€ 105.498,68 van de staat voor anti-PEGIDA demonstratie

Screenshot_16

(Vertaling: E.J. Bron)

De fractie van de AfD in de gemeenteraad van de Duitse stad Dresden heeft vragen gesteld over de kosten van de tegen PEGIDA gerichte demonstratie. Het antwoord van de burgemeester van Dresden maakt nu duidelijk: de deelstaat Sachsen heeft € 105.498,68 uitgegeven om de manifestatie “Voor Dresden, voor Sachsen – voor internationaliteit, medemenselijkheid en dialoog in het samenzijn” op 10 januari 2015 te organiseren. De stad Dresden heeft € 30.000,- van deze kosten op zich genomen – uit de begroting van de burgemeester.

De politiek was in heel Duitsland wakker geschrokken door PEGIDA. In Sachsen ondernam men iets – met het geld van de belastingbetalers. Er werd meer dan € 100.000,- uit de staatskas gebruikt om tegen het protest van PEGIDA te demonstreren. Beter gezegd: de deelstaat Sachsen liet het zich € 105.498,68 kosten om in het kader van de manifestatie “Voor Dresden, voor Sachsen – voor internationaliteit, medemenselijkheid en dialoog in het samenzijn” tegen de eigen burgers te demonstreren.

Tijdens de manifestatie sprak niet alleen burgemeester Orosz zelf, maar eveneens minister-president Stanislaw Tillich van de deelstaat Sachsen. Bovendien traden er muziekgroepen op.

Eigen mislukte politiek verdoezeld

Behalve de deelstaat liet ook de hoofdstad Dresden het zich niet nemen om het optreden van haar eigen burgemeester het juiste kader te geven. Dresden stuurde € 30.000,- bij. Uit het budget van burgemeester Helma Orosz (CDU), zoals deze in een brief aan de fractie van de AfD vorige week meedeelde.

Die vindt dan ook duidelijke woorden voor deze vorm van gestuurde democratie. Gordon Engler, woordvoerder cultuur en jeugdpolitiek van de fractie van de AfD in de gemeenteraad van Dresden: “Het is verbazingwekkend hoe snel en hoeveel belastinggeld voor een eenmalige manifestatie werd gebruikt, dat beter gebruikt zou kunnen zijn voor meerdere andere projecten, en dat ertoe diende om de symptomen van de eigen mislukte politiek te verdoezelen.”

Neutraliteitsplicht van de staat geschonden

Maar Engler heeft niet alleen problemen met het gebruikte geld, maar heeft ook felle kritiek op de inmenging van de staat in de meningsstrijd van de burgers: “Daarbij werd niet alleen de neutraliteitsplicht van de staat geschonden, maar ook ongegeneerd een greep in de belastingpot gedaan”, vindt Engler.

Maar de anti-PEGIDA manifestatie kreeg niet alleen geld uit de belastingpot. Ook de Technische Universiteit Dresden en de Staatsoper namen deel aan de manifestatie tegen PEGIDA.

In een democratie worden de vrijheidsrechten van de burger gegarandeerd. Daartoe behoort ook het demonstratierecht. In Sachsen is men al een beetje verder. Daar demonstreert de staat zelf – tegen zijn eigen burgers. Een soort “meningsstrijd” waarvan men dacht deze met de ondergang van de DDR dacht achter zich te hebben gelaten.

Bron:
www.blu-news.org

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "PEGIDA", "Populisme", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), Appeasement, burgermoed, Censuur, Criminaliteit, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Dhimmitude, Duitsland, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamkritiek, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Mensenrechten, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op € 105.498,68 van de staat voor anti-PEGIDA demonstratie

 1. delamontagne zegt:

  BREAKING NEWS…………..( moest vreemd genoeg ineens aan Gouda denken..)

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  Ach, het is toch nooit anders geweest dan dat er altijd geld beschikbaar is voor de verkeerde doeleinden? Een greep in ons belastinggeld is dan snel gedaan.
  De ‘elite’ zit nooit zonder hoor; het is immers een kleine moeite om de belastingdruk opnieuw te verzwaren?
  En wat is nu makkelijker dan het geld van een ander uitgeven?

  Like

 3. Ahava zegt:

  ÀfD is het enige alternatief voor Duitsland, de andere partijen dragen alleen maar bij aan de (versnelde) ondergang van deze natie.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Het is schandalig, buiten elke proportie en daarnaast volkomen onbegrijpelijk:
  Niettemin moet de conclusie getrokken worden dat dat Gemeentebestuur kosten noch moeite wenst te sparen om die klote-islamisering maar niet ter discussie te hoeven stellen!
  Wat een ongelofelijk verraad aan het eigen volk!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Theresa Geissler 14 februari 2015 om 15:08

   INDERDAAD! Het is om te ontploffen van machteloze woede.
   Wil de ‘socialistische’ ‘elite’ misschien dat we bepaalde moordneigingen ontwikkelen?

   Like

 5. lucky bee zegt:

  Zo veel geld voor de verhinderen van een partij die Duitsland ,de vrijheid wil bewaren?

  Like

 6. Anneke zegt:

  Verraad komt nog altijd uit het ‘eigen nest’. Verraad door de staat…In opdracht van de NWO-zieken.

  Like

 7. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  DUITSLAND FINANCIERT PRO-ISLAM DEMONSTRATIES EN VERRAADT DUS ZIJN EIGEN VOLK!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s