft de sympathie voor ISIS en voor extremistische bewegingen. Hoewel dat een kleine minderheid is – is het een zeer zorgwekkende minderheid. Dat moet niet afleiden [van het feit] dat de doorsnee moslim een grotere integratie en een grotere inzet voor Groot-Brittannië toont”.

De moslimbevolking over het geheel genomen

Dr. Shuja Shafi, de secretaris-generaal van de Moslimraad van Groot-Brittannië, zei: “Veel dingen zijn gezegd over de moslims, maar zelden op basis van ervaring. Dit rapport toont de successen in onze gemeenschap, maar wijst ook op de vele uitdagingen waar we voor staan. De gegevens bieden een basis voor een discussie binnen de gemeenschap en stellen de regering voor een aantal ernstige beleidsproblemen”.

Nick Clegg, de vicepremier, zei: “Waaraan niet wordt getwijfeld, is dat de Britse moslims trots kunnen zijn op de bijdrage die zij aan ons land leveren”.

Bron:
www.telegraph.co.uk
Auteur: John Bingham

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres” en “Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Groot-Brittannië, Immigratie, Islam, Islamisering, Krankzinnigheid, Moslims, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Het aantal ‘moslim’ kinderen in Groot-Brittannië verdubbelt in een decennium

 1. Anneke zegt:

  De nieuwe generatie HUURLINGEN van de Bilderbergers, van de ILLUMINATIE….van de Vrijmetselaars. VERRAAD DOOR EIGEN KERK EN STAAT…………………………

  Like

 2. Jean zegt:

  Wanneer start de TGV van Europa richting grote zandbak in noord Afrika?
  Uiteraard tot in de nok gevuld met moslims. Laat het weten zodat ik ze kan uitzwaaien…
  Het woord moslim of een beeld van een moslim is al voldoende om tot 100 graden Celsius op te lopen.

  Like

 3. E. Janssens zegt:

  Alsof het zo gunstig is dat vele moslims zich Brits noemen en universitaire diploma’s halen! De belangrijkste effecten van die fenomenen bestaan erin dat moslims gemakkelijker aanvaard worden en dat zij in alle échelons van de samenleving doordringen om deze des te efficiënter te kunnen veranderen. De zogenaamde lange mars van de moslims door de instellingen is al een tijdje bezig, maar de vaart ervan versnelt. En dat zullen we hoe langer hoe duidelijker merken in het dagelijkse leven. Hun macht en invloed groeien onhoudbaar.

  Like

  • D.DAY zegt:

   Daar heb je gelijk in E. Janssens. De moslims lijken mee te doen, maar ze hebben een eigen agenda. Denk maar aan de terroristen die de aanslag op de metro in Londen uitvoerden: goed opgeleide geïntegreerde moslims! De elite in GB is net zo naïef of berekenend als in Nederland.

   Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Het hele verhaal eindigde natuurlijk weer met een losse flodder van die Clegg.
  Hij mag dat soort beweringen wel eens beter preciseren; op deze manier zeggen ze niets, helemaal niets!
  Verder vraag ik me af, hoe je je dat voor moet stellen: Dat ze zich meer dan hun ouders met GB identificeren, maar zich tegelijkertijd meer naar hun geloof richten ‘uit identiteit!
  Gaat tamelijk moeilijk samen, lijkt me.
  Al die lui kletsen uit hun nek om in Godsnaam maar wat lichtpuntjes in de immigratie te blijven zien. Het ware beter om het zooitje er zo langzamerhand uit te flikkeren.
  De autochtonen ertoe aanzetten om zelf meer kinderen te krijgen gaat nu eenmaal niet: afgezien van dat het er de tijden niet naar zijn is een autochtone vrouw in deze tijd nu eenmaal geen broedmachine!
  Er zijn genoeg west-Europese vrouwen, die van één of twee bevallingen helemaal kapot zijn; het vergt doodgewoon fysiek te veel!
  Saar mogen moslims dan geen oog voor hebben, maar wij tegenwoordig tenminste wèl.

  Like

  • Wachteres zegt:

   Het klopt wat je zegt, @Theresa.

   Zelfs in een officieel rapport moet men nog wat lichtpuntjes zoeken. Als er door middel van het onderzoek bewezen werd dat er lichtpuntjes waren, dan was er natuurlijk niks aan de hand.

   Maar het zijn zulke ‘politiek correcte’ zinnetjes die er tussendoor lopen, met het gejuich over de moslims van Nick Glegg als hoogtepunt.

   Het echte verhaal, de immense groei van de islam in GB, vind ik schokkend.

   Like

 5. Jade zegt:

  Net als Zweden is Engeland inmiddels verloren…

  Like

  • Jean zegt:

   En de rest volgt of…er moet een oorlog komen tegen die barbaarse rotzooi.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Staat nog te bezien, joh: Ze hebben Paul Weston nog!
   Op zo ’n politicus kunnen zelfs de Zweden Democraten nu eenmaal niet bogen!
   Hij mag dan momenteel nog niet genoeg voet aan de grond krijgen, een volk, dat zó ’n politicus kan voortbrengen is nog niet onherroepelijk verloren!
   Daarom hoeven ook wij de moed nog niet op te geven: Wij, die Geert Wilders hebben!

   Like

 6. Mike zegt:

  ” zelfs als de immigratie morgen zou stoppen” Maar die stopt niet….,!!!!! Engeland is al net zo verloren als Zweden. En vervolgens Frankrijk België Nederland Duitsland enz. En daarom steun de PVV.

  Like

 7. Marc zegt:

  Tijd dus voor een bevolkingspolitiek in Engeland, Nederland en alle westerse landen: de gemiddelde leeftijd waarop allochtone vrouwen hun eerste kind krijgen moet naar beneden van 29 jaar naar 21 jaar. Het aantal te nemen kinderen moeten toenemen van gemiddeld 1,6 naar 2,6. Dat is allemaal helemaal niet teveel gevraagd, integendeel. Tegelijk is dit een waarborg om de culturele vervaging van het westen, van Engeland, van Nederland ten minste een halt toe te roepen

  Like

  • Wachteres zegt:

   En dat wil jij voorschrijven, Marc? Ik begrijp waarom je dit zegt. Maar wat als vrouwen dat niet doen,dan krijgen ze een gevangenisstraf?

   Mogen vrouwen niet meer studeren of eerst werken?

   We gaan ons dan, met goede bedoelingen, net als moslims gedragen.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik mag U er misschien op attent maken, dat ikzelf dan nog twee kinderen gekregen heb, er dolgraag meer had gewild, maar dat het na veel gemartel beide keren een keizersnee geworden is, waarvan ik de eerste keer bijna ben doodgebloed! Bevallingen trekken een wíssel op je gezondheid! Niet altijd, maar heel vaak wèl!
   Echt iets voor mannen, om zonder nadenken maar te besluiten, dat geboortecijfer op te krikken! Maar oh wee als de vrouwen opeens massaal besluiten, dat jullie je zouden moeten laten steriliseren in het kader van geboortebepèrking! (LOL!)

   Like

 8. Claudia M. zegt:

  Q; “Waaraan niet wordt getwijfeld, is dat de Britse moslims trots kunnen zijn op de bijdrage die zij aan ons land leveren”.

  Tja, als je bovenstaande in het licht ziet van autochtone bevolking die zelf de knip moet trekken omdat ze moeten verhuizen nadat er zo’n braakstuk naast je is komen wonen, leveren ze inderdaad, weliswaar kortstondig, een bijdrage ja. Jammer dat wij ze er niet voor aansprakelijk kunnen stellen!

  Like

 9. Jan Wandelaar zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s